Motorola XT5 εναντίον ZTE Blade, Ποιο είναι το καλύτερο;

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και συγκρίνουμε το Motorola ΧΤ5 με το ZTE Blade. Δύο οικονομικά smartphones με Android 2.1 και τιμή αρκετά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 200 ευρώ. XT5 με οθόνη 3,2 ιντσών και κάμερα 5 Megapixel, Blade με οθόνη 3,5 ιντσών και κάμερα 3,2 Megapixel. Αμερική εναντίον Κίνας. Δείτε το βίντεο.

, Motorola XT5 εναντίον ZTE Blade, Ποιο είναι το καλύτερο;

Motorola XT5 Quench
Λειτουργικό: Android 2.1 (αναβαθμίσιμο ?)
Οθόνη: 3.2 ιντσών, LCD, capacitive, 320×480 pixels
Επεξεργαστής: 600MHz
Μνήμη RAM: 256MB
Δίκτυο: 3G/ HSDPA
Κάρτες μνήμης: microSD (περιλαμβάνεται ?)
Κάμερα: 5 Megapixel, LED flash
WiFi 802.11 b/g, Bluetooth, GPS
Μπαταρία: 1270 mAh

ZTE Blade
Λειτουργικό: Android 2.1 (αναβαθμίσιμο σε 2.2)
Οθόνη: 3.5 ιντσών, LCD, capacitive, 800×480 pixels
Επεξεργαστής: 600MHz
Μνήμη RAM: 256MB
Δίκτυο: 3G/ HSDPA
Κάρτες μνήμης: microSD (περιλαμβάνεται 2GB)
Κάμερα: 3.2 Megapixel με autofocus
WiFi 802.11 b/g, Bluetooth, FM radio, GPS
Μπαταρία: 1250 mAh

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ikostas

Το ZTE 512 δεν ειναι η RAM του???

Χρήστος

Ωραίο το βιντεο αυτό, επιτέλους βλέπουμε ουσιώδεις συγκρίσεις μεταξύ τέτοιων μοντέλων. Αυτά είναι που ενδιαφέρουν πιστεύω τους περισσότερους από μας (ήχος,εικόνα κλπ) και σε τιμές οι οποίες είναι αρκετά ικανοποιητικές.

Sakis

H ZTE είναι η εταιρία που έκανε τους καταναλωτές στην Ελλάδα να δουν με άλλο μάτι τις κινέζικες συσκευές και σίγουρα αυτό είναι καλό. Προσφέρουν πολύ οικονομικές και αρκετά αξιόπιστες συσκευές. Προσωπικά θα ήθελα πολύ να δω και την MEIZU στην Ελλάδα.

basilhs

καλα μιλαμε το blade στον ηχο ειναι πολυ μπρoστα σε σχεση με το Motorola τρελη διαφορα και στα video τελεια δουλεια η ZTE

SonicYouth

Εγώ πάντως θα θυσιαζα εικόνα (ο ηχος δεν με ενδιαφέρει μιας και δεν ακουω δυνατα μουσικη απο κινητό) για την ποιοτητα κατασκευης του μοτορολα και για την καλυτερη φωτογραφικη με φλας.

Απο διαρκεια μπαταριας πως πανε? Ανα δυωρο θελουν φορτιση?

Χρήστος Στάμος

Android 2.1 : μακριά! Δεν υποστηρίζει εγκατάσταση προγραμμάτων στην sd κάρτα παρά μόνο μετά από ματσακονιές και πολύπλοκες διαδικασίες. Οπότε μένεις μόνο με την μικρούτσικη εσωτερική μνήμη για εγκατάσταση εφαρμογών, και καταλήγεις να απεγκαθιστάς το Angry Birds επειδή θέλεις να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα. Το ενδεχόμενο να μην αναβαθμιστεί σε 2.2 το Motorola φτάνει από μόνο του για να καταστήσει το κινητό κάκιστη επιλογή σε σύγκριση με το ΖΤΕ.

Alexandros P

@Sonic Youth με μία θήκη λύνεται το θέμα της ποιότητας.
Έχω το Galaxy S και όταν κοίταζα το κινητό γέλαγα με τα πλαστικά…
Φιλαράκο ένα θα σου πω, όταν δουλέψεις το κινητό πραγματικά ξεχνάς τα πλαστικά και εγώ δεν του φοράω καν θήκη.
Το ίδιο και με το iPhone4 χρησιμοποιείς το κινητό και ξεχνάς τα λεφτά που έδωσες.
Την οθόνη φιλαράκο δεν την θυσιάζεις οτι και να λες… πίστεψε με.

