MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

Κρατάμε στα χέρια μας το MLS IQTalk της εταιρίας MLS Πληροφορική, το πρώτο Android smartphone με το ελληνικό πακέτο λογισμικού MAIC (MLS Artificial Intelligence Center) που περιλαμβάνει το Talk&Call, SMS to και Email to για πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, αποστολής SMS και Email με φωνητικές εντολες αλλά και το λογισμικό πλοήγησης Talk&Drive με χάρτες Ελλάδας και Κύπρου και φωνητική πλοήγηση.

update Τετάρτη 4 Ιουλίου: Απόψε το βράδυ δείτε το hands-on video στο TechblogTV.

Το MLS IQTalk αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην εβδομάδα αρχικά από το δίκτυο καταστημάτων της Cosmote (αποκλειστικότητα για 3 εβδομάδες) με τιμή 249 ευρώ και δώρο αξεσουάρ βάση στήριξης και φορτιστή αυτοκινήτου.

MLS IQTalk
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3.5
Επεξεργαστής: Mediatek ΜΤ6573 650MHz μονοπύρηνος
Μνήμη RAM: 512ΜΒ
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.3 ίντσες, LCD, 800×480 pixels
Κάμερα: 5 Megapixel, διπλό LED flash, video VGA
Δεύτερη κάμερα: VGA
Ενσωματωμένη μνήμη: 4GB micro SD στο κουτί
Κάρτα μνήμης: micro SD
Wi-Fi, GPS, Bluetooth, micro USB, Ραδιόφωνο FM
Μπαταρία: 1500 mAh
Διαστάσεις: 151x94x58 χλστ.
Βάρος: 145 γρ.

Απολάυστε κάποιες πρώτες φωτογραφίες hands-on και τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε με το video review.

, MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

, MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

, MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

, MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

, MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

, MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

, MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

, MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

, MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

, MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

, MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

, MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

, MLS IQTalk, Πρώτες φωτογραφίες hands-on

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

81 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tikei

γνωριζουμε αν θα παρει ics??

Paris

με 99 ευρώ και δωρο αδιαβροχες καλτσες το συζηταμε

Γιώργος

ics 8α παρει ?

Θεμης

siga pou 8a parei kai ics…….hlikrina krima gia ton epe3ergasth!!!ama htan 1Ghz 8a htan para polu kalo!!

Ευριπίδης M

250 ευρώ;;;;;
Μην τρελαθούμε ρε παιδιά…

Nikos K.

Εδώ πάντως η ΟΕΜ έκδοση της συσκευής εχει 120€.
https://www.mcbub.com/item/MTK6573-S820-3G-Smartphone—Android-2-3-GSM-WCDMA-4-3-inch-HD-Capacitive-Multi-Touch-Screen-WiFi-GPS–CA108517–142102/

Να ζητάνε τωρα για την ανάπτυξη του “Just Talk” και για το λογισμικό πλοήγησης τους επιπλέον 130€ το θεωρώ υπερβολή..

Θα το σκεφτόμουν να το αγοράσω αν έκανε 170€~190€..
Η τιμή είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ!

Tony Cool

Θεμη με αυτον τον επεξεργαστη,πιστεψε με,δεν το θες το ics!!!Κριμα γιατι με καμμια 200αρια mhz παραπανω και λιγα ευρω πιο κατω θα ητανε top προταση.Ακομα και τωρα παραμενει decent.Εμφανιση πολυ htc αλλα δεν ειναι κακο.Τα υπολοιπα στο βιντεακι!

Κωστας

Ti να πω τωρα,αφου την κανεις την προσπαθεια,καντην οπως πρεπει…….οχι μισοδουλειες ρε παιδια,κριμα ειναι.Σεβαστη η ολη προσπαθεια,αλλα με 249 ευρω σημερα,βρισκεις πολυ καλητερο κντ σε ολα τα σημεια.Κριμα……….απατο το βλεπω και αυτο.

Manos Unstable

ο ρε lag λεμε… made in china with greek rom!!!

Spyrosrotary

Με αυτη την τιμη δεν νομιζω να εχει καμια τυχη,οταν σε αυτα τα χρηματα υπαρχουν παρα πολλες αξιολογες συσκευες.Κριμα γιατι σαν Ελληνες θα μπορουσαμε να στηριξουμε αυτη την ελληνικη προσπαθεια που γινεται απο την MLS αλλα δυστυχως εχει λαθος τιμολογιακη πολιτικη!

Θεμης

zhthma einai an 8a poulisei panw apo 200 komatia!!

