Motorola Moto X (2015): Με επεξεργαστή Snapdragon 810 αντί για 808;

Το Motorola Moto X (2015) διαρρέει εδώ και καιρό μεσα από leaks που έχουν αποκαλύψει ότι θα έρθει με οθόνη 5.2 ιντσών, ανάλυσης 1440×2560 pixels, μνήμη RAM 4GB, κάμερα 16 Megapixel. Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι αντί του οκταπύρηνου Snapdragon 810 θα βλέπαμε τον εξαπύρηνο Snapdragon 808.

Αυτό είχαμε υποθέσει ότι μπορεί να οφείλεται στα όσα έχουν ακουστεί για την υπερθέρμανση του Snapdragon 810, κάτι που φάνηκε να επηρέασε την LG και έβαλε τον 808 στο LG G4.

Τελικά όμως, οι νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Motorola Moto X (2015) θα έχει τον high-end Snapdragon 810 τον οποίο φοράει και το HTC One M9 και έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από τον Snapdragon 808.

Πέρα από την οθόνη με ανάλυση 1440×2560 pixels που δίνει το τρελό νούμερο των 565 ppi, το νέο Moto X θα βγει σε δυο εκδόσεις με ενσωματωμένη μνήμη 16GB και 32GB, η μπροστά κάμερα αναμένεται στα 5 Megapixel και μπορεί να δούμε μπαταρία στα 3280 mAh.

Τέλος, αναμένεται να ανακοινωθεί την περίοδο Αυγούστου- Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε κρατάμε επιφυλάξεις για ότι διαρρέει.

Motorola Moto X 2014

Motorola Moto X (2015): Με επεξεργαστή Snapdragon 810 αντί για 808;, Motorola Moto X (2015): Με επεξεργαστή Snapdragon 810 αντί για 808;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

ετοιμαστείτε η για ψησταριά η….. για κόψιμο δύναμης στην μέση (για να μην είναι ψησταριά. βλέπε glex 2 που πιρε ο φιλος μου)

pazzo

Θα περιμένω να δω άμα στο επόμενο Z της sony ( όχι το z3plus) θα έχει καλύτερη κάμερα. Εάν όχι, αυτή την φορά θα το πάρω το Moto X μόνο και μόνο για το pure android. Εξαλου φενεται και τούμπανο από σπεκς. Άμα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα η τιμή του, ειναι ότι πρέπει. Δεν πήρα ούτε το πρώτο ούτε το 2ο και πάντα το μετανιώνω.
Αυτό με τον 810 αληθεύει ότι το κάνει ψησταριά το κινητό ή ειναι σπόντες της Samsung τελικά; έχει κανείς το m9 ή κάποιο άλλο με αυτόν τον επεξεργαστή να μου πει τι γίνεται; υπάρχει android κινητό που να μην έχει θέμα;. Εχω το Lumia 930 και μετά από 10 λεπτά YouTube ψήνω και αυγά 😛 και με έχει κουράσει αφάνταστα αυτό..

Darth

@pazzo δυστυχώς δεν ει ναι σπόντες……. στο g flex 2 ψινεις αυγά μολις το ζορίσεις λίγο……….
για την ώρα βρήκα λύση για των φίλο μου (με custum kernel ρίξαμε τα ghz αρκετά…… και voltage λίγο….. ετσι μεν αποδίδει λιγότερα αλλα τουλάχιστον δεν χρειάζεσαι γάντι του πυροσβέστη) + γλιτώσαμε μπόλικη μπαταρία

Dimirnos

Και το recovery που το βρηκες φιλε δεν ξερω τι λεω…?Θερμοκρασιες δεν εχει και παει μπαλα φιλε εχω αποψη για ολα.

Dimirnos

Darth απλα πριν γραψεις την βλακεια κανε μια και ψαχνε..το οτι δεν το εχεις δει απο κοντα ειναι σιγουρο το φλεξ.Αλλα να γραφεις οτι του περασες custom kernel δειχνει οτι δεν ξερεις καθολου απο αυτα..για να ξερεις εχει κλειδωμενο bootloader…μετα απο παιχνιδι και αρκετα αντουτου δεν παει πανω απο 45°c..57000 βγαζει που μαλλον δεν τον εχουν κοψει και πολυ…Α και με την 5.1.1 απλα τα σπαει φιλε τα ξερω ολα.

fotislgg3

Το ψήσιμο είναι άλλο. Το sar στα motorola χτυπάει ταβάνι, ακόμα κ τα iPhone περνάει. Τι sar έχει?

Garcia

@Darth οταν βρεις ευκαιρια κανε και jailbrake το 8.3ios που το ψαχνουν πολλοι.Εδω εισαι ο πρωτος που εβαλε custom kernel στο flex…ευκολο για εσενα..

petros

Εχω το htc one m9 και το εχω ξαναπει , το κινητο πεταει, δεν εχω κανενα προβλημα υπερθερμανσης με τον επεξεργαστη!Το εχω απο 16-4-15 και μαλιστα το λιωνω στα παιχνιδια.

mech.al.

