MLS IQTalk Crystal, Φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

Ξεκίνησε η εμπορική διάθεση του “ελληνικού κινητού” MLS IQTalk Crystal από την Cosmote και τον Γερμανό με τιμή 199,90 ευρώ. Το smartphone έρχεται με οθόνη αφής 3.5 ιντσών ανάλυσης 480×320 pixels, μονοπύρηνο επεξεργαστή 1GHz, μνήμη RAM 512ΜΒ, κάμερα 5 Megapixel και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 2.3.7 Gingerbread.

Το MLS IQTalk Crystal αναμένεται να διατεθεί αποκλειστικά από την Cosmote και τον Γερμανό για ένα μήνα και μετά θα είναι διαθέσιμο από τα καταστήματα τεχνολογίας. Η MLS πληροφορική με έδρα τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του “έξυπνου” λογισμικού που ενσωματώνεται στο Crystal και περιλαμβάνει:

• Talk & SMS, λες το όνομα της επαφής και υπαγορεύεις το μήνυμα στο κινητό σου. Tο κείμενο γράφεται αυτόματα. Δεν χρειάζεται να πληκτρολογείς στο κινητό σου. Μπορείς απλά να του τα πεις και τα γράφει εκείνο για σένα.

• H λειτουργία Talk & Call αλλάζει τον τρόπο που τηλεφωνείς. Απλώς λες το όνομα του ατόμου το οποίο θέλεις να καλέσεις και το κινητό κάνει το τηλεφώνημα για σένα. Υποστηρίζει επαφές καταχωρημένες με ελληνικά, αγγλικά και greeklish.

• Talk & Drive, φωνητική πλοήγηση με χάρτες Ελλάδας και Κύπτου εύχρηστο μενού 2D & 3D.

MLS IQTalk Crystal
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3.7 gingerbread
Επεξεργαστής: 1GHz μονοπύρηνος
GPU: ?
Μνήμη RAM: 512ΜΒ
3G/ HSPA
Οθόνη: 3.5 ίντσες, LCD, 480×320 pixels
Κάμερα: 5 Megapixel
Δεύτερη κάμερα: VGA
Ενσωματωμένη μνήμη: ?
Κάρτα μνήμης: micro SD (4GB στο κουτί)
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB
Μπαταρία: 1500 mAh
Διαστάσεις: 114×61.5×11 χλστ.
Βάρος: 110 γρ.

MLS IQTalk Crystal, MLS IQTalk Crystal, Φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

MLS IQTalk Crystal, MLS IQTalk Crystal, Φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris

200 ευρώ για αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά ακόμα κι αν έχει ελληνικές φωνητικές εντολές είναι too much..η ανώτατη τιμή του θα έπρεπε να ήταν το πολύ 150 ευρώ..το πολύ όμως..

Kostas

Θα ηταν καλύτερο να εχει Android 4 τουλάχιστον

gabriel

ρε παιδιά πραγματικά γιατί το κάνουν αυτό? υπάρχει λόγο να θες να πουλάς κάτι με 200 όταν μπορείς με αυτά τα λεφτά να περνεις κάτι πολύ καλύτερο? ακόμα και να μη σκας και τόσο για ένα smartphone,με της ίδιες προδιαγραφές περνεις το vodafone smart 2 με 100! αληθια δεν βγάζει νόημα.

Teo

Μια χαρα κινητακι ειναι..σιγα μη σας το χαρισουν κι ολας. Όταν η apple σας έπαιρνε άλλα 680€ για ένα siri μονο ήταν καλά ?(μέσα σε 6 μήνες διαφορά από 4 σε 4s)_.

SpyrosR

Τeo μια χαρά κινητάκι μπορεί να είναι για σένα και προφανώς αν θες μπορείς και να το αγοράσεις…
Από εκεί και πέρα αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι 200 ευρώ για τα συγκεκριμένα specs είναι υπερβολικά,από τη στιγμή μάλιστα που στην ίδια τιμή κυκλοφορούν πολύ πιο αξιόλογες προτάσεις…

Φιλιππος

Λογικά έφτασε τα 200 λόγω των εφαρμογών που ανέπτυξαν..

@Teo iPhone 4 : announced on June 7, 2010
iPhone 4s : announced on October 4, 2011

πες την γνώμη σου αλλά όχι με λάθος πληροφορίες (κοτσάνες) !

dimitris

Fillipos το καταλαβαινω να ειναι λιγο τσιμπημενη η τιμη λογω αυτου που ειπες αλλα οχι και τοσο πολυ!!