Δημητρης

Αν κοψουν 150 ευρω απο την τιμη το ξανασυζηταμε

Manos Unstable

ετσι δωστε πονο google nexus tablet 7 tegra 3 180 ευρω και mls μονοπυρηνος του 2009 250 ετσι γιατι τη τιμολογιση τη κανανε ελληνες…

nord γιωργος

μοιαζει πολυ με το DESIRE HD…

Sotiris

Είναι μεγάλο βήμα. Κατά την γνώμη μου έπρεπε να ήταν πιο φθηνό για να είναι ανταγωνιστικό από θέμα τιμής και μόνο για αρχή.

Ιωάννης

Μεταξύ μας ένα gps είναι που απλά έχει android για να κάνει κλήσης άμα δεις τα χαρακτηριστικά στο λένε μόνα τους έβγαλε ένα πολυ καλο gps talk and drive και μπράβο αλλα αυτο Κινητο δεν είναι είναι gps που μοιάζει με Κινητο κρίμα και ήθελα να το πάρω

Theodore

Αυτο το κινεζικο,πως σας φαινεται;https://www.pandawill.com/happy-hour/?current=tuesday&force=yes .Καλυτερο δεν ειναι απο το προηγουμενο;
Το μαγαζι παντως,ειναι αξιοπιστο.

Σωτήριος Παπαδόπουλος

Παραθέτω κάποια βίντεο που βρήκα με άλλο κινητό που έχει την ίδια πλατφόρμα.Φαίνεται για αρκετά καλό τσιπάκι που τρέχει γενικά πολύ καλά με την “παλαιότητα” του να φαίνεται μόνο στον browser. Στα παιχνίδια παίζει πολύ καλά , έχει μια POWERVR Series5 SGX GPU.
https://www.youtube.com/watch?v=fjwk6qFgFbg

https://www.youtube.com/watch?v=ejuib8P3yhc&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=b7cI5EltFbI&feature=fvwrel

Πάντως θα πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι δεν αγοράζουμε μόνο Hardware αλλά και software και υποστήριξη και ποιότητα. Γιαυτό το λόγο τα 250 για αυτό το κινητό μπορεί να φαίνονται πολλά για το hardware, αν όμως προσθέσουμε και το software τότε το Value for Money αλλάζει προς το καλύτερο.

Manos Unstable

οτι και να πειτε δε το σωζετε αφηστε το παλικαρια… το αγοραζουμε software και οχι μονο hardware ισχυει για την apple οχι για την mls με κινητο 2.3

nklive

Η τιμή είναι απαράδεκτη. Στην τιμή μεγαλύτερο ρόλο παίζει το hardware και με το software απλά κάνεις την συσκευή σου πιο ελκυστική από τις άλλες ισάξιες (σε επίπεδο hardware). Ακόμα και το iPhone έχει ελκυστική τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό όταν πρωτοβγαίνει. Πιο μεγάλη επιτυχία θα είχε αν πούλαγε το software μόνο. Και εγώ είμαι από αυτούς που αγοράζουν ελληνικά προϊόντα ακόμα και αν είναι λίγο πιο ακριβά, αλλά λίγο, όχι διπλάσια τιμής. Καλό το βήμα αλλά ρε παιδιά δεν είναι τιμή αυτή, και πρέπει αν αυξήσουν την επεξεργαστική ισχύ για πιο ομαλή λειτουργία του κινητού. Μην ξεχνάτε έχει και υψηλή ανάλυση οθόνης.

Makis

Το περίμενα ότι θα κάνουν πατάτα με τα specs και την τιμή! 650Mhz επεξεργαστή;;;

kostass

Το κινητό είναι φτιαγμένο στην Ελλάδα? Πάντως 250€ είναι πάρα πολλά.

ΓιώργοςΘ.

εντάξει καλό το κινητάκι αλλά πιστεύω λίγο ακριβό για αυτά που προσφέρει και επίσης με χαλάει και το πίσω μέρος του κινητού που έχει ζωγραφισμένο ένα android θα μπορούσαν να το είχαν κάνει πιο απλό.

MPOUFOS

ΑΡΕ ΤΖΑΜΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!!!!!!!!

trik302

η τιμη θα κατεβει στους πρωτους 3 με 5 μηνες θα παει στα 170 και τοτε θα ειναι ενα πολυ καλο value for money smartphone.

ioannis

650 MHz μονοπήρυνος δεν νομίζω…Λογικά ics δεν θα πάρει.Υπάρχουν και άλλα κινητά στην ίδια τιμή που προσφέρουν περισσότερα απο άποψη hardware .Το οτι είναι Ελληνικό είναι ένα + βέβαια.

