Η ιστορία της έκθεσης Mobile World Congress ή αλλιώς MWC

Το Techblog βρίσκεται ήδη στη Βαρκελώνη εν όψει της έκθεσης Mobile World Congress 2015 ή εν συντομία MWC 2015 η οποία ξεκινά αύριο με τις συνεντεύξεις τύπου και τις επίσημες ανακοινώσεις. Οι σημαντικότερες που περιμένουμε είναι από Samsung και HTC οι οποίες θα κάνουν τα αποκαλυπτήρια σε Samsung Galaxy S6 και HTC One M9, από τα οποία βέβαια δεν περιμένουμε πολλές εκπλήξεις, αφού έχουν διαρρεύσει σχεδόν τα πάντα.

Η έκθεση MWC με την οποία ασχολούμαστε καιρό τώρα είναι το σημαντικότερο γεγονός για τους κατασκευαστές smartphones. Πραγματοποιείται το πρώτο τρίμηνο του έτους στη Βαρκελώνη και φέτος αναμένεται να έχει πάνω από 700.000 επισκέπτες. Η CES στο Las Vegas είναι μεγαλύτερη, αλλά δεν αφορά μόνο σε mobile συσκευές, έχει τηλεοράσεις, κονσόλες κλπ.

Διοργανώνεται από την GSM Association η οποία αποτελείται από κατασκευαστές και mobile operators, που ενώθηκαν το 1982 για να προωθήσουν το GSM standard και τα κατάφεραν διότι σήμερα χρησιμοποιείται από το 90% των δικτύων σε 219 χώρες ανά τον κόσμο.

Η έκθεση ξεκίνησε το 1987 με την ονομασία GSM World Congress, στη συνέχεια άλλαξε σε 3GSM World Congress, όταν ήρθαν τα γρηγορότερα 3G δίκτυα. Επειδή όμως με την εξέλιξη της τεχνολογίας θα χρειάζονταν να αλλάζουν συχνά ονομασία, καθιέρωσαν το Mobile World Congress μια και καλή. Μέχρι το 2006 γινόταν στις Κάννες, αλλά τελικά μεταφέρθηκε στην Fira Gran Via στην Βαρκελώνη.

mobile world congress, Η ιστορία της έκθεσης Mobile World Congress ή αλλιώς MWC

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured HMD Global MWC

H HMD θα φέρει το Barbie flip phone αυτό το καλοκαίρι – Ροζ, λαμπερό και όχι smartphone

H ταινία Barbie κυκλοφόρησε πέρυσι το καλοκαίρι και προκάλεσε πάταγο, με τεράστια εμπορική επιτυχία αλλά και πολλές υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Smartphones MWC

ΜWC 2024: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι – Ποιο ήταν το καλύτερο smartphone της χρονιάς;

Το Mobile World Congress 2024 ξεκινά στη Βαρκελώνη της Ισπανίας στις 26 Φεβρουαρίου και τα Global Mobile Awards ανακοίνωσαν τους υποψηφίους.

Smartphones featured MWC Xiaomi

Η Xiaomi δεν θα κυκλοφορήσει σειρά 13S

Πριν από την παγκόσμια κυκλοφορία της σειράς Xiaomi 13, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα παραλείψει να κάνει μια εξαμηνιαία ενημέρωση με τη μορφή της σειράς Xiaomi 13S.

Smartphones MWC OnePlus OnePlus 11 5G

OnePlus 11 Concept: Εικόνα αποκαλύπτει καλύτερα το σχεδιασμό του

Πριν από μερικές ημέρες, η OnePlus παρουσίασε το OnePlus 11 Concept με ένα πίσω πάνελ που διακοσμείται από μπλε φωτεινές λωρίδες, τις οποίες χαρακτήρισε ως “παγωμένους μπλε αγωγούς”.