Android και iOS, Πως συνδέεται η έκδοση του λογισμικού με το “κρασάρισμα” των εφαρμογών

Μία νέα μελέτη από την εταιρία Crittercism έρχεται να συνδέσει το κρασάρισμα των third-party εφαρμογών με την έκδοση της πλατφόρμας στην οποία τρέχουν. Σύμφωνα με αυτή, οι παλιότερες εκδόσεις της πλατφόρμας, τόσο σε Android όσο και σε iOS, καθιστούν πιο εύκολη την αναγκαστική διακοπή των εφαρμογών σε αντίθεση με τις νεότερες.

Όπως υποστηρίζεται χαρακτηριστικά, οι εφαρμογές που τρέχουν σε νεότερες εκδόσεις της πλατφόρμας, όπως KitKat ή iOS 7.1, έχουν λιγότερες πιθανότητες να κρασάρουν σε αντίθεση με εκείνες που τρέχουν σε Gingerbread ή iOS 6. Ακόμα, το Samsung Galaxy S4 και το iPhone 5 παρουσιάζονται ως οι πιό αξιόπιστες συσκευές της κάθε πλατφόρμας, με τα tablets από την άλλη πλευρά να ονομάζονται ως “crash-happy” καθώς εμφανίζονται πιο ασταθή.

Θα μπορούσε αυτή η μελέτη να αποτελέσει έναυσμα για να αντικαταστήσετε μια παλιά συσκευή η οποία δεν δέχεται πλέον αναβαθμίσεις (τουλάχιστον official updates);

, Android και iOS, Πως συνδέεται η έκδοση του λογισμικού με το “κρασάρισμα” των εφαρμογών

, Android και iOS, Πως συνδέεται η έκδοση του λογισμικού με το “κρασάρισμα” των εφαρμογών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
oh yeah

απόδειξη ότι το Android κρασάρει λιγότερο από το iOS. άλλος ένας μύθος του iOS σχετικά με την σταθερότητα καταρέει.
και το Android συνεχίζει να γίνεται ολοένα και πιο τούμπανο..

Mr. Rous

Like!

Alexis

Android και S4 μάγκα μου!

Βαγγέλης

Ως κάτοχος κινητών και tablet με android, iOS και WP8 μπορώ με ασφάλεια να πω ότι WP8 και iOS είναι μακράν σταθερότερα και με πολύ λιγότερα κρασαρίσματα με διαφορά από ότι συσκευή έχω με android…. Το πιο σταθερό λειτουργικό από όλα και με μηδενικά κολλήματα είναι το WP8. 🙂

nikos

@Βαγγέλης +1,δεν μπορώ να καταλάβω τι πρεμούρα είναι αυτή τελευταία να βγάλουν το android ως το πιο σταθερό λογισμικό…πραγματικά αν νομίζουν ότι τους πιστεύει κανείς πέρα από τα sheeps(και δεν εννοώ τον μέσο χρηστή android,εννοώ αυτούς τους πορωμένους που δεν βλέπουν τίποτα άλλο πέρα από το android)τότε τι να πω

oh yeah

γιατί απλά είναι το πιο σταθερό πλέον. κι επίσημα

Kostas K.

@ nikos το δείγμα άπλα φιλε μου ειναι τεραστιο για να το θέσεις υπό αμφισβήτηση. Ακόμη ενα κάστρο έπεσε

nikos

@Kostas K. Έχοντας πλέον χρησιμοποιήσει τα τρία βασικά λειτουργικά (android,windows phone και λίγο ios)νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα να αμφισβητώ τα λεγόμενά τους.Αν και εσύ έχειςκ χρησιμοποιήσει και τις τρεις πλατφόρμες και αυτό είναι το συμπέρασμα σου από την εμπειρία σου μαζί τους τότε δεκτό

tasos

Λογικό είναι να βγεί το android ως “σταθερό”, αφού η screwgle έχει επενδύσει στην εταιρεία αυτή.

oh yeah

μάλλον ζείτε στο 2009-10-11 τότε που το Android ακόμα μπουσουλούσε…ξεχάστε τα αυτά..δεν πιάνουν πλέον!