Teo το Iphone ειναι γνωστο οτι ειναι υπερβολικα υπερτιμημενο.Αλλα αυτο δε σημαινει οτι και ολες οι αλλες εταιριες θα πρεπει να εχουν τετοια τιμολογιακη πολιτικη.Αν ηταν ολες σαν την Apple θα ειχαν κινητο μονο οι πλουσιοι.

DIMITRIS-CHALKIDA

Παιδια ειναι και το κερδος της κινεζικης εταιριας που το φτιαχνει αλλα εμεις δεν φταιμε σε κατι…
Αν πουλουσε σκετη την εφαρμογη η MLS πιστευω θα ειχε μεγαλυτερο κερδος.

dimitris

Συμφωνώ με τον συνονόματο!Σαν εφαρμογή και μεγαλύτερο κέρδος θα είχε και όλη την Ελλάδα θα είχε σαν πιθανούς πελάτες και όχι μόνο όσους πάρουν την συσκευή όπως τώρα..

osios

Αντε να καταλάβω τα υπόλοιπα σπεκζ. Αλλά gingerbread και 480Χ320 εν έτει 2013???!!!!
Και 200€?? Για να λέει ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ και να τηλεφωνεί από την διαφήμιση τους για γέλια στην τιβι?
Εκτός πραγματικότητας η αγορά αυτού του τηλ . και –

Βασίλειος

Πολύ καλό γιά όσους το έχουν κυρίως για την πλοήγηση.Με διακόσια ευρώ περνεις κάτι καλύτερο αλλά σκεφτητε πως αν αγοράσετε το MLS από το play store θα πάει κανένα 80αρι.. Οπότε δεν έχει και πολύ. Διάφορα

Konstantinos

Δε νομίζω πως η εταιρεία είχε σκοπό να πουλήσει σε εσάς παιδιά. Προφανώς θα είναι πολύ χρήσιμη σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης ή ακοής και θα ήθελαν κάτι που να τους βοηθάει να επικοινωνούν και όχι να παίζουν παιχνίδια ή να βλέπουν βίντεο.

Το λογισμικό αν όντως λειτουργεί όπως φέρεται είναι πρωτοπόρο και πραγματικά θα μπορούσαν να το βγάλουν και σα ξεχωριστή εφαρμογή. Ειδικά αν έχει χάρτες μπορεί να κάνει τη δουλειά του άψογα και είναι ό,τι πρέπει για κάτι ανθρώπους όπως πχ η μαμά μου που έχει ένα ταπεινό LG 2.3 που δυσκολεύεται να γράψει μήνυμα σε μια μικρή οθόνη.

Ας μην καταδικάζουμε κάθε τι. Κι εμένα δε μου αρέσουν τα σπεκς. Ούτε γνωρίζω το περιθώριο κέρδους της MLS. Ίσως θα μπόρούσε να βγάλει κάτι καλύτερο με 300 ευρώ για εσάς που ψάχνετε κάτι πιο high end

υγ. πόσα κινητά θα αγοράζατε με χάρτες μαζί στα 199 ευρώ και θα είχαν καλύτερα σπεκς ή android 4?

md03582

Κώστα εδώ λέει οτι είναι διπύρηνο https://goo.gl/Obu2d

md03582

@Konstantinos με 200 ευρώ nokia lumia 800.. και καλύτερη ποιοτητα κατασκευης, και πολύ καλύτερη οθόνη (3,7in 800×480 amoled clear black) , και καλύτερος επεξεργαστής, και καλύτερο προγραμμα με χαρτες και full navigation (nokia maps και nokia drive) και για πάντα αναβαθμίσεις

osios

Η όραση αντιμετωπίζεται με γυαλιά πρεσβυωπίας, έτσι κάνουν οι γονείς μου. Ετσι κάνουν όλοι οι μεγάλοι. Η ακοή που κολλάει??? Εγώ πήρα το Nexus S (Jelly Bean 4.1.2) σε προσφορά με 200€ με δωρεάν πρόγραμμα πλοήγησης και χάρτες. Δεν είναι δύσκολο να βρεις κάτι που να σου έρθει πιο οικονομικά. Και συγνώμη αν το κινητό απευθύνεται σε μεγαλυτέρους καλύτερα να βγάλουν κάτι χωρίς αφή. Αν μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που δυσκολεύονται να δουν ….χεχεχε!

d!m!tr!s

Πολύ θα ήθελα να στηρίξω και αυτή την ελληνική κατά τα αλλά προσπάθεια αλλά μάλλον δεν θα το κάνω. Η MLS στο παρελθόν υπήρξε τόσο αναξιόπιστη από την εποχή που έβγαλε εφαρμογές πλοήγησης για κινητά με talk&drive που πολύ δύσκολα θα ξαναπλησιασω. Αναβάθμιση των χαρτών της έκανε μια φορά στα δύο χρόνια και μέχρι να καταλάβει το λογισμικό (talk&drive) αυτα που του έλεγες εφθανες στον προορισμό σου. Κατά τα αλλά το κινητό φαίνεται σαν κάτι τρέλες κινεζιες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και είναι τύπου “compare with…” όλα τα παραπάνω όχι ότι μου κάνουν εντύπωση για ελληνική εταιρεία αλλά τα συγχαρητήρια μου που καταφέρνουν και ακόμα επιβιώνουν στο χώρο και στη χώρα μας. Η προηγούμενη προσπάθεια για κινητό πάντως ήταν πολύ καλύτερη από αυτή.