Δημητρης

Παιδια μην βλεπετε τα 650 mhz και χαλιεστε!! Το κινητό είναι πολύ smooth. Καλό είναι πριν λέμε μεγάλα λόγια να δοκιμάσουμε κάτι. Εγώ που το έπιασα στα χέρια μου. Έχει μια καλή αίσθηση και τρέχει αρκετά γρήγορα, τώρα για αυτούς που θέλουν ics, θα πρέπει να ‘πατε σε ποιο μεγάλης κατηγορίας τηλέφωνα. Μην τα συγκρίνουμε όλα με το neo v .η τιμή του είναι μια χαρά για τις 4,3” οθόνη. Και έχει και 1800 mah μπαταρία!!! Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι ότι χτυπάει σιγά το ηχείο στα mp3.

Αντώνης

1. Ας σταματήσουμε τη μιζέρια. ΠΡΩΤΗ ελληνική προσπάθεια και οι ίδιοι θα το φάμε πριν καν βγει στην αγορά. Δε σ’αρέσει ή είναι ακριβό… μη το αγοράζεις αλλά πάψε να το κατακρίνεις ρε ελληναρά από την πρώτη μέρα.

2. Οκ είναι πιο ακριβό από τον ανταγωνισμό… Στα 200Ευρώ θα ήταν ίσως μία καλή τιμή.

3. Μπράβο στην προσπάθεια και καλή επιτυχία!

greeceandroid

Είμαι μεταξύ αυτού του κινητού (250 ευρώ) ή του Motorola Razr (280 ευρώ).

Oh well, no I am not.

mits

Δεν μπορώ να καταλάβω σε πόσες πωλήσεις μπορεί να στοχεύει η MLS.
Εάν έβγαζε στο playstore όλο το πακέτο του iqtalk,καλύτερα δεν θα τα πήγαινε;Ούτως η άλλως η Google μας έχει ξεχασμενους και το svox είναι τραγικό.( ασε που δεν υποστηρίζει και speech to text)
Εάν το destinator,μπορούσες να το εγκαταστησεις όπως όλα τα αλλά προγράμματα πλοήγησης και όχι να υπάρχει σε ξεχωριστή sd card,δεν θα ήταν ποιο ανταγωνιστικό μιας και είναι από τα κορυφαία προγράμματα του χώρου;
Μακάρι να τα πάει καλά για το κοινό που απευθύνεται.

43

250 ευρω; Ε ρε Sony που σας χρειαζεται…

Θανασης

Κλασσικα πως φαινεται το Ελληνικο προιον. Αυτο που λετε value for money δεν ισχυει οταν με 180ευρω απο το amazon μπορει καποιος να παρει htc evo 3d με δωρεαν μεταφορικα και τελωνειο. Μακαρι η επομενη Ελληνικη συσκευη να ειναι πιο προσαρμοσμενη στην σημερινη εποχη.

jimakos

Λοιπον επειδη ειστε παντελως ασχετοι απο αγορα. Την συσκευη την παιρνουν 130 ευρω + 40-50 ευρω το talk and drive + η φωνητικη αναγνωριση που ειναι ενα project της MLS που τρεχει πανω απο 2-3 χρονια για να μπορειτε να μιλατε ελληνικα στο κινητο σας (και μην λετε οτι δεν θελετε γιατι μια χαρα κλαιγεστε που δεν εχει ελληνικα το siri) + 23% ΦΠΑ + εκτελωνισμος γιατι δεν ερχεται απο ευρωπη η συσκευη. Μια χαρα ειναι η τιμη απλα εδω στο ellada ειμαστε καραβλαχοι και προτιμαμε να στηρίζουμε οικονομίες αλλων. Και επειδη εδω ειμαστε και πολλοι πληροφορικαριοι. Αμα παει καλα το κινητο και ανοιξουν θεσεις εργασιας μην πατε ρε γιατι ειναι ελληνικη εταιρια. Τραβατε στην Κινα, οπου θα μπορειτε να παρετε το κινητο με 130 ευρω,

Αντε βαρεθηκα να διαβαζω ατομα που σταζουν χολη, να ψοφησει η κατσικα του γειτονα και ετσι. Τετοιοι ειμαστε για αυτο αυτη η χωρα δεν παραγει τιποτα απολοιτως, γιατι καποια “ζωα” , sorry για τη φραση, δεν στηρίζουν ποτε οτιδηποτε ελληνικο. Ειναι τι στυλ “αχ αγαπη μου εγω ψωνιζω ρουχα μονο απο το μιλανο και τυρια παντα απο γαλλια”.