Σιγουρα δεν εχουν κατσει με σταυρομενα χερια εκει στο Qualcomm εδω και ενα τετραμηνο, μην ειμαστε προκαταλειμμενοι παδια…Πιστευω οτι εχουν λυσει το προβλημα, αν οχι στο 100% σιγουρα το μεγαλυτερο μερος.

Nick

Όλοι οι ισχυρισμοί είτε από εταιρείες (Samsung) είτε του κόσμου περί δήθεν πρόβλημα υπερθέρμανσης συσκευών με τον 810 έχουν όση αξία έχει το να βρει κάποιος κουπόνι για Pizza Fun ( πραγματικά και στο καζανακι στη τουαλέτα του να ψάξει κάποιος παίζει να βρει και κει :-P), εννοώντας φυσικά πως πολύ καιρό δυο χρόνια τώρα από τότε που βγήκε ο πρώτος 800ρης Snap και στην συνέχεια οι διάδοχοί του, όλες οι συσκευές που τους φοράνε αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα υπερθέρμανσης ανεξαρτήτως εταιρείας. Και εδώ πάντως kudos to Samsung για την ομολογουμενως πολύ πετυχημένη προπαγάνδα με την προώθηση του δικού της Exynos. Γενικά το έχουν πάρα πολύ σε τέτοια θέματα για αυτό είναι εδώ που είναι, με πετυχημένο (όχι απαραίτητα και ηθικό) μάρκετινγκ και προπαγάνδα α λα Γκεμπελς χαχα. Σημασία πραγματική και ουσιαστική έχει η συνείδηση του κόσμου και το τι πιστεύει για κάτι ο ίδιος ο κόσμος και όχι η αλήθεια. Από την στιγμή που σημαντικότατη μερίδα του έχει πειστεί για δήθεν πρόβλημα υπερθέρμανσης (μόνο) του Snap 810 πάει και τελείωσε, έτσι είναι διότι οι πωλήσεις μετρούν. Ή το ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος πως το μόνο που έχει LDDR4 RAM είναι το S6 και κανένα άλλο. Μπράβο τους όσο και… Συνέχεια »

Darth

@Dimirnos αν μπειτε λιγο στο ρωσικο 4pd θα δείτε οτι τα παιδιά ιδι έκαναν kernelaki

Geo

Ετοιμάζομαι μετά καλοκαίρι να πάρω κινητό και πραγματικά είναι από τις λίγες φορές που δεν ξέρω τι να κάνω γιατί και το κινητό μου χρειάζεται αναβάθμιση, και δεν με καλύπτει κανένα από τα νέα. Κι εξηγώ: 1) Θα ήμουν υπέρ πολλών κινητών με τον 810, πχ HTC One M9 ή και άλλων, αλλά πλέον είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης. Είχαμε τα λεγόμενα της Samsung, είχαμε την LG και με το Flex 2 που είχε θέματα και με το G4 που έβαλαν τον 808. Για τους χρήστες κατόχους κινητών με τον 810 που λένε ότι δεν έχουν θέμα: Σας πιστεύω, απλά πιστεύω ότι κατ’ όνομα έχετε τον 810 στο κινητό σας, του έχουν ρίξει τόσο πολύ τα mhz και δεν ξέρω τι άλλο emmc κτλ οπότε μια χαρά βλέπετε ότι δεν υπερθερμαίνεται το κινητό σας, πλην όμως ο επεξεργαστής είναι στο 50 – 60%. Το να πάρω τον 810 και να τον ΥΠΟχρονίσω όσο δεν πάει, δε με ικανοποιεί για να μη ζεσταίνεται το μπρίκι. 2) Θα ήμουν υπέρ Samsung S6 ή του επερχόμενου Note5, πλην όμως επειδή αλλάζω ROMS τακτικά, η έλλειψη drivers δε με αφήνει να παίζω με τέτοια κινητά. 3) Το Motorola, που είναι και το topic,… Συνέχεια »