Teo

@SpyrosR …Φίλε μου είπα ότι είναι μια χαρά κινητάκι για οποιον θέλει ένα φτηνό κινητό και πλοήγηση μαζί. γνωρίζω ότι με αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις καλύτερα specs αλλά..MLS IQ Talk(Πακέτο με το κινητό)
@Φιλιππος …Πιστεύω ότι κατάλαβες τι θέλω να πω..εκτος και αν σε έθιξα 😉
@md03582..Σωστά,και με κάνα 40€ παραπάνω παίρνεις το S3 mini..και αν βάλεις και αλλα 50€ παίρνεις S2..και πάει λέγοντας !

Magik

Πολλάααα λεφτά για τα specs του εάν πάρουμε υπ’ όψιν το ότι ζούμε στο 2013 και ότι είναι ‘ελληνικό’ κινητό..Και να θέλεις να στηρίξεις τα ελληνικά προϊόντα, πολύ απλά δεν μπορείς γιατί νιώθεις πως σε κοροϊδεύουν.

md03582

@Teo νομιζω οτι η ερωτηση του @Konstantinos ηταν σαφεστατη. 200 ευρω, ουτε δεκαρα τσακιστη παραπανω κ με ετοιμους χαρτες, εννοειται με πλοηγηση. Οποτε το σχολιο σου ηταν αστοχο..

Φιλιππος

@Teo δεν με έθιξες .. την γνώμη σου είπες αλλά για να την ενισχύσεις έβαλες μέσα και μια μπαρούφα!:Ρ
τεσπα..
για μένα το κινητό δεν αξίζει ούτε 100 ευρω.. μα 2.3.7??

Γιαννης

Παιδιά οκ σύμφωνο με τους περισσότερους για τα specs και γενικά για το τηλέφωνο οτι δεν είναι αρκετά καλό αλλά έχω να πω οτι το θάψιμο που κάνουνε για αυτό το τηλ δεν το κανουνε για κανένα άλλο παρακολουθώ αυτό το θέμα από τότε που έψαχνα για το παλαιό μοντέλο και πραγματικά γελάω με αρκετούς που έλεγαν το παλιό είναι χαλιά και γενικά δεν κάνει για τα 250 ευρώ που το δίνει βγάζει καινούριο με σχετικά καλύτερό επεξεργαστή που είχε γίνει ντόρος για το παλιό και πάλι δεν μένει κανείς ευχαριστημένος ενώ η τιμή έχει πέσει στα 200 και εδώ θέλω να πω νταξει ρε παιδιά άμα είναι να το δίνει τσάμπα να είμαστε και oλoi ευχαριστημένοι δεύτερη προσπάθεια από μια μικρή ελληνική εταιρεία είναι τι πραγματικά περιμένετε ένα κινητό το οποιo κατεθειαν να ανταγωνιζετε κινητά μεγάλων εταιριών όπως samsung htc apple lg .Δεν διαφωνώ ότι σε τέτοια εποχή θα έπρεπε όντως να είναι καλύτερο και οτι σε πολλά θέματα η mls δει είναι καθόλου καλή αλλά κανείς δεν σας είπε να το αγοράσετε με το ζορι και κανείς δεν αμφισβήτησε την γνώμη σας βεβαία αλλά οκ δεν νμζ και η άλλες εταιρίες στο ξεκίνημα τους να να έβγαζαν όλα… Συνέχεια »

osios

@Γιάννη την γνώμη μας λέμε αν μας επιτρέπεις. 200€ δεν περισσεύουν σε κανέναν. Και βεβαίως επειδή τελευταία βλέπω ότι όλοι έχουν κάνει σημαία τους την εθνικότητα να με συγχωράτε αλλά μεγαλύτερη μπαρούφα δεν υπάρχει. Δηλ όσοι δουλεύουν σε πολυεθνική στην Ελλάδα δεν τρώνε ψωμάκι; Ή νομίζετε ότι η ελληνική εταιρεία θα σας δώσει δουλειά; Τέσπα πάει μακρυά η βαλίτσα αλλά μην μου λέτε να λυπηθώ την mls επειδή είναι ελληνική. Εμένα ποιος με λυπάται; Αν τα αξίζει θα τα πάρει όποιος και να είναι αυτός.

