Motorola Android, Trust in the Cloud

Cloud computing, όλα στο σύννεφο. Εχθές το μεσημέρι άνοιξε μπροστά μου ένα κομμάτι χωροχρόνου και έζησα για δύο ώρες την καθημερινότητά μου όπως πιστέυω ότι θα είναι τα επόμενα χρόνια. Το κινητό είναι ο φορητός υπολογιστής, ένα dekstop τσέπης, το έχεις μαζί σου παντού και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα μέσο αναπαραγωγής (οθόνη) και ίσως κάποιο input device (πληκτρολόγιο, ποντίκι).

Αυτό το μέλλον φέρνει από σήμερα η Motorola στα smartphones με το Motorola Atrix και στα tablet με το Motorola Xoom. Δείτε εδώ τα επίσημα βίντεο της Motorola με τα αξεσουάρ του Atrix και την εφαρμοφή Webtop.

, Motorola Android, Trust in the Cloud

Το Cloud Computing σύμφωνα με την IBM
Τα πλεονεκτήματα του cloud – πρόσβαση στα δεδομένα και τις εφαρμογές σας που είναι αποθηκευμένα σε απομακρυσμένες μηχανές μέσω του Internet, χωρίς να απαιτείται να διατηρείτε όλα αυτά στον τοπικό σταθμό εργασίας. Πρόκειται για κάτι που ακόμη και σήμερα για πολλούς απαιτεί ένα άλμα λογικής. Στις μέρες μας πλέον, ένας σταθμός εργασίας μπορεί να βρίσκεται εν κινήσει υπό τη μορφή ενός κινητού smartphone, ενός ελαφρού netbook ή ακόμη μιας συσκευής ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, και ουσιαστικά να αποτελεί έναν εικονικό υπολογιστή που ούτως ή άλλως λειτουργεί σε συνδυασμό με έναν εικονικό server. Αν ο χρήστης μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε, τότε και η πηγή των εφαρμογών και των δεδομένων που χρησιμοποιεί, μπορεί να βρίσκεται επίσης οπουδήποτε.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Καλό το Cloud αλλά όσο μπορώ θα μείνω μακριά του. Δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε φίλε Κώστα ότι με τον τρόπο αυτό όλες οι πληροφορίες μας, ιδιωτικές και μη, θα είναι διαθέσιμες σε ελάχιστο χρόνο σε κάποιες ξένες μυστικές υπηρεσίες. Όποιος ελέγχει σήμερα την πληροφορία Κώστα ελέγχει ολόκληρο τον κόσμο. Αρκετή εξουσία έχουμε δώσει στη Google που ξέρει ανά-πάσα στιγμή τι σκεφτόμαστε δεν νομίζεις; Προσωπικά πιστεύω ότι το Cloud computing παρόλα τα πλεονεκτήματά του αποτελεί τον τέλειο Δούρειο Ίππο για την αποδοχή μας στη δημιουργία του απόλυτου Big Brother.
Ευχαριστώ λοιπόν πολύ για τη διευκόλυνση τις εταιρείες που ετοιμάζουν εκεί στο Αμέρικα τους τεράστιους Cloud Servers αλλά δεν θα πάρω. Δεν πρόκειται να ξεπουλήσω την όποια ιδιωτικότητα μου απέμεινε τόσο φτηνά.

giorgio

Συμφωνώ απόλυτα με τον Solon. Έχουμε δώσει ήδη αρκετά από τα προσωπικά μας δεδομένα εκεί έξω και χωρίς μάλιστα να το πολυσκεφτούμε.

Επίσης, από την πρακτική πλευρά του θέματος, προτιμώ τα αρχεία μου να είναι στην συσκευή όπου θα έχω άμεση πρόσβαση σε αυτά, παρά να στηρίζομαι στην σύνδεση του κινητού ή στο wifi που ξέρουμε πόσο ασυνεπή μπορεί να είναι κάποιες φορές.

