Motorola: Κατηγορεί την Apple για τις “εξωφρενικές τιμές”

Πρόσφατα το New Yorker πραγματοποίησε μια συνέντευξη στον επικεφαλής σχεδιασμού της Apple Jony Ive, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων και για την Motorola και το Moto Maker. Αν και δεν είπε το όνομα της Motorola, ήταν ξεκάθαρο που αναφερόταν όταν έλεγε για εταιρίες που αφήνουν τους χρήστες να διαλέξουν το design του κινητού τους και ανέφερε ότι αυτό σε κάνει να αποποιείσαι την ευθύνη σου ως designer.

O CEO της Motorola Rick Osterloh, δεν άργησε να απαντήσει λέγοντας ότι η Motorola ακολουθεί εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από την Apple και θεωρεί ότι ο τελικός χρήστης πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στη διαδικασία του σχεδιασμού ενός προϊόντος που θα αγοράσει.

Επιπλέον, στράφηκε κατά της Apple λέγοντας ότι στην αγορά υπάρχει πραγματική διχοτομία, όπου βλέπεις ανθρώπους σαν την Apple να κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα χρεώνοντας τα προϊόντα τους σε εξωφρενικές τιμές. Συμπλήρωσε ότι αυτό δεν θεωρεί ότι είναι το μέλλον, αλλά αντίθετα το μέλλον είναι οι προσιτές τιμές.

“We do see a real dichotomy in this marketplace, where you’ve got people like Apple making so much money and charging such outrageous prices. We think that’s not the future. We believe the future is in offering similar experiences and great consumer choice at accessible prices”, είπε χαρακτηριστικά.

Το ποιος έχει δίκιο θα φανεί στο, αλλά η Apple πάντως με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus και τις συγκεκριμένες τιμές που τα διαθέτει έχει καταφέρει να σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων με σχεδόν 75 εκατομμύρια σε ένα τρίμηνο.

motorola vs apple, Motorola: Κατηγορεί την Apple για τις “εξωφρενικές τιμές”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Genesis

πες τα μήπως και βάλουν λίγο μυαλό εκεί στο μήλο και κατεβάσουν της τιμές τους….μόνο να τα παίρνουν ξέρουν.

Panos7GR

Οταν ο κ.Ive καταφέρει να μην εξέχει η κάμερα από τη πλάτη του smartphone που σχεδιάζει, ας κάνει μαθήματα και κριτική design σε συναδέλφους του.

Να προσθέσω επίσης πως το design παραμένει ίδιο στα smartphones της Motorola, αυτό που αλλάζει είναι η επιλογή χρώματα στο bootanimation (νομίζω) και στο υλικό της πλάτης πχ μπορείς να επιλέξεις να είναι από ξύλο. Ετσι αντί να βγάλεις το ίδιο smartphone σε 5-6 διαφορετικά χρώματα, βάζεις το χρήστη να φτιάξει ένα δικό του μοναδικό smartphone βάσει των γούστων του. Δεν είναι πρώτη φορά που το βλέπουμε. Eταιρείες με αθλητικά είδη είχαν από καιρό δώσει την επιλογή στον υποψήφιο αγοραστή να διαλέξει τα χρώματα πχ των παπουτσιών που θέλει να αγοράσει.

Telis

Προχθές είχα πάει σε ένα Κωτσόβολο και το iphone 6 που είχαν για δείγμα ήταν λυγισμένο! Οι πωλητές μάλιστα μου είπαν ότι έρχονται παιδάκια γυμνασίου και τα λυγίζουν για να σπάσουν πλάκα και έχουν βγει άλλα 2 άχρηστα, και παρόλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι που αυτό το κινητό με ποιότητα της πλάκας το πληρώνουν 3-4 φορές πάνω από την πραγματική του αξία.

gericho

Δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα πληρώνουν χοντρά φράγκα για ένα brand name. Επειδή και το exclusivity ή έστω το δήθεν exclusivity θα είναι πάντα ένα προϊόν που θα έχει πάντα το κοινό του.

Ασχέτως ποιότητας προϊόντος και ασχέτως ποιότητας αγοραστή, η αίσθηση της αυτάρεσκης υπεροχής είναι σήμερα ένα προϊόν που αποτιμάται σε λεφτά. Η Apple έχει καταφέρει να πουλάει αυτό το προϊόν μαζί με τα smartphone της, είτε αρέσει σε εμάς είτε όχι.

Dimitris77

Οταν εχεις τη δυνατοτητα να σκορπας λεφτα για πλακα, δε νομιζω πως νοιαζεσαι για υπερκοστολογηση, αν σε “μαδαει” μια εταιρια ή οπως το ονομαζει ο καθενας τελος παντων. Εγω ειμαι της αποψης πως εφοσον ελευθερη αγορα εχουμε, καθενας κοστολογει οσο νομιζει τα προιοντα του κι απο κει και περα ο καταναλωτης εχει τον τελευταιο λογο. Οταν η Αpple βλεπει πως εχει δημιουργηθει ενας πυρηνας οπαδων που της αποφερει τεραστια εσοδα και ειναι προθυμοι να αγορασουν τα κινητα της και σε ακομα υψηλοτερες τιμες, τοτε πολυ σωστα συνεχιζει την ιδια πολιτικη.

Η Apple (κι ο καθενας) βρισκει και τα κανει, κακως λοιπον τα βελη στρεφονται προς αυτην. Μπορεις να βγαλεις συσκευη ή/και λειτουργικο για να αποσπασεις πελατες και να μη καταληξουνε στην Apple; Βρες τροπο και καν’το, ολα τ’αλλα ειναι να’χαμε να λεγαμε. Μιλαω απο τεχνικης και λειτουργικης αποψης, διοτι το θεμα “μοστρα” ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο και δυσκολα θα αποσπασεις τετοιου ειδους πελατη.

