Νέο iPhone 5 επίσημα

Παρουσιάζεται ένα κάθε χρόνο και το φετινό μοντέλο ονομάζεται iPhone 5. Έχει οθόνη αφής 4 ιντσών Retina display με ανάλυση 1136×640 pixels (326 ppi) και 40% καλύτερη πιστότητα των χρωμάτων σε σχέση με την οθόνη του iPhone 4S ενώ έχει βελτιωθεί άριστα και η πιστότητα των αισθητήρων αυτής. Το 5άρι είναι 18% το πιο λεπτό (7.6 χλστ.) και 20% πιο ελαφρύ (116 γρ.) από το τωρινό μοντέλο 4S.

update: Δείτε εδώ τις επίσημες φωτογραφίες του iPhone 5 και πάρτε μέρος στη δημοσκόπηση του Techblog για το iPhone 5.

Αλλαγές έχουμε και στον επεξεργαστή που πλέον είναι ο νέος A6 με διπλάσια επεξεργαστική ισχύ και διπλάσια δύναμη στα γραφικά σε σχέση με το A5 του iPhone 4S. Το μέγεθος του νέου επεξεργαστή A6 είναι 22% μικρότερο σε σχέση με τον A5 και είναι πολύ πιο αποδοτικός σε κατανάλωση ενέργειας από αυτόν.

Η κάμερα του iPhone 5 παραμένει στα 8 Megapixels όμως είναι πλέον πιο λεπτή και μπορεί να τραβήξει 40% πιο γρήγορα φωτογραφίες σε σχέση με το iPhone 4S. Σ εότι αφορά τη λήψη βίντεο αυτή φυσικά θα είναι Full HD 1920×1080 pixels με βελτιωμένο σταθεροποιητή εικόνας και αναγνώριση προσώπων. Οι συγκρίσεις με το Nokia Lumia 920 θα είναι αναπόφευκτες.

Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν μεθαύριο Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου και το iPhone 5 θα κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου σε Αμερική, Καναδά, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ και Σινγκαπούρη.

, Νέο iPhone 5 επίσημα

, Νέο iPhone 5 επίσημα

, Νέο iPhone 5 επίσημα

, Νέο iPhone 5 επίσημα

, Νέο iPhone 5 επίσημα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

402 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
angelos

Κώστα από Ιαπωνία τα ανεβάζεις ?

MEDS

Σόρρυ παιδιά, αλλά είναι τρελή απογοήτευση.
Αναφέρομαι στον σχεδιασμό, όχι στις ταχύτητες κλπ κλπ…
Και η κάμερα είναι η ίδια, αλλά λεπτότερη, ΟΥΑΟΥ, ΤΡΟΜΕΡΟ!

Merkouris

Απο ότι είδα και στο βίντεο το νεο iPhone 5 πιστεύω ότι θα σπάσει ρεκόρ στις πολησεις λόγο κυριως της μεγαλύτερη οθόνη των 4 in και το πάχος του που μειώθηκε !!! Δυστυχώς αυτο που περίμενα ηταν να είχε μια καλητερα κάμερα και αναβάθμιση του Siri !!!!!

dimpep

Και ναι! Η Apple ανακαλύπτει τις widescreen οθόνες! Σκέτη απογοήτευση. Αλλά τα πρόβατα θα πουν πωπω τι τρομερό τηλέφωνο, τι φοβερή ποιότητα κλπ κλπ. Που είναι οι καινοτομίες; Οι πρωτιές; Απλά τρέχει να προλάβει τον ανταγωνισμό.

dimitris91

Συγχαρητηρια apple! τοσος ντορος για να μας πεις οτι το αδιαφορο τετραγωνοκουτι σου ειναι πιο γρηγορο και πιο ελαφρυ, ενω ανακαλυψες την επαναστατικη τεχνολογια των 4 ιντσων! χαχαχαχαχα μας δουλευουν στην ψυχρα!!

Δημητρης

Αισθητή απουσία του Steve jobs από τα χαρακτηριστικά η samsung κυριαρχεί πλέον στον κόσμο τον smartphone!

Δημήτρης

Εγώ πάντως μετά από 3 Android Phones Θα το αγοράσω ευχαρίστως … Πολυ θα ήθελα να μαθαίναμε πότε θα έρθει Ελλάδα

stavros

Δεν ξέρω αν είναι απογοήτευση το κινητό ή απογοητευεσαι απο την τρομερή διαφήμιση που έχει πάρει και ξενερώνεις με την παρουσίαση που προσπαθούν να σε πείσουν οτι το θεμα μας ειναι η “αναβαθμισμενη” καμερα…

alex

και ξαφνικα ακουγονται φωνες απο τον ταφο του steve!!! iμαναμ τι ειναι τουτο!!!!!!

vitalogy

Tα σπαει το τηλεφωνο, και ποιοτητα κατασκευης απιστευτη, καμια σχεση με της πλαστικουρες που κυκλοφορουν εκει εξω…

vasilis

τελικα ολα αυτα τα leaks που βλεπαμε ηταν τελικα αληθεια.. και ειναι η πρωτη φορα, αν θυμαμε καλα, που η apple δεν μπορεσε να κρυψει σχεδον τιποτα.. λες και το εκανε επιτιδες.. απογοητευτικα.. εκτος απο την οθονη τον εξεπεργαστη την καμερα κτλ που ειναι καποιες αναβαθμισεις , νομιζω πως η καλυτερη και μεγαλητερη αναβαθμιση θα ηταν μια ικανοποιητικη διαρκεια μπαταριας.. πραγμα που δεν ειπαν.. ας το εκαναν στο ιδιο παχος με το 4s και ας ειχε καλη μπαταρια
και το αλλο πολυ απογοητευτικο

“But what about the App Store apps? Well here’s an app that hasn’t been updated. It runs at the same size. We center it and place black borders on either side.”

Χάρης

Σορρυ, αλλα γιατι να πρεπει να μεγαλωσουν περισσοτερο οι οθονες για να θεωρειται καινοτομο κατι? Επίσης για ποιο λογο δεν θεωρουμε καινοτομια ενα τοσο λεπτο,ελαφρυ και παραλληλα γρηγορο κινητο..?
τι διαολο περιμενατε? μια χαρα τα πηγε! ( ειμαι κατοχος galaxy s2 για να μη θεωρηθω φανμπου)

Provatopoulos

Πάω για Nokia …..?

Nik

Μεγαλυτερη απογοητευση ever. Καθε χρονια η apple εκανε κατι διαφορετικο. Φετος προσπαθησαν περισσοτερο να μας πεισουν οτι εκαναν κατι διαφορετικο.
O Steve πρεπει να ειναι αρκετα εκνευρισμενος εκει πανω.

George Kemkas

Το ράδιο αρβήλα έλεγε και για δακτυλικό αποτύπωμα…

ΝΙΚΟΣ

Δεν με ενθουσιασε καθόλου

MEDS

Αυτό που είπε ο

@dimpep “Που είναι οι καινοτομίες; Οι πρωτιές; Απλά τρέχει να προλάβει τον ανταγωνισμό”

είναι το Α και το Ω της σημερινής απογοητευτικής παρουσίασης.

MEDS

@Χάρης
Περίμενα το λιγότερο να έχει μια καλύτερη κάμερα και καλύτερη μπαταρία. Το 2 χιλιοστά λεπτότερο δε μου λέει τίποτα.

costas

τουλάχιστον δεν είναι παντόφλα σαν το gallaxy 3

Andrew

Ποσουσ πυρηνες εχει ο επεξεργαστης;

Xristos

lumia…..

vasilis

Ετσι λεγατε και στο 4s και ειναι το πρωτο σε πωλησεις ……μια χαρα ειναι το κινητο και ολοι αυτοι που μιλανε για καινοτομιες , επιτελους θελω να μου πουν με τι θα κανανε ΟΥΑΟΥ… τωρα ας αρχισουν ολοι να λενε ….πεστε και απο μια καινοτομια που θα θελατε…

vasilis

LTE, Samsung will sue them for sure

alex M

Πραγματικη απογοητευση. Και σκεφτομουν αν παρουσιαζαν κατι το καινοτομο να μαζεψω λεφτα καποιους μηνες μπας και το παρω με καμια επιδοτηση. Πραγματικα χαλαστηκα!! Άλλα περιμενεις και άλλα σου παρουσιαζουν…. Φταινε λιγο, γιατι εχουν παρουσιασει το εαυτο τους ως τους πρωτοπορους και τελικα οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω κυνηγανε να φτασουν τον ανταγωνισμο. Το μονο καλο ειναι οτι πηγαν στις ιδανικες 4 ιντσες για μενα. Τωρα οσον αφορα στα αλλα ειναι λιγο πισω… ” Εχει βελτιωθει αριστα και η πιστοτητα των αισθητηρων αυτης.” (της καινουριας οθονης) Για να μη δινουν λεπτομερειες σημαινει ουτε καν δοκιμασαν να την εξελιξουν για αυτο το μοντελο.Και αυτο που πραγματικα με εξοργιζει ειναι οτι εκαναν τη πουστ_ά τους με το λανσαρισμα του iphone 4s χωρις να παρουσιασουν κατι το συναρπαστικο, κανουν το ιδιο και με το 5. Τα λεμε σε 2 χρονια apple οταν θα παρουσιασεις το iphone 6!!!
(του χρονου θα παρουσιασουν το iphone 5s που θα ειναι το ιδιο με το 5!!! Σας το λεω για να μην εχετε μεγαλες απαιτησεις)

Χάρης

@MEDS
Δεν θεωρεις καινοτομια κατι τετοιο? θα σε ενθοουσιαζε δηλαδη 12mp καμερα , αλλα να ειναι βαρυ και χοντρο ε?
Μαλλον αλλα στανταρντ εχει ο καθενας μας….
Προσωπικα θεωρω πολυ κομψο ενα λεπτο ελαφρυ και πολυ γρηγορο κινητο…
Οσο για την αυτονομια μπαταριας, σιγουρα θα ειναι καλυτερο απο το 4s …μη τα θελουμε και ολα!