γεα

θα ψωνίσουν οι χρυσαυγήτες

gk

Με 280 παιρνεις τωρα το razr θα τρελαθουμε τελειος περιμενουν να πουλησουν πανω απο 200 κοματια??

nikos

ειναι ευκολο να κατηγορουμε αμεσως.
ειναι τιμια τιμη.
το καλυτερο θα ηταν να ειχε στο store το πακετο ολο η και σπαστο.
και δεν καταλαβα μονο η apple “δικαιουται” να πληρωνεται για το software???οι αλλοι δηλαδη τι κανουν??αυτο προς τα fan-boys.ελεος με τον ανθελληνισμο απο τους ιδιους τους ελληνες.δεν σκεφτομαι να το παρω επειδη ειναι ελληνικη η εταιρια.επειδη με βολευει στα ελληνικα η εφαρμογη,και στο συντομο μηνυμα και στο μηνυμα ενω οδηγω και στα επαγγελματικα e-mail,ε που δ ε ν βολευει οσο και να το θελουμε στο texting.αυτα!

A

Κάποιος το είπε και παραπάνω οτι στην ουσία ειναι ενα gps που ειναι ΚΑΙ τηλέφωνο. Ομως νομίζω οτι η οθόνη ειναι αρκετά μικρή για gps.
Μάλλον ειναι χαρακτηριστικό παράδειγμα συσκευής που προσπαθεί να ειναι 2 σε 1 και τελικά δεν ειναι αρκετά καλή σε κανένα απο τους 2 τομείς που στοχεύει.
Το γεγονός οτι κατασκευάζεται στη Κίνα ή στη Ταϊβάν εμένα δε με προβληματίζει (άλλωστε όλα εκεί φτιάχνονται όλα) όσο ο μή σωστός και καινοτόμος συνδυασμός λογισμικού / υλισμικού. Η MLS προσπαθεί να μπει πάλι στο χώρο του υλισμικού, μετά τη τεράστια αλλαγή που φέραν στην αγορα τα έξυπνα τηλέφωνα, αλλά δε νομίζω οτι το κάνει με το σωστό τρόπο.
Κατανοώ όμως όλους τους τεχνολογικούς αλλά κυρίως οικονομικούς περιορισμούς που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ελπίζω μόνο να ειναι αυτοί οι λόγοι αλλιώς κρίμα για μια τέτοια εταιρεία.

Tony Cool

Προς ολους αυτους που κραζουν αυτους που δεν θεωρουν καλη λυση αυτη την συσκευη και τους θεωρουν ‘ανθελληνες’ (…) να πω το εξης:Αν μια Ελληνικη εταιρια μου προσφερει ενα προιον ισαξιο του ανταγωνισμου και το πουλαει και λιγο ακριβοτερα βεβαιως και να το αγορασω.Οταν ομως μου πουλαει ενα προιον ΚΑΤΩΤΕΡΟ του ανταγωνισμου και μου το πουλαει αρκετα ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ αν δεν το προτιμησω ειμαι ανθελληνας;Κουνηστε λιγο τα κεφαλια σας ρε παλληκαρια…
Οσο για αυτους που κραζουν το κινητο με δικαιολογιες τυπου ‘το razr κανει 40 ευρω ακριβοτερα’ κατα τη γνωμη μου η συγκριση τους ειναι 100% αστοχη.Παρα πολυς κοσμος αγοραζει τα κινητα του μεσω επιδοτησεων απο τον παροχο του.Οταν πατε λοιπον και δειτε το κινητο που μπανισατε στο skrountz 280 ευρω ο παροχος να το δινει 600 να δειτε για ποτε το mls θα γινει ελκυστικη προταση!!!Να το συγκρινετε με κινητα τυπου neo v και alcatel ot 995 μαλιστα…

tainia

παιδιά όντως έχετε αρχίσει τις υπερβολές και οι μεν και οι δε… Πιστεύω το κινητό είναι ΑΚΡΙΒΟ σε σχέση με τις επιλογές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά ΑΛΛΑ για κάποιον που πραγματικά χρειάζεται καθημερινά ένα πλήρες GPS είναι μια πολύ αξιόλογη πρόταση…

ΔΕΝ είναι για άτομα που πιστεύουν ότι θα αποκτήσουν ένα κινητό ανάλογο του SG3 με το 1/3 των χρημάτων του..!!!

