Motorola, Έρχονται περικοπές προσωπικού και δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη καλών smartphones

Αλλαγές έρχονται για την Motorola Mobility, η οποία ετοιμάζεται να κάνει περικοπές στο 20% του προσωπικού της, μαζί με το κλείσιμο τμημάτων και αντιπροσωπειών της σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ενώ πρόκειται να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μερικών μόνο, αλλά ξεχωριστών smarpthones, αντί για την ανάπτυξη μίας πλήρης γκάμας για όλες τις ανάγκες.

Ουσιαστικά πρόκειται να κλείσει το ένα τρίτο από τα 94 γραφεία της στον κόσμο, εγκαταλείποντας έτσι τις περιοχές που δεν είναι κερδοφόρες για την εταιρεία. Από την άλλη μεριά, τα καλά νέα είναι ότι θα δοθεί έμφαση στην κατασκευή καλύτερων τηλεφώνων, κάτι που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα έρθει μέσα από τη συνεργασία ειδικών στα μέταλλα, την ηχητική τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη κ.λπ, με σκοπό να φέρουν και πάλι cool προϊόντα στην αγορά, με εξελιγμένη τεχνολογία και ζηλευτή αυτονομία.

Για να δούμε…

, Motorola, Έρχονται περικοπές προσωπικού και δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη καλών smartphones

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Slim Shady

Της δινω 1μιση χρονο μεχρι να κλεισει.

Eaglos

Είναι η “ανάπτυξη” που θα τους είπαν όταν πουλήθηκαν στη Google…

Κρίμα για τους εργαζόμενους αλλά έτσι γίνεται όταν προκύπτουν εξαγορές,
συγχωνεύσεις κλπ.. Παράλληλα και η Nokia έχει σκιστεί να απολύει κόσμο…

Dmak

Καλό θα είναι να δώσουν έμφαση πρώτα στις αναβαθμίσεις γιατί μας έχουν σπάσει τα νεύρα. Μετράει ήδη πολλούς πρώην κατόχους με το δούλεμα που συνεχίζεται μέχρι τώρα με τις αναβαθμίσεις και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί γεωμετρικά.

Panos7GR

Κρίμα για την πιο ιστορική εταιρία κινητής τηλεφωνίας, να έχει τόσο “μαύρη” κατάληξη. Το ότι δεν θα βγάλει μια γκάμα μοντέλων για όλες τις τσέπες, είναι μείον. Τα λίγα αλλά ποιοτικά από την μια είναι θετικό, αλλά αυτό σημαίνει πως θα είναι και εξαιρετικά ακριβά, άρα χάνει ένα σημαντικό μερίδιο από το καταναλωτικό κοινό.

Άντε να δούμε κινηταρες από την Motorola!! Μακάρι να το πάρουν στα σοβαρά οι άνθρωποι της Google και μην την αφήσουν στην μοίρα της. Πάντως το RAZR ήταν φοβερό smartphone με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Δυστυχώς δεν είχα την τύχη να το πιάσω στα χέρια μου για να ξέρω επί του πρακταιου…

Παναγιώτης

Τώρα το κρίμα είναι σχετικό.Δεν ήμουν φανατικός ποτέ με καμία εταιρεία κινητών και θα μιλήσω ως κάτοχος αρκετών κινητών της motorola.Δεν θα έλεγα κρίμα να κλείσει , αλλά πως είναι ευκαιρία να ξυπνήσει.
Πριν 6 χρόνια δεν δεχόταν την επισκευή στο ακουστικό λόγο λέει ότι το κινητό είχε πάρει υγρασία.Οκ εγώ φταίω και το καταλαβαίνω( 1 μήνα κινητό ) .Μίλησα με την ίδια την αντιπροσωπεία εδώ στην Ελλάδα και ζήτησα απλά επισκευή όχι εγγύηση , ας μη δουλεύει το επόμενο δευτερόλεπτο.Μπορώ να το φτιάξω ; ΟΧΙ (λάθος πολιτική – επιμένω τους είπα δε θέλω εγγύηση).
Πριν 3 χρόνια , δε θυμάμαι μοντέλο δεν έκλεινε καλά πίσω το καπάκι.Μου απάντησαν έτυχε, πριν ένα χρόνο motorola FIRE ξανά το καπάκι πίσω δε κλείνει καλά.Τέλος πάντων θα πείτε καλά να πάθεις.Θα απαντήσω πως από τότε ποτέ ξανά motorola.
Όλα τα παραπάνω απλά να πω την εμπειρία μου.Μου αρέσει η motorola αλλά φτάνει πια.

