Motorola Atrix Lapdock βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Lapdock που μετατρέπει το smartphone Motorola Atrix σε φορητό υπολογιστή με οθόνη 11.5 ιντσών και πλήρες πληκτρολόγιο. Απολαύστε το βίντεο και δείτε πως μπορεί να είναι το μέλλον μας τα επόμενα χρόνια.

Motorola Atrix
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.2 Froyo
Επεξεργαστής: NVIDIA Tegra 2 1GHz
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4 ίντσες, 960×540 pixels, 16 εκ. χρώματα, Gorilla Glass
Κάμερα: 5 Megapixel, διπλό LED flash, HD video 1280x720p
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi, GPS, Bluetooth, micro USB, mini HDMI, αναγνώστης δαχτυλικού αποτυπώματος
Μπαταρία: 1880 mAh
Διαστάσεις: 117.8×63.5×11 χλστ.
Βάρος: 135 γρ.

, Motorola Atrix Lapdock βίντεο παρουσίαση
, Motorola Atrix Lapdock βίντεο παρουσίαση
, Motorola Atrix Lapdock βίντεο παρουσίαση
, Motorola Atrix Lapdock βίντεο παρουσίαση
, Motorola Atrix Lapdock βίντεο παρουσίαση
, Motorola Atrix Lapdock βίντεο παρουσίαση

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Someone

Ωραίο είναι, και γρήγορο. διόρθωσε το 32GB μόνο.

θανασηs

πολυ καλο.κωστα με διαφορα εχειs φυγει μπροστα απο ολουs.

tolios

κλησεις κανει και δεχετε οταν ειναι συνδεμενο με το dock ?

el_mac

Αυτο για μενα ειναι μια πραγματικη καινοτομια… Αλλα αμα δεν εχει το μηλο απο πισω πλεον δεν ειναι τιποτα καινοτομια !!!

kostas_falcon

@ el_mac Ελεος πια….

makis

κωστα σε ζηλευω!!!! εχω και εγω το atrix αλλα δεν εχω κανενα απο τα ειδικα dock και ουτε ειμαι διαθετημενος να δοσω τοσα λεφτα για να τα αποκτησω …. φυσικα υπαρχει και μια χακερια για να ανοιξεις το webtop χωρις καποιο dock αλλα δεν την εχω δοκιμασει ακομα και αμφιβαλω αν θα το κανω!!!

el_mac

Δεν ειχα καμια προθεση για κατι τετοιο…

anyway… Κωστα ο browser στο lapdock τι ακριβως ειναι ? Εφαρμογη του firefox στο android ? και απο πλευρας ταχυτητας σε εφαρμογες κ.λ.π. πως το ειδες ?
Tο ζαχαρωνω τωρα… 😛

Γιώργος Τσ.

1ον) Μια παρατήρηση….Αν και δεν τρελένομαι με τα MacBooks, μπορώ να πω πως το Macbook Air, ένα κανονικό λάπτοπ, είναι πιο λεπτό απ’αυτό…! Βέβαια είναι να μην ακούσεις τιμή, γιατί…!!

2ον) Πιστεύω ότι είναι πολύ επικίνδυνο να βγεις μ’αυτό έξω και να το χρησιμοποιείς, γιατί άμα περάσει ένας, βουτάει το κινητό και φεύγει σαν κύριος….

fred

πραγματικα τρομερο,πιστευω οτι θα βγουν κ απο αλλες εταιριες στο αμεσο μελλον.μπραβο κωστα,ωραια παρουσιαση!!!

Paris

το πληκτρολόγιο του lapdoc έχει ελληνικά?

enzo

κωστα στο youtube σε HD τι κανει; το ανοιγει με το android app ή κανονικα σε desktop mode? επρεπε να μας παιξεις κανα hd videaki να δουμε την δυναμη του!

Solon

Σαφώς και διευκολήνει πολύ τη χρήση αλλά προσωπικά θα μου άρεσε περισσότερο μια βάση που θα μετέτρεπε το κινητό σε ταμπλέτα. Και αυτό γιατί τουλάχιστον προς το παρόν ότι και να κάνει το Atrix και το κάθε Atrix δεν μπορεί με τίποτα να αντικαταστήσει τις δυνατότητες ενός Windows laptop me 12 άρα οθόνη. Αντίθετα μπορεί άνετα να υποκαταστήσει ένα Android tablet που ουσιαστικά φορά το ίδιο hardware με μεγαλύτερη οθόνη.