Προσωπικά εγώ θα το επέλεγα για την μεγάλη οθόνη του…!!! Η τιμή θα μπορούσε να είναι καλύτερη!!! 🙂

dimpep

Tonycool +1
Βαρέθηκα και εγώ να συγκρίνουμε τιμές μεγάλων αλυσίδων με τα μαγαζάκια παραεισαγωγής. Η παραπληροφόρηση σε όλο της το μεγαλείο

nklive

αν η cosmote το δινει 250, σιγουρα στην αγορα θα πέσει κάτω απο 200, μπορει και στα 150. η cosmote παντα υπερτιμολογει τα κινητα της. οποτε κατω απο 200 για τετοιο κινητο ειναι μια καλη τιμή.

Theofilos

Γεια σου ρε jimako. Πες τα…..και στις ταβερνες καφιωμαστε επιδη γουσταρουμε να βλεπουμε τα τραπεζια γεματα και ας μην τα τρωμε!!! Ενω εδω γκρινιάζουμε γιατι το κινητό ειναι λιγο ποιο ακριβό ειναι λιγο ποιο χοντρο στα 650 Mhz κτλ κτλ….ε οπώτε να μην το παρουμε γιατι θα μας εκμεταλευτει η κολοελληνικη αυτη εταιρεία που εδρεύει στη Θεσσ/νίκη και είναι και Μπαοκτζήδες ρε μπιπ !!!! Βούλγαροι! Εγώ βουλγάρικο κινητό δεν περνω ρε!!! Ταιβάν ρε και πάλι ταιβαν.Άμα πια. Άμα πια!!!!!

dimpep

Κώστα, όλα αυτά τα σχόλια είναι τόσο απαραίτητα; Έχουμε ξεφύγει πια από το θέμα και στάζουμε χολή, λέμε κακίες και δεν τιμά αυτό το techblog

nick2011

Ισως η τιμή του είναι λάθος.

Ίσως η τελική να είναι 200 και όχι 250 (και δεν με νοιάζει η βάση στήριξς για το αυτοκίνητο).

Με ένα διακοσάρι πιστεύω για την οθονάρα του αξίζει.

Και πάνω απ’ όλα, εφόσον πρόκειται για πραγματική android συσκευή και όχι μούφα, το γεγονός ότι είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ κατασκευή και τα φράγκα πάνε σε δικούς μας… ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απ’ οποιαδήποτε άλλη κινέζικη παπάντζα.

Γνώμη μου.

sokel

άντε όποιος το πάρει να το ρουτάρει να βγάλει όλες της εφαρμογές με την φωνή και να της περάσουν σε καμία ΜΙUI rom και τότε ίσος

jimakos

sokel χαχαχαχ ωραιος εισαι εσυ ρε. Ακομα δεν ξεκινησε το κινητο στην αγορα κοιταμε πως να του κλεψουμε το gps e; Να γιατι δεν θα παμε ποτε μπροστα… ειμαστε της κλεψιας και τις απαξιοσης των προιόντων μας.

dimpep

Προφανώς και δεν είσαι εσύ υπεύθυνος!Αυτό έλλειπε να εκφράζουν τα σχόλια με όνομα dimpep εσένα. Απλά ούτε πρέπει να σαι πάνω ούτε τίποτα, θα πρέπει να τηρείται ίσως το ενημερωτικό του χαρακτήρα του blog. Τώρα υπάρχουν σχόλια τα οποία ξεφεύγουν με το άρθρο. Κλασσικά υπάρχουν φτηνότερα τηλέφωνα, skroutz και τέτοια. Νομίζω όλοι το ξέρουμε και δεν περιμένουμε να το μάθουμε από δω.

Φιλικά πάντα, γιατί μας αρέσει το techblog (αλλιώς δεν θα γράφαμε!)

thrud

Το γεγονός ότι μπορείς να πάρεις μιά BMW και να της βάλεις ένα ελληνικό SW για να κάνεις πλοήγηση η να παρκάρεις πιό εύκολα δεν συνεπάγεται ότι μπορείς να πείς ότι φέρνεις το πρώτο ‘ελληνικό’ αυτοκίνητο.

Μην ισοπεδώνουμε την έννοια ελληνικό. Ελληνικό είναι το λάδι, η φέτα, το κρασί και μέρος του λογισμικού της πλοήγησης, φωνητικών εντολών κλπ στο κινητό. Το λειτουργικό Android και η συσκευή (Κίνα) δεν έχουν σχέση ούτε με την Ελλάδα ούτε και με Ελληνικές θέσεις εργασίας. Να στηρίξουμε την προσπάθεια παραγωγής λογισμικού σε ελληνικές εταιρίες αλλά να είμαστε σεμνοί με τους όρους ‘Ελληνικό κινητό’ , ‘ελληνικό αυτοκίνητο’, ‘ελληνικό διαστημόπλοιο’ και παρόμοιες ανοησίες που προσβάλλουν την νοημοσήνη του κόσμου.

