Motorola Project Ara, Φτιάξε μόνος σου το Smartphone των ονείρων σου

Η Motorola ανακοίνωσε το Project Ara που σκοπό έχει να δημιουργήσει την πλατφόρμα εκείνη πάνω στην οποία ο χρήστης θα επιλέγει τα επιμέρους “συστατικά” και θα δημιουργεί το smartphone των ονείρων του. Σε συνεργασία με την Phonebloks που πριν μερικές εβδομάδες έκλεψε τις καρδιές σας, το Project Ara θα σου δίνει τον “σκελετό” του smartphone και εσύ θα ενσωματώνει όποια τεχνικά χαρακτηριστικά επιθυμείς.

Το Motorola Project Ara δεν βρίσκεται στην φαντασία των σχεδιαστών του, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα διατεθεί στους πρώτους developers οι οποίοι θα κληθούν να ξεκινήσουν άμεσα την ανάπτυξη modules για το endoskeleton (endo) του Ara. Είστε ενθουσιασμένοι;

Update: Προστέθηκε νέο βίντεο.

Motorola Project Ara, Motorola Project Ara, Φτιάξε μόνος σου το Smartphone των ονείρων σου

Motorola Project Ara, Motorola Project Ara, Φτιάξε μόνος σου το Smartphone των ονείρων σου

Motorola Project Ara, Motorola Project Ara, Φτιάξε μόνος σου το Smartphone των ονείρων σου

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
john2

Η ιδέα του phoneblocks είναι ότι πιο καινοτόμο έχει εμφανιστεί εδώ και αρκετά χρόνια και φαίνεται ότι η moto βρίσκεται στη διαδικασία να την υλοποιήσει.
Η αλήθεια είναι πως ο ενθουσιασμός για την παρουσίαση νέων ναυαρχίδων από την κάθε εταιρία, όσο περνάει ο καιρός, μικραίνει και νομίζω ότι αυτό το project έχει τις προοπτικές να αναπληρώσει αυτό το συσσωρευόμενο αίσθημα κενού και απογοήτευσης τόσων χρόνων. Ίδωμεν…

tech21man

Δηλαδη π.χ. αν δε γουσταρεις amoled αλλαζεις με lcd και αν σε αφησε πισω η samsung με τον 600 βαζεις 800 στη θεση του και lumia camera λεμε τωρα?

σοκελ

μακάρι να γίνει πραγματικότητα να ξεκινάς πχ με 7αρα οθόνη και να χτίζεις ότι θες αυτό θα είναι σίγουρα το επόμενο κινητό μου

η διαφορά μιας εταιρίας που καινοτομεί και μιας που λέει ότι όλοι την αντιγράφουν…..

Νίκος

Τέλεια όλα αυτά…Να βάζεις μέσα ό,τι θές εσύ και όχι όποιο “συνδιασμό” πιστεύεις ότι σε συμφέρει. Η τιμές όμως πιστεύω θα κυμαίνονται στα ύψη! Αναμένουμε.

Σπύρος

αν δεν ειχε αγοράσει η google την Motorola σιγα μην έκαναν τίποτα

Elect The DeaD

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!
Θα εχουμε τη συσκευη που ΘΕΛΟΥΜΕ και ειναι κομμενη και ραμμενη για μας!!

John

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οχι αλλο κινητο που κανω 15′ να τραβηξω απο την τσεπη επειδη ηθελα High Specs

iceman

θελω οθονη 4.3 ιντσες, με 1280χ768 αναλυση, δυο πυρηνες, 2500 μπαταρια, 41 μεγαπιξελ καμερα pureview, usb on the go, hdmi, με nokia belle fp3. ολα τα αλλα ειναι κουραφεξαλα, εκτος του sailfish….

AggVasiliou

Πραγματικά το πιο ενδιαφέρον πράγμα που διάβασα εδώ και καιρό. Αλλά ας μην προτρέχουμε νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό σε βάση 5ετίας, αν και εφόσον καταφέρουν να πείσουν τους “καρχαρίες” της τεχνολογίας ότι θα βγάζουν περισσότερα.

Timotheos

Ωραία ιδέα αλλά εμπορική αυτοκτονία για όποια εταιρία το επιχειρήσει.

Sotiris

Και το λογισμικο θα ειναι στην επιλογη του χρηστη η καποιο προκαθορισμενο απο την Moto????

Thodoris

Καταπληκτικό! Είναι κάτι που περίμενα καιρό. Ελπίζω να υλοποιηθεί και να είναι διαθέσιμο σύντομα.