Γιάννης

Παιδιά ας είμαστε αντικειμενικοί. Κανείς δε περίμενε καμμία ανακάλυψη σήμερα. Όλοι το ξέραμε ότι πρόκειται να έρθει μία ανανέωση του παλιότερου με κάποιες αλλαγές λόγω της αλλαγής της στάσης των καταναλωτών. Η πρωτοπορία ήταν πριν 5 χρόνια. Πρωτοπορεία θα είναι τα glasses της google τα οποία σε 10 χρόνια θα είναι ένα με τη ζωή μας. Υ.Γ. Προσωπικά θα το αγόραζα αλλά πλέον σε λειτουργικό προτιμώ το wp8 (nokia κατά προτίμηση ή sam – το βλέπουμε) απλά αναμένω έναν καλό file manager (Έλληνες developer εμπρός!). Στα της παρουσίασης. Όλοι το βλέπουν ότι σαν event λείπουν οι marketistikes κινήσεις του Steve. Φυσικά δεν είναι και σαν την ανακοίνωση των NOKIA 820 (η οποία ήταν και η χειρότερη όλων – οι τύποι δε ξέρουν να παρουσιάζουν) αλλά δεν προκαλεί. Στα του iphone. Περιμένουμε μία full pack ενημέρωση, γιατί υπάρχουν κάποια καλούδια που έχει το iphone 5 τα οποία θα τα θέλαμε πολλοί. Και ένα μπράβο στην apple για τα τόσο λεπτά κινητά. Πραγματικά ο john Ive ξέρει να δημιουργεί στολίδια (προσωπικά μιλάω). Όσο αφορά την επεξεργαστική ισχύ το θεωρώ αρείαστο, αφού και με τον προηγούμενο επεξεργαστή οι απαιτήσεις καλύπτονταν (αφήνω ένα περιθώριο για τη περίπτωση εξοικονόμησης χρόνου και χώρου που πάντα είναι… Συνέχεια »

antonis

κριμα τοσα concept πηγαν στραφη! ολογραματα λαιζερ πληκτρολογιο αναγνωριση αποτυποματος στο κουμπι.. μεχρι σε ipad το ειδαμε να μεταμορφονετε!! αντε βρε νουμερο(!) apple σαπισες πια

Sakis

@vasilis το s3 ειναι πρωτο σε πωλησεις εδω και 1μησι μηνα. Εριξε το 4s απο την κορυφη

km21

Αμα εχεις κανει σερφαρισμα σε 4,3′ και πανω. ακομα και η 4σαρα οθονη ειναι μικρη
. Παντως δεν μπορουσε η Apple να καθυστερησει αλλο την ανακοινωση του νεου της τηλεφωνου με τετοια τουμπανα που κυκλοφορουν πλεον απο τον αντωνισμο.

κώστας

περιμενα καλυτερο design αλλα σαν κατοχος 4 αμα το αλλαζε τελειως και δεν το ανανεωνα θα νιωθαμε ολοι εμεις σαν ριγμενοι:-P
δεν ξερω τι ηταν καλυτερο..χΔ

iceman(the original)

“οι συγκρισεις με το νοκια λουμια 920 θα ειναι αναποφευκτες”,…. βαζεις φιτιλιες κ.βλαχακη! παντως αν και δε μου αρεσουν τα… “κουτακια”, η συγκριση ειναι λαθος! σωστη μονομαχια θα ηταν : NOKIA LUMIA 920 VS SAMSUNG GALLAXY S3….!!!!!!

MEDS

@Χάρης
Κατ’ αρχήν να πω πως ήμουν υποψήφιος αγοραστής του κινητού. Θα ήταν το πρώτο μου smartphone.
Δε θεωρώ καινοτομία το 2 χιλιοστά λεπτότερο. Μιλάμε για 2 χιλιοστά, μην είμαστε υπερβολικοί, σιγά το μέγεθος. Η μπαταρία όμως είναι κάτι πολύ σημαντικό αντικειμενικά. Επίσης, η κάμερα είναι καλή, αλλά είναι η ίδια που έχει το 4s.

ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ!

peri

εχω iphone απο 3g και μετα.(3gs,4). καποτε η apple ηταν καινοτομος.εβγαζε κατι που ξεχωριζε.δυστυχως μετα το 4 ειναι για κλαμματα. απο οτι φαινεται οδευω ειτε προς samsung s3(ισως και note2 αν βολευει)ειτε προς lumia 920 μερια.δεν εχει να κανει με fans κλπ. η apple πλεον δεν βγαζει κατι το ιδιαιτερο, οποτε αναμενομενο ειναι πολλοι να κοιταξουν αλλου

Μανωλης

Ειχα πολλα χρονια i phone απο το 2g φανταστειται, μεχρι και το 4 αλλα πριν απο λιγο πηγα σε samsung γιατι δε παρουσιαζει κατι καινουργιο η apple, τωρα παλι τα ιδια αυτα που αλλα κινητα τα εχουν εδω και παρα πολυ καιρο τα ανακαλυψε τωρα, κριμα εαν εβγαζε κατι πραγματικα καινοτομο θα πηγαινα παλι σε i phone αλλα…..

moisis

XPERIA V LTE και ΧPERIA T

μάρκος xperia

Ρε παιδιά έχω μια απορία, οκ η apple έκανε την βλακεία πάλι, εκεί που κατασκεύασε το iPhone με οθόνη 3:2 ξαφνικά 16:9. Όλες οι εφαρμογές που ειναι φτιαγμένες για να λειτουργούν στης παλιές αναλύσεις τώρα τι θα γίνουν? Δεν με ενδιαφέρει καθόλου δεν έχω iPhone απλά έχω αυτήν την απορία. Μπορεί Κάπιος να το εξηγήσει αυτό

philippos

Gayphone 5

Χρήστος

Μάρκο, είπαν οτι θα είναι κεντραρισμένες και θα έχουν μαύρο περίγραμμα γύρω γύρω σαν κορνίζα. ελπίζουμε να βγούν αναβαθμίσεις αλλιώς βλέπω να αδειάζει το appstore σύντομα

petros

θα καναμε ουαουυυυυυυυυυυυυ αν βλεπαμε κατι το κανοτομο….αλλα δεν ειδαμε!!!!!!!!!!!κινητα με τα ιδια η και καλτερα χαρακτηρηστηκα κυκλοφορουν μισο χρονο περιπου(hox) και εσεις μου λετε τι θα θελαμε για καινοτομια?????μας το παρουσιαζανε σαν να ηταν κατι το καινοτομο…..που βλεπετε εσεις το καινοτομο????στο μικροτερο βαλος???πητε μου τι παραπανω εχει σε σχεση με τον ανταγοσισμο???????ενα τραβηγμενο τεσσαρι βλεπω με καλυτερο επεξεργαστη και καμερα…πραγματα που υπαχουν πολυ καιρο στον ανταγαγονισμο……που ειναι το καιντομο?????
πουθενα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!λυπαμε αυτους που θα το αγορασουν και θα πουλανε μουρη πως εχουν το καλυτερο κινητο…….

MEDS

@μάρκος xperia
Είπαν ότι απλά θα έχουν ένα μαύρο κενο πάνω και κάτω. Προχειροδουλειές!

Alex

Αν δεν ειναι το iPad mini tabletphone τότε δεν βλέπω να την παλεύει η apple. Έμεινε πολυ πίσω.

