Χάρτης κάλυψης mobile broadband, Ποιος τολμάει να το κάνει στη χώρα μας

Με αφορμή τις πρόσφατες διαφημίσεις για “Σήμα Καμπάνα” αλλά και τις τωρινές με το ποια εταιρεία έχει το πιο γρήγορο mobile internet, συνεχίζεται πιο έντονα η συζήτηση για την ποιότητα των υπηρεσιών που μας προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Τα παράπονα είναι αρκετά, τα κινητά δεν πιάνουν στα ισόγεια πολυκατοικιών ενώ για να έχεις γρήγορο mobile broadband θα πρέπει να βρίσκεσαι έξω από το Δημαρχείο της κάθε πόλης.

, Χάρτης κάλυψης mobile broadband, Ποιος τολμάει να το κάνει στη χώρα μας

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα στην Αγγλία, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, μέσα από της επίσημες ιστοσελίδες τους δημοσιεύουν χάρτη της χώρας που δείχνει την κάλυψη GPRS, 3G ή HSPA κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την επιλογή δικτύου από τους χρήστες. Γιατι κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να είναι μέτρο σύγκρισης το δωρεάν κινητό αλλά η ποιότητα των υπηρεσιών.

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, στην Αμερική, εταιρείες όπως η AT&T προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας τη δωρεάν εφαρμογή Mark the Spot για το iPhone. Οι συνδρομητές της ΑΤ&Τ όποτε αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με τη κάλυψη, ή την ποιότητα των υπηρεσιών, ενημερώνουν μέσω της εφαρμογής την εταιρεία για το ακριβές σημείο που βρίσκονται και η εταιρεία συλλέγει τα δεδομένα με σκοπό την μελλοντική βελτίωση των πιο επιβαρυμένων περιοχών.

, Χάρτης κάλυψης mobile broadband, Ποιος τολμάει να το κάνει στη χώρα μας

Αλήθεια πότε θα δούμε κάποιο χάρτη κάλυψης από της ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και γιατί όχι ακόμα και μια παρόμοια εφαρμογή όπως την Mark the Spot.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John Karakatsanis - xblog.gr

Νομίζω θα αργήσουμε να δούμε κάτι τέτοιο, αλλά μπορούμε να αρχίσουμε να το ζητάμε έντονα ώστε να φτάσουμε πιο γρήγορα στην υλοποίησή του!

JoannaK

Παρόμοια εφαρμογή πάντως σαν το Mark the spot μου φαίνεται πραγματικά ασύλληπτο για τα ελληνικά δεδομένα…

Dimitris

Δε χρειαζεται… Αφου εχει σημα καμπανα. Το ειπαν στην τηλεοραση

Thanasis

σε πολλά σημεία εντός του σπιτιού και δέν έχω σήμα όχι για browsing αλλά ούτε για μήνυμα…!
Επίσης οι τιμές (γενικά το κόστος των υπηρεσιών) είναι απλησίαστες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.