Motorola Defy με Gorilla Glass ή Monkey Glass;

Ο φίλος του Techblog Κωνσταντίνος μας έστειλε δύο φωτογραφίες με το “τραυματισμένου” του Motorola Defy. Στο email του αναφέρει “έκανα ποδήλατο και αντί να το βάλω στην τσέπη το άφησα στον αέρα, έπεσε με δύναμη στην άσφαλτο και χτύπησε στην γωνία του στα αριστερά,το ύψος πρέπει να ήταν κοντά στο ένα μέτρο”. Κομάτια η οθόνη Gorilla Glass…

Και συμπληρώνει “μου έχει φύγει και από 3 μέτρα και δεν έπαθε τίποτα. Το έχω ρίξει και στην θάλασσα το έβαλα και μέσα στην άμμο,τ ελικά ήταν γραφτώ να πάει από πέσιμο… Το κόστος αλλαγής είναι 50 ευρώ (Cosmote), επίσης μου είπαν στην Cosmote πως υπάρχει πιθανότητα να μην πληρώσω τίποτα λόγο του lifeproof της συσκευής.”

Όλα σπάνε παιδιά, εκτός από αυτό!

, Motorola Defy με Gorilla Glass ή Monkey Glass;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fotis

Έπρεπε αντί για android να έχει maemoo! ;p

tasos

Δν δουλευει ακομα και με σπασμενυ οθονη?ειδα σε ενα βιντ, το κινητο ειχε χειροτερη κατασταση και λειτουργουσε???

vasilis

αυτό φοράει maimou glass.

Spiros

tasos δουλευει για δες λιγο καλυτερα την πρωτη photo

Doc77

Ρε παιδιά ότι πέσει σπάει ….είναι απλά διαφημιστικά κόλπα περι οθονων που δεν σπάνε…..προσωπική άποψη και εμπειρία απο iPhone 3gs και τωρινος κάτοχος 4!είναι να μην πέσει….

giannischania

Κανονικά πρέπει να καλυφθει στην εγγυηση!!!

pete

Monkey Glass,Gorilla Glass….Πάντως το σίγουρο είναι ότι το γυαλλί είναι πιθηκοειδές… 😉

λefteris

Για να μην μπερδεύεται ο κόσμος: Άλλο η αντοχή στην κρούση και άλλο η αντοχή στη χάραξη. Το 1ο έχει να κάνει με το πώς ένα υλικό “απορροφά” το κρουστικό φορτίο, βλέπε ένα άθραυστο τζάμι βιτρίνας για παράδειγμα, το 2ο σχετίζεται με την κλίμακα σκληρότητας του Mohs.

Συνήθως εμείς προτιμούμε το 1ο. Κίνδυνο να χαραχτεί η οθόνη έχεις αν βάζεις στην ίδια τσέπη ή στην ίδια θήκη κινητό με κλειδιά, κάτι που ακούγεται παιδαριώδες για κινητά τόσο μεγάλης αξίας. Ακόμα και αυτό όμως λύνεται με μια μεμβράνη προστασίας!

Την προστασία από πτώση ή κρούση, μόνο μια θήκη την εξασφαλίζει ή ένα bumper. Γι αυτό και να προτιμάτε σιλικονούχα που την απορροφούν! Προσωπικά, ως κάτοχος ενός iPhone 4, σώθηκα με το bumper της SGP, όταν το κινητό μου έπεσε από 1+ μέτρο ύψος.

kostas

διάσημο έγινε το defy μου!!!χαχα
και άρθρο στο blog thanks @kosta
λοιπόν αύριο το πάω cosmote για service μέσα σε 2 βδομάδες θα το έχω ξανά στα χέρια μου
@tasos το κινητό δουλεύει κανονικά τα πάντα,μόνο το glass ράγισε
λέω να πάρω στην motorola ελλαδας αυριο να δω τι θα μου πουν και αυτοί.

an0nymouS

το ότι έχει Gorilla Glass δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να σπάσει ποτε.. απλά είναι πολύ ανθεκτικό και δεν σπάει ούτε παθαίνει τίποτα εύκολα.. μου έχει πέσει το galaxy s2 2 φορές με την οθόνη κάτω στον δρόμο και δεν έπαθε τίποτα, ούτε γρατζουνιά.. (ευτυχώς) ..