greeceandroid

Όπως είπε ο Panos7GR πρόκειται για μία ιστορική εταιρεία που προσέφερε πολλά στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας αλλά και της τεχνολογίας γενικότερα.

Να αναφέρω ότι το να υποστηρίζω εταιρείες (στις οποίες δεν είμαι βασικός μέτοχος) δεν είναι στα φετίχ μου, γενικά πάντως πιστεύω ότι η moto έβγαλε κινητά σταθμούς, ακόμα και τώρα τελευταία που δεν “τα πήγαινε καλά”. (atrix, razr)

(Για κάποιο λόγο όταν πρωτοκυκλοφορούσαν τα κινητά της moto ήταν πανάκριβα, αλλά μετά από 2-3 μήνες η τιμή τους έπεφτε κατακορυφα. (?) )

Προσωπικά ακόμα περιμένω την αναβάθμιση στο Atrix (σε ICS). Εν μέρει αντιλαμβάνομαι την αυξημένη δυσκολία λόγω lapdock και linux partition. Πάντως ειδικά την αγορά του Atrix (και των περιφεριακών του, lapdock, media dock κτλ), δεν την έχω μετανιώσει.

Δεν χρειάστηκα ποτέ το service της motorola, οπότε δεν είχα -εκεί- δυσάρεστα όπως ο φίλος Παναγιώτης.

Χάρης

@greeceandroid:
Καμμία δικαιολογία για το atrix. Αν ήθελε θα ξεκλείδωνε τον bootloader (ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι κλειδωμένος με efuse) ή το λιγότερο θα έδινε στους developers τους drivers για την ics.
Εύχομαι όλα αυτά να γίνουν μαθήματα και για τους υπόλοιπους κατασκευαστές όπως έχει γίνει με την Sony στο παρελθόν.

Panos

Μακραν η χειροτερη εταιρεια ever σε πολιτικη , service, αναβαθμισεις…κτλ…Προσωπικα ειναι η πρωτη και η τελευταια φορα που αγοραζω κινητο της εν λογω εταιρειας….Οι συσκευες των 550 ευρω την μαραναν…

arisgoku

nexus από μοτο με ποιότητα κατασκευής razr και μπαταρία χωρητικότητας maxx. και αντε γεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones featured Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: Βασισμένη στην τεχνολογία moto AI

Η Motorola παρουσιάζει μια νέα γενιά συσκευών edge με εργονομικό σχεδιασμό και την πλέον εντυπωσιακή κάμερα ως τώρα, βασισμένη στην τεχνολογία moto AI.

Smartphones Moto Motorola

Motorola Edge 50 Fusion: Με κάμερα 50MP και μπαταρία 5.000mAh

Η Motorola αποκάλυψε και την τρίτη συσκευή της σειράς Edge 50, το Edge 50 Fusion, που θεωρείται το πιο “ισορροπημένο” μοντέλο που προσφέρει.

Smartphones Moto Motorola

Moto Edge 50 Ultra: Με SD 8s Gen 3, 64MP 3x περισκόπιο και πλάτη από πραγματικό ξύλο

Το νέο Motorola Edge 50 Ultra είναι επίσημο και έρχεται με μια επιλογή πραγματικού ξύλου μαζί με δύο vegan αποχρώσεις δέρματος.