Tony Cool

Εν ετη 2012 ακομα να ασχολουμαστε με apple βρε παιδια;Φουσκα ηταν και παει προ πολλου(μετα το 3gs πιο συγκεκριμενα).Τωρα τα αγοραζουνε μονο τα καμμενα fanboys και ατομα που δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις απο το κινητο τους και θελουν κατι στυλατο/μοδατο.Και οι 2 κατηγοριες που προανεφερα βεβαια απαριθμουν μπολικα μελη οποτε δε θα πεινασει κιολας η apple!!!Απλα αν εισαι λατρης της τεχνολογιας και εχεις υψηλες απαιτησεις το android ειναι μονοδρομος (και αν τα wp8 ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ βελτιωμενα και κανα lumia 920 δεν το λες κακο!).

Χάρης

@MEDS
Φαινεται οτι δεν εισαι γνωστης smartphone, και οπως θα διαπιστωσεις το μεγεθος σε συνδιασμο με το βαρος εχουν πολυ μεγαλη σημασια στη καθημερινη χρηση. Χρησιμοποιησε ενα κινητο 130 γραμμαριων και ενα 110 γραμμαρίων και θα δεις γιατι συνεχιζω τη συζητηση…το ιδιο και με το παχος.
Εαν θεωρεις παρ ολα αυτα την μπαταρια σημαντικη, τοτε θα σου προτεινα να μην αγορασεις κινητο με μη αποσπωμενη μπαταρια, οπως iphone και να πας σε κινητα οπως razr maxx με 3300mah μπαταρια ( θα ειναι ομως μια παντοφλα)
Anyway στο θεμα μας, πιστευω οτι 4′ ειναι μια χαρα compact και σε συνδιασμο με το παχος και το βαρος, θεωρω οτι ειναι οι τελειες αναλογιες για εναν μεσο χρηστη! αυτα!

Nik

Παντα λατρευα την apple στα music players της. Οι ανθρωποι πραγματικα το εχουν μεσα τους να βγαζουν καταπληκτικες συσκευες. Απογοητευτηκα γιατι βλεπω οτι σκοτωσαν το classic.

Για οσους λενε οτι παλι το iphone θα ειναι πρωτο σε πωλησεις αυτο αν συμβει θα ειναι λογω το κοινου τους στην Αμερικη οι οποιοι εμπιστευονται τυφλα την εγχωρια παραγωγη σε μεγαλο βαθμο. Απο που νομιζετε πουλησαν 84 εκκατομυρια ipads απ την 1η ανακοινωση τους; Καλη συσκευη ειναι απλα περιμενα κατι διαφορετικο. Σαν τα leaks που βγηκαν γυρω στο Mαιο με πολυ καινοτομες ιδεες folding screens και κατι τετοια περιεργα διαστημικα :P.

djfapples

τωρα αμα κανει το μπαμ η sony με κατι νεο κ δυνατο θα πιασει κορυφη

MEDS

Παιδιά, για ότι χρειαστείτε ρωτήστε τον @Χάρης, τα ξέρει όλα.

Nik

@Αlex
αν το κανει αυτο η apple πιστευω θα ειναι ενα γερο χτυπημα στη samsung. Πολυ καλη ιδεα.

vasilis

@ sakis, Φίλε μου εισαι πολυ λαθος . Το s3 ξεπερασε σε πωλησεις το τελευταιο τριμηνο το 4s …. προσεξε , το τελευταιο τριμηνο μονο. σε αυτο το τελευταιο τριμηνο ελα να μου πεις…!!!! αφου ρε φιλε ολοι περιμεναν το 5 , παγωσαν οι πωλησεις του 4s , τι μας λες τωρα?

Χρήστος

https://www.google.com/finance?client=ob&q=NASDAQ:AAPL

και ξεκινάει η πτώση της μετοχής της Apple

sakis

@vasilis Τώρα φίλε μου να δείς πόσο θα ξεφύγει το S3 σε πωλήσεις. Γιατί καλή η μόστρα αλλα θέλεις και την τεχνολογία

stavros

Επαθα τεραστια πλακα οταν ειδα πως η μπροστινη καμερα ηταν πανω απο το μικροφωνο οπως κατι κινεζικα

fanboys_are_boys

Απιστευτο… Για αλλη μια φορα η apple ξεπερασε τον εαυτο της στην επιδειξη βλακειας. Πλυση εγκεφαλου στους ανιδεους και επιβολη της αναγκης για το νεο iphone αλλιως δεν εισαι χιπστρερας. Μιλαμε κλασικη αμερικανικη κουλτουρα. Περα απο την πλακα ομως ελπιζω να παρει αυτο που της αξιζει πραγματικα…Με ολα αυτα τα “small-dick” reactions με τις μηνυσεις και την απιστευτη κοροιδια στα μουτρα των καταναλωτων ελπιζω να καταστραφει ολοσχερως. Ειχα ακουσει καπου δεν ξερω αν αληθευει η αν ειναι ακριβως αυτα τα λογια, οτι ακουγαν οι αφενταδες εκει στο καλιφορνια για το χρεος της ελλαδας και λεγανε “το αγοραζουμε με τα κερδη του 2010” και γελαγανε. Πιστευω αν ο συγχωρεμενος ηταν ζωντανος θα ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα.Θα εβλεπε οτι χρειαζετε μια αλλαγη το ολο design γενικα θα το επιανε πιο σωστα το ολο κολπο. Τεσπα αυτα..

Χάρης

Ασχετο αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το βαρος του ειναι 112 γραμμαρια, οποτε καλη θα ηταν μια διορθωση θα ηταν οκ 😉 να ειμαστε και ακριβεις….

Periklis T.

Εντάξει παιδιά καλό κινητό,πολύ γρήγορο ,ελαφρύ, ωραίο αλλά δε θα έδινα τόσα χρήματα για το μήλο στο πίσω μέρος.Αν ήταν η apple να μου έδινε μήλα για δύο χρόνια μέχρι να βγει σχετικά επαναστατικό iphone εντάξει, αλλά δε θα δώσω ενα τέτοιο ποσό την ώρα που υπάρχει το note 2 ή κάποια άλλα εξίσου καλά κινητά.Το μόνο που παραδέχομαι στην apple είναι το λειτουργικό ios και το ipod touch.

Γιωργος

Πιστή αντιγραφή κινεζικου κινητου. Το ειχα δει σε site.

Ποποοοο τι εξέλιξη ήταν αυτή? Ευτυχώς το λέπτυναν και 2 χιλιοστα :PpP

Αντε προβατα πάτε δώστε πόσα λεφτά πάλι να το αγοράσετε…

Αλέξης Πολίτης

Λοιπόν, Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι απογοητεύτηκα, όχι τόσο από το design όσο από τις βελτιώσεις. Και εξηγούμαι: Αν θέλουμε ριζοσπαστικές αλλαγές στο design θα πρέπει να περιμένουμε τη νέα γενιά τεχνολογίας υλικών να ωριμάσει. Μην ξεχνάμε ότι κάθε τεχνολογία θέλει το χρόνο της να ωριμάσει και να περάσει στην κατανάλωση. Οπότε υπομονή. Καλά τα NFC chips και οι κάμερες αλλά η πραγματική καινοτομία δεν είναι εκεί. Όταν πρωτοεμφανίστηκε το concept του touchscreen, (θυμηθείτε τα HTC Touch και Diamond κλπ, ή τα Ericsson P800 και εντεύθεν) ήταν κάτι ριζοσπαστικό. Έπρεπε, όμως, να έρθει η Apple με το πραγματικό touch interface της για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα κινητά μας, όταν η τεχνολογία το επέτρεψε. Οπότε ας μην βιαζόμαστε. Πιστεύω ότι οι πραγματικά νέες τεχνολογίες, από όπου και αν προέλθουν απέχουν ακόμα 3-5 χρόνια μέχρι να βγούν στην κανονική αγορά. Και δεν με νοιάζει από που θα προέλθουν… Αυτό που πραγματικά με απογοήτευσε είναι το interface, το springboard, launcher ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε. Πραγματικά, ένα row εικονιδίων επιπλεον? Και πό την άλλη letterboxing? Κυριολεκτικά θα μπορούσα να δεχτώ να μην εξελιχθεί καθόλου το σχήμα του 4 (η και του 3g αν θέλετε) προκειμένου να αποφασίσουν… Συνέχεια »