Nikos

Cloud δεν ειναι το facebook. Cloud ειναι το picasa πχ και το gmail που μπορεις να βαλεις τα contacts σου. ‘Η το googledocs και να εχεις τα εγγραφα σου. Οτι ειναι στο cloud δεν ειναι αυτοματα και public η σε μια βιτρινα, οποτε δε νομιζω να υπαρχει λογος φοβου.
Τωρα το αν καποιοι νομιζουν οτι οι εταιριες μπαινουν στους λογαριασμους τους και βλεπουν τις φωτογραφιες τους η τα excel τους, τι να πω? Νομιζω οτι δινουν μεγαλητερη αξια στα στοιχεια τους απ οτι εχουν, εκτος εαν ειναι CEO καμια πολυεθνικης η βουλευτης.. που σε αυτη την περιπτωση, ναι ειναι χαζο. Για ολους τους υπολοιπους ομως, ΟΧΙ την google δεν την ενδιαφερει να σε δει με μαγιο στην παραλια ουτε να διαβασει την καινουρια συνταγη για molotof στα docs τους.

Γιαννης Α.

αργα ή γρήγορα εκεί θα οδηγηθούμε…ειτε μας αρέσει ειτε όχι αυτή θα είναι η εξέλιξη και οι επόμενες γενιές πιστεύω θα το θεωρούν δεδομένο ότι τα προσωπικά τους δεδομένα θα βρίσκονται ανα πάσα στιγμή στη διάθεση “κάποιων”…

Marios Basileiou

Αυτα ειναι…αν και προτιμω το ΧΟΟΜ.. Σχετικα με το cloud,βασικα και εγω πιστευω οτι το cloud ειναι το μελλον και δεν εχω καμια αντιρρηση σε αυτο.Παιδια ισως να μην το σκεφτηκατε ποτε αλλα εγω που εχω δουλεψει και ως τεχνικος και δουλευω ακομη πιστεψτε με οτι εχω δει παρα πολλους υπολογιστες,με πολλους ιους μεσα που τους κλεβαν στοιχεια εν αγνοια τους.Και ναι οι περισσοτεροι ειχαν antivirus.Dηλαδη νομιζεται οτι εσεις και ο μεσος ανθρωπος με ελαχιστες γνωσεις για υπολογιστη ειναι περισσοτερο ικανος να προστατεψει τα δεδομενα του σε σχεση με το να εχετε τα δεδομενα σας σε μεγαλη εταιρεια με ατομα να προσεχουν και να προστατευουν τα δεδομενα σας που εχουν και τον καταλληλο εξοπλισμο και γνωση??Το σιγουρο ειναι οτι εσεις εχετε τις δεκαπλασιες πιθανοτητες καθημερινα να πεσετε θυματα υποκλοπης.”Η νομιζετε οτι τωρα χωρις να χρησιμοποιειται το cloud δεν μπορουν να σας παρακολουθησουν με αλλους χιλιους τροπους? Βασικα αυτο που δεν ακουει ο χρηστης ειναι τα πλεονεκτηματα του cloud. Δεν ειναι καλυτερα τωρα που δεν χρειαζεσαι να αποθηκευσεις επαφες κτλ στη καρτα και μετα να επαναφερεις κτλ κτλ???? Δεν θα ηταν καλυτερα να εχετε ολα τα κινητα,υπολογιστες συγχρονισμενα χωρις την αναγκη καλωδιων και χρονοβορων διαδικασιων? Δεν θα ηταν καλυτερα για τον… Συνέχεια »

Ιωάννης Π.

Το cloud computing πιστεύω και εγώ οτι θα είναι το μέλλον. Απο θέμα ασφάλειας, μπορεί να είναι και πιό ασφαλές απο τη στιγμή που τα δεδομένα θα είναι σε σοβαρούς servers και όχι στο pc μας, το ότι έχουμε τα δεδομένα κοντά μας έχουμε και την ψευδέσθηση οτι τα προστατέυουμε.
Τώρα για το θέμα του ελέγχου απο τις κυβερνήσεις και τις “μυστικές” υπηρεσίες δεν το σκεύτομαι γιατί ούτως ή αλλώς ελεγχόμαστε απο 1000 μεριές (σκάνδαλο vodafone., κάρτα έκπτωσης supermarket είπες?)
Στη δουλειά μου πάντος δεν βλέπω την ώρα να γίνει full cloud!

