Τέλος το Airplane Mode στις ευρωπαϊκές πτήσεις

Τέλος στο Airplane Mode στα κινητά βάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA) καθώς αποφάνθηκε πως δεν αποτελούν κίνδυνο για τα αεροσκάφη. Πέρσι η EASA είχε αποφασίσει να επιτρέψει συσκευές όπως smartphones και tablets να είναι ανοιχτά κατά τη διάρκεια των πτήσεων αλλά σε Airplane Mode.

Ωστόσο, το ότι υπάρχει ο κανονισμός δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί αμέσως. Θα πρέπει η κάθε αεροπορική εταιρεία να αλλάξει τους δικούς της κανονισμούς και να αποφασίσει αν θα επιτρέπει στους επιβάτες να έχουν ενεργοποιημένες τις συσκευές τους και να σιγουρευτεί αν τα συστήματά της δεν επηρεάζονται από τις συσκευές.

Επίσης, εκτός από τον έλεγχο ασφαλείας, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να εγκαταστήσουν επιπλέον εξοπλισμό προκειμένου να παρέχουν στους επιβάτες σήμα διότι σε τόσο μεγάλο ύψος τα κινητά είναι αδύνατο να βρουν σήμα.

airplane mode in europe, Τέλος το Airplane Mode στις ευρωπαϊκές πτήσεις

airplane mode in europe, Τέλος το Airplane Mode στις ευρωπαϊκές πτήσεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alexandroiu

Τοσο καιρο το ξεραμε, τωρα το καταλαβε η EASA ;

Thodoris

Δηλαδή αν υπαρχει κανονικο σημα, πλέον και στα αεροπλάνα που έχεις την ησυχία σου, απο δω και πέρα θα χτυπάνε τα κινητά των άλλων μέσα στ αυτί σου; Σε ενα καφέ πχ ο άλλος πάει και λίγο πιο πέρα. Στο αεροπλάνο δεν έχεις να πας πουθενά!

nikos

Καλά ότι δεν υπήρχε πρόβλημα το ξέραμε καιρό τώρα αλλά τέλος πάντων…
Πάντως σε μακρινά ταξίδια καλό είναι να μπορείς να μιλήσεις με κάποιον δικό σου για λιγο στο τηλέφωνο,για κάτι σημαντικό αν τύχει ή και απλά για να περάσει η ώρα,ειδικά αν ταξιδεύεις χωρίς παρέα.

nikos

@thodoris ξέρεις υπάρχει μια λειτουργία που λέγεται “αθόρυβο” και οι εταιρείες μπορούν να το επιβάλλουν στους κανονισμούς τους!Αμάν πια,όλα σας ενοχλούν!

Giwrgos

@nikos Πως ακριβως θα μου επιβαλλουν π.χ. εμενα να το εχω στο αθορυβο;; Αν χτυπησει μια φορα, θα μου κανουν παρατηρηση. Αν χτυπησει και 2η, παλι παρατηρηση.. Απο κει και περα και να το κλεισω, θα εχω ηδη σπασει τα νευρα των συνεπιβατων, οποτεε……

f3d0n

@nikos όμως παρά τη λειτουργία “αθόρυβο” πες μου πόσες φορές έχεις ακούσει κινητά να χτυπάνε μέσα στην εκκλησία, στο σινεμά, κατά τη διάρκεια σεμιναρίων κλπ; Καμία; Και αν σου τύχει να κάτσει δίπλα σου μια γιαγια που δεν ακούει ή μια σουρλουλου που μιλάει με τη κολλητή της κατά τη διάρκεια όοολης της πτήσης θα σου άρεσε εσένα;

geo

θα το τυπώσω αυτό το άρθρο γτ στην astra μου ζητάνε να κλείσω το mp3 κατά την προσγείωση

nikos

@giwrgos αν εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις με την πρώτη ότι Ή ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΟ Ή ΚΛΕΙΣΤΟ δεν φταίω εγώ ούτε η αεροσυνοδός που θα σου ζτήσει μετά να το απενεγοποιήσεις…Δηλαδή μας δίνουν την δυνατότητα αλλά πρέπει μόνο σου να σεβαστείς τον συνάνθρωπο και όχι να σου απαγορεύσει να μιλάς η ίδια η εταιρεία για να επικρατεί ηρεμία!Απλή λογική!

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Αν το κινητο θα ειναι στο αθορυβο, ο ομιλων θα ειναι στο θορυβο…Οι περισσοτερες πτησεις δια ρκουν 2-3 ωρες…λιγο υπομονη τοοοσο πολυασχολοι οι ασχολ…οι?

nikos

Καλά σε θόρυβο είναι ούτως η άλλως οι επιβάτες!Εγώ και τώρα που μπαίνω σε αεροπλάνα δεν σταματάνε να μιλάνε μεταξύ τους,το τηλέφωνο θα μας πειράξει?Μην λέμε βλακείες…Και κάλυψη δυκτίου δεν σημαίνει μόνο τηλεγωνικές κλήσεις μπορούμε να μιλάμε και με μηνύματα!
Υ.Γ Υπάρχουν και ταξίδια που κρατάνε ώρες ατέλειωτες…Δεν είναι όλα τα ταξίδια Αθήνα-Θεσσαλονίκη ή και Αθήνα Ρώμη που είναι κοντά!

susanna

@geo : Το mp3 δεν έχει σχέση με παρεμβολές σε ηλεκτρονικα συστήματα. Είναι καθαρά προληπτικό ώστε να ακούς οδηγίες από πλήρωμα/πιλότο αν γίνει η στραβή. Όπως πχ όταν σβηνουν τα φώτα κατά την προσγείωση σε βραδυνές πτήσεις (για να ανταποκρίνεται καλύτερα το μάτι στον εξωτερικό φωτισμό αν γίνει στραβή και πρέπει να βγείς έξω – λέμε τώρα), που σηκώνεις τα παράθυρα, φοράς ζώνη κτλ. Όλα αυτά τα μέτρα έχουν προληπτικό σκοπό σε περίπτωση που γίνει η στραβή σε προσγείωση/απογείωση – και αν μπορούν να συμβάλλουν κάπως…λέμε τώρα.

Το σίγουρο είναι ότι και να το εφαρμόσουν όλες οι εταιρείες, σε προσγείωση/απογείωση δεν θα επιτρέπεται η ομιλία σε κινητό.

Επίσης αυτό με τον εξοπλισμό για σήμα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο…Μερικές φορές εξαρτάται και από το ύψος που πετούν τα αεροπλάνα. πχ με άστρα που κάνει κοντινές αποστάσεις και πιάνει χαμηλά ύψη σε πολλά σημεία έχει σήμα το κινητό και αν επιτρεπόταν να είναι σε regular mode θα μπορούσε κανείς να μιλήσει (χωρίς σπέσιαλ εξοπλισμό).

susanna

Επίσης μην ξεχνάτε το 3G!

Χρηστος

Όταν πέταξα με Etihad τον Φλεβάρη, ειχαμε και ίντερνετ και τηλέφωνα κανονικά. Πραγματικα αναρωτιέμαι τοσα χρόνια πως άντεχα 15 ώρες ταξιδια . όσο και να κοιμάσαι δεν περνάει η ωρα!τώρα τουλαχιστον μπορείς να βγαλεις και δουλεια ή να ενημερώσεις μέσω ιντερνετ τόσες ώρες στον αέρα!

Kotsos

Θόρυβο κάνουν οι Έλληνες επιβάτες στα αεροπλάνα. Άντε και οι μουτζαχεντίν απο εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.