azriel84

Όταν η Samsung έβγαζε τον quad core exynos δεν κάνατε σαν τρελοί όλοι; Δεν πάθατε σοκ με το πόσο λεπτό και ελαφρύ είναι; Με την super duper amoled οθόνη; Μια χαρά fanboys! Εδώ έχουμε arm A15 cpu, καλύτερη οθόνη μακράν, in cell τεχνολογία, full sRGB (ακούς Samsung με τις Pentile;;;) σασί αλουμίνιο με γυαλί και όλα αυτά πιο λεπτά και ελαφριά απ’το S3. Άρα ναι, πήγε μπροστά το μήλο. Ποιότητα κατασκευής δεν σχολιάζω καν. Όποιος έχει θέμα με τις 4″ πάσο. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Η κάμερα είναι ενσωματωμένη στο κινητό, καλύτερη απ’του 4S και 20% πιο λεπτή. Σε σασί 7,6mm. Βρείτε μου άλλο κινητό που το έχει αυτό. Καλά τα 13MP (αν και τα MP ως γνωστόν δεν κάνουν τη διαφορά) και τα PureView αλλά κάποιοι δεν θέλουμε καμπούρες στα κινητά μας ούτε να είναι 10mm…άρα ναι και εδώ είναι μπροστά. Αν ο ανταγωνισμός είναι καλύτερος (Lumia 920) είναο επειδή έκανε ένα κινητό 183γρ και 10mm παχύ…που είναι η καινοτομία; Συμβιβασμό το λέω εγώ. Σχεδιασμό δεν θέλω να σχολιάσω. Πλήρης απογοήτευση…τι απέγινε το επικό σχέδιο “δάκρυ”; 🙁 S3 και Lumia σαφώς πιο όμορφα πλέον… Ότι άλλο και αν λέτε για καινοτομίες κτλ, είναι ΚΑΘΑΡΑ θέμα Android και Google. Ναι το… Συνέχεια »

tassos_gr

Οπως ελεγε και η Nokia για το Ν8..”it’s what you do with it”. Στο αμεσο μελλον το παιχνιδι θα παιχτει στο “τι κανει” και οχι στο “με τι το κανει”. Το hardware εχει περιορισμους που δεν επιτρεπουν τρελες καινοτομιες (εξαιρουνται οι μπαταριες). Με λιγα λογια το i5 ειναι τοσο καλο οσο θα μπορουσε να ειναι.Αυτο που με ενοχλει ειναι η φιλοσοφια lifestyle που εχει καταφερει να περασει η “Apple” στα προβατα.

kostis

4πύρηνο είναι το 5?

Βασιλης

καμια καινοτομια απο την apple για το ιphone5 μονο καποιες αναβαθμίσεις απο το 4s ιδιο στιλ κινητού το μονο που αλλαξε ειναι οι διαστασεις ,προς το καλυτερο φυσικα, και η καμερα.Βεβαια δεν μπορουμε να κρινουμε αν δεν το δουμε πρωτα απο κοντα.Μεγάλη απογοήτευση εκ μερους μου…

Vagelis

Αυτό το BEZEL πάνω και κάτω δεν μπόρεσαν να το μειώσουν? Αδίκησαν τον εαυτό τους και την συσκευή. Δεν αδικώ αυτούς που λένε ότι μοιάζει με τηλεκοντρόλ.

Κατά τ’ άλλα θεωρώ πως η μετάβαση αυτή έπρεπε να είχε γίνει πέρυση από το 4 στο 5 και όχι φέτος για να θεωρηθεί πρωτοπωρία. Παρ’ όλ’ αυτά θεωρώ ότι είναι μια αξιόλογη πρόταση και οι πωλήσεις της αναμένονται ακόμη μεγαλύτερες από αυτές του 4s.

DR.TZEF

Σε δυο πραγματα διατηρουσε την πρωτεια το iphone 4s
1.Στην ποιοτητα κατασκευης
και
2.στην κομψοτητα λογω των ιδανικων-συμμετρικων του αναλογιων
Απο σημερα διατηρει την πρωτεια μονο στο πρωτο αφου σε ολα τα αλλα ειναι απλα εξισου καλο η’ υποδεεστερο διατηρωντας και αρκετα απο τα κουσουρια-εμμονες των προηγουμενων iphone…..αρα και παλι ασυμφορη-ανουσια επιλογη!

Αποστόλης

Η αποσταση των iPhone απο τις high end Android συσκευες εχει μεγαλωσει και ειναι πλεον… μη αναστρεψιμη η κατασταση.
Και οι τυφλοι ειδαν πως αποψε ανακοινωθηκε ενα κινητο γιατι επρεπε να ανακοινωθει.
Αν δεν υπηρχαν τα iPod αποψε και τα γνωστα γεμισματα του χρονου με τα μαγαζια της apple… το event θα κρατουσε κανα μισαωρο το πολυ. Ας μην εχουμε παρωπιδες.
Οπτικα μου αρεσε η συσκευη αλλα απο μεσα δεν με επεισε πως πιανει στο μικρο του δαχτυλακι το SGS3.
Θεωρω αστειους τους ισχυρισμους περι παντοφλας οταν οι συσκευες αυτες μπαινουν στο ιντερνετ, εχουν GPS, παιζουν παιχνιδια και τοσα αλλα.
ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ… μη τρελαθουμε τωρα. Σε οτι αφορα το βαρος και την τεραστια διαφορα των 20 γραμμαριων… θυμιζει αρσιβαριστα που μαχεται να κρατησει το βαρος και ξαφνικα πεφτει πανω του ενα πουπουλο και καταρεει… αστεια πραγματα.
Αν τωρα καποιοι νομιζουν πως αγοραζοντας ενα κινητο με τζαμι και μεταλο, που παλευει να ακολουθησει τον ανταγωνισμο, αξιζει τα 700 ευρω για ενα μηλο στην πισω πλευρα… καλοριζικο… τι να πω.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ… Οχι τιποτε αλλο… αλλα θα μεινει στασιμος και ο ανταγωνισμος… θα προχωραμε αργα φετος.

dimpep

Ότι είναι το Golf για την VW έτσι είναι και το iPhone για την Apple. Και τώρα τα πρόβατα θα το αγοράσουν, επειδή…είναι iPhone. To UI στα επίπεδα του 2007!!!!!! Καμία ουσιαστική αλλαγή, καμία! Καλά το σχέδιο, το βάρος ή ότι άλλο, αλλά απαράδεκτη εταιρία με το UI που το πατεντάρει κιόλας μη της κλέψει κανείς την ιδεαρα!

bill1989

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΠΟ motorola!!
οσο αναφορα το iphone 5 εχω να πω οτι κατωτερο των προσδοκιων…και πισω απ8 τον ανταγωνισμο…και οσοι μιλουν για παχος και το παιζουν γνωστες να τους πω οτι και το razr ειναι μολις #7.1 χλστα #με απιστευτη ποιοτητα κατασκευης αλουμινιου-cevlar..επισης καινοτομια για να ξερετε ειναι επισης το xperia sole…

Aggelos

Παιδιά αυτό ακριβώς που έγραψα στο άρθρο του techblog για το τι θα θέλαμε να έχει το νέο iPhone …. Πολύ απλά δεν έχει ουσιαστικά τίποτα νέο όλα απλώς έχουν αναβαθμιστεί … Αν είχε λίγο καλύτερη κάμερα πιστεύω μπορεί να το έσωζε λίγο η apple γιατί τα 8 megapixels τα είδαμε και στο 4s άσχετα αν είναι βελτιωμένη η κάμερα …τελικά το μόνο καλό σε αυτή την έκδοση είναι η οθόνη σαν ποιότητα γιατί σαν μέγεθος δε λέει τίποτα … Αν πιάσεις 4.3 και πάνω δε γυρίζεις ούτε στις 4 ούτε πιο κάτω και το λέω αυτό που προσωπικά πάνω από 4.5 με ενοχλεί γιατί χάνεται η έννοια κινητό στην τσέπη . Βλέποντας την αγορά σήμερα πιστεύω ότι το πιο διαφορετικό και καινοτόμο κινητό είναι το lumia 920

Panos7GR

Το μόνο ενδιαφέρον παρουσιάζει η 4 ιντσών οθόνη Retina με 40% καλύτερα χρώματα και βελτιωμένο αισθητήρα. Πραγματικά πιστεύω η ποιότητα της οθόνης θα είναι αυτό που λέμε “κρύσταλλο”!!! Η κάμερα είναι λίγο ξενερα… Είναι η ίδια αλλά ελαφρώς βελτιωμένη. Όμως αν θες camera phones κοίτα προς Nokia μεριά. H Apple πουλάει multimedia entertaining. Σχετικά με τον επεξεργαστή. Ποσώς μας ενδιαφέρει… Το iOS δεν χρειάζεται τεράστιες απαιτήσεις σε hardware. Η GPU να βελτιώνεται όσο πάει για να έχεις καλύτερη εμπειρία στο gaming. Ειδικά τώρα που μεγάλωσε η οθόνη! Ούτως ή άλλως η Apple προς τα εκεί δεν το πάει το θέμα με τα iPod, iPad και iPhone; Προσωπική άποψη: Tο iPhone 5 είναι ένα αναβαθμισμένο 4S (δεν το λέω σαν να είναι κάτι κακό) με κυρίως έμφαση στην οθόνη. Κράτησε εξωτερικά τα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου προκατόχου (είναι νωρίς ακόμα να κάνει τεράστια αλλαγή σε ένα πολύ επιτυχημένο design) και προσπάθησε να προσφέρει καλύτερη εμπειρία με την πολύ (όπως μας λένε) βελτιωμένη οθοναρα του. Για εμένα είναι ένα σχεδόν ολοκληρωμένο κινητό όπως το περίμενα. (Λεω σχεδόν, γιατί αποτελείται να είναι αυτά όλα καινοτομίες. Στον επόμενο χρόνο θα κάνει το μπαμ με μια ολική αλλαγή. Εκτός κι αν κρατήσει την παράδοση με τα… Συνέχεια »