Solon

” Solon, και εμένα με απασχολεί η ιδιωτικότητά μου και είμαι πολύ προσεκτικός. Θα σε ρωτήσω όμως όπως ρώτησα και έναν άλλο φίλο τις προάλες στο Fan Page, το Gmail με τα δεδομένα των επικοινωνιών μας δεν είναι στο cloud;” Ναι όντως έτσι είναι. Αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο φροντίζω να μην ανεβάζω ποτέ εμπιστευτικές πληροφορίες στους email λογαριασμούς μου και όποτε το κάνω φροντίζω να στέλνω τα αρχεία κρυπτογραφημένα. Για τον φίλο που λέει ότι μπορούν να μας παρακολουθήσουν και με άλλους τρόπους θα του απαντήσω: Το ότι μπορούν αν καταργήσουν την ιδιωτικότητά μας είναι λόγος για να τους την προσφέρουμε στο πιάτο; Εγώ πιστεύω πως όχι. Πρέπει να τους το κάνουμε όσο ποιο δύσκολο γίνεται και από τεχνικής πλευράς και από νομικής αντιδρώντας με κάθε ευκαιρία στην καταπάτηση της ιδιωτικότητας. Τέλος για τον φίλο που λέει πως « την google δεν την ενδιαφερει να σε δει με μαγιο στην παραλια ουτε να διαβασει την καινουρια συνταγη για molotof στα docs τους.» θα απαντήσω: Αν ήξερες μέσα από τις χιλιάδες αναζητήσεις που κάνει ολόκληρος ο κόσμος τι μαγιό του αρέσει να φορά ή να βλέπει στην παραλία δεν θα έκλεινες μια ωραία συμφωνία με μερικούς οίκους μόδας για… Συνέχεια »

Ιωάννης Π.

Κρυπτογράφηση ε? κοιμήσου ήσυχος τότε! Απο hackers μπορεί να είσαι προστατευμένος, όχι όμως και απ’αυτούς. Απο την στιγμή που είσαι στο δίκτυο τηλεφωνικό ή internet τελείωσε το παιχνίδι.

Marios Basileiou

Φιλε Solomon αρκετα σοφα και σωστα μερικα που λες αλλα θες να το παρουμε στο επιπεδο περι θεωριας συνομωσιας κτλ??Τοτε δεν θα επρεπε να ησουν σιγουρος ουτε με την κρυπτογραφηση γιατι οπως θα ξερεις προφανως και τα κρυπτογραφημενα σπαζουν αλλα παιρνει χρονο.Χρονος που εξαρταται τι κρυπτογραφηση που εχεις χρησιμοποιησει βεβαια και απο την επεξεργαστικη ισχυ,για εναν κανονικο ανθρωπο που εχει στο σπιτι τους ας πουμε εναν τετραπυρηνο ι7(αν και βεβαια δεν περνει και τοσο πολυ οσο πιο παλια,το εχω δοκιμασει και στις 2 περιπτωσεις),σκεψου τι μπορουν να κανουν αυτοι τοτε με τους επεξεργαστες που εχουν κρυμενους απο το “κοινο”…….και μας εμφανιζουν και καλα καθε εξαμηνο τους καινουργιους…(π.χ οι 10πυρηνοι που ερχονται)
Θα συμφωνησω με τα χιλια στο “Η ιστορία διδάσκει πως από τι στιγμή που η τεχνολογία δίνει στον άνθρωπο μια δυνατότητα κανένας ηθικός ενδοιασμός δεν μπορεί να τον αποτρέψει από το να τη χρησιμοποιήσει.” αλλα το θεμα εδω βρισκεται,στο πως ο ανθρωπος αξοποια την τεχνολογια και με τι μετρο αλλα για να εισαι σιγουρος οτι τα δεδομενα που θελεις να κρατησεις μυστικα δεν ειναι να αντιστεκεσε στη εξελιξη της τεχνολογιας για ενα καλυτερο αυριο αλλα σε ενα usb κρυπτογραφημενο μακρια απο ανεπιθημητα χερια:)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.