dimpep

Με την ίδια λογική ούτε τα iphone είναι αμερικάνικα
Ούτε τα Sony ιαπωνικά
Και όταν λέει ελληνικό τηλέφωνο εννοεί η πρώτη εταιρία που κυκλοφορεί τηλέφωνο με το ονομά της, που έχει βάλει κάπου το χεράκι της στις λειτουργίες του.Με αυτή την έννοια ναι είναι ελληνικό

nicholas

thrud+100
Ετσι ακριβώς πρέπει να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη ελληνικού λογισμικού όχι όμως να υπερβάλουμε με χαρακτηρισμούς το “πρώτο ελληνικο smartphone” το οποιο ουσιαστικα ειναι ενα Android smartphone με το ελληνικό πακέτο λογισμικού MAIC απο την MLS. Παρολαυτα πρέπει να είμαστε καλοπροαιτεροι, να το δουμε απο κοντα και να κρινουμε αναλογως.

Nikos K.

Aν πουλήσει το “Just Talk” στο market το αγοράζω σίγουρα!
Αρκεί να μην έχει τιμή μεγαλύτερη της συσκευής μου (δηλαδή 100€)
Αυτό το κινητό δεν μου περνάει από το μυαλό να το αγοράσω..Υπερβολική τιμή…

Demis

@Αντώνης
άλλο Ελληνική προσπάθεια και άλλο Ελληνική προσπάθεια αρπαχτής……….

Nick

Και το κινητό θα αγοράσουμε… και το ελληνικό πονυ θα αγοράσουμε…και μια μπύρα φιξ θα αγοράσουμε και άντε στην υγειά μας!!! 😛

@dimpep
Τα iphone και τα sony τουλάχιστον, σχεδιάζονται απο κάποιους, υπάρχει ένα r&d και τελικά συναρμολογούνται στη Κίνα. Δεν είναι oem από τον κουβά.

Κωνσταντίνος

Ρε παιδιά είναι γελίο!!! 650 MHz επεξεργαστής. Αυτό το “πράγμα” θα το αγόραζα μόνο για GPS άλλωστε αυτή είναι η ειδικότητα της MLS. Άκουσε εκεί 250€!!!!!!!!!

nicholas

Έχω το ZTE Blade (την αγγλική έκδοση γιατί ήταν πιο φτηνή) και το CoPilot live 8 και δεν έχω κανένα παράπονο τόσο στην χρήση όσο και στην απόδοση του.
Κόστος:110+50 λίρες Αγγλίας

dimpep

Κώστα πότε να περιμένουμε το βίντεο;

paschos76

Το ότι η MLS είναι ελληνική εταιρία, σημαίνει ότι τα ΚΕΡΔΗ μπαίνουν στην ελλάδα & φορολογούνται στην Ελλάδα.
Είναι άσχετο το πού κατασκευάζεται το προϊόν.
Το ίδιο συμβαίνει για την Apple (αμερικανική εταιρία, με τα προϊόντα να κατασκευάζονται στην Κίνα),
τη Sony (ιαπωνική εταιρία, με τα προϊόντα να κατασκευάζονται στην Κίνα), κοκ.
Όποιος νομίζει ότι το προϊόν τον καλύπτει, ότι δεν τον πιάνουν τον πισινό & θέλει να ενισχύσει μια ελληνική εταιρία (& κατ’ επέκταση την ελληνική οικονομία), μπορεί να το επιλέξει.

Ιωαννης

περί ορέξεως κολοκυθόπιτα τι να λέμε τώρα
και εμένα μου αρέσει το johns phone γιατί πιστεύω ότι τα κινητά είναι για να μπορείς να κανείς κλήσης και ότι έχουμε ξεφύγει λίγο είναι σαν την μαντινάδα που λέμε στο χωριό μου “άλλος τη θέλει όμορφη και άλλος τη θέλει να χει(λεφτά) και άλλος κλίνει τα μάτια του και παίρνει ότι του λάχει “

paschos76

Ωραιότατη η μαντινάδα! 🙂
Τι εσωτερική μνήμη έχει το κινητό?

Haduuken!

Πωπω ρε παιδιά εντάξει μη σκάτε θα το πάρουμε €170 από το σκρουτζ
αλλά 650μηζ ? θέλει οβερκλοκ !

