Υπουργείο Παιδείας, Τέλος τα κινητά και οι κάμερες στα σχολεία

Το περιστατικό ενός εκπαιδευτικού που κατέγραφε με κρυφή κάμερα τους μαθητές του στη Βόρεια Ελλάδα, μαζί με την ανησυχία για κρούσματα παραβίασης της ιδιωτικότητας των μαθητών οδηγεί το Υπουργείο Παιδείας σε σκλήρυνση της στάσης του απέναντι στη χρήση κινητών τηλεφώνων και συσκευών με κάμερα στο σχολικό χώρο.

Για την ακρίβεια η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, το 2007 είχε εισηγηθεί κανονισμό ο οποίος προέβλεπε την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στο σχολικό χώρο, με τον μαθητή να υποχρεούται, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του εντός του σχολικού χώρου, να έχει το κινητό εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του. Η αλλαγή που προκύπτει φέτος κάνει λόγο και για απαγόρευση χρήσης οποιαδήποτε άλλης συσκευή ή / και παιχνιδιού που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου από τους μαθητές (ξέχνα την Galaxy Camera και το iPad…)

H απόφαση αφορά και στους εκπαιδευτικούς, για τους οποίους σημειώνεται ότι οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένοι εικόνας και ήχου.

Όσοι Techbloggers είστε μαθητές, μπορείτε να μεταφέρετε με ένα σχόλιο την εμπειρία σας για το τι συμβαίνει και πόσο τηρούνται οι διατάξεις. Οι υπόλοιποι ας κάνουμε ένα σχόλιο για το σχολείο και αν έχει νόημα μια τέτοια απόφαση.

, Υπουργείο Παιδείας, Τέλος τα κινητά και οι κάμερες στα σχολεία

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christos

Και ποιός παρακαλώ θα ελέγξει τον κάθε μαθητή αν έχει κινητό με κάμερα? και τι? αν βρουν θα του το πάρουν? με ποιό δικαίωμα?
Ρε πλάκα μας κάνετε, Ελληνικός Στρατός full στις κάμερες! :Ρ

MEDS

Σε λίγο θα βάλουν και ανιχνευτές μετάλλων όπως στα αεροδρόμια και στα σχολεία στο Αμέρικα!

Charis

τι να σας πω μολις ειδα την αναρτηση, η ωρα ειναι 10.43 και ειμαι στο σχολειο. αυτο τα λεει ολα!

Alex

Το αν εφαρμόζετε , θα το καταλάβετε απλά με το γεγονός οτι τώρα εχω διάλειμμα …

Πέτρος

χαχαχα πριν 2 χρόνια που πήγαινα σχολείο όλη την ώρα ήμουν twitter και fb. και τώρα να πήγαινα σχολείο πάλι το ίδιο πιστεύω θα γινόταν. κανείς δεν σε ελέγχει. ας κοιτάξουν τα τυπώσουν κάνα βιβλίο και να έχουν καθηγητές για να μην γίνονται κενά και να τα αφήσουν αυτά

Μαριος

Αντι να τα απαγορευουν δεν υποχρεωνουν το καθε σχολειο να εχει καμερα το οποιο να καταγραφει το καθε μαθημα και να μπορει ο καθε μαθητης να το βλεπει οποτε θελει? Λες και ο καθε μαθητης που θα το μαθει θα πει φτου ρε φιλε δεν θα εχω κινητο στο σχολειο. Σιγουρα!! χαχαχαχαχαχα Ποιον κοροιδευουν? Ακουω κατι πιο νεους που πηγαινουν τωρα στο σχολειο μου και εχουν ελευθερο wifi…Τι να λεμε τωρα

