Motorola Mobility, Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά την πολιτική ανταγωνισμού της εταιρείας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκτιμήσει αν η Motorola Mobility καταχρηστικά και παραβιάζοντας τις δεσμεύσεις της, χρησιμοποίησε μερικές από τις ευρεσιτεχνίες της για να στρεβλώσει τον ανταγωνισμό στην εσωτερική αγορά.

Εκτιμάται ότι η υπόθεση αυτή έχει κοινά στοιχεία με μία παρόμοια διερεύνηση που είχε προηγηθεί για τη Samsung στα τέλη Ιανουαρίου. Το ζουμί της υπόθεσης βρίσκεται στο κατά πόσο οι κατασκευαστές συσκευών τηρούν τις δεσμεύσεις τους να κυκλοφορήσουν με νόμιμο τρόπο πατενταρισμένη τεχνολογία και τηρώντας παράλληλα τους κανόνες του θεμιτού ανταγωνισμού.

Με τη διαρκή διαμάχη με τις Microsoft και Apple για προϊόντα όπως τα Phone, iPad, Windows και Xbox, η Motorola φέρεται να έχει παραβιάσει τις δεδομένες δεσμεύσεις της για την τέλεση ενός υγιούς και χωρίς διακρίσεις ανταγωνισμού στην αγορά. Η έρευνα της Κομισιόν θα εξετάσει εάν η Motorola έκανε κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά προκειμένου να διαμορφώσει προς όφελός της τον ανταγωνισμό μέσα από τις δικαστικές διαμάχες. Μάλλον ένα καινούριο μέτωπο πάει να ανοίξει στον κόσμο της τεχνολογίας…

, Motorola Mobility, Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά την πολιτική ανταγωνισμού της εταιρείας

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημήτριος

Κουραστικη η apple…!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Google Motorola Mobility

Apple και Google συμφώνησαν να αποσύρουν τις μεταξύ τους μηνύσεις

H μακροχρόνια διαμάχη μεταξύ της Apple και της Motorola Mobility της Google έλαβε τέλος με την Apple και τη Google να συμφωνούν να βάλουν τέλος στις μεταξύ τους αγωγές. Σε κοινή τους ανακοίνωση την Παρασκευή οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν την ανακωχή και δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν σε ορισμένους τομείς για την αλλαγή των πατεντών.

Smartphones Motorola Motorola Mobility Motorola Project Ara

Motorola και 3D Systems, Προχώρησαν σε συμφωνία για το Project Ara

Θυμάστε το “Project Ara” της Motorola Mobility που βασίστηκε στο αρθρωτό smartphone concept Phonebloks; Ε, λοιπόν προχωράει και η Motorola Mobility το έχει πάρει τόσο σοβαρά που θα συνεργαστεί με ένα καινοτόμο κατασκευαστή για να το πραγματοποιήσει. Η συνεργασία της Motorola Mobility με την 3D Systems είναι πια γεγονός και το μέλλον γεμάτο πιθανότητες.

Business Apple Motorola Motorola Mobility

Στα δικαστήρια Apple και Motorola Mobility για… πατέντες

Οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ των κατασκευαστριών εταιρειών κινητών συσκευών δε λένε να λάβουν τέλος. Μετά τη μεγάλη σε διάρκεια διαμάχη μεταξύ Samsung και Apple, είναι καιρός να δούμε στα δικαστήρια ξανά την Apple, αυτή τη φορά ενάντια στην ελεγχόμενη από τη Google Motorola Mobility.

Smartphones Motorola Motorola Mobility

Motorola, Έρχονται περικοπές προσωπικού και δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη καλών smartphones

Αλλαγές έρχονται για την Motorola Mobility, η οποία ετοιμάζεται να κάνει περικοπές στο 20% του προσωπικού της, μαζί με το κλείσιμο τμημάτων και αντιπροσωπειών της σε διάφορες περιοχές του κόσμου, ενώ πρόκειται να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μερικών μόνο, αλλά ξεχωριστών smarpthones, αντί για την ανάπτυξη μίας πλήρης γκάμας για όλες τις ανάγκες.