Επιστημονική ανακάλυψη υπόσχεται έως 400% καλύτερη ευκρίνεια σε smartphones

Επιστήμονες από το Princeton University βρήκαν μια νέα μέθοδο με την οποία μπορούν να αυξήσουν την φωτεινότητα, την αποτελεσματικότητα και την διαύγεια των LED οθονών οι οποίες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε smartphones και φορητές συσκευές.

Ο καθηγητής Stephen Chou είχε καταφέρει το 2012, με την χρήση νανοτεχνολογίας, να αυξήσει την αποδοτικότητα των ηλιακών πάνελ έως και 175%.

Τώρα ο ίδιος έρχεται να βελτιώσει τις LED οθόνες. Εκτός από πιο αποδοτικές και ανθεκτικές, κατάφερε να τις κάνει περισσότερο ευκρινείς έως και 5 φορές. Αυτή την στιγμή μόνο το 2%-4% του φωτός που δημιουργείται από μια LED καταφέρνει να βγει από την δίοδο. Αυτή η χαμηλή απόδοση σημαίνει ότι το υπόλοιπο φως μετατρέπεται σε θερμότητα το οποίο επιβαρύνει την διάρκεια ζωής της LED.

Αυτή τη φορά η επιστημονική ομάδα κατάφερε να αυξήσει το φως το οποίο εκπέμπει η LED στο 38%. Αυτό όμως από μόνο του αποτελεί μειονέκτημα καθώς η μεγάλη ποσότητα φωτός κάνει τις εικόνες που προβάλλονται θολές. Αλλά ο Chou κατάφερε να το αντιμετωπίσει χρησιμοποιώντας δομές νανοτεχνολογίας οι οποίες αποκαλούνται “plasmonic cavities with subwavelength hole-array”. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, 60% του φωτός εκπέμπεται από την LED, το contrast αυξήθηκε κατά 400% και η LED δεν “υποφέρει” από υψηλές θερμοκρασίες που επηρέαζαν αρνητικά την διάρκεια ζωής της.

Αν και χρειάζονται αρκετές δοκιμές μέχρι την κατοχύρωση των πατεντών, είναι θέμα χρόνου μέχρι να φτάσει η τεχνολογία αυτή στις μελλοντικές μας συσκευές.
led display with better clarity, Επιστημονική ανακάλυψη υπόσχεται έως 400% καλύτερη ευκρίνεια σε smartphones

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sot11

Ναιιιιι μπραβοοοο!!! Για καμία μπαταρία της προκοπής έχουν τίποτα η μονο με σαβούρες ασχολούνται;

karlitonio4

Συντονα πολυ σε κανα μηνα θα ανακοινωθεί μπαταρία που θα ξετιναξει τον πλανητη και τον επιστημονικό κόσμο. Δεν ειναι τρολλ μιλαω σοβαρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

Vivo X100 Ultra: Τeaser δείχνει καινοτόμες λειτουργίες κάμερας

Το πρώτο επίσημο teaser της επερχόμενης ναυαρχίδας της vivo, του X100 Ultra, είναι επιτέλους εδώ και αποκαλύπτει πολλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.