Chris

Τι δικτατορία είναι αυτή? Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Κάναμε τα κινητά απαγορευμένες συσκευές κιόλας στα σχολεία. Και στο φινάλε σιγά την ιδιοτικότητα που υπάρχει στα σχολεία. Λες και γίνονται τίποτα απόρρητα πρότζεκτς και πειράματα. Δημόσιοι χώροι είναι, δεν υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να κρύψουν άρα αυτοί οι ηλίθιοι νόμοι δεν θα έπρεπε να υφίστανται καν. Σαν μαθητής εγώ κάποτε ΠΟΤΕ δεν είχα παραδώσει το κινητό μου ακόμα και αν μου το ζητούσαν. Είναι περιουσία μου, εγώ το έχω πληρώσει και δεν έχει κανένα δικαίωμα να μου το κατασχέσει κανένας καθηγητής. Τώρα πλέον στο πανεπιστήμιο δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα…

Panos7GR

Το 2007 που βγήκε αυτός ο ΕΛΛΙΠΈΣΤΑΤΟΣ κανονισμός σχετικά με την χρήση κινητών στα σχολεία, έτυχε όταν ήμουν στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου. Εκείνη την χρόνια, λοιπόν, ήταν μια περίοδος που ο δίδυμος αδερφός μου είχε πάει Ρόδο για εγχείρηση (σε ένα νησί της Δωδεκανήσου ζω). Είχα μαζί μου ένα κινητό Alcatel θυμάμαι που ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΕΦΑΡΜΟΦΗ ΓΙΑ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ παρά μόνο ένα φακό LED, και επειδή ήμουν μες το άγχος ζητούσα από κάθε καθηγητή που είχα μάθημα, πως σε περίπτωση που χτυπήσει το κινητό μου (το είχα αθόρυβο, πάντα) να μπορώ να βγω από την αίθουσα να μιλήσω. Όλοι μου το επέτρεψαν. Όταν, λοιπόν, ήρθε εκείνη η ώρα βγήκα στο προαύλιο να μιλήσω και με πέτυχε ο σεκιουριτας του σχολείου και με έστειλε στο Διευθυντή. Κόντεψα να φάω μονοήμερη + τις υπόλοιπες ώρες που έμειναν από εκείνη την ημέρα και κράτηση του κινητού μέχρι να έρθει ο κηδεμόνας να το πάρει και να ενημερωθεί για το περιστατικό, γιατί; Για να μάθω νέα από ένα κινητό ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας ενός οικογενειακού μου προσώπου!!!! Και όλο αυτό το γεγονός λόγω ενός ΕΛΛΙΠΈΣΤΑΤΟΥ κανονισμού της ιδιοφυέστατης κ.Γιαννάκου που απαγόρευε γενικά και αόριστα την χρήση τηλεφώνου!… Συνέχεια »

Dimitris

Πριν 2 χρονια πηγαινα και εγω στο σχολειο. Τα κινητα παντα στην τσεπη η απο κατω στο θρανιο. Και οι κοπελες παντα μεσα στην κασετινα τους. Και παντα μα παντα στην δονηση. Μην χασουμε και κανενα sms. Καλα οι ψηφιακες ειναι αλλο θεμα. Εκει οσοι ειχαν που τραβουσαν και HD ειχαν και το καλωδιο φορτισης. Αυτα δεν αλλαζουν. Εδω οι καθηγητες το σηκωνουν και απαντουν με υφακι “ελα δεν μπορω τωρα, εχω μαθημα”. Συγγνωμη κιολας, μηπως να βγουμε εξω να μιλησει με την ησυχια του; Δεν αλλαζουν ειδικα για τους μαθητες. Ειμαστε εφηβοι και εχουμε την σκανταλια μεσα μας.

Παναγιώτης

Ρε παιδια μας κοροϊδευουν σημερα πηγαμε εκδρομη και οταν γυρισαμε στην ταξη η καθηγητρια μου ειπε να παρω τηλεφωνο τους αλλους που ελειπαν να δουμε που βρισκονται.

Ed

Στρωθείτε να μάθετε ορθογραφία μεταξύ άλλων και αφήστε το θέμα με τις κάμερες!
Αποδείξτε τους είστε οι καλύτεροι μαθητές, να μην τους πέφτει λόγος!!

