Motorola RAZR i, Το πρώτο με επεξεργαστή Intel Atom στα 2 GHz

H Motorola παρουσιάζει ένα κινητό που κερδίζει δικαίως το χαρακτηρισμό “τούμπανο”, καθώς είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Medfield στα 2 GHz. Το τσιπάκι είναι μονοπύρηνο, βασισμένο στην αρχιτεκτονική 32 nm και υπόσχεται να κάνει το Motorola RAZRi να πετάει από πλευράς επιδόσεων και επεξεργαστικής ισχύος.

Πρόκειται για ένα κινητό με οθόνη 4.3 ιντσών, Super AMOLED Advanced με αναλυση qHD resolution και Gorilla Glass. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Motorola, το RAZR i έχει 40% μεγαλύτερη πυκνότητα Pixels στην οθόνη του από το iPhone 4S, και 15% μεγαλύτερη από το iPhone 5.

Το smartphone θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από αυτόν τον Οκτώβριο, αρχικά στις ακόλουθες χώρες: Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Βραζιλία, Αργεντινή και Μεξικό σε τιμές που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Motorola RAZR i
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, αναβαθμίσιμο σε Jelly Bean
Επεξεργαστής: Intel Atom 2 GHz, single core
Μνήμη RAM: 1 GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.3 ιντσών Super AMOLED Advanced capacitive, ανάλυση 540 x 960 pixels
Κάμερα: 8 megapixels
Δεύτερη κάμερα: 0.3 megapixels
Ενσωματωμένη μνήμη: 8 GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, GPS, Bluetooth, micro USB
Μπαταρία: 2.000 mAh
Διαστάσεις: 122.5×60.9×8.3 χλστ.
Βάρος: 126 γρ.

, Motorola RAZR i, Το πρώτο με επεξεργαστή Intel Atom στα 2 GHz

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jimys2007

Τουμπανο!!

necross

Το κινητό μου ειναι στα 1.97 GHz με overclock φυσικά. Αν βγει σε καλή τιμή το πήρα. Πολύ ωραίος ο σχεδιασμός.

Antonis

Φαντασου να ηταν διπυρινο!

GiannisMix

Ξερουμε αν το πισω μερος του θα ειναι με kevlar η κατι αντιστοιχο;;

tasos

αλουμινιο και kevlar

GiannisMix

Οντως τουμπανοκατασταση σε ολα τα σημεια δηλ!!! 😉

greeceandroid

Η τιμή του (στην Αγγλία τουλάχιστον) θα είναι £342.00. (~420 ευρώ)

GiannisMix

Εδω στο Ελλαντα το κοβω για κανα 500αρι μεσα στο νερο…

SammyJim

…με εξαίρεση τον επεξεργαστή Λυπηρα Specs για το 2012 προς 13….

Παναγιώτης Λ.

@GiannisMix και εγώ το ίδιο λέω…Αλλά φένεται σούπερ

MEDS

Στο άρθρο λέτε:
“Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Motorola, το RAZR i έχει….15% μεγαλύτερη πυκνότητα Pixels στην οθόνη του από το iPhone 5”.

Κάποιο λάθος έχει γίνει, το iPhone 5 έχει 4″ οθόνη με 1136×640 pixels,
το RAZRi έχει 4,3″ οθόνη με 960×540 pixels. Άκυρη η Motorola ή όποιος το μετέφερε άκυρα.

Καλό κινητό πάντως!

Μιχαλης

Δηλαδή η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή ειναι x86 ??

azriel84

Οθόνη 540 x 960 pixels, μπροστινή κάμερα 0.3 (!), δεν υποστηρίζει LTE (για τις χώρες τουλάχιστον που έχουν)…με εξαίρεση τη CPU (που μένει να δούμε πόσο καλή είναι, δεν κάνουν τα GHz τη διαφορά) το τούμπανο που είναι; Ένα μεσαίας προς μεγάλης κλάσης κινητό είναι που δεν θα έδινα πάνω από 450€ για να το πάρω.