kostas

παίζει ρόλο πως θα πέσει κάτω,το δικό μου έπεσε από ενα μέτρο +,σε άσφαλτο και με ταχύτητα…Τι να μου κάνει το gorilla glass…???

leathernecks

Σίγουρα οτιδήποτε γράφεται και ακούγεται περί προστασίας και “αθάνατης ” οθόνης είναι πολύ σχετικό. Μία καλή θήκη προστατεύει τη συσκευή μας περισσότερο, από τέτοιες ανεπιθύμητες πτώσεις.
Προσωπικά είχα μία παρόμοια εμπειρία με τον φίλο μας τον Κώστα πάνω σε ποδήλατο εν κινήσει μάλιστα, με 25 km/h . Το κινητό ( Ιphone 3GS) έσκασε στην άσφαλτο και το έσυρα με τα handsfree για τουλάχιστον 15 m . Ευτυχώς το κινητό δεν είχε πάθει απολύτως τίποτα εκτός από μία απειροελάχιστη γρατσουνιά στο πίσω μέρος της συσκευής που καλά-καλά δεν διακρίνεται.
Δεν θεωρώ ότι με έσωσε η ποιότητα κατασκευής απλά ότι ήμουν πολύ τυχερός.

panagiotisXXI

Θα συμφωνησω φυσικα με leathernecks και με τον lefteris. Τα μονα που μπορουν να εγγυηθουν για ενα κινητο χωρις γρατσουνιες και ραγισματα ειναι η θηκη σιλικονης και η προστατευτικη μεμβρανη. Το περιφημο gorilla glass του sgs μου χαραχτηκε απο το εσωτερικο μιας φθηνιαρικης δερματινι θηκης που ειχα αγορασει οταν το πρωτοπηρα. Απο το βαλε βγαλε δημιουργηθηκε ενα ειδος χαραγματιας που δεν φευγει με τιποτα. Δεν ειχα μεμβρανη φυσικα και την πατησα. Η θηκη φυσικα κατεληξε στην κοντινοτερη χωματερη…

enzo

μολις εγινε και μενα ετσι (χειροτερα μαλλον εχει φυγει κομματι δεν ειναι απλα ρωγμη). ξερουμε τι ζηταει η μοτορολα για επισκευη; παντως δουλευει κανονικα η οθονη

christoforos

Πρόσφατα είχα ανάλογη εμπειρία… 2 πεσίματα απο ποδηλατο (χωμα) στο πρωτο τπτ στο δευτερο εφυγε με 30km/h κ καρφώθηκε σε ενα βράχο …σαν αποτέλεσμα το gorlila εγινε μαιμουδακι.. Δουλευε κανονικα μετα αλλα έφευγαν και κομματάκια γυαλιου! 72 ευρω απο ΜΟΤΟROLA και με αλλαγη πρόσοψης! (Προφανώς δεν περίμενα να ΜΗΝ σπάσει!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Motorola

H Motorola παρουσίασε φουτουριστικό smartphone που διπλώνει στον καρπό σου

Ένα από τα πρώτα τηλέφωνα που είχαν τη δυνατότητα να λυγίζουν και να διπλώνουν ονομαζόταν Royole FlexPai και παρουσιάστηκε από τη Royale.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Όλα τα τηλέφωνα Motorola θα χρησιμοποιούν Gorilla Glass

Στο φετινό MWC στη Βαρκελώνη, η Motorola ανακοίνωσε πως όλα τα μελλοντικά smartphone της θα χρησιμοποιούν Corning Gorilla Glass.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola: Aυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν Android 14

Η Motorola δημοσίευσε πληροφορίες στον ιστότοπό της για τις συσκευές που θα ενημερώσει σε Android 14 το επόμενο χρονικό διάστημα.

Smartphones Motorola Motorola RAZR

Motorola Razr 40: Αποσυναρμολογήθηκε σε βίντεο

Το τελευταίο βίντεο αποσυναρμολόγησης που κυκλοφόρησε στο YouTube είναι του Motorola Razr 40 και έρχεται από το κανάλι PKBreviews.