Αλλά πού προκοπή: 2 μαθητές απο σχολεία γράφουν σχόλια και νά τα ορθογραφικά λάθη!
Γιατί ρε παιδιά;

GZA

Αλλες 2 ωρες εμειναν…

George

Όλο το θέμα με τα κινητά είναι βλακείες. Κανονικά πρέπει να επιτρέπονται (όχι όμως στην τάξη) βέβαια στο διάλλειμμα για μένα πρέπει να επιτρέπονται. Και επίσης για περιστατικό..
Μαζί με τους φίλους μου τραβάγαμε βίντεο για τη φάση μας με μαλακίες που λέμε και έρχεται μια καθηγήτρια του γυμνασίου(ενώ είμαστε λύκειο) και λέει ” Η κατοχή επιτρέπεται η χρήση όχι ” και αυτός που τράβαγε πήγε στο γραφείο τυο λυκειάρχη και δεν του είπε τίποτα.. Τώρα η απόφαση του υπουργείου .. Απαγορεύονται ή όχι εγώ θα το φέρνω… δηλαδή άμα θέλουν να μου πουν κάτι σημαντικό οι δικοί μου θα τους μιλήσω! Και ας τολμήσουν να μου το πάρουν.

stavrakas

πριν λιγο γυρισα απο το σχολειο με το ποιο σερφαρα την ωρα του διαλειματος…

Apo-delirium

Εγω σαν μαθητης της 2ας λυκειου εχω να πω πως οι νομοι ειναι καπως ΠΟΛΥ χαλαροι…Αλλα οχι παντα με ολους τους καθηγητες…Για παραδειγμα εγω μπορω ανετα να ακουω τη μουσικουλα μου σε ενα μαθημα και στο αλλο ενας συγκεκριμενος καθηγητης ειναι πολυ strict σε αυτο το θεμα…Μαζευει τα κινητα απενεργοποιημενα σε ενα κουτι και τα παιρνουμε στο διάλειμμα…Οκ…Δεν βλεπω να ενοχλουνται πολλοι αλλα και τι θα καταφερεις δλδ με αυτο τον νομο?
Μηπως νομιζουν οτι το κινητο απασχολει το μαθητη και δεν παρακολουθει?
ΟΧΙ…Ενας μαθητης κακος δεν θα παρακαλουθησει τιποτα…

Christos

Φίλε Ed μιλάς για ορθογραφικά λάθη και μου τονίζεις το που και το να!
χαχαχαχα, θεός…

Αντωνης

Το πολυ πολυ αν μου βρουνε το κινιτο να τους το κανω μοστρα κιολας…Τι θα μου παρουν το κινιτο;;;;;;; Θα τους ανατιξω το σπιτι…Για να βλεπω χερια να προσπαθουν να μ παρουν το κιν….θα πεσουν μπαλταδες!

Γιώργος

Σιγα μην τα απαγορεψουν. Τρίτη λυκείου είμαι και οι μισοί μέσα στην τάξη παιζουν με τα κινητα την ωρα του μαθηματος!

Alan

Σαν μαθητής της 2ας Λυκείου και εγώ δεν πιστεύω να ισχύσει ο νόμος… Η μισή τάξη ακούει μουσική την ώρα του μαθήματος και ένας – δύο, και εγώ μέσα σε αυτούς, όταν δεν ακούμε απλά “κρεμάμε” το ακουστικό στην μπλούζα, δεν μας έχουν πει τίποτα, ούτε σε γυμνάσιο, ούτε σε λύκειο…

Delas

εγω παω επαλ και ξαναλεω ΕΠΑΛ! και καθε μερα ,καθε ΩΡΑ μας υπενθιμιζουνε…ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!το εχουνε δει πολυ σοβαρα φετος στο σχολειο μου…περισι και τοις προιγουμενες χρονιες εκαναν καταλιψη για 2 εβδομαδες και φετος ειναι χειροτερα και απο το γυμνασιο! (sorry gia ta or8ografika alla exw syni8isei greeklish!).