Γιωργος

Η motorola εκανε την αρχη. Πιστευω στο μελλον θα βγαινουν lapdocks ανεξαρτητου εταιριας με απλη συνδεση usb για ολα τα κινητα. Να μη χρειαζεται δηλαδη να αγορασεις την ιδια μαρκα lapdock. Και γιατι οχι να ειναι και touchscreen και να συνδεεται με εξωτερικες συσκευες πχ cd/dvd recorder και να κανεις μεσω lapdock ο,τι κανει ενα pc. Ενταξει! Το παρατραβηξα. Μη βαρατε

Βαγγέλης

Κωστα sorry αλλα δεν κρατιέμαι. Ελ μαc εισαι μεγαλος κολλημένος κ δυστηχως τετοια μυαλα ειναι που εφεραν την χωρα εδω.

Ον τοπικ παρα πολυ ωραιο, αρκετα προτοτυπο. Υπάρχει επιλογη να μην φαινετε το κινητο στα αριστερα; Σε περιπτωση που θελεις full screen browsing, να δεις καποια ταινια; Φανταζομαι πως ναι.

Minimize μπορεις να κανεις με ευκολη επαναφορα;

Χρήστος Γιαπιτζής

Είναι όντως μια πολύ εντυπωσιακή συσκευή όμως ρε παιδιά πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τη χρησιμότητα της. Και εξηγούμαι… Γιατί να μην κάνεις τα ίδια πράγματα με το ίδιο το κινητό εφόσον και μεγάλη οθόνη έχει κ αρκετή επεξεργαστική ισχύ? Και εφόσον κάποιος δεν καλύπτεται είτε από την οθόνη είτε από τον επεξεργαστή του γιατί να μην έχει μαζί του ένα netbook ή ένα laptop? Ουσιαστικά και το ίδιο μέγεθος έχουν αν υποτεθεί ότι κάποιος κουβαλά το lapdock μαζί του αλλά και χίλια δυο παραπάνω πράγματα μπορείς να κάνεις με έναν υπολογιστή… Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ πως είναι μια εντυπωσιακή συσκευή απλώς εγώ προσωπικά δε βλέπω (ακόμη) τη χρησιμότητα της και που διευκολύνει το χρήστη σε σχέση με έναν υπολογιστή…

el_mac

@ Χρήστος Γιαπιτζής λογικη η σκεψη σου φιλε… Tο να κουβαλας μαζι σου ενα τετοιο αντικειμενο ενω μπορεις να εχεις μαζι σου με την ιδια ευκολια ενα laptop ειναι σιγουρα ερωτηματικο… Aλλα ειναι η αρχη για ενα αλλο μελλον !!! τι θελω να πω με αυτο ??? Kαποια στιγμη η τεχνολογια θα εχει κανει τοσα μεγαλα βηματα που θα βλεπουμε smartphones με επεξεργαστικη ισχυ που με ευκολια θα ειναι στα επιπεδα ενως tower pc που υπαρχουν τωρα !! Ετσι συσκευες οπως laptop ισως να ειναι περιττες. Φανταζεσαι η ανωτατη εκπαιδευση ή και ακομα και λυκεια στο μελλον αντι να χρειαζονται εργαστηρια με υπολογιστες κ.λ.π να εχουν ολα ενα lapdock και ο καθε φοιτητης, μαθητης και καθηγητης να μπορει να χρησιμοποιει το smartphone του για να παραδιδει-συμμετεχει στο μαθημα ? Κι αυτο ειναι μονο μια περιπτωση… Σιγουρα ειναι μεγαλη η κουβεντα που ανοιγω και κοιταω αρκετα μπροστα αλλα αυτος ειναι ο δρομος που δειχνει το Atrix (οτι δεν εχεις αναγκη ενα “ακριβο” laptop με μεγαλο κοστος παραγωγης)… και να φανταστεις οτι ο αλλος με κραζει και λεει οτι μυαλα σαν τα δικα μου μας φεραν εδω… @ Βαγγέλης φιλε μου κι εγω με την ιδια ευκολια μπορω να μιλησω για σενα… Συνέχεια »

moderndrummer

κώστα ευχαριστούμε για την παρουσίαση, ωραία δουλειά όπως πάντα.. θα ήθελα αν βρεις λίγο χρόνο να πεις κάποια πράγματα για τις ενσωματωμένες usb του lapdock. ίσως κάποια δοκιμή να έκανες, να δεις τι hardware αναγνωρίζεται χωρίς εξωτερική τροφοδοσία κλπ.. ετσι για να πάρουμε καμιά ιδέα..