Νικος

Κολλημα δε τραβαω με καμια εταιρια και ομολογω οτι εχοντας η κοπελα μου το 4ρι και εγω το galaxy s1 και παντα στην καταλληλη στιγμη οταν χρειαζομασταν κατι ,
παντα η κοπελα μου εβρισκε με το κινητο της γρηγορα την λυση…
με ειχαν κανει να σκεφτομαι σοβαρα την αγορα του iphone 5 ….
αλλα το να ανακοινωνεις ενα καινουργιο τηλεφ το οποιο να μην δινει τιποτα παραπανω απο 176pixels….ενω ο ανταγωνισμος πεταει….ε δεν αξιζει!
macbook pro retina (ναι να παρω), ipad( ναι να παρω για κανα χρονο ακομα) αλλα Iphone……Οχι! δεν υπαρχει κανενας που να μπορει να σερφαρει εχοντας μπροστα του μια λωριδα για οθονη,
η θεαση θα ειναι στεναχωρη ειτε οριζοντια ειτε καθετη…που αυτοματα σημαινει ..(σκρολ σκρολ σκρολ)(ζουμ σκρολ ανζουμ σκρολ)…
το 4s θα αποκτησει καλυτερη αξια πλεον που θα πεσει η τιμη του για καποιον που θελει iphone ντε και καλα.. και οπως πολλοι προλαλησαντες ειπαν…πιστευω οτι το Lumia 920 εχει ανεβασει πολυ τον πηχη. συνδυαζοντας τα παντα στις τελειες αναλογιες.

Silender

Που διαβάσατε μερικοί για ARM A15?

“σκαλίζω” το Γούγλη να το επιβεβαιώσω και το μόνο που γνωρίζουν οι πάντες μέχρι τώρα για τον επεξεργαστή είναι το όνομά του και ότι είναι διπύρηνος.

Tony Cool

Αποστολη +1000 για αυτο που ειπες για τον ανταγωνισμο.Ειναι το μονο αρνητικο για εμας τους υπολοιπους τα τελευταια χρονια που η apple κινειται σε ρηχα νερα.

Pap Geo

HD ηχος? Ποιος αλλος εχει σε βιντεο hd ηχο? Τετοια ποιοτητα? https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=j7F4q3c9zus Δειτε προς το τελος του βιντεο.. Με τετοιες υπηρεσιες στο icloud που πλεον οπου πας και οπου βρισκεσαι εχεις παντου τη μουσικη σου, αρχεια σου σε ολες τις συσκευες σου? Με 2 φορες ταχυτερο επεξεργαστη και γραφικα?? Ηδη σε καποιους τομεις το 4S ηταν εφαμιλλο του S3.. Με ακομα καλυτερη διαχειριση μπαταριας απ τον Α5? Ακομα καλυτερη οθονη απ το 4S? Συγγνωμη αλλα δεν εχω καταλαβει τι περιμενατε μερικοι να δειτε.. Σιγουρα εχει ακομα περιθωρια βελτιωσης και σιγουρα υπαρχουν ακομα και θα υπαρχουν πατηματα για συγκρισεις με το android.. Αλλα συγγνωμη κ ολας αν τα δειτε πλαι πλαι με το S3 και εχουν και την ιδια τιμη και με κριτηριο το design (καθως με jailbreak ολα γινονται, μα ολα) και διαλεξετε το S3 τοτε τι να πω πραγματικα.. Εκτος κ αν σας βολευει τοσο η μεγαλυτερη οθονη.. Που on the go δυστυχως δε βολευει.. Και το λεω εγω που στο 4s εχω κανει τα απιστευτα.. Μεχρι widgets οπως του android αλλα και windows 8 launcher του εχω περασει.. Απ αυτο που βλεπω εμφανισιακα δε καθεται τιποτα διπλα του.. Για τα specs και τις επιδοσεις μπορουμε να μιλαμε επι… Συνέχεια »

Silender

Επίσης θυμάμαι αυτό και ακόμα γελάω…

https://www.engadget.com/2010/07/16/jobs-no-ones-going-to-buy-a-big-phone/

κωλοτούμπα με το κιλό…

Λευτέρης

Δυστηχως βλέπω με απογοήτευση ότι τα ηνία της καινοτομίας στον χώρο τα έχουν πάρει για τα καλα οι Samsung (galaxy s3) και η Nokia (lumia series)…..πρώην apple fan boy, μελλοντικός κάτοχος Nokia lumia 910 που απλα τα σπάει σε όλα τα επίπεδα!!!

Πανος Σομπολος

@Χρηστος είσαι ο πρώτος ψεύτης που ανεβάζει link για να επιβεβαιώσει οτι είναι ψεύτης

Ender

Μια γνώμη και αν είναι off topic ας μεταφερθεί εκεί.

Είδα το iphone5, εντάξει ζήτω φοβερό, τους κάνει όλους ομορφότερους, πλουσιότερους και πιο σικάτους.

…αλλά θέλω να αγοράσω ένα πολύ καλό που να τα κάνει σχεδόν όλα smartphone, όχι να

δανειστώ ή να πω να μου το πάρουνε…άρα….

Τί προτείνετε μεταξύ htc one s-
huawei ascend p1 –
samsung galaxy s2.

Ευχαριστώ.

Silender

Endre αν και άσχετο με το θέμα μας, σε αυτές τις τιμές που παίζεις είναι αμαρτία να μην πας σε Galaxy NEXUS για την υποστήριξη και μόνο.

Pap Geo

@Ender

An βαζεις θεμα τιμης-αποδοσης Galaxy S2 πιστευω.. Το εχει ο δερφος μου και τα σπαει και “σπασμενο” ακομα περισσοτερο..

Το iphone 5 ειναι φοβερο και τρομερο αλλα εννοειται υπαρχουν πιο συμφερουσες αγορες λογω τιμης!!

Ender

Silendre, πραγματικά το Nexus είναι αλλιώς. Απλά 4,65 ίντσες δε μπορώ να τις χειρίζομαι σαν κινητό, θα κάθεται και είναι αμαρτία. 4 ή 4,3 θέλω, μετά χάνεται το θέμα και πάμε σε tablet για μένα.

Ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σου και να με συγχωρείτε για το off topic.

ps.Προφανώς δε συμπαθώ την Apple, ούτε αγαπάω τα άλλα OS…αλλά η Αpple επιβάλlει ακόμα και συμπεριφορές και είναι πραγματικά θλιβερό.

Ender

Pap geo ευχαριστώ.

Silender

Το πας εντελώς μονόπλευρα φίλε Ender,

άσε τα “χαρτιά”
το ένα έχει 4.65″ ΧΩΡΙΣ buttons(capacitive και μη).

ορίστε μερικές συγκρίσεις
https://i-cdn.phonearena.com/images/reviews/105231-image/Samsung-Galaxy-Nexus-vs-Samsung-Galaxy-S-II-Design-06.jpg
https://i-cdn.phonearena.com/images/reviews/105227-image/Samsung-Galaxy-Nexus-vs-Samsung-Galaxy-S-II-Design-02.jpg

πραγματικά σκέψου του 2 και 3 φορές την επιλογή “των nexus” γενικά.

Ravisher34

Κολλημενοι με την Apple,κολλημενοι με τη Samy..
Ποτε δεν θα υπαρχει τελειο τηλεφωνο..αυτο ειναι καθαρα υποκειμενικο…
Απλα βαλτε το στο μυαλο σας και χαλαρωστε..Ο καθενας αγοραζει αναλογα με τη τσεπη του και τις ορεξεις του.

Θεόδωρος

🙂 Μια η ειναι η “ατακα” για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους..Ειναι το iPhone και ειναι το πέντε και ασε του άλλους απλα να μιλάνε γιαυτο αυτο!! Οποτε 8 στους 10 θα πάρουν όπως και εγω ειμαι απλα ξέρω τι θα πει iPhone

Silender

Καλά Θεόδωρε… έμεινα μιλάμε τώρα…

thomas

Ολοι κραζετε αλλα παλι το iphone θα ανεβει νουμερο 1 σε πωλησεις…κλασικα πραγματα!

GiannisMix

Και τωρα ξεκιναει ο πραγματικος ανταγωνισμος!!! ΝΟΚΙΑ LUMIA 920 VS SAMSUNG GS3…Προσωπικα ψηφιζω ΝΟΚΙΑ!