anna

το πηρα φανταστικο

Γιαννης

Φυσικά και να λέτε την γνώμη σας ρε παιδιά και δεν ήρθα εδώ για να πάω κόντρα σε κανέναν αντιθέτως απλά με νευριάζει το γεγονός ότι ενώ κανένας δεν το έχει πάρει το κινητό κατευθείαν το κρίνει αρνητικά οκ η τιμή φενεται τσιμπημένη κρίνετε την τιμή αλλά μην κρίνετε κατευθείαν το κινητό εγώ δεν λέω να μην κρίνετε την εταιρία ανεξαρτήτως χωράς και αν είναι και εγώ είπα αρκετά πράγματα που δεν μου άρεσαν και για την εταιρία αλλά και για το κινητό αλλά όταν το πήρα το είδα από κοντά και τότε έβγαλα τα συμπεράσματα που ο ίδιος είπα ναι η τιμή είναι αρκετά υψηλή από ότι θα έπρεπε και επίσης ενημέρωσα οτι πουθενά δεν λέει τα σωστά χαρακτηριστικά του αφήνοντας τους πωλητές να βάζουν δικά τους έτσι ώστε να το πουλάν πιο εύκολα εδώ δεν έκρινα ότι είναι απλά λάθος αλλά επιδει κάπως έτσι την πάτησα και εγώ νευρίασα και σίγουρα αυτό μείωσε αρκετά την εμπιστοσύνη μου σ αυτήν.

d!m!tr!s

Αυτό το πράγμα το να ασχολούνται μερικοί με αυτά που σχολιάζουν άλλοι ενώ το μπλογκ έχει θέμα ένα κινητό δεν μπόρεσα να καταλάβω. την Γνώμη του άλλου είτε σ’αρέσει είτε όχι την ασπαζεσε. βάλε το σχόλιο σου σχετικά με το θέμα και άσε τους υπόλοιπους να γράφουν ότι θέλουν. Έχουν γεμίσει τα μπλογκ και τα φόρουμ Ρομπέν.

Άκης

Εγώ πάντως θα το έπαιρνα… Μπορεί να ζητά 200 ευρώ, αλλά προσφέρει ένα από τα πιο αξιόπιστα GPS για την Ελλάδα. Εκτός αυτού, στην συσκευασία περιλαμβάνονται ο φορτιστής αυτοκινήτου και η βάση στήριξης. Αν υπολογίσεις όλα αυτά, και το γεγονός ότι πουλιέται από ένα μόνο κατάστημα, η τιμή που ζητάει είναι αρκετά καλή. Όσον αφορά τα άλλα κινητά που προαναφέρθηκαν, ας μην ξεχνάμε ότι είναι παλαιότερα μοντέλα. Τέλος πιστεύω ότι αν πουλιόταν στο skroutz, η τιμή του θα κατέβαινε αρκετά…. (προχθές που κοίταξα, δεν το βρήκα). Το VODAFON SMART 2 (ALCATEL) επειδή το έχω πιξελιάζει και η μπαταρία του δεν κρατά πολύ. (για 99 ευρώ είναι ωστόσο πολύ καλή πρόταση). Λογικά, πιστεύω, ότι η μπαταρία του ΜLS μπορεί να κρατά περισσότερο.

δημητρα

Παιδια εγω το πηρα κ το εχω ερωτευτει κ μεσα ειχε βασει αυτοκινητου κ φορτιστη αυτοκινητου το εχω λατρεψει ειναι πολυ ευκολο κ δεν το αλαζω!

Ανδρεας

ΤΟ καθε κινητο που βγαζει η mls εχει ενα μοναδικο κωδικο σε αυτοκολειτο στο χαρτι με τις οδηγειες. Με αυτον τον κωδικο μπορεις να κανει εγραφη και να κατεβαζεις ολη την καρτα sd του κνητου απο την εταιρια. προγραμματα και τα σχετικα. οποιος το αγορασει ας κανει τον κοπο να το κατεβασει ωστε να παρουμε και εμεις το λογισμικο.. Γιατι εγω πηρα το iqtalk και δεν μπορει να του μιλας και να γραφει μηνυμα..

kurkosdr

Να δηλώσω συμμετοχή.

Ραφαήλ

Εγώ πιστεύω ότι το κινητό είναι καλό, αλλά θα έπρεπε να είχε android 4 ή dual core επεξεργαστή στο 1Ghz με 768 ram άλλα εντάξει τώρα καλούτσικο είναι. Εγώ περιμένω να δω αν θα βγάλουν ένα θεοτικό MLS…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.