Νίκος 31

Το καλό και ποιοτικό Smartphone – λειτουργικό κοστίζει. Δεν το κατάλαβα, εδώ έχει το σκουπίδι το Note 4 850 ευρώ και τα “καλά” Motorola 500-600, δεν θα κοστίσει το ανάλογο ποσό το κόσμημα της Apple; Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Όποιος έχει πιάσει στα χέρια του Android και μετά έπιασε IOS – MacOS έστω για 15 λεπτά, καταλαβαίνει την διαφορά στην τιμή. Προχθές έβλεπα κάτι λάπτοπ Mac 13άρια αν δεν κάνω λάθος, 1300 ευρώ στο Πλαίσιο, τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να τα σκάσω για να τα αγοράσω. Ότι έπαθα την πλάκα μου όμως με την σταθερότητα του συγκεκριμένου λειτουργικού, η αλήθεια να λέγεται. Smooth, ελαχιστοποιήσεις, σταθερότητα, Tasking, τα πάντα όλα, εκπληκτικό και όποιος το αμφισβητήσει, είναι απλά Hater που δεν έχει ιδέα απο Apple. Ναι οκ ακριβό, μα δεν διαφωνώ, εγώ πάνω απο 120-150 για τηλέφωνο δεν θα δώσω ποτέ, αλλά απο την στιγμή που υπάρχουνε σκουπίδια με Android σε αυτές τις υψηλές τιμές, η Apple δικαιολογείται να πουλάει όχι 500-800, αλλά 1500 ευρώ. Και με τέτοια υποστήριξη για τόσα χρόνια; Πλάκα κάνουμε; ΥΓ.Πόσο γουστάρω τώρα που θα μου την πέσουνε 30 Android Funboys που δεν έχουνε ιδέα απο Mac για να με φάνε! Μισό, πάω να πάρω πόπ κόρν… Συνέχεια »

Νίκος 31

Για τα αντίστοιχα μοντέλα των άλλων εταιριών, Samsung Alpha, Note 4, Galaxy S4, S5, Nexus, HTC, LG G3, Flex, Xperia Z1, Lumia 930, δεν βλέπω αντιδράσεις παρά μόνο όποτε ανοίγει καινούριο θέμα για την Apple απο τους γνωστούς αγνώστους Haters. Αλλά όσα δεν φτάνει η αλεπού ε;

Genesis

Νίκος 31

μιλάς για laptop….οσο για τα κινητά ναι το ios είναι ποιο smooth δεν νομίζω να νομίζει κανείς το αντίθετο….

Νίκος 31

Μιλάω και για κινητά και για λάπτοπ και γενικά συστήματα της apple με το λειτουργικό της. Απλά σήμερα έτυχε και είδα απο κοντά και τα τελευταία; της μοντέλα στα λάπτοπ και το ανέφερα σαν παράδειγμα. Ναι τσιμπημένη τιμή αλλά απο ποιότητα και σταθερότητα είναι μπροστά.

Genesis

Η apple αν ήταν λίγο έξυπνη θα κατέβαζε της τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα και θα είχε καλύτερα αποτελέσματα απο τώρα.

Για τα laptop της καλά είναι αλλα η ms εκεί σε αυτά τα θέματα είναι αρχηγός έχω δουλέψει mac ωραία είναι ωραίο περιβάλλον αλλά οχι για της τιμές αυτές.

Agnostos13

@Telis
Κινητο με ποιοτητα της πλακας το iPhone με το unibody αλουμινενιο σασι επειδη καποιοι προσπαθουν να το λυγισουν; Τι αλλο θα διαβασουμε πια;;;

Νίκος 31

Φίλε Genesis κοστίζει τα διπλά αλλά ενα μηχάνημα λάπτοπ της Apple έχει και την τριπλάσια διάρκεια ζωής έτσι. Τουλάχιστον τα παλαιότερα, για τα σημερινά δεν γνωρίζω. Ξέρω άτομα κολλημένα με Apple, που έχουμε υπολογιστές 7-8 χρόνια και δεν το αλλάζουνε με τίποτα. Σε Windows, ενα λάπτοπ αγοράζεις με 4 γίγα μνήμη και με έναν Firefox και ένα Kaspersky που θα του περάσεις σέρνεται το μηχάνημα ολόκληρο. Και μιλάμε για προγράμματα που πρίν ελάχιστα χρόνια τα έτρεχες με μισό γίγα μνήμη. Τι αλλάζει στον κώδικα των προγραμμάτων των Windows κάθε χρόνο και τα καθιστά 50% τυλάχιστον πιο βαριά; Είναι η πάγια τακτική των πολυεθνικών με σκοπό να πουλάνε Hardware και να αγοράζουνε τα πρόβατα. Και η Apple φυσικά τα ίδια κάνει, αλλά τα κομμάτια της έχουνε και μια Α – σε σχέση με τα Windows – διάρκεια ζωής. Δες για παράδειγμα και τα κινητά, με iPhone 4 έχεις ενα αξιοπρεπέστατο τηλέφωνο που τρέχει τα πάντα όλα. Και μιλάμε τώρα για 5 χρόνια τηλέφωνο. Σε Android, και δή όσοι ασχολούμασταν με Samsung, απο το 2010 έχουμε αλλάξει το λιγότερο 3-4 τηλέφωνα. Ψέματα; Κάνε και έναν λογαριασμό να δείς πόσο σου κόστισαν και τι υποστήριξη – αναβαθμίσεις είχες όλο αυτό το διάστημα. Εμένα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.