Nano SIM, Οι Apple, Nokia, Motorola και RIM είναι στα… μαχαίρια

Την κάρτα SIM την έχει εφεύρει η γερμανική εταιρεία Giesecke & Devrient, η οποία πρόσφατα παρουσίασε ένα άλλο concept για τα κινητά του αύριο, την Nano SIM, μία κάρτα που θα έχει το ένα τρίτο του μεγέθους της micro SIM που χρησιμοποιεί το iPhone, με πρακτικό αντίκρισμα στη φοβερή εξοικονόμηση χώρου για τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και smart gadgets.

Έλα όμως που αυτοί δεν φαίνονται να χαίρονται με την ιδέα, καθώς έχουν στα σκαριά τη δική τους πρόταση με τη Nokia και την Apple να προτείνουν τα δικά τους σχέδια για τη Nano SIM. Εννοείται ότι η Nokia με την Apple έχουν αρχίσει ήδη να διαφωνούν για το ποιο σχέδιο είναι το καλύτερο, ενώ η Motorola και η RIM παίρνουν το μέρος της Nokia. H Apple δεν είναι μόνη της, αφού υποστηρίζεται από το European Telecommunications Standards Institute (ETSI) που επέβαλε τον κοινό φορτιστή.

Η Nano SIM θα μπορεί να μπει και στο παλιό σας κινητό, μόνο που θα απαιτείται ειδικός αντάπτορας, τον οποίο έτσι και χάσετε…. χαθήκατε!

, Nano SIM, Οι Apple, Nokia, Motorola και RIM είναι στα… μαχαίρια

, Nano SIM, Οι Apple, Nokia, Motorola και RIM είναι στα… μαχαίρια

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mavrikios

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν καταργείτε αυτή η SIM? Ας κατασκευάσουν τα τηλέφωνα έτσι ούτος ώστε να μπορεί ο κάθε παροχος(π.χ. μέσω USB) να φορτώνει τα δικά του δεδομένα.

Παναγιώτης Γ.

και όταν μένεις από μπαταρία ή χαλάσει το κινητό το βράδυ ψάξε να βρεις πάροχο ανοιχτό για να σου περάσει τα δεδομένα στο νέο κινητό (ή στο δεύτερο κινητό).
Πάντως διάβασα ότι η υλοποίηση της Νοκια είναι καλύτερη τεχνολογικά από της Apple, αλλά σύμφωνα με κάτι ψήφους που πέρνουνε από την Ευρώπη ή Apple με 42 ψήφους είναι αρκετές έτσι ώστε να μην περάσει της Nokia με 92

Κυριάκος

@mavrikios
Ο γενικότερος λόγος; Σε περίπτωση καταστροφής της συσκευής λόγο πτώσης κτλ μπορείς να πάρεις την κάρτα και να την βάλεις σε άλλη συσκευή και να έχεις βασική επικοινωνία.

Ακόμη, δεν φαντάζεσαι πόσες συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν τέτοιες κάρτες εκτός από κινητά και πόσες δεν μπορούν να συνδεθούν καν με USB!

Επίσης ακόμη μέχρι και σε τανκ η μηχανή μπορεί και αφαιρείται με ευκολία! 😉

nektarios

Γιατι δεν εχει απο τους κατασκευαστες ολων, ενα ενσωματομενο τσιπ οπου με μια εγκατασταση app να παιρνει αριθμο παροχο κτλ. Χωρις καρτες και ιστοριες. … !!Το βλεπω πιο ευκολο

Κωνσταντίνος Αθ.

Οι συσκευές που χρησιμοποιούν CDMA είναι κλειδωμένες στο δίκτυο του παρόχουν που τις προσφέρει. Οπότε έχεις ακόμη λιγότερη ευελιξία.

Η καλύτερη λύση είναι το Voip αν μπορούσε να μεταφερθεί στα κινητά.

Ενεργοποιείς τη συσκευή σου, βάζεις username password και τέλος. Το πρόβλημα όμως συνεχίζεται: Ποιος πάροχος θα σου δώσει ίντερνετ και από ποιες κεραίες; Θα συνεργαστούν όλες οι εταιρίες ώστε να υπάρχει ένα κοινό δίκτυο; Στο roaming τι θα γίνεται; Και πολλά άλλα…

Οπότε η sim θα είναι για αρκετό καιρό παρούσα…

giorgos

Και για την micro sim ισχύει ότι μπαίνει αντάπτορας, όχι μόνο για την nano. Μέχρι και η vodafone πουλάει τέτοιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.