AngelsVenom

Να πούμε οτι ο ίδιος ο Dave Hakkens δεν έχει ανακοινώσει τίποτα σχετικό με αυτό που αναφέρεται παραπάνω ούτε στο twitter του https://twitter.com/davehakkens, ούτε στο facebok του https://www.facebook.com/davehakkens αλλά ούτε και στην επίσημη ιστοσελίδα του phoneblocks https://phonebloks.com/.Επίσης η “έκρηξη” που θα γίνει σήμερα θέλει περίπου 41 λεπτά σύμφωνα με την ιστοσελίδα https://www.thunderclap.it/projects/2931-phonebloks.

Τελης Μπατακης

@Σπύρος αν δεν υπήρχε Motorola θα έκανες chat με περιστέρια

j

Eγώ θέλω ενα κινητό 4.5 ίντσες HD κάμερα 20.7 MP ή 41 ΜΡ με 3.250 μπαταρια και τον καλυτερο διπύρηνο( αν χωράει τετραπύρηνο)

Tuesday
Alexboom

-Εσείς που θέλετε κινητό 20+ Μεγαπιξελς το εννοείτε??? Σίριουσλυ!!????
-Με τους φακούς που έχουν τα κινητά πάνω απο τα 8-10ΜΡ οι φωτό θα βγαίνουν ”καμμένες”…
επίσης η οθόνες μέχρι τώρα δεν μπορούν να πιάσουν τις ατέλειες και λόγω μεγέθους και λόγω ανάλυσης…βγάζεις φωτό, νομίζεις οτι είναι τέλεια…την πας στον Η/Υ…μαύρα χάλια..

alxgiann

Eγώ πάντως το βλέπω πιο ενδιαφέρον σαν υλοποίηση για τάμπλετ παρά για κινητά. Κουμπωτά εξαρτήματα σε κινητά θα έχουν σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας σε βάθος χρόνου, τα τάμπλετ θα έχουν μικρότερο πρόβλημα λόγω λιγότερης (και διαφορετικής) χρήσης από τα κινητά.

Demis Lww

Πραγματικά ενδιαφέρον!! Εξαιρετική ιδέα και καινοτόμα! Μακάρι να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή. Το γαλλικό CNET αναφέρει, ότι η Motorola θα κυκλοφορήσει ένα πρώτο kit ανάπτυξης σε άλφα έκδοση μέσα στο χειμώνα, εδώ: https://www.cnetfrance.fr/news/motorola-presente-son-projet-ara-pour-assembler-des-smartphones-sur-mesure-39795168.htm

j

@Alexboom Καταρχας η διαφορα μιας 8αρας καμερας με μιας 40αρας φενεται. Επισης αυτο με τον υπολογιστη δεν παιζει καθολου. Καθολου ομως εδω ειναι ωραια απο το τιπο μου δεν θα ειναι απο το 1020 :p

Αντωνης

Απιστευτο…!!! Πραγματικα οτι πιο καινοτομο εδω και πολυυ καιροο! Χρειαζοταν!

hankies

Προτζεκτάρα

costheo

ωραίο ακούγεται..αλλά πόσο πια να αντέχει? φοβάμαι μήπως εκεί που όταν σου πέφτει κάτω ψάχνεις μια μπαταρία ένα καπάκι και μια σιμ τώρα θα ψάχνεις και κάμερες κεραίες τσιπάκια κλπ κλπ!

marios

@costheo χαχαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Motorola

H Motorola παρουσίασε φουτουριστικό smartphone που διπλώνει στον καρπό σου

Ένα από τα πρώτα τηλέφωνα που είχαν τη δυνατότητα να λυγίζουν και να διπλώνουν ονομαζόταν Royole FlexPai και παρουσιάστηκε από τη Royale.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Όλα τα τηλέφωνα Motorola θα χρησιμοποιούν Gorilla Glass

Στο φετινό MWC στη Βαρκελώνη, η Motorola ανακοίνωσε πως όλα τα μελλοντικά smartphone της θα χρησιμοποιούν Corning Gorilla Glass.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola: Aυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν Android 14

Η Motorola δημοσίευσε πληροφορίες στον ιστότοπό της για τις συσκευές που θα ενημερώσει σε Android 14 το επόμενο χρονικό διάστημα.

Smartphones Motorola Motorola RAZR

Motorola Razr 40: Αποσυναρμολογήθηκε σε βίντεο

Το τελευταίο βίντεο αποσυναρμολόγησης που κυκλοφόρησε στο YouTube είναι του Motorola Razr 40 και έρχεται από το κανάλι PKBreviews.