Motorola Mobility, Μπαίνει στον πόλεμο της πατέντας εναντίον της Apple

Εκεί που είχαμε συνηθίσει την Apple να κατηγορεί όλους τους άλλους για την παραβίαση των πατεντών της, να που μπαίνει και νέος παίκτης στην αρένα, αυτή τη φορά από την Αμερική. Η Motorola Mobility ζητά την απαγόρευση εισαγωγής iPhone, iPad και iPod Touch στις ΗΠΑ για την παραβίαση ποικίλων ευρεσιτεχνιών ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η περιώνυμη Siri! Μήλον της Έριδος, η virtual τύπισσα…

Η Motorola μιλά για παραβίαση 7 ευρεσιτεχνιών συνολικά, οι οποίες είναι η Siri, οι υπενθυμίσεις γεωγραφικής θέσης (location reminders), οι e-mail ειδοποιήσεις και τα video/phone players. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν στην εξαγορά της Motorola από την Google είναι το γεγονός ότι η πρώτη έχει στην κατοχή της περίπου 17.000 πατέντες, άρα μπορεί να θεωρηθεί ως… πυρηνικό όπλο στον παγκόσμιο πόλεμο της πατέντας που έχει ξεκινήσει στον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας.

, Motorola Mobility, Μπαίνει στον πόλεμο της πατέντας εναντίον της Apple

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νιαου

Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ‘ρθεις…

Takis

Πολυ σωστή η κίνηση της μοτο.Ολοι πρέπει να διαφυλάττουν τις πατεντες τους και τα συμφέρωντα τους.Όχι μόνο η απλ.

Ante_geia

Τους βαρέθηκα !!!

Δημήτρης

Πρόκειται για ένα παραλογισμό. Καλά τα λέει ο Woz, όχι και τόσο αντικειμενικά, αλλά η ουσία αυτή είναι: https://www.afr.com/p/technology/apple_founder_fears_patent_war_fallout_o0uOy3LCaXqLy255MXpkIP

Και που να μπει στο παιχνίδι και η IBM, εκεί να δείτε τι έχει να γίνει!!!

https://9to5mac.com/2011/08/18/who-has-the-most-patents-apple-sues-despite-smaller-patent-portfolio/

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι αφήνουν τους δικηγόρους να χαλάνε την εικόνα των εταιριών προσπαθώντας να εμποδίσουν την κυκλοφορία νέων συσκευών άλλων εταιριών με δικαστικές διαμάχες που τελικά καταλήγουν σε συμβιβασμούς έχοντας όμως δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις στους ίδιους τους πελάτες τους.

Το θέμα τελικά ποιο είναι; Λίγες εταιρίες θα έχουν δεκάδες χιλιάδες πατέντες στο ενεργητικό τους με αποτέλεσμα να μην αφήνουν νέες εταιρίες να μπουν στην αγορά, οπότε και το θέμα δεν είναι το πως θα κατοχυρωθούν όλο και περισσότερες πατέντες και πως θα γίνονται όλο και περισσότερες μηνύσεις αλλά θα πρέπει οι ίδιες οι εταιρίες να ζητήσουν αλλαγή των νόμων που αφορούν τις πατέντες (και κατ επέκταση και το copyright) ώστε αυτές να διαρκούν ένα μικρό χρονικό διάστημα και από εκεί και πέρα οι ίδιες να δημιουργήσουν ένα φορέα/οργανισμό που θα εκτιμά το ποσό που θα πρέπει να πληρώνει η μία εταιρία στην άλλη για τις πατέντες που χρησιμοποιεί πχ ποσοστό του κόστους/κερδών που προκύπτουν από τις πωλήσεις της εκάστοτε συσκευής.

Slim Shady

Die apple. Die.

Βασικά με μία και μόνο πατέντα η Motorola έχει κλείσει όλες τις εταιρίες που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα σε όλον τον κόσμο.Το Motorola Dyna Tac σας θυμίζει κάτι; Το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο; Η Apple έφτιαξε πρώτη το αληθινό smartphone και αν και θέλουμε να σταματήσει να κάνει κάποιες κινήσεις της πραγματικά ξέρουμε πως θα συνεχίζει να υπάρχει και να βγάζει τα ωραία iPhones.Πολύ απλά αν δε θέλετε δεν αγοράζετε iPhone.Αν σας αρέσει να κάνετε μόστρα στους φίλους σας και να κάνετε update το stauts σας στο Facebook πάρτε ένα iPhone. Kiddng of course.Τα iPhone είναι δυνατά εργαλεία κυρίως λόγω του iOS.Πάντως η Apple έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια πως τα προϊόντα της είναι fun, social media και easy to use(βλέπε mac vs pc ads)

Δημήτρης

H Motorola δεν έχει μόνο πολλές πατέντες αλλά και ποιοτικά αν τις προσεγγίσουμε αυτές είναι κυρίως ουσιαστικές ως προς την χρήση των συσκευών, ως προς την λειτουργία τους. Ξέρετε όμως τι γίνεται; Η FTC δεν πρόκειται να αφήσει μία μόνο εταιρία στον χώρο οπότε και για λόγους ανταγωνισμού όλοι χρησιμοποιούν αυτές τις πατέντες και για αυτό πληρώνουν ένα ποσό στον κάτοχό τους. Το παράλογο του πράγματος είναι ότι οι IBM/Nokia/Ericsson/Motorola/Microsoft έχουν πατέντες που είναι καίριες για την λειτουργία των συσκευών (ακόμα και το πάντρεμα των πάλαι ποτέ PDA με τα κινητά τηλέφωνα οπότε και προέκυψαν τα smartphones) και όμως η Apple διεκδικεί υπέρογκα ποσά επειδή όπως υποστηρίζει οι συσκευές των άλλων εταιριών μοιάζουν με τις δικές της!!! Το ότι εκείνη πήρε έτοιμες τις ιδέες (και όχι μόνο αφού υπήρχαν ήδη στην αγορά αυτές οι συσκευές) τις πλάσαρε στον κόσμο με έξυπνο τρόπο και τελικά ο περισσότερος (άσχετος με τον χώρο της τεχνολογίας μέχρι τότε) τις έμαθε μέσω της Apple φυσικά και δεν σημαίνει ότι μπορεί η Apple να τις οικειοποιηθεί, να υποστηρίξει ότι προέκυψαν από παρθενογένεση και να απαιτεί τον ουρανό με τα άστρα!!! Ακόμα και τα λειτουργικά της, τα οποία είναι Unix (αλλά μονοψήφιο ποσοστό κατόχων αυτών των συσκευών… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.