Το ρομπότ με αισθητήρα αφής που αναγνωρίζει τι ακουμπά [video]

Ερευνητές από το MIT και το Northeastern University κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα καινοτόμο ρομπότ το οποίο είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα αφής ο οποίος του επιτρέπει όχι μόνο να ακουμπά κάτι αλλά και να αναγνωρίζει τι είναι αυτό που πιάνει. Ο σένσορας είναι εξοπλισμένος με μια τεχνολογία που ονομάζεται GelSight.

Ο GelSight αισθητήρας έχει τετράγωνο σχήμα και χρησιμοποιεί κάμερα μαζί με rubber film προκειμένου να χαρτογραφήσει τα αντικείμενα που ακουμπά. Σύμφωνα με την ομάδα των ερευνητών, αυτός ο βαθμός ακρίβειας θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα τα πιο αυτόνομα ρομπότ στο μέλλον τα οποία θα μπορούν να κινούνται και να χειρίζονται πιο ελεύθερα τον περιβάλλοντα χώρο τους.

Στο παρακάτω video το ρομπότ που έχει τον συγκεκριμένο σένσορα μπορεί να αναγνωρίσει το καλώδιο USB και να το εισάγει με ακρίβεια στη θήρα του. Σύμφωνα με την ομάδα, ο GelSight αισθητήρας είναι 100 φορές πιο ευαίσθητος από το ανθρώπινο χέρι.
Δείτε το video:

ρομπότ με αισθητήρα αφής, Το ρομπότ με αισθητήρα αφής που αναγνωρίζει τι ακουμπά [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo: Αποκάλυψε το BlueImage για την τεχνολογία της κάμερας – Μάλλον θα το δούμε με το το vivo X100 Ultra

Η vivo παρουσίασε το brand “BlueImage” που θα περιλαμβάνει την τεχνολογία απεικόνισης και θα κάνει ντεμπούτο με το vivo X100 Ultra.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Smartphones iPhone 15 Pro Max OPPO

iPhone 15 Pro Max VS Oppo Find X7 Ultra: Ποιο έχει την καλύτερη κάμερα;

Η κάμερα του Oppo Find X7 Ultra έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον ιστότοπο κάμερας DXOMark, πιο υψηλή από του iPhone 15 Pro Max.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.