Τα μισά κινητά του κόσμου θα είναι smartphones το 2013

Ρίξε μια προσεκτική ματιά γύρω σου. Θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων, οι οποίοι το κινητό που κρατούν στο χέρι τους είναι smartphone. Η έρευνα που έκανε η IHS iSuppli, έρχεται να το επιβεβαιώσει αυτό αριθμητικά με τις προβλέψεις της για το 2013.

Η IHS iSuppli, προβλέπει ότι το 54% των κινητών που θα πωλούνται παγκοσμίως το 2013 θα είναι smartphones, τη στιγμή που σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 46%. Ουσιαστικά, μας λέει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας, τα smartphones θα ξεπεράσουν τα απλά κινητά και αυτό είναι ένα ορόσημο για τον κόσμο της τεχνολογίας.

Οι προβλέψεις λένε ότι το 2016 περισσότερο από τα δύο τρίτα της αγοράς θα αφορούν σε smartphones, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές των συσκευών προβλέπεται να μειώνονται όσο αυξάνεται η χρήση των low end και mid range smartphones.

, Τα μισά κινητά του κόσμου θα είναι smartphones το 2013

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
spyros

Με εικόνα το iPhone? Ουστ

GiannisWST

Ναι τα μισα κινητα θα ειναι smartphone στο μελλον αλλα δεν θα εχουν το κλασικο σχημα με τις γωνιες στις ακρες και θα ειναι πολυγωνικα, τριγωνα, κυκλικα, με σχημα φεγγαροφωτο κ.α. προκειμενου να μην τους κανει μηνυση η apple.

Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

@spyros + @GiannisWST Γιατί τι κακό έχει κάνει το iPhone? Επειδή έφτιαξε τις muli-touch capacitive οθόνες και τις έχει πατεντάρει νόμιμα παρόλα αυτά όλοι οι κατασκευαστές τις χρησιμοποιούν; Γιατί ποτέ του δεν λάγκαρε;(πέραν του internet σε iphone 2g+3g και λίγο το 3gs που δεν ήταν δυνατή η γρήγορη μεταφορά δεδομένων τότε λόγο τεχνολογίας) Σας φταίει η Apple που μηνύει την Samsung τον μεγαλύτερό της ανταγωνιστή γιατί καταπατεί πραγματικές πατέντες της; Φταίει που ήρθε το Android με την δύναμη πολλών wannabe Apple εταιριών και προσπαθούν να περάσουν την Apple;( η Apple ακόμη πρώτη είναι μετά από 5 περίπου χρόνια) Φταίει που έχει πολύ καλή ποιότητα συσκευών; Φταίει που παρόλα αυτά συνεχίζετε να λέτε πως έχει ακριβά προϊόντα; Έχω ένα Huawei Ideos X5(το απλό) μου χάλασε η οθόνη και η αφή δουλεύει μόνο στο κέντρο της οθόνης.(το ίδιο το έπαθε πριν περίπου 2 μήνες ένας γνωστός μου με το huawei sonic) τα λέω όλα αυτά γιατί το android πραγματικά έχει καινοτομήσει όμως πολλές φορές το opensource δεν είναι και το καλύτερο. Μου αρέσει το android και θα εξακολουθεί να μου αρέσει γιατί είναι αξιόπιστο(τουλάχιστον από 4.0 και μετά), αλλά μην λέμε και ό,τι θέλουμε… *στην φωτογραφία ποιος σου είπε ότι δείχνει ένα… Συνέχεια »

GiannisWST

Σημερα εκανε αγωγη η apple μεσω των δικηγορων της για το σ3 και το νοτε… Και μετα εσυ θες να ξανασχοληθουμε με αππλε. Τι να σου πω ρε φιλος. Να χαιρεσαι το κινητο σου, εγω σ3 δεν εχω ουτε νοτε αλλα η μεγαλυτερη παπαρδελα ειναι οτι μοιαζουν με το iphone… Η αππλε εχει χασει σε πωλησεις και δεν μπορει να κανει κατι περα απο τις αγωγες για αυτο. Τοσο κατω επεσε.

Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

Δηλαδή μου λες πως οι κινήσεις που κάνει η Apple είναι λάθος; Αν δηλαδή η Samsung είχε φτιάξει πρώτη ένα Sphone(αλα iPhone) με όλη αυτήν την τεχνολογία που είχε το 2007 δε θα έκανε μηνύσεις; Η Samsung ακόμη και τώρα να κάνει μήνυση στην Apple γιατί η Apple της αντέγραψε το S-Voice πριν καλά καλά φτιαχτεί; Τι άλλο να πω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.