supreme

ειναι απαραδεκτο αυτο το πραγμα που κανουν!! δεν εχουν κανενα μα κανενα δικαιωμα να κατασχουν την ξενη περιουσια! και το σχολειο δημοσιος χωρος ειναι και στους δημοσιους χωρους μπορουμε να κανουμε τηλεφωνηματα! και δεν μιλαω για 1 ωρα κουβεντα αλλα για 2 λεπτα και στο κατω κατω μπορει να συμβει κατι σοβαρο πωσ να το κανουμε να μην ενημερωσει ο γονεας το παιδι του για καποιο οικογενειακο θεμα?? ε πως να το κανουμε??

γιώργος22

Ναι εδώ κάνουν χρήση ουσιών στο σχολείο καπνίζουν και ο μ….. ο διευθυντής έδωσε αποβολή σε παιδί που έβγαλε το κινητό στο προαύλιο είμαστε για κλαματα ….

velocity

Εμεις στο λυκειο μου εχουμε ολοι τα κινητα ανοιχτα στην ταξη αλλα κανενας δεν το χρησιμοποιει μεσα στο μαθημα και αυτος ειναι ο λογος που μας αφηνουν τα κινητα σχεδον ολοι το χρησιμοποιουν στο διαλειμμα

Γιώργος

Εδώ το κινητό των καθηγητών χτυπάει στην τάξη και όχι απλώς δεν το κλίνουν μιλάνε κιόλας εντος της αίθουσας και μετά θα μου πει ότι απαγορεύεται μέσα στην τάξη … Σώπα ρε εσύ πως το χρησιμοποιείς τι είσαι μάγκας ;
Όχι απλώς εσένα δεν μπορεί να σε ελέγξει κάποιος …

dimpep

Γιατί ρε παιδιά; Είναι σωστό τώρα αυτό ο άλλος να κάνει μάθημα και εσύ να ακούς μουσική; Η να έχεις το μυαλό σου συνέχεια στο fb και κινητό; Μάλλον τα έχουμε παρεξηγήσει όλα. Απλά, όσες συστάσεις και αν γίνουν στον Έλληνα, πάντα μα πάντα χρειάζεται την απαγόρευση για να συμορφωθεί.

Swkraths

Ουτε εμας δεν μας αφηνουν (μαλιστα μου πηραν και το κινητο περισυ για 2 ολοκληρες μερες) αλλα ολοι εχουμε τα κινητα μας στο αθορυβο μες στην ταξη και στα διαλειματα το χρησιμοποιουμε κανονικα..

Χρήστος ταγ.

Ναι…. Μήπως θα μας μοιράσει και ειδικά κινητά χωρίς κάμερα το υπουργείο παιδείας????

TechviewGr (Iphonias)

Εγώ δεν το επαιρνα στο σχολειο για λογους ραδιενεργιας αλλα τωρα που εγω το ποδι μου σε γυψο το εχω κλειστο στην τσεπη. Αλλα τι να το κανω αυτο οταν στο σχολικο χωρο υπαρχει τουλαχιστον ενα wifi (κλειδωμενο δηστυχος….)
Ακουστε τι εγινε περσυ.
Καναμε ενα πολυ ενδιαφερον δρομενο για τον Διονυσιο Σολομο και στις προβες (τεταρτη μετα το μαθημα υπο την εποπτια της διευθυντριας) το 99% των συμμετεχοντων ειχαν βγαλει τα κινητα και τα ειχαν πανω στο τραπεζι!
αυτο βεβαια ειναι το λιγοτερο αν σκεφτει κανενας οτι οταν ενα παιδι ειχε βγαλει ενα iPhone 4 λευκο ( 8GB αν εισται περιεργοι) η διευθυντρια καθοταν διπλα του και εγκωμιαζε τον steve jobs και την apple χαζεβοντας το κινητο με θαυμασμο!!!!