Silender

άσχετο όμως με το θέμα του άρθρου.

Dimitris P.

Εμένα το προϊόν που είπα “απίστευτο” είναι το νάνο… Το 5 βασικά είναι μια απλή ανανέωση. Μια εταιρία σαν αυτή δε χρειάζεται απλές ανανεώσεις χρειάζεται καινοτομία!!Καινοτομία σε επίπεδο νοκια λουμνια 920!Και 2 βήματα παραπάνω! Λείπει ο τζομπς να τους πατάει καντιλια να παίρνουν μπρος μου φαίνεται. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.. Για ξύλο είναι.. Τέλος πάντων.

scaanx

τρεξτε να δωστε τα 700-800 ευρω!

mprantis

ψάχνω απο δω, ψάχνω απο εκεί να βρω χαρακτηριστικά του επεξεργαστή της apple. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δίνονται, όπως γίνεται συνήθως με τα νέα chipsets. Κάτι διάβασα για διπύρηνο εδώ, ισχύει σίγουρα. Και για χρονισμό έχει κανείς ιδέα; Δε μου αρκεί το γεγονός οτι στο IPhone κι ένας ασήμαντος επεξεργαστής αρκεί… Όταν μου το παρουσιάζουν ως το καλύτερο θέλω να αντέχει στο χρόνο, καθώς ακόμη κι αν είναι έτσι σε 2 χρόνι δεν θα στοιχημάτιζα οτι θα ανταποκρίνεται στις τρέχουσες εφαρμογές… Αν υπάρχουν κάπου στοιχεία του A6 καλό θα ήταν να τα ποστάρει κάποιος. Ακούς εκεί διπλάσιας απόδοσης επεξεργαστή σε σχέση με το παλιό;;; Αυτό μου μοιάζει σαν απάντηση κοριτσιού του οποίου οι γνώσεις για κινητά συναγωνίζονται αυτές τις προγιαγιάς μου: είναι γρήγορο;ή; -Ουουουουουουου είδες το παλιότερο; δυο φορές πιο γρήγορο.

Silender

ωραίος ο mprantis

Ante_geia

Εγώ ένα εχω να πω και να το καταλάβετε ΌΛΟΙ σας !!! Apple = Steve !!! No Steve = no Apple !!! Η Apple άρχισε να πέφτει από τότε που έφυγε ο Steve !!! Τότε βγήκε και το 4s ενώ όλοι περίμεναν το 5 και είπαμε ΕΛΕΟΣ … Κανονικά ΑΥΤΌ θα έπρεπε να είναι το 4s !!! Και κάπου εδώ η Apple πέφτει !!! Άντε γειά τώρα !!!

TSOU_RE

Το ελεγα απο καιρο πως αυτο ειναι σιγουρα το νεο iphone σε καποια ποστ που ειχαν και καλα φωτογραφιες που ειχανε διαρευσει…οχι οτι η απλ της εδωσε για να το χονεψει ο κοσμος πος αυτο ειναι το καινουριο της κινητο..περα απο αυτα μερικοι εδω μεσα περιμενατε κανενα κικητο απο ταινια επυστημονικης φαντασιας?Γιατι αυτο φενεται..Η απλ εχει συγκεκριμενο μαρκετινγ και πουλαει λιγο λιγο βλεποντας και κανοντας στην παγκοσμια αγορα εκει που θα δωσει μεγαλη προσοχη ειναι το απλε στορε για νεες εφαρμογες και στο ιος 6 για εξελιξη του εκει θα ριξει χρημα αφιστε τα τραγικα (πεθανε η απλ)κτλ..θα μοσχοπουλισει παλι παγκοσμιος γιατι κακα τα ψεματα εκτος του σχεδιαστικου που παρεμινε στα ιδια σε γενικες γραμες θα ειναι ενα απο τα καλυτερα σμαρτφονε απλα φετος θα εχει πολυ ποιο δυνατο ανταγονισμο με την νοκια την σαμσουνγκ και αλλες εταιριες που ξηπνησανε και το παιζουνε μηλοεταιριες επιτελους δλδ για να εχουμε και καμοια εναλακτικη…και για να μην νομιζουν πος ειμαι μηλοφαν εγω νοκια λουμια 920 θα παρω!

Christos

Να πω και εγώ την αποψή μου μιας και είμαι έξω απο το χορό εφόσον δεν είχα ποτέ την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσω κάποιο Samsung ή Apple Smartphone και πιστεύω πως τα βλέπω αντικειμενικά. Και οι 2 εταιρίες πατάνε σε γραμμές εξελίξεων που έχουν πουλήσει, και όσο πουλάνε δεν θα ρισκάρουν μεγάλες αλλαγές ( τουλάχιστον στην εμφάνισή τους). Ποιος θέλει να βγάλει κάτι που δε θα ξέρει ο κόσμος, και να φοβάται ότι θα πιάσει πάτο; Κανένας παραγωγός.. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι εθισμένοι στην κάθε ιδέα.. Οι εταιρίες έχουν γίνει πολιτικά κόμματα στο μυαλό των σημερινών ανθρώπων. Δε θα πάψει ποτέ να υπάρχει διχασμός. Το κακό είναι ότι υπάρχει βέβαια η προσωπική γνώμη, αλλά χάνεται η αντικειμενικότητα. Τώρα, το νεο τηλέφωνο, δε μου δείχνει κάτι το τρομερό.. όσο απο επιδόσεις, υπάρχουν κινέζικα κινητά που πετάνε, και ευχαρίστως θα έπαιρνα ένα , ξέροντας πάντα οτι θα άκουγα το εξής : ναι αλλά το δικό μου είναι iPhone ή το δικό μου είναι Galaxy SIII. Μη κολλάτε σε λογότυπα, να κάνετε value for money αγορές. Το σίγουρο είναι οτι κανείς σας δεν κερδίζει απο τη διαμάχη που δημιουργείτε, αντιθέτως όλοι αυτοί εκεί πάνω “χέζονται στο τάληρο” Να μη κοιτάζετε μόνο, να βλέπετε κιόλας.… Συνέχεια »

SASD

Μια χαρά είναι το κινητό ότι πρέπει για μένα που κράτησα το 4 και τώρα πάω για μαμάτη αναβάθμιση. Όσοι έχουν 4s ας μείνουν μ΄αυτό μια χαρά κινητό είναι.

Σε ότι αφορά Samsung – Android και τα σχετικά ή μέρα με τη νύχτα ότι και να κάνει το Android ios x δεν θα γίνει ότι και να κάνει το Anrdoid Marker Appstore δεν θα γίνει – τουλάχιστον και για το 2013.

Και επειδή κάποιοι θα βιαστούν να με χαρακτηρίσουν Fanboy το μόνο που έχω να πω είναι ότι προσωπικά εύχομαι να ξεπεράσουν το IOS X και το android και τα επερχόμενα windows 8 για τα οποία μάλιστα έχω και πολλές προσδοκίες.

Συνοψίζοντας : Ti iphone 4s θα είναι μέχρι τον Οκτώβρη το καλύτερο κινητό της αγοράς από εκεί και πέρα το iphone 5 παίρνει τη σκυτάλη και βλέπουμε ίσως μέχρι το τέλος του χρόνου η ψαλίδα να έχει κλείσει αρκετά εκτός κι αν κάνουν την έκπληξη τα windows 8.

Τώρα όσον αφορά 4 πυρήνες και σαχλαμάρες το android IOS χρειάζεται 3 πυρήνες από μόνο του και πάλι θα lagarei :). Η δε κατανάλωση μνήμης στο Android σε σχέση με το IOS X είναι 60+ % Μεγαλύτερη (προσωπικές μετρήσεις)

MEDS

Καλημέρα σε όλους του tech-lovers.

Λοιπόν, προσωπικά απογοητεύτηκα. Περίμενα περισσότερα και σίγουρα ένα πιο όμορφο design. Φταίνε και τα rumors γιατί μας είχαν μαρτυρήσει τον σχεδιασμό εδώ και 2-3 μήνες.

Λόγο δουλειάς (iOS developer), θα χρειαστεί να το αγοράσω. Όμως η φοβία μου τώρα είναι, ότι μετά την παγκόσμια απογοήτευση (απλά μπείτε σε άλλα forums να δείτε τι γίνεται), η αγορά του iPhone 5 ίσως να μην είναι πλέον καλή περίπτωση, γιατί σε 12 μήνες, η Apple πραγματικά θα πρέπει να καινοτομήσει, οπότε το 5άρι θα πάει για βρούβες.

Είμαι σε δίλημμα, ξέρω, το 5 δεν είναι το καλύτερο κινητό της αγοράς, αλλά το μόνο ατού της Apple σήμερα είναι το μεταπωλητικό της, αν το χάσει και αυτό μιλάμε για την ολική της καταστροφή.

