Motorola AURA Celestial edition, The Eagle has landed

Το ανθρώπινο γένος είδε την ιστορία να γράφεται στις 20 Ιουλίου του 1969, όταν ένας ραδιοφωνικός πομπός από το διαστημικό σκάφος Apollo 11, μετέφερε τα πρώτα λόγια από το φεγγάρι – επιτρέποντας σε 500 εκατομμύρια ανθρώπους να γίνουν μάρτυρες αυτής της σημαντικής στιγμής. Ο πομπός αυτός, κατασκευασμένος από την Motorola, ήταν ο μόνος σύνδεσμος επικοινωνίας του πληρώματος με τη Γη. Σε περίπτωση αποτυχίας, το πλήρωμα δεν θα είχε άλλο τρόπο να επικοινωνήσει, ή να καταγράψει, αυτή την κοσμοϊστορική στιγμή και δεν θα υπήρχαν αποδείξεις πως η αποστολή του Apollo 11 τα είχε καταφέρει.

, Motorola AURA Celestial edition, The Eagle has landed

Η Motorola παρείχε δύο από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν στην διαστημική αποστολή:
• Ο πομπός S-band που είχε τοποθετηθεί στη διοικητική μονάδα του Apollo επέτρεψε στα μέλη του πληρώματος να επικοινωνούν από απόσταση 30.000 μιλίων μακριά από τη Γη, χρησιμοποιώντας μόνο 35 watt – λιγότερη ενέργεια από ένα μέσο οικιακό λαμπτήρα το 1969. Ακόμα για τη μεταφορά και τη λήψη φωνητικών εντολών, ο πομπός χρησιμοποιούσε τηλεοπτικά κύματα και επιστημονικά δεδομένα.
• Ο πομπός S-band που εγκαταστάθηκε στη Σεληνάκατο επέτρεψε στον ήχο από τις φωνές του πληρώματος και στις εικόνες των πρώτων βημάτων στη Σελήνη να μεταφερθούν στη Γη.
• Ένα ακόμα εξάρτημα, μια μονοπολική κεραία, δημιουργήθηκε από τη Motorola και τοποθετήθηκε στα σακίδια που είναι ενσωματωμένα στις στολές των αστροναυτών επιτρέποντας μας να δούμε τον ιστορικό λόγο “Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο…” και τις υπόλοιπες 31.270 λέξεις που εκπέμφθηκαν από το διάστημα.

Ακόμα, η Motorola δημιούργησε 11 ηλεκτρονικά tracking και επικοινωνιακές μονάδες καθώς και ground – based tracking και checkout εξοπλισμό για την ιστορία της αποστολής.

Ο Raplh W. Elsner, Motorola Corporate VP και Director of Operations από το τμήμα Government Electronics της εταιρείας το 1969, τόνισε την σημασία της ανάπτυξης του εξοπλισμού, όχι μόνο για τη σωστή λειτουργία του διαστημικού σκάφους αλλά και για την κάλυψη ενός από τα μεγαλύτερης σημασίας γεγονότα του 20ου αιώνα. Σε δήλωση πριν την εκτόξευση του Apollo 11 είπε: “Λόγω των επικοινωνιών που στείλαμε εκεί και του επίγειου εξοπλισμού, θα δούμε τους κοσμοναύτες στην τηλεόραση του σπιτιού μας όταν θα περπατήσουν στην επιφάνεια της Σελήνης”. Τα συναισθήματα αυτά μοιράστηκε και ο πρόεδρος Richard Nixon που είπε πως μια τηλεφωνική-ραδιοφωνική μετάδοση από τους αστροναύτες από τη Σελήνη ήταν “το πιο ιστορικό τηλεφώνημα που έγινε ποτέ”.

Για περισσότερα από 80 χρόνια, η Motorola έχει βρεθεί στο προσκήνιο για πολλές διακρίσεις στο χώρο των επικοινωνιών. Ήταν η πρώτη εταιρεία που δημιούργησε τα κινητά τηλέφωνα χειρός, κατέκτησαν το παγκόσμιο ρεκόρ για την κλήση από το ψηλότερο σημείο της γης για μια κλήση που πραγματοποιήθηκε από το Έβερεστ, λάνσαραν το πρώτο κινητό τηλέφωνο με πορτάκι και ήταν εκεί για την πρώτη επικοινωνία από το φεγγάρι.

, Motorola AURA Celestial edition, The Eagle has landed

Για να γιορτάσει την κληρονομιά αυτή καθώς και τις ιστορικές στιγμές που έλαβαν χώρα στις 20 Ιουλίου 1969, η Motorola κυκλοφόρησε το AURA Celestial Edition – μια exclusive έκδοση του AURA, το απόλυτο luxury κινητό τηλέφωνο.

Το πρώτο Motorola AURA Celestial Edition, που αναμένεται να παραληφθεί από τον θρυλικό αστροναύτη Neil Armstrong, θα διαθέτει το exclusive, πρωτότυπο υλικό της προσσελήνωσης από τη NASA, συμπεριλαμβάνοντας φωτογραφίες, βίντεο καθώς και αρχεία ήχου από γνωστές ατάκες όπως το “the Eagle has landed”.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones featured Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: Βασισμένη στην τεχνολογία moto AI

Η Motorola παρουσιάζει μια νέα γενιά συσκευών edge με εργονομικό σχεδιασμό και την πλέον εντυπωσιακή κάμερα ως τώρα, βασισμένη στην τεχνολογία moto AI.

Smartphones Moto Motorola

Motorola Edge 50 Fusion: Με κάμερα 50MP και μπαταρία 5.000mAh

Η Motorola αποκάλυψε και την τρίτη συσκευή της σειράς Edge 50, το Edge 50 Fusion, που θεωρείται το πιο “ισορροπημένο” μοντέλο που προσφέρει.

Smartphones Moto Motorola

Moto Edge 50 Ultra: Με SD 8s Gen 3, 64MP 3x περισκόπιο και πλάτη από πραγματικό ξύλο

Το νέο Motorola Edge 50 Ultra είναι επίσημο και έρχεται με μια επιλογή πραγματικού ξύλου μαζί με δύο vegan αποχρώσεις δέρματος.