Τετάρτη
04/04/2012

Motorola Mobility, Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά την πολιτική ανταγωνισμού της εταιρείας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκτιμήσει αν η Motorola Mobility καταχρηστικά και παραβιάζοντας τις δεσμεύσεις της, χρησιμοποίησε μερικές από τις ευρεσιτεχνίες της για να στρεβλώσει τον ανταγωνισμό στην εσωτερική αγορά.

Εκτιμάται ότι η υπόθεση αυτή έχει κοινά στοιχεία με μία παρόμοια διερεύνηση που είχε προηγηθεί για τη Samsung στα τέλη Ιανουαρίου. Το ζουμί της υπόθεσης βρίσκεται στο κατά πόσο οι κατασκευαστές συσκευών τηρούν τις δεσμεύσεις τους να κυκλοφορήσουν με νόμιμο τρόπο πατενταρισμένη τεχνολογία και τηρώντας παράλληλα τους κανόνες του θεμιτού ανταγωνισμού.

Με τη διαρκή διαμάχη με τις Microsoft και Apple για προϊόντα όπως τα Phone, iPad, Windows και Xbox, η Motorola φέρεται να έχει παραβιάσει τις δεδομένες δεσμεύσεις της για την τέλεση ενός υγιούς και χωρίς διακρίσεις ανταγωνισμού στην αγορά. Η έρευνα της Κομισιόν θα εξετάσει εάν η Motorola έκανε κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά προκειμένου να διαμορφώσει προς όφελός της τον ανταγωνισμό μέσα από τις δικαστικές διαμάχες. Μάλλον ένα καινούριο μέτωπο πάει να ανοίξει στον κόσμο της τεχνολογίας…

Motorola Mobility, Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά την πολιτική ανταγωνισμού της εταιρείας

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .


Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Δημήτριος λέει:

    Κουραστικη η apple…!!

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.