Γιώργος

Για όλους όσους κάνουν σαν τρελοί για τη συσκευή και θα τρέξουν να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο την Apple (κάπου διάβασα ότι οι πωλήσεις του iPhone5 θα αυξήσουν το ΑΕΠ των ΗΠΑ) διαβάστε και αυτό… https://micgadget.com/29723/the-undercover-report-on-how-the-new-iphone-5-is-made-inside-foxconn-factory/ “Ένας δημοσιογράφος του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Shanghai Evening Post, κατάφερε να διεισδύσει στο εργοστάσιο της Foxconn που κατασκευάζονται τα iPhone 5, αφού προσελήφθη εκεί και περιέγραψε τα όσα έζησε. Έμεινε στις εγκαταστάσεις της Foxconn για 10 ημέρες και μετά περιέγραψε τις εμπειρίες του, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά, πόσο άσχημες είναι οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, για χιλιάδες εργαζομένους, παρά τα θετικά βήματα που έγιναν πρόσφατα. Το να πιάσει κάποιος δουλειά στη Foxconn φαίνεται να είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Πηγαίνεις στο εργοστάσιο και αποδεικνύεις πως είσαι υγιής… απαντώντας σε 30 ερωτήσεις με “Ναι/Όχι” σχετικά με την ψυχική σου υγεία. Οι κοιτώνες διαμονής είναι μέσα στις κατσαρίδες, τα σκουπίδια και τη δυσοσμία, με βρώμικα σεντόνια κατά κανόνα και κάγκελα στα παράθυρα, προφανώς για την πρόληψη των αυτοκτονιών. Η σύμβαση που υπογράφει κάθε εργαζόμενος είναι ελάχιστη και σε αυτή θα πρέπει να συμφωνήσει πως θα είναι εχέμυθος και θα κρατήσει τα πάντα εμπιστευτικά, ενώ επίσης υποχρεώνεται από τους managers να σημειώσει “Όχι” σε όσα σημεία αναφέρονται… Συνέχεια »

dimpep

Έχει γίνει καραμέλα αυτό με τη μνήμη! Το android είναι UNIX based για όσους ξέρουν και έχει τελείως διαφορετική διαχείριση στη μνήμη, αλλά και πραγματικό multitasking και όχι τις σαχλαμάρες του iOS. Συγκρίνετε Windows με Linux και θα καταλάβετε. Πλέον το iPhone δεν είναι το καλύτερο τηλέφωνο, είναι το πιο ποζεράδικο, που το έχει από τη γιαγιά μέχρι το μαθητούδι. Αν κάποιος θέλει να ναι ένας από τον σωρό και να μη ξεχωρίζει, μαγκιά του, αλλά το τηλέφωνο έχει φήμη, όχι χάρη 😉

dimpep

@ Christos Να πω και εγώ την αποψή μου μιας και είμαι έξω απο το χορό εφόσον δεν είχα ποτέ την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσω κάποιο Samsung ή Apple Smartphone και πιστεύω πως τα βλέπω αντικειμενικά. Και οι 2 εταιρίες πατάνε σε γραμμές εξελίξεων που έχουν πουλήσει, και όσο πουλάνε δεν θα ρισκάρουν μεγάλες αλλαγές ( τουλάχιστον στην εμφάνισή τους). Ποιος θέλει να βγάλει κάτι που δε θα ξέρει ο κόσμος, και να φοβάται ότι θα πιάσει πάτο; Κανένας παραγωγός.. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι εθισμένοι στην κάθε ιδέα.. Οι εταιρίες έχουν γίνει πολιτικά κόμματα στο μυαλό των σημερινών ανθρώπων. Δε θα πάψει ποτέ να υπάρχει διχασμός. Το κακό είναι ότι υπάρχει βέβαια η προσωπική γνώμη, αλλά χάνεται η αντικειμενικότητα. Τώρα, το νεο τηλέφωνο, δε μου δείχνει κάτι το τρομερό.. όσο απο επιδόσεις, υπάρχουν κινέζικα κινητά που πετάνε, και ευχαρίστως θα έπαιρνα ένα , ξέροντας πάντα οτι θα άκουγα το εξής : ναι αλλά το δικό μου είναι iPhone ή το δικό μου είναι Galaxy SIII. Μη κολλάτε σε λογότυπα, να κάνετε value for money αγορές. Το σίγουρο είναι οτι κανείς σας δεν κερδίζει απο τη διαμάχη που δημιουργείτε, αντιθέτως όλοι αυτοί εκεί πάνω «χέζονται στο τάληρο» Να μη κοιτάζετε μόνο, να… Συνέχεια »

Γιωργος

Γεια σας.
Εχω δοκιμασει lumia 800 και galaxy SIII.
To lumia ειναι αρκετα σταθερο το galaxy κριμα οι 4 πυρινες και θες και μια μπαγαζιερα να το κουβαλας.Οποιοι εχουν χρησιμοποιησει τετοια κινητα θα καταλαβουν τι λεω.
iphone δεν ειναι κανενα.Και 10 πυρινες να βαλουν οι πλαστικουρες παλι θα σερνονται θα κολλουν θα σου χαλουν τα νευρα.
Ολοι γιναμε επιστημονες και κριτες.
Γιατι δεν στελνετε βιογραφικα στη samsung,apple,nokia κλπ?
Θελουν πολυ δουλεια ακομα οι αλλες εταιριες για να πιασουν την apple σε κινητα ,φορητους, σταθερους και tablet!
Για λογισμικο και υπηρεσιες δεν αναφερω τιποτα.
Τρεχουν να τη πιασουν αντιγραφουν προσπαθουν αλλα i δεν γινονται.

Pap Geo

@dimpep

Δε ξερω απο πηρες τη γνωμη και λες το iphone ποζεραδικο ή σαχλαμαρα..
Μπορω να σου αποδειξω στην πραξη ποσα μπορει να κανει και πολλα παραπανω απ το android.. Εχω και τα 2 λειτουργικα σπιτι (samsung galaxy S2 – ο αδερφος μου) απλα εχω φροντισει και ειμαι ψαγμενος οσο μπορω τουλαχιστον..

Αν εχεις παρει τη γνωμη σου απο καθε fashion victim τοτε δικο σου λαθος..
Μην εκφραζεις ομως τημηδενιζτικη γνωμη σου γτ προφανως δεν γνωριζεις μεχρι που φτανει το σκαλισμα του ios και τι μπορει να κανει..

Φιλικα.. Δε ξερω πιο ειναι καλυτερο λειτουργικο.. Για μενα προφανως ξερω αλλα μη χαρακτηριζουμε “σαχλαμαρα” κατι που απλα μπορει να μη σου κανει..
Κανει σε αλλους ομως..

dimpep

@Pap Geo

Το multitask στο android δεν έχει καμία σχέση με το multitask στο iOS.(preemtive multitasking στο android και backround core services στο iOS). Από άποψης σκαψίματος που λές, το android είναι μακράν καλύτερο. Οκ με jailbreak κάνεις αρκετά, αλλά δεν παύει το android να είναι opensource και το iOS όχι.

Και όπως και να το κάνουμε, είναι γνωστό, το βλέπουμε τριγύρω, ότι ο κόσμος αγοράζει iPhone επειδή το έχει και ο διπλανός του και θέλει να έχει το καλύτερο τηλέφωνο. Αν αυτό δεν είναι ποζεριά τότε τι είναι; Πάντως μαγκιά σου και μπράβο που ασχολείσαι με τα ενδότερα του iOS και δεν στέκεσαι στο να παίζεις μόνο finger cut 😉

johnny

Οταν η Apple εβγαλε το πρωτο smartphone ναι τοτε μιλουσαμε για την επιτομη της καινοτομιας.Απο το 4 και επειτα δεν εχει παρουσιασει κατι το ιδιαιτερο.

Ο ανταγωνιστης που λεγεται Google ειναι πολυ δυνατος.Μιλαμε για τον γιγαντα που κινει ολο το internet αυτη τη στιγμη.Δεν ειναι Samsung, LG ή HTC εναντιον Apple μην ξεγελιεστε.Το παιχνιδι ειναι στο λογισμικο, αυτο ειναι που αναδεικνυει το hardware και εκει το Android τρεχει 100αρι ενω το iOS παει με ρυθμους βαδην.

Το μελλον ανηκει ξεκαθαρα στο Android και διολου τυχαιο οτι παρα το οτι ειναι η νεωτερη πλατφορμα σε smartphones, ειναι η νο1 σε αριθμο χρηστων παγκοσμιως.

Pap Geo

Μακραν καλυτερο δεν ειναι τιποτα..
Τουλαχιστον απο θεμα επιδοσεων δεν υπαρχει το απολυτο..
Τα specs δε μεταφραζονται σε επιδοσεις παντα λογω της διαφορετικοτητας των λειτουργικων..