Επισης σημερα καναμε τον διανομεα μιας κασετινας με κινητο (για να μπορεσει να σταλει μια φωτογραφια με bluetooth) εν ωρα μαθηματος!!!!

απο τα παραδειγματα μου πιστευω οτι ευκολα κανεις καταλαβαινει πως εχει η κατασταση σε γυμνασιο-λυκειο… (3ο Γυμνασιο Αργους και 1ο ΓΕΛ Αργους)

Anthony

Καλά εγω παιδιά το παίρνω πάντα όπως και όλοι οι συμμαθητές μου το εχω σε λειτουργία πτήσης βέβαια μπάς και γλυτωσω την ακτινοβολία ( δεν ξέρω αν έχει σχέση αυτο) και μάλιστα βγάζουμε πικς και βίντεο :Ρ τώρα τι λέει το υπουργείο, μάλλον το ξέρουν ελάχιστοι .. Τους πειραξαν οι μαθητές όχι οι ενήλικες ανωμαλοι καθηγητές που έβγαζαν πορνό γραφικό υλικό απο κοριτσακια..

Δέσποινα

ρε παιδιά… μας εχουν απαγορευσει να εχουμε ανοιχτα τα κινητα στην ταξη αλλα δυο (2) συγκεκριμενοι καθηγητες το εχουν ανοιχτο κ χτυπαει στην ωρα του μαθηματος… δηλαδη η κατασταση ειναι απελπιστικη…. κ οταν χτυπαει το κλεινουν λες κ δν εχει γινει τιποτα….. ελεος πια…

biohazard7720

Μην ψαρώνετε, πέραν από ελάχιστους κομπλεξικούς καθηγητές, η συντριπτική πλειοψηφία κατανοεί ότι η ζωή μας χωρίς κινητό είναι αδύνατη και δεν λένε τίποτα. Ειδικά στον προγραμματισμό, όλοι βγάζουμε τα smarthphone έξω για να μας δείξει πρακτικά πράγματα ο καθηγητής.

kapoios

ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Nixname

Τα ιδια και τα ιδια καθε 2 χρονια λενε..Οι περισσοτεροι καθηγητες δεν παιρνουν ειδηση την υπαρξη τους και αν την παρουν κανουν παρατηρηση ή το κρατανε μεχρι το τελος της ωρας τιποτα παραπανω…

Panos7GR

@Iphonias (Σχόλιο #28): Χαχαχα! Όχι ραδιενέργεια φίλε μου. Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία θες να πεις… Κι επειδή απ’ ότι λες συμπεραίνω πως πας ακόμα Λύκειο, ενημερωτικά διάβασε Φυσική Γενικής Παιδείας 3ης Λυκείου (κεφάλαιο μην ρωτήσεις έχουν περάσει μερικά χρονάκια και το έχω ξεχάσει :Ρ). Επειδή όμως φοβάσαι την ακτινοβολία του κινητού σου, σκέψου πως επίσης και το WiFi του σχολείου σου (όπως και κάθε WiFi) είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Είπα κι εγώ! Μάλλον από την λέξη “ραδιενέργεια” έχεις πάρει από τόσο κακό μάτι την χρήση τηλεφώνου… 🙂

Τι τυχεροί που είστε μάγκες! Πωωω φάση σχολείου με χαβαλέ. Μακάρι να ήμουν και πάλι Λυκειοπαιδο…!

Γιάννης

Στο δικο μου σχολειο απο την αλλη επιτρεπονται κατα καποιο τροπο τα κινητα απενεργοποιημενα αλλα εχουν κοψει το σημα σ’ολο το κτιριο..

victor

αχαχαχαχαχαχ ναι ανοιξε την τσαντα μου και ψαξε αμα εισαι μαγκας!!!! εμεις εχουμε τζαπα wi-fi και αυτοι λενε να μην φερνουμε κινητα????? αχχααχαχαχαχαχαχαχ γελασαμε!