Πέτρος

Πολύ καλό αξεσουάρ Κώστα … ευχαριστούμε για την παρουσίαση !! Όπως τονίζει και ο moderndrummer μπορείς να δεις τι γίνεται με εξωτερικές συσκευές … αν αναγνωρίζει π.χ. έναν εξωτερικό σκληρό ή ακόμα πιο σημαντικό αν μπορείς να συνδέσεις ποντίκι (ενσύρματο ή ασύρματο) γιατί π.χ. εγώ δεν τα πάω καλά με τα touchpad! 😀 Ευχαριστούμε!!

Dimitris N.

Πολύ πρωτότυπη και εντυπωσιακή συσκευή για κινητό. Αλλά αναρωτιέμαι…Σαν “laptop” πλέον το atrix θα χρησιμοποιεί την επεξεργαστική ισχύ και των 2 πυρήνων?Θα μπορεί να τρέξει όλες τις εφαρμογές που βρίσκονται στο κινητό σε fullscreen και με πλήρη λειτουργικότητα του πληκτρολογίου?Επίσης,νομίζω οτι το lapdock δεν έχει κάμερα για video κλήσεις,κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικό για αυτού του είδους τη συσκευή .Και κάτι τελευταίο..Όπως ανέφεραν και 2 παιδιά πιο πάνω, τι γίνεται με τη σύνδεση περιφερειακών?

Συγγνώμη που ρωτάω τόσα πολλά αλλά θεωρώ οτι με τα 350-500 ευρώ (επιπλέον) που ζητάνε πρέπει να προσφέρουν κάτι αντίστοιχο και όχι απλά ένα gadget με το οποίο φορτίζεις το κινητό και σερφάρεις στο internet.

Και για να μην παρεξηγηθώ να πω οτι θαυμάζω την κίνηση της motorola και εγώ ο ίδιος θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να το αγοράσω (εφ’ όσον πληρεί κάποιες προϋποθέσεις) καθώς δεν έχω κάποια φορητή συσκευή (laptop, netbook)

Petros Nikolopoulos

Φανταστικό!
Συμφωνώ ότι είναι μια πολύ σηματνική καινοτομία της Μotorola!
Γενικά με τώρα με το Atrix και το Xoom εχει κανει τεραστια βήματα μπροστά!!

Kώστας

Μήπως γνωρίζει κάποιος από που μπορώ να το αγοράσω?Και θα ήθελα να γνωρίζω αν αξίζει να πάρω το Atrix ή να περιμένω το HTC EVO 3D?

enigma

Σαν σπουδή είναι αρκετά καλό….Αλλά αν το κόστος του υπερβαίνει ή είναι στα επίπεδα ενός netbook ποιος ο λόγος να το πάρεις αφού πάλι θα κουβαλά κάτι extra. Κακά τα ψέματα τα netbook τα θεωρώ μακράν καλύτερα ΚΑΙ από ταμπλέτες καθώς δεν είναι κάτι που προσπαθεί να είναι υπλογιστής, αλλά είναι υπολογιστής.Με 200euro πριν 1,5 χρόνο πήρα netbook με 160gb σκληρό 1.6ghz. Οι ταμπλέτες έχουν όσο ένα laptop όπου σε τεχνικά χαρακτηριστικά απλά ξεφεύγουν….

hlias

Καινοτομία μεν, αρνητικό πρόσημο σε χρηστικότητα δε. Δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί αυτή η κίνηση της μοτορόλα και ποιον θα κερδίσει κάτι τέτοιο.

dimitris

NVIDIA Tegra 2 1GHz η 1GHz ARM Cortex-A9 ?η ειναι το ιδιο?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.