Theofilos

ρε παιδια. ελληνικο η ντεμι ελληνικο ας το παρουμε. Τουλαχιστον θα εχουμε σούπερ GPS στο τουτού μας. Θα του λεμε πού και τσααααααααααααακ θα μας πηγαινει μετά φωνιτικής οδού. Μερβεγιέεεεεεεεε

panos13

Διαβαζω αυτα που γραφουν μερικοι και απορω. Καταρχας το τηλεφωνο ειναι η πρωτη ελληνικη προσπαθεια και δεν πρεπει να το κρινουμε πρωτου το πιασουμε στα χερια μας. Αν τρεχει smooth γιατι να μας πειραζει που εχει 650 Mhz επεξεργαστη. Μαθαμε ολοι οι “ασχετοι” στην καραμελα με τα διπυρηνα και τα τετραπυρηνα και χανουμε την ουσια. Για μενα προσωπικα αυτος ειναι και ο λογος που δεν παιρνω android smartphone.

Λαζαρος

Ρε παιδιά στην ουσία GPS είναι με δυνατότητα κλήσης τηλεφώνου.αν το δείτε έτσι καλό είναι.φτάνει να έχει υποστήριξη που όσον αφορά την MLS χλωμό αν ξέρει τι σημαίνει Αυτό

Happy user

Σήμερα έπιασα το κινητό στα χέρια μου. Δε μπορώ να πω, καλό και χρυσό, αλλά υπάρχει και η παραπληροφόρηση… 1. Είναι διπύρηνο και όχι μονοπύρηνο 2. Παίρνει 2 κάρτες sim, οπότε μην περιμένετε να το δείτε αλλού εκτός από Wind & Cosmote! Ασχετα αν η cosmoποτέδες, αποφάσισαν να “κρύψουν” τη 2η sim με ένα πλαστικό καποτάκι!! Το είχα διαβάσει από πριν λίγο καιρό για τη συσκευή, και το πήρα για τον πατέρα μου που το είχε άχτι να πάρει ένα touch, αλλά δεν τον βόλευαν οι οθόνες αφής. Και είναι άνθρωπος που το χρησιμοποιεί μόνο για να καλεί, άντε και για καμία πλοήγηση (αν και στα κοντά 70 του, δεν περιμένει το GPS για να βρει το δρόμο του!)… Και στην τελική, οι πιο πολλοί γι αυτό δεν τα αγοράζουμε; Οσο το δοκίμασα μέχρι να του το σεττάρω πάντως, με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο (με facebook, 4square, zynga poker και 2-3 παιχνιδάκια ακόμα). Εβγαλα και το προστατευτικό της 2ης κάρτας, του κούμπωσα πάνω και τις 2 συνδέσεις του, και το τηλέφωνο δούλεψε άψογα! Εντυπώσεις ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ τώρα, θα μπορέσω να πω μετά που θα δω και τη μπαταρία, γιατί είναι βασικότατος παράγοντας για μένα. Και έχω δει πολλές 1800άρες να κρατάνε λιγότερο… Συνέχεια »

ΘΑΝΑΣΗΣ

@Happy user, αυτά που λες υσχύουν (??) γιατι μου φαινετε λιγο περίεργο να έχει διπύρηνο επεξεργαστή και να μην έχει αναφερθεί πουθενά.

Theodore

Μεχρι προχτες,που λεει ο λογος,αγοραζατε MLS Destinator T&D, πλοηγους μονον ,με τα ιδια λεφτα.Γιατι διαμαρτυρεσθε τωρα,που σας δινει ΚΑΙ τηλεφωνο με τα ιδια λεφτα;Χαρη σας κανει…
Eγω πχ,ειχα σκασει 270€,για το 50SL.

Ilias

Ρε παιδιά, μη με κοροιδέψετε αλλά έχω το ίδιο κινητό και δεν ξέρω που είναι αυτό το καπάκι της 2η sim… Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να μου πει που είναι;

Γιωργος Φωτοπουλος

Πρωτον κανενα κινητο η κανενα αλλο προιον ακομα και τον μεγαλων εταιρειων δεν ειμαι της ιδιας εταιρειας. Υπαρχει κινητο που ολα τα εξαρτηματα του τα λογισμικα του και δεν ξερω τι αλλο να ειναι φτιαγμενα αποκλειστικα απο την sony την lg την apple;
Ολοι ξερουμε πολυ καλα οτι οχι μονο τα κινητα αλλα οποιαδηποτε προιοντα δεν προερχονται απο τον ιδιο κατασκευαστη. Δηλ το λαπτοπ που παιρνουμε της sony της toshiba ειναι ολα φτιαγμενα απο την sony και toshiba;
Κι ομως ενω το ξερουμε οτι κανενας κατασκευαστης δεν φτιαχνει ενα προιον 100 τοις εκατο δικο του ξαφνικα στο ελληνικο προιον βρηκαμε να θυμηθουμε οτι τα σημερινα προιντα δεν προερχονται απο εναν κατασκευαστη και μονο. Οταν μεγαλες εταιρειες με απιστευτα εσοδα παιρνουν ακομα και τις μπαταριες απο ξεχωριστη εταιρεια τοτε δεν λεμε τιποτα οταν το ιδιο πραγμα το κανει μια ελληνικη εταιρεια τοτε αμεσως να την φαμε.
Αμαν πια