Επίσης η μνήμη ξεκλειδώνει στα 512 … Value for money.
Το Blade απλά αξίζει και όσοι προλάβαν και πήραν τα Amoled κομάτια απλά τους ζηλεύω.

υγ; Ρε συ κώστα ποιο είναι το email σου να σε ρωτήσω κάτι που θέλω.
το ψάχνω στο εδώ και στο fb και δεν το βρίσκω 😛

Marios Basileiou

Μπραβο Κωστα ωραιο review,αλλα εγω προτιμουσα το blade ετσι κ αλλιως και εμφανισιακα πολυ περισσοτερο.Παντως το θετικο απο ολη την ιστορια ειναι οτι επιτελους αρχισαν να βγαζουν κινητα κατω τον 200 ευρω και αλλες ετερειες που στο κατω κατω εκει στοχευει ο περισσοτερος κοσμος.Αντε με το καλο να βγαζει και η HTC κατω απο τα 200 😛

giorgos

καλά το μοτορόλα μου θυμίζει το vodafone joy το οποίο έχω,δηλαδή είναι για τα μπάζα…!

Marios Basileiou

Ναι αυτο φοβομουνα απο την HTC αλλα και παλι την υποστηριζω τοσα χρονια :P…….Κωστα ξερεις τι θα ηταν ωραια ιδεα για το επομενο review σου? Η εστω poll οπως εκανες παλια? LG Optimus One vs Samsung Galaxy mini Vs Samsung Galaxy 3 vs αυτα τα δυο που εκανες τωρα(με αλλα λογια ολα τα κινητα που ειναι κατω απο τα 200 ευρω και σχεδον ολα εχουν πανω κατω την ιδια εκδοση και τον ιδιο επεξεργαστη).Πωπω εγιναν πολλα τελικα εεε 😛

kostas_falcon

Το zte εχει 512ram, μεγαλη υποστηριξη απο την κοινοτητα και δεν τιθεται για μενα θεμα συγκρισης…..

Nikos K

Όσον αφορά στην ποιότητα κατασκευής, έχω την αγγλική έκδοση του Βlade από αρχές Νοεμβρίου, και δεν έχω κανένα παράπονο.Το πρόβλημα στο κούμπωμα συνήθως γίνεται απο βιαστικό ή λάθος κούμπωμα.

Γεωργία Κ.

Και εγώ είμαι υπέρ του Zte Blade, όντως έχει 512 ram το οποίο ξεκλειδώνει και νομίζω είχες και εδώ έναν οδηγό γι’ αυτό. Δεν το συζητώ αλλά το ότι δεν θα πάρει 2.2 το motorola απλά σε αφήνει αδιάφορο. Σίγουρα καλό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός σ’ αυτά τα χρήματα. Αλλά για μένα δεν συγκρίνεται το Blade (στα κυβικά της) με καμία συσκευή και είναι και ακριβότερες κατά πολύ.
Τώρα όσον αφορά για το καπάκι, δεν συμφωνώ. Προφανώς δεν έχει κουμπωθεί καλά το καπάκι, εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και στην τελική του βάζεις μια θηκούλα που υπάρχουν στο δίκτυο και είσαι μια χαρά.
Ελπίζω να κάνεις και άλλα videakia με συγκρίσεις….

Junior Soprano

@giorgos δηλαδή άμα σου θύμιζε iphone θα είχε πρόβλημα η κεραία ?

George

Ντάξει το xt5 σε θέμα οθόνης και ήχου δεν είναι motorola είναι moto-fola 😛
Πάντως αν διάλεγα ένα από αυτά τα δύο θα διάλεγα το xt5 λόγο ποιότητας κατασκευής και κάμερας…

Γεωργία Κ.

@George,
σίγουρα γούστα είναι αυτά. Αλλά δεν διαλεγεις ένα κινητό μόνο γι αυτά τα δύο. Αλλά το συγκρίνεις συνολικά. Και το zte blade κερδίζει την μάχη ενάντια στο xt5.
Και εάν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά το xt5 δεν παίρνει 2.2(froyo) και εκεί τελειώνει… δεν χρειάζεται τίποτε άλλο να πω επ’ αυτού.
Και μια πληροφορία όταν η Cyanogen ήδη “παίζει” με την 2.3 για το zte blade… τι άλλο να πεις για κινητό 165€;;;;

Αλέξανδρος

Το έχω παρατηρήσει σε πολλούς μια χαρα κλείνει το καπάκι του blade απλά πρέπει να ξεκινάς να το κλείνεις απο κάτω και σιγά σιγά πας προς το κουμπί πατώντας. Το διο μου έλεγε και φίλος και αφού του εδειξα πως να το κουμπωνει είναι μια χαρα

Παναγιωτης

zte δαγκωτω, ενα video οσο 1000 λεξεις.