Olethron

Έχω βαρεθεί να διαβάζω παντού για την υπερθέρμανση του 810. Ειδικά σε ενα τεχνολογικό site, που “θεωρείτηκα” είναι ψαγμενοι οι σχολιαστές. Εγώ @Darth έχω το One M9 και το κινητό δεν θερμαίνεται ουτε όταν το χρησιμοποιώ αρκετά, με πολύ multitasking, ουτε όταν παίζω παιχνίδια, emulators κτλ. Και μην μου πεις για ανάλυση, ο Snapdragon 810 μπορεί και τρέχει άνετα 4k@60fps. Σαν να τρέχει ενας 801 1080p. Και να σας πω κάτι, έτσι εγκυκλοπαιδικά, όλοι οι επεξεργαστές ανεβάζουν θερμοκρασίες κοντά στους 40-45 βαθμούς κελσίου. Απο τους Low End Snapdragon 410 μέχρι Exynos 7420 όλοι ανεβάζουν θερμοκρασίες. Μερικοί επεξεργαστές απλα κάνουν throttling που λέμε πιο γρήγορα. Ο Snapdragon 810 δεν το έχει αυτό. Σε αυτό όμως δεν φταίει ο επεξεργαστής μονο αλλά και η κατασκευή του κινητού. Αν παράδειγμα ο επεξεργαστής είναι κοντά σε άλλα parts που ανεβάζουν θερμοκρασίες, όπως μπαταρία, display drivers κτλ, τοτε ο επεξεργαστής κανει throttling πιο γρήγορα. Με το Μ9 δεν αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο. Επίσης φταίει και το software. Αν υπάρχουν μέσα στην ROM διάφορα προγράμματα διαχείρισης της κάμερας ή του UI και κανουν τον επεξεργαστη να τρέχει συνέχεια, ακόμα και σε idle, τοτε ναι θα υπάρχει υπερθέρμανση. Όπως και με το G3… Το όλο θέμα με την… Συνέχεια »

petros

Για να τελειωνουμε με την υπερθερμανση, αυτα που λενε για τον 810 ειναι φημες που δημιουργηθηκαν… αραγε απο που? Το λεω επειδη εχω το one M9 και δικαιουμαι να εχω αποψη για το θεμα αφου εχω κινητο τηλεφωνο με snapdragon 810. θα το δειτε και στη συνεχεια με τα κινητα που βγαινουν οπως το moto x & sony z3+. Μην βλεπετε μονο το gflex 2 που εχει προβληματα υπερθερμανσης γιατι παιζει ρολο και το γενικο στησιμο το smartphone.

pazzo

Σορρυ που θα γίνω λίγο off topic σε σχέση με το άρθρο, αλλα επειδή το έφερε η συζήτηση θέλω να κάνω μια χάρη από τους συνταχτες του techblog. Να κάνουν ένα άρθρο που να συγκρίνει τις εξωτερικές θερμοκρασίες των κινητων κατά την χρήση τους. Ποσο θερμοκρασία π.χ ανεβάζουν παίζοντας παιχνίδια, βλέποντας βιντεακια κλπ. αλλα και ποσο ψηλά φτάνουν με την απλή χρήση.. Όπως επίσης και ένα άρθρο με το SAR ανα συσκευή. 🙂

θανασης

Παιδια εχω το flex με τον 800 και δεν κολαει ουτε υπερθερμενετε. Οσο για το flex 2 σε ολα τα σχολια και αξιολογισεις λενε τα καλυτερα και δεν αναφερουν τπτ για υπερθερμανση.

Βασίλης

τελικά το motorola θα αξίζει? που καταλήξατε μέσα απο την αντιπαράθεση στα σχόλια?

Garcia

Τα σχολια ειναι ολα θετικα για τον 810 εκτος απο του Darth που κανει μπαμ οτι δεν εχει δουλεψει smartphone με τον 810…εβαλε κερνελ…και στο φλεξ ακομα δεν μπορεις να ξεκλειδωσεις τον bootloader…τι αλλο μπορει να πει για να καταλαβεις οτι απλα δεν εχει ιδεα…

Μαρκος

φορητος φουρνος ,τον παιρνετε μαζι οπου θελετε ,κυκλοφορει τον χειμωνα , ουτε τζακι ουτε καλολιφερ μονο moto x

pf7

john & Mαρκος πως εξηγεις τοτε που το Μ9 ειναι το γρηγοροτερο (samsung s6 & iphone 6 τα αλλα στο speed test) σε εκτελεση και επανεκτελεση εφαρμογων, αφου ο snap 810 ειναι φορητος φουρνος… δεστε παρακατω:
https://www.youtube.com/watch?v=hUw9PUlFUF0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones featured Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: Βασισμένη στην τεχνολογία moto AI

Η Motorola παρουσιάζει μια νέα γενιά συσκευών edge με εργονομικό σχεδιασμό και την πλέον εντυπωσιακή κάμερα ως τώρα, βασισμένη στην τεχνολογία moto AI.

Smartphones Moto Motorola

Motorola Edge 50 Fusion: Με κάμερα 50MP και μπαταρία 5.000mAh

Η Motorola αποκάλυψε και την τρίτη συσκευή της σειράς Edge 50, το Edge 50 Fusion, που θεωρείται το πιο “ισορροπημένο” μοντέλο που προσφέρει.

Smartphones Moto Motorola

Moto Edge 50 Ultra: Με SD 8s Gen 3, 64MP 3x περισκόπιο και πλάτη από πραγματικό ξύλο

Το νέο Motorola Edge 50 Ultra είναι επίσημο και έρχεται με μια επιλογή πραγματικού ξύλου μαζί με δύο vegan αποχρώσεις δέρματος.