8theo1

Εμάς μερικοί καθηγητές αν δουν παιδί με κινητό του το παίρνουν και το πάνε στον διευθυντή:Ρ μερικούς τους τα δίνουν τον Ιούνιο :Ρ

Κωνσταντίνος

Μαθητής 1ης λυκείου εδώ.Στο σχολείο μου όλα τα παιδιά με τα κινητά στις τσέπες και στο διάλυμα όλοι ανυπομονούν να τα βγάλουν.Ο παπάρας ο διευθυντής μας απειλεί για μονοήμερες αλλά clein mein fraulein.Έχουμε και ένα γκέι που τριγυρνά με ipod και ένα tablet αλλά δεν τον κάνουν τίποτα.Της καθηγήτριας αγγλικών το κινητό χτυπάει μέρα στην τάξη και κλασικά ζητάει συγνώμη .Αυτά.

iceman(the original)

τα κινητα στα δημοτικα και γυμνασια πρεπει να απαγορευθουν δια νομου. δεν νοειτε ανηλικα να κατεχουν κινητα. λογοι; παρα πολλοι. ενδεικτικα, εκθεση στην ακτινοβολια, εκθεση σε ακαταλληλο υλικο στο ιντερνετ, ανταλαγη ακαταλληλου υλικου μεσα απο τα ιδια τα κινητα. στο λυκειο θα μπορουσε να επιτραπει η χρηση αλλα υπο ορους και προυποθεσεις. εαν εντωμεταξυ χρειαστει να επικοινωνησεις με το παιδι σου ή το αντιθετο, για αυτο υπαρχει η γραμματια. οσοι το παιζετε “τσαμπα μαγκες”, πολυ λυπαμαι γιατι υποτιθεται ειστε το μελλον αυτης της χωρας….σαν γονιος πρωτεινω να αφησετε τα κινητα, τα μηχανακια, και τα λοιπα και να προσπαθησετε να κανετε προοδο στο σχολειο. συμφωνω για τις μεγαλες ελειψεις στα σχολεια αλλα αδιαφορωντας και ασχολουμενοι μονο με το κινητο κανετε την κατασταση χειροτερη. μονο αν εσεις υπερεχετε στις επιδοσεις σας θα τους αναγκασετε να ακολουθησουν! αλλιως θα λενε : “ασε μωρε τι να μαθουν; ολη μερα facebook ειναι και ρεκλα….”

angelos

Ολα τα παιδιά στο σχολείο μου έχουν κινητό και στην τάξη μου, πάω 1 Λυκείου. Το πιο κουφό απ´όλα όμως είναι ότι μας λένε, (τα κινητά απαγορεύονται στο σχολείο, αν θέλετε να επικοινωνϊσετε με τους γονείς σας θα πάτε στη διεύθυνση, αν χριαστεί πραγματικά να επικοινωνίσουμε μας λένε, μην καλέσετε σε κινητά, είναι πολύ η χρέωση ή ακόμα χειρότερα δεν καλεί το τηλέφωνο του σχολείου σε κινητά το έχουν κλειδώσει ή πάντα το λένε μην μιλήσεις πολύ και μας χρεώσεις.)
Άααα και χθες μας διάβασαν τη νέα εγκήκλιο από το υπουργείο που έλεγε για τις ηλεκτρονικές συσκευές γενικότερα.

As

Εγώ όταν ήμουν στ´ δημοτικού η δασκάλα μας άφηνε να έχουμε κινητό στην τάξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Nothing

Nothing Phone (2a): Νέα ενημέρωση φέρνει ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στην κάμερα

Την περασμένη εβδομάδα, το Nothing Phone (2a) έλαβε την ενημέρωση Nothing OS 2.5.4 με διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιστοποιήσεις κάμερας.