Α ναι…Η εξαγορασμένη Motorolla, παίρνει ακόμα ICS και όχι JB στις νέες της συσκευές. Αίσχος.

Demis

@necross
αλλο arm αρχιτεκτονική αλλο x86 έχει χαοτικές διαφορές σε επιδώσεις δλδ αυτό το μονοπύρηνο παίζει να πατάει το 4 πύρινο της sammy

@GiannisMix πολύ μετριόφρον σε βλέπω κάνα 599 θα το βάλουν…… δεν θα εκπλαγώ…

@SammyJim με 400 ευρώ αρχική τιμή δεν νομίζω να είναι σκατά δλδ τι περίμενες ι5 mobile (4πυρινο) και 4 gb ddr3 στα 2000 mhz?

GiannisMix

@azriel84
Τετοιος επεξεργαστης, υπεροχη οθονη (συμφωνα με τα λεγομενα της Motorola), κατασκευη απο αλουμινο και kevlar, ram στο 1 και μπαταρια στα 2000… Δεν λεγεται τουμπανο;;;; —Θα ηθελα NFC–

χρηστος

παιδια ειδα beckmark στο gsmarena και με το ζορι ειναι καλυτερο απο το razr πραγματικα τρωει σκονη απο ολα τα αλλα κινητα που ειναι στην αγορα πραγματικα πιστευω οτι θα παει απατο για 300 ευρω ειναι το κινητο

Γεωργιος

Τα benchmarks που εγιναν διαθεσιμα απο οτι διαβασα αφορουν pre-release εκδοση καθως μεσα στο μηνα θα κανουν και αλλες αναβαθμισεις αλλα μια ιδεα μας δινου παντως.

dimitris91

DESIGN+MUSCLE….η Motorola όταν ασχολείται με κινητά, mΑΜΑΕΙ!!!

μάρκος xperia

παιδιά το καλύτερο για μένα. Μόνο η GPU με χαλάει λίγο, ειναι η sgx 540. Αλλα κατά τ’άλλα ειναι το πιο τούμπανο. Με x86 επεξεργαστή η οθόνη στο μέγεθος που πάντα ήθελα. Ψιλό ,ελαφρύ πάνω κάτω σαν το neo v μια χαρά.
Με τον x86 δηλαδή χαλαρά τρέχει windows 7,8, αλλα το android τρέχει κανονικά με x86 δεν ξέρω?

Πέτρος Π

Φαίνεται πανέμορφο, με πολύ καλά χαρακτηριστικά…. Πολύ άνετη αγορά…

kostaszx

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ…

nominus

Πολύ όμορφο κινητό πολύ όμορφο ui… αλλά… μέχρι εκεί. Σε βιντεάκι που έχει ανέβει από την παρουσίαση το λειτουργικό ”λαγκάρει” τρελά… ίσως φταίει ότι είναι prerelease.

azriel84

@GiannisMix

Οθόνη: 4.3 ιντσών Super AMOLED Advanced capacitive, ανάλυση 540 x 960 pixels

Αν αυτό είναι τούμπανο οθόνη στις μέρες μας, τι να πουν και τα πραγματικά τούμπανα. Μόνο το edge to edge είναι κάτι το πάρα πολύ καλό, αλλά σαν οθόνη δεν λέει πολλά. Για την κατασκευή με kevlar και αλουμίνιο ένα έχω να πω. Να τα βλέπουν κάτι Κορεάτες αυτά και να μαθαίνουν.

Vagelis

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν φέρνουν το Motorola M με τον δηπύρινο Krait που είναι το αντίστοιχο της Αμερικανής αγοράς και βγάζουν αυτή την έκδοση με τον Intel στην Ευρώπη? Κρίμα γιατί θα συνδίαζε το Design και την ποιότητα υλικών με τις επιδόσεις.

Πάντως είναι πολύ εντυπωσιακές οι διαστάσεις του για συσκευή με οθόνη 4.3 ιντσών. Διαστάσεις: 122.5×60.9×8.3 χλστ. Ενώ το iPhone 5 με οθόνη 4 ιντσών έχει μεγαλύτερες διαστάσεις: 123.8 x 58.6 x 7.6 mm ως προς το μήκος τουλάχιστον.