Billys

@Nikos , ναι ρε φιλε ! Μαζι σου ! Το πραγμα παει ως εξης , iOS>WM>Android . Τα χω δοκιμασει και τα 3 κι εγω . Το iOS ειναι ενα λογισμικο που βγαινει για 5 συσκευες , ενω το android για 5.000 . Με τη λογικη και μονο , καταλαβαινει κανεις ποιο μπορει να ειναι πιο σταθερο . Εφαρμογες οπως π.χ. Facebook , Viber , WhatsApp , Soundcloud , Shazam , Instagram , απλα πετανε σε iOS, ειναι αρκετα ικανοποιητικες σε WM , σε αντιθεση με το android που ειναι καθαρα θεμα συσκευης , η οποια θα αχρηστευθει μολις βγει το επομενο μοντελο και θα κοψει και τις αναβαθμισεις η google. Οποιος πιστευει στη σταθεροτητα του android , απλα εθελοτυφλει για τους δικους του λογους .

jimo

@nikos ΠΡΑΓΑΜΤΙΚΑ +1 καποιες ηδησεις πρεπει να τις ελεγχουν πριν τισ παρουσιασουν !! android και σταθερο μονο σε ανεκδοτο παει !!

jimo

@oh yeah εκπλησομαι που εστω και αργα καποιος παραδεχεται οτι το 2009-10-11 το andrid κρασαρε και λαγκαρε !! αλλα απο τον υπερβολικο εγωισμο ακομα και τοτε κανενας android φαν δεν το παραδεχοταν και μαλιστα θυμαμαι και παρομοιες ερευνες που ελεγαν το ιδιο τοτε οτι το ios κιρασρει ποιο συχνα !!1 απλα τραγικο

Mike

@oh yeah το διάβασες το άρθρο; πού είναι η απόδειξη ότι το Android κρασάρει λιγότερο από το iOS; Για το ίδιο άρθρο μιλάμε πάντα…

Όπως είπε και ο @Βαγγέλης, άμα θέλουμε σταθερότητα τα WP8 είναι μονόδρομος.

Batman

Είναι τραγελαφικό κάποιος να υποστηρίζει έτσι τυφλά κάτι.Έχω περάσει από πολλές συσκευές και όλα τα λειτουργικά.Το iOS καμία σχέση σε κολλήματα και εμπειρία χρήστη σε σχέση με τον Android δε χρειάζεται πολύ μυαλό να καταλάβεις γιατί.Το εξηγεί άλλωστε και ο φίλος @Billys το γιατί.@oh yeah αν καταλαβαίνεις από μια τέτοια αμφίβολη κιόλας είδηση ότι το Android είναι πιο σταθερό και κρίνοντας από τα σχόλια σου δείχνεις μια μανία να αποδείξεις κάτι που δεν ισχύει.

forneverarrow

Καταντάει βαρετό… Τόση προσπάθεια για να αποδείξει τι; Όπως και να το δεις το Android δεν εχει την ομαλότητα του iOS. Πάρτε ενα iPhone 5s και ενα οποιοδήποτε flagship του Android δίπλα δίπλα, κάντε scrolling γρήγορα, με 5-6 εφαρμογές να τρέχουν στο παρασκήνιο, και θα δείτε τη διάφορα. Σίγουρα το Android εχει βελτιωθεί αλλα παρουσιάζει πολλά αδικαιολόγητα κολλήματα στα transitions. Ίσως μόνο στα Nexus να εχει γίνει καλύτερη δουλειά. Εγω έβαλα μαζί το S4 (πριν το πουλήσω) με το 5s και το δεύτερο δεν κάνει το παραμικρό προβλημα. Το s4 με το tauch wiz, ενώ γενικά ήταν πολύ σβέλτο, ώρες ωρες μου έκανε shutters χωρίς λόγο! Το ίδιο έχω παρατηρήσει σε όλα τα Android με custom interface.

Γιώργος Λαφιατής

Multitasking : Android

Μοδα: Iphone με ios κτλπ!

Tom

Και γω υποστηριζω οτι τα ios ειναι πιο σταθερα. Πιο βαρετα ναι. Με λιγοτερες δυνατοτητες ναι. Με λιγοτερες επιλογες ναι. Αλλα οχι λιγοτερο ομαλο και σταθερο. Οσο και αν αγαπω το android εχει lag spikes. Οσο και αν θα ηθελα να ειναι απλα καλυτερο απο το ios και να τελειωνει εκει η ιστορια δεν ειναι γιατι το καθενα εχει τις δυναμεις του.

Παντως το παιδι καλα τα λεει πιο πανω τα windows ειναι τα καλυτερα σε αυτο. Κανενα κολλημα και το πιο γρηγορο απο ολα. Σκεφτειτε πως θα παει καποιο nokia με τον snapdragon 800; Απλα θα παει μπαλα! Και το 1520 με την μεγαλη οθονη ειναι και πανεμορφο και το λειτουργικο κερδιζει απο την ανεση της οθονης.

Ολα εχουν τις δυναμεις τους και τα windows phone θα ανεβουν σιγουρα.

machineman

nexus 5 απλα μονοδρομος δεν βλεπω lag!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.