Mozilla: Εγκαταλείπει τα σχέδια για smartphones 25 δολαρίων

Πέρσι η Mozilla είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να λανσάρει Firefox OS-based smartphone 25 δολαρίων μέχρι το τέλος του 2014, τα οποία θα προορίζονταν για τις αναπτυσσόμενε αγορές όπως η Ινδία. Το prototype που είχε δείξει ερχόταν με οθόνη 3.5 ιντσών 320×480 pixels, Wi-Fi, single core επεξεργαστή Spreadtrum SC8621 1 GHz και κάμερα 2 Megapixel.

Τελικά όμως το smartphone δεν κυκλοφόρησε πουθενά και σύμφωνα με το CNET, ο CEO της Mozilla, Chris Beard μέσω email που έστειλε στους υπαλλήλους του επισημαίνει ότι η εταιρεία δεν είδε το αναμενόμενο ενδιαφέρον για το νέο της εγχείρημα και δεν θα το προχωρήσει.

Ωστόσο, το Firefox OS παραμένει σημαντικό κομμάτι της Mozilla και η νέα στρατηγική είναι να φτιάξει smartphones που είναι ελκυστικά λόγω της εμπειρίας χρήσης και όχι μόνο της οικονομικής τιμής. Με λίγα λόγια η Mizilla θα επικεντρωθεί στο να βελτιώσει το Firefox OS, και όχι στο πως θα φτιάξει τα πιο οικονομικά smartphones της αγοράς.

Ένα από τα πράγματα που θα έκανε το Firefox OS πιο ελκυστικό είναι ο μεγαλύτερος αριθμός apps και γι αυτό σκέφτεται να ανοίξει την συμβατότητα με Android apps.

Mozilla: Εγκαταλείπει τα σχέδια για smartphones 25 δολαρίων, Mozilla: Εγκαταλείπει τα σχέδια για smartphones 25 δολαρίων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris

Δηλαδη η apple το 2007 μας πουλησε το iphone 1100 ευρω και ενα αντιστοιχο τηλεφωνο σε χαρακτηριστικά και λιγο καλυτερο θα μπορουσε να στοιχιζει 25 δολάρια.

Chris

Φίλε dimitris μόνο σου το είπες η Apple το 2007 κι όχι το 2015 έφτιαξε μια συσκευή που άλλαξε πραγματικά τη ζωή μας μπορώ να πω …..πρώτη έφτιαξε touch screen κι ένα καρό αλλά “πράγματα” που οι άλλες εταιρίες βρέθηκαν έστω κι να σκεφτούν να τα κάνουν ….όποτε καλά έκαναν κι το πούλησαν όσο το πούλησαν
Στο θέμα του Firefox OS είναι απλά χάσιμο χρόνου ….άργησαν πολύ να βγάλουν λογισμικό όποτε έχασαν το παιχνίδι πριν καν μπουν στο κόπο να το υλοποιήσουν

Parastas

Δημήτρη, καλώς ήρθες στον θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας.

Darth

@dimitris μαλλον κάτι δεν εχεις καταλάβει………….. δεν είναι ΤΙ πουλασ είναι το ΠΩΣ το πουλάς…….οτι αφορά την ευρεία γάμμα καταναλωτικών προϊόντων ειναι ο νόμος

Ekimolaos

@Chris

Δεν ήταν η Apple που έκανε το 1ο touchscreen κινητό ούτε το 1ο smartphone. Απλά τότε δεν ήταν πολύ διαδεδομένα (εκτός στους επαγγελματίες). Το μόνο που έκανε η Apple ήταν ότι τα έκανε όσο απλά χρειαζόταν να είναι ώστε να μπορεί να απευθυνθεί στο ευρύ κοινό και γενικά στον απλό χρήστη. Και το έκανε ΠΟΛΥ καλα. Το μόνο πρόβλημα με την Apple είναι ότι έχει μείνει στο 2007 και πλέον το iOS (δική μου άποψη πάντα) είναι παιδικό συγκριτικά με τον ανταγωνισμό…

Dimitrisdubai

Θυμάμαι το p800 που είχα και το p810 αν θυμάμαι καλα. Φοβερές συσκευές για την εποχή τους. Είχα ένα διάστημα κι ένα Palm treo p180. Η apple δεν δημιούργησε πρώτη τς touchscreens με την έννοια που γνωρίζουν οι πιο πολλοί, αλλά δημιούργησε την πρώτη capacitive touchscreen που είναι έν μέρη και η πρώτη πραγματική touchscreen, καθώς σε όλες τις προηγούμενες συσκευές το “touchscreen” λειτουργούσε μόνο με πενάκι, ή απλά επέτρεπε το απλό touch to activate. Η Apple όμως δημιούργησε κάτι που πολλοί ξεχνάτε ή απλά δεν γνωρίζετε. Δημιούργησε ένα προϊόν και το συνέδεσε με μια πλατφόρμα (iTunes & Apple Store ). Κοινώς δημιούργησε ένα προϊόν και δεν το άφησε στην τύχη του όπως η Nokia & Ericsson. Και όλοι ξέρουμε πού είναι αυτές οι δυο εταιρίες. Αν υπάρχει κάτι στο οποίο η Apple απλά κονιορτοποίησε τον ανταγωνισμό έν τι γεννεσι του, δεν είναι η δημιουργία ενός κινητού, αλλά ολόκληρη η κάθετη και οριζόντια εκμετάλευσή του. Και ναι δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά η Apple είναι εταιρία όχι κοινοφελείς ίδρυμα. Όπως βέβαια και οι υπόλοιποι.
Τα φιλιά μου

Agnostos13

Αλλο ενα αρθρο που θα προσπαθουν να μας πεισουν οτι η Apple βγαζει smartphones των 25€ με 1000!
Ελπιζω να βγω ψευτης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple Google Mozilla

Η Apple ενώνει τις δυνάμεις της με Google και Mozilla για μια μεγάλη αναβάθμιση στο Speedometer

Το Google Chrome είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα περισσότερα Android και είναι και πολύ δημοφιλές στους υπολογιστές.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.

Internet Mozilla YouTube

Mozilla Foundation: To YouTube παραβιάζει τους ίδιους τους όρους του

H έρευνα του Mozilla Foundation έδειξε ότι o αλγόριθμος για τα προτεινόμενα βίντεο του YouTube παραβιάζει τους όρους της ίδιας της πλατφόρμας.

Software Microsoft Mozilla

Ο νέος Microsoft Edge αυξήθηκε πάνω από 1.300% φέτος, ξεπερνώντας τον Firefox

Ο νέος browser Microsoft Edge βασιμένος στο Chromium έχει αυξηθεί περισσότερο από 1.300% τους τελευταίους 12 μήνες, ο Firefox έχει μειωθέι.