πανος

ποια συσκευη θα ανακοινωθει με edge to edge tech? απο τις φωτο εδω δενομιζω οτι αναφερεται σε αυτη τη συσκευη..

GiannisMix

@azriel84
Για το οτι ειναι τουμπανο η οθονη βασιστηκα στο εξης (ισως να ειναι και φουμαρα): “Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Motorola, το RAZR i έχει 40% μεγαλύτερη πυκνότητα Pixels στην οθόνη του από το iPhone 4S, και 15% μεγαλύτερη από το iPhone 5.”

Nickolas

@GiannisMix
Βασικά έχει γίνει ένα λάθος στο άρθρο, η Motorola δε μιλάει για πυκνότητα pixels, συγκεκριμμένα λέει: “The RAZR i has 40% more screen per square inch than the iPhone 4S, and 15% more than the iPhone 5”. Δηλαδή το μέγεθος της οθόνης συγκριτικά με το μέγεθος τη συσκευής.

arisgoku

βγάλε ρε Μότο το επόμενο νέξους να μας τρελάνεις

Dimitris P.

Παίδες μια συμβουλή φιλικά. Ότι και κινητό να βγάλει η μοτορολα όσο και τούμπανο να είναι ούτε καν μη σκεφτείτε να το πάρετε… Απο υποστήριξη μηδέν… Πιο πάτος πεθαίνεις! Εγώ έτυχε να πάρω το razr xt 910 και ακόμα να πάρω το ics… Και θεωρείται το καλύτερο και πιο ακριβό μοντέλο της μοτορολα άσχετα που έπεσε η τιμή του πριν λίγους μήνες για λόγους ξεπουλήματος.. Ότι να ναι..Σε λίγο θα βγει καινούριο Android και γω θα παλεύω να πάρω ics… Για μένα αν θέλετε να πάρετε Android, διαλέγετε ή nexus(και η καλύτερη) σειρά ή Samsung.. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή..

Ο μόνος λόγος που πήρα Motorola είναι επειδή αγόρασα το xoom wifi only απο Αγγλία και πήρα σφαιράτα ολες τις αναβαθμίσεις και τρέχω τώρα official jelly bean κι είναι μπόμπα. .. Απο αυτό είπα άλλαξε η λειτουργία της εταιρίας(λόγω και αγοράς τους απο την Google) και είναι πλέον πιο συνεπής. Τώρα το φυσάω και δεν κρυώνει.. Πότε μα ποτέ ξανά, μακριά και αγαπημένοι..

mpampis

Κώστα ξέρουμε τίποτα πότε θα έρθει Ελλάδα μπορείς να επικοινωνήσεις με την μοτορολα να μάθεις?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Motorola

H Motorola παρουσίασε φουτουριστικό smartphone που διπλώνει στον καρπό σου

Ένα από τα πρώτα τηλέφωνα που είχαν τη δυνατότητα να λυγίζουν και να διπλώνουν ονομαζόταν Royole FlexPai και παρουσιάστηκε από τη Royale.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Όλα τα τηλέφωνα Motorola θα χρησιμοποιούν Gorilla Glass

Στο φετινό MWC στη Βαρκελώνη, η Motorola ανακοίνωσε πως όλα τα μελλοντικά smartphone της θα χρησιμοποιούν Corning Gorilla Glass.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola: Aυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν Android 14

Η Motorola δημοσίευσε πληροφορίες στον ιστότοπό της για τις συσκευές που θα ενημερώσει σε Android 14 το επόμενο χρονικό διάστημα.

Smartphones Motorola Motorola RAZR

Motorola Razr 40: Αποσυναρμολογήθηκε σε βίντεο

Το τελευταίο βίντεο αποσυναρμολόγησης που κυκλοφόρησε στο YouTube είναι του Motorola Razr 40 και έρχεται από το κανάλι PKBreviews.