Jrixm8

Ρε παιδιά, μία απορία λύστε μου. Έχω το ZTE Blade και του έχω περάσει την custom Rom 2.2, έχω και το vital player για τα βιντεάκια. Δεν έχω καταφέρει ακόμη να φτιάξω ένα βιντεάκι και να παίζει σε όλη την οθόνη. Γνωρίζει κανείς ποια είναι η μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει το hardware του Blade, σε ποιο φορμα και σε ποιο bitrate; Έχω καταφέρει να παίζει καλά μέχρι .mp4 στα 320Χ240, παραπάνω από αυτή την ανάλυση μου γράφει ότι δεν υπάρχει hardware υποστήριξη και με software αποκωδικοποίηση μέσω του vital player δεν τα δείχνει καλά και σέρνετε.
Όποιος γνωρίζει ας μου εξηγήσει τι πρέπει να κάνω για βλέπω στο βιντεάκι της σύγκρισης, παίζει το blade ένα βιντεάκι σε full screen και εγώ δεν έχω καταφέρει ούτε αυτο να κάνω.

χρηστος

Γεια σε ολους σας, απο χθες ειμαι κατοχως του zte και ειμαι πολυ ευχαριστημενος πολυ καλο κινητο κανενα προβλημα με wifi κλπ,, το μονο κακο η ποιοτητα κατασκευης αλλα για τα λεφτα του αξιζει πραγματικα!!! το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι δεν μου εμφανιζει τις επαφες που εχω στην sim…. ολες οι επαφες μου ειναι αποθηκευμενες στην sim δηλαδη στο παλιο μου κινητο οταν βαζω την καρτα λεει επαφες 220/220 δηλαδη ειναι full. στο zte δεν μου εμφανιζει καμια επαφη μπορει καποιος αν ξερει να με βοηθησει? σας ευχαριστω πολυ !!!!!

ctavrianna

αααα….. δεν το ηξερα οτι δεν γινεται με την εκδοση 2.1 να αποθηκευοντε οι εφαρμογες στην sd και το εψαχνα… γι’αυτο μου βγαζει συνεχεια πως δεν εχω μνημη xD

Παναγιωτης

αλεξανδρε εμενα δεν κλεινει η κατω δεξια γωνια με τπτ.
οταν το αγορασα εκλεινε

Αλέξανδρος

Παναγιωτης για δοκίμασε να το βάλεις πρώτα από κάτω και πίεσε τις δυο γωνίες και μετά πήγαινε σταδιακά προς το κουμπί πιέζοντας. Δε μπορώ να το περιγράψω αλλιώς πάντως και στο δικό μου πριν <> αυτό το τρόπο ανοιχτή μου έμενε η μια γωνία

tsak8

Ωραίο vs!
Οντως ενα με lg p350 me vs Galaxy mini ή Galaxy 5 θα είχε ενδιαφέρον..

Harry

Μάγκες, το επόμενο δίλημμα είναι όπως λέει ο φίλος:
Samsung Galaxy Mini S5570 (169 euro) vs LG Optimus Me P350 (164 euro)
(Οι τιμές είναι από skroutz)
Προσωπικά πάω να αγοράσω LG Optimus Me P350

samantha

Μπράβο φίλε, πολύ καλή δουλειά!!!!

Παναγιώτης

Τα cookies χρειάζονται η οχι?????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Motorola

H Motorola παρουσίασε φουτουριστικό smartphone που διπλώνει στον καρπό σου

Ένα από τα πρώτα τηλέφωνα που είχαν τη δυνατότητα να λυγίζουν και να διπλώνουν ονομαζόταν Royole FlexPai και παρουσιάστηκε από τη Royale.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Όλα τα τηλέφωνα Motorola θα χρησιμοποιούν Gorilla Glass

Στο φετινό MWC στη Βαρκελώνη, η Motorola ανακοίνωσε πως όλα τα μελλοντικά smartphone της θα χρησιμοποιούν Corning Gorilla Glass.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola: Aυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν Android 14

Η Motorola δημοσίευσε πληροφορίες στον ιστότοπό της για τις συσκευές που θα ενημερώσει σε Android 14 το επόμενο χρονικό διάστημα.

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.