Γιωργος Φωτοπουλος

Επισης κατηγορουνε το ελληνικο κινητο οτι πληρωνεις πολλα σε σχεση με αυτα που προσφερει.
Θα ηθελα να ρωτησω η συναρμολογηση που γινετε ελλαδα η κινα. Διοτι εαν ενα κινητο οπως ολων των αλλων εταιρειων ειναι φτιαγμενα ατην κινα ειναι πολυ φυσικο να σου δινει περισσοτερα και να σου κοστιζει λιγοτερο. Για αυτο ιελω να ρωτησω που γινεται η συναρμολογηση του κινητου; Εχει μεγαλη σημασια στο καθορισμο της τιμης πωλησης.

Τελος για την ποιοτητα του προιοντος. Πραγματι εαν εβλεπα οτι το ελληνικο κινητο ειναι παλαιολιθικης εποχης οπως ηταν τα κινητα πριν δεκα και βαλε χρονια τοτε που τα κινητα ειχαν μονοχρωμη οθονη και εκαναν μονο κλησεις και μηνυματα τοτε θα ειχα ενστασεις. Ομως το κινητο αυτο δεν βλεπω να εχει τεχνολογικο χασμα μεταξυ των κινητων των αλλων εταιρειων ειναι μεσα στις εξελιξεις.
Φυσικα γραφω λιγο αγανακτησμενος αυτα τα πραγματα. Δεν κατηγορω προς θεου καποιους για ανθελληνες που κανουν ασχημη κριτικη για το ελληνικο κινητο αλλα κατηγορω την νοοτροπια που ειχαμε να θεωρουμε καθετι ξενο πολυ καλο και καθετι ελληνικο οτι ειναι απατη. Γιατι τα ξενα προιοντα ειναι σε ολα τελεια; Εμενα μου εχουν χαλασει πολλες συσκευες ξενες που δεν κρατησαν ουτε χρονο

Στεφανος

ναι περνει 2 καρτες sim.κι εγω το ιδιο εχω

Ilias

Stefane, pou sto kalo pairnei tin 2i sim? 🙂 🙂

chris

Μολις σημερα το παρελαβα ,το εθεσα σε λειτουργια,ξεκλειδωσα την οθονη 2-3 φορες με δυσκολια και μετα τιποτα.Δεν ανταποκρινεται στο αγγιγμα καθολου.Ξερει κανεις κατι?

chris

Τωρα τι κανουμε?Επιμενουμε για ιδιο κινητο η για καποιο αλλο που μπορει να παρει τις συγκεκριμενες λειτουργιες του IQ,αν υπαρχει καποιο?

chris

Sorry, μολις ειδα την απαντηση και διευκρινιζω:δεν μπορουμε να αγορασουμε το προγραμμα απο την mls(ολες τις λειτουργιες φωνης) και να το εγκαταστησουμε σε καποια αλλη συσκευη?

chris

Επανερχομαι για το IQ:η πρωτη συσκευη αντικατασταθηκε αφου κολλησε η οθονη.Στη δευτερη απο την πρωτη στιγμη λειτουργιας δεν φωτιζονται τα τεσσερα εικονικα κατω πληκτρα,ανοιγει προγραμματα που δεν εχω καν επιλεξει(ακομα και οταν τα κλεινω μετα απο λιγο και με το τηλεφωνο σε θεση αναμονης βρισκω παλι 8-9 ανοικτα) και η μπαταρια μετα απο 5-6 πληρης κυκλους φορτισης δεν βγαζει πανω απο 5-6 ωρες λειτουργιας MONO με χρηση του talk&call.Το μεγαφωνο οντως δεν ειναι δυνατο για χρηση στο αυτοκινητο.Κατα τα αλλα παντως κανει αρκετα καλα τις φωνητικες κλησεις,δεν εχει κολλησει καθολου με απλη χρηση τηλεφωνου αλλα η μπαταρια για καποιον που μιλαει πολυ δεν θα τον καλυψει(εκτος αν συμβαινει κατι με την δικη μου)

στελλα

το εχω αλλα δεν κραταει πολλυ μπαταρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.