Αν καποιος παιρνει το iphone για να το παιξει μουρη τοτε ναι ειναι “καημενος” και αξιος τη μοιρας του..
Εγω το πηρα γιατι μου αρεσε κ οχι για να το δειξω στον απεναντι..

Και εχε υποψην σου πως πολλα απ αυτα που εχω κανει στο ios ο αδερφουλης μου με το open source galaxy 2 δε μπορει να τα κανει.. Και τουμπαλιν βεβαια..

Και παλι ομως επειδη βλεπω και τα 2 λειτουργικα και τις δυνατοτητες τους δε ξερω ποιο ειναι καλυτερο γενικα..
Υποστηριζω θερμα πως κανεις δεν ξερει παρα μονο για τον εαυτο του..

Απο κει και περα για το θεμα της ποιοτητας βγαζει ματι ποια ειναι καλυτερη επιλογη..
Οπως και επισης πιο ειναι πιο ανθεκτικο..
Ο καθεις παιρνει αυτο που θελει..
Και καλυτερα να μην υπαρχει μηδενισμος γενικοτερα και να μιλαμε σοβαρα χωρις σημαιες και ντουντουκες..

butters

Το πιο θεϊκό είναι ότι η Apple έβαλε 4″ σε 123.8 x 58.6 x 7.6 mm ενώ η Samsung π.χ. είχε βάλει 4.3″ σε 125.3 x 66.1 x 8.5 mm. Για να δω ποιοι έκραζαν το S2 για παντόφλα 😛

Techfan

Χαρηκα και εγω που εγινε (επιτελους) η παρουσιαση του iPhone 5 (περιεργεια μεγαλυτερη ειχα για τα 2 iPod).

Εσεις οι φανατικοι της apple ειδατε καποια ουσιαστικη αλλαγη? εμενα μου εμοιαζε για παρουσιαση του 4s…

Η apple ειναι σαν τη γρια γυναικα. Συνεχως μιλαει για την εκθαμβωτικη της ομορφια ως νεα, και νομιζει οτι παρολο που περασε μισος + αιωνας ακομα ειναι ελκυστικη…

Enough said.

Pap Geo

@techfan

Σχολιο 73!

Zωη

Apple Love!! https://youtu.be/j7F4q3c9zus
και κάτι ακομα είδες να λένε κακίες για τους ανταγωνιστέςστην παρουσίαση? Οποτε γνωριζουνε οτι θα ειναι ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ ΓΙΑ 2012-13

xenos

ο επεξεργαστης για οσους αναρωτιουνται ειναι δυπηρινος και η διαφορα ειναι στη διαχειριση του και στην αποδοση του https://www.phonearena.com/phones/Apple-iPhone-5_id7378

Dimos

Το χειροτερο ειναι πως ειναι BORING

και αυτο ειναι που απογοητευσε τους φαν

κατα τα αλλα ειναι μια super συσκευη

Αντώνης Μαρίνος

Σαν χρήστης smartphones εδώ και χρόνια (για να μην πω δεκαετία και βάλε), έχοντας περάσει από τα Palm στα πρώτα S100, S200 και μετά σε Touch, Omnia, Desire, Blade, X5, 2X και άλλα που δεν θυμάμαι, καθώς επίσης και -περιστασιακός- χρήστης αλλά ΠΟΤΕ κάτοχος κανενός προϊόντος της Apple, έχω να πω ότι, ακόμα και εγώ που δεν περιμένω απολύτως τίποτα από την Apple από άποψης καινοτομίας, η συγκεκριμένη συσκευή είναι σαν το 3ο sequel μιας ταινίας που κανένας δεν θέλει πραγματικά να δει, αλλά τελικά όλοι πάνε να δούνε λόγω του “hype” ή επειδή είναι “trendy”…. Σχόλια και συσχετισμοί του h/w του iP5 με οποιοδήποτε δυνατό Android είναι απλώς για να έχουμε να λέμε…από πλευράς απόδοσης οι καλές Android συσκευές έχουν ξεπεράσει το iP προ πολλού…από πλευράς s/w (ειδικά OS) άντε να πούμε -ακόμα μια φορά- ότι το UI του iOS είναι πολύ καλό. Και ? Πλέον το -εντελώς open source θυμίζω- JB είναι εξίσου ή ακόμα καλύτερο, ενώ οι δυνατότητες παραμετροποίησης/customisation του Android είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες. Και μην ακούσω ξανά το ίδιο βλαμμένο σχόλιο “όσα δεν φτάνει η αλεπού….” ή “όποιος δεν μπορεί να το αγοράσει…”. Μερικοί από εμάς μια χαρά μπορούμε αν το αγοράσουμε, αλλά επειδή δεν… Συνέχεια »

MEDS

Ρε παιδιά, σταματήστε να συγκρίνεται λειτουργικά και μη. Η αγορά είναι υποκειμενική, τελεία και παύλα.

Άλλο είναι το θέμα, ότι το κινητό που είδαμε εχθές δεν είναι το “iPhone 5” αλλά “iPhone 4s plus”.
Βγάλτε τις παρωπίδες και δείτε το, αυτό είναι.

Το πόσο καλό είναι δε με ενδιαφέρει, αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει όλους είναι το πόσο καλύτερο θα μπορούσε να είναι, αλλά για λόγους marketing (να πουλάνε κάθε χρόνο), δε το κάνουν.

Θα μπορούσε να είχε καλύτερη μπαταρία.
Θα μπορούσε να είχε καλύτερη κάμερα.

ΔΕΝ τα έχει, για να μας τα δώσουν του χρόνου σαν κάτι ΝΕΟ.

Zωη

https://youtu.be/KROYfsNl59U την καλημερα μου!!!

Pap Geo

@Αντωνης Μαρινος

Ελα ρε Αντωνη εχουμε ξανακανει αυτη τη συζητηση..
Πιστευεις οτι δεν υπαρχουν αυτοι που επειδη δε μπορουν να το παρουν το κραζουν? Μεταξυ μας τουλαχιστον…

Εγω το παραδεχομαι οτι το customization του android ειναι ενα βημα πανω..
Το οικοσυστημα ομως ειναι? δεν ειναι.. Η υποστηριξη των συσκευων ειναι οπως στο ios? Ουτε κατα διανοια..

Δεν ειναι να καταπιεις καποιο δολωμα.. Δεν σου κανει και μου κανει.. Απλο ειναι!
Δε προσπαθω να σου επιβαλλω κατι προς θεου.
Αλλα μη προσπαθεις και εσυ..

Βλεπω εδω σε ποστ και καθε ποστ που υπαρχει για το iphone υπαρχει τρελο tollαρισμα μεχρι αηδιας.. Περισσοτερα comment απο android fans μεχρι και 10πλασια..

Δεν καταλαβαινω απο που πηγαζει αυτη η αναγκη του κραξιματος πραγματικα..

Ναι θα το παρω και με προπαραγγελια μαλιστα.. Αλλα υπαρχει μια διαφορα. Εχω και θα το παρω και δε θα κοψω απ το φαι μου. Αν δε τα ειχα πιθανον να επαιρνα καποιο android..

Δεν εχω κολληματα.. Το μισος απο μερικους δεν εχω καταλαβει γτ η επιλογη ειναι δικη τους δεν τους αναγκαζει κανεις να το παρει..

MEDS

Συγνώμη @Pap Geo,

αλλά αυτό που έγραψες:
“Ναι θα το παρω και με προπαραγγελια μαλιστα.. Αλλα υπαρχει μια διαφορα. Εχω και θα το παρω και δε θα κοψω απ το φαι μου. Αν δε τα ειχα πιθανον να επαιρνα καποιο android..”

είναι λίγο προκλητικό.
Δε θα ξεκινήσω αντιπαράθεση, αλλά καλύτερα να μιλήσουμε για το θέμα μας. Κανέναν δεν ενδιαφέρει αν τα έχεις ή όχι, και ποιος τα έχει κλπ.

Pi

https://techcrunch.com/2012/09/13/the-iphone-5-event/ εάν έχετε 2-3 λεπτά να διαθέσετε, διαβάστε το, αξίζει! (Προσοχή: δεν ειναι για κομπλεξικούς)

Αντώνης Μαρίνος

Εγώ δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα με το iPhone, το αντίθετο μάλιστα, αφού έχω δηλώσει ότι εκπληρώνει συγκεκριμένες ανάγκες -οι οποίες απλώς δεν συμβαδίζουν με τις δικές μου. Έχω όμως δηλώσει ότι η νοοτροπία/τακτική/γραμμή πλεύσης της Apple με βρίσκει αντίθετο, κάτι που προφανώς επεκτείνεται και στο iPhone (όπως και στο Pod ή στα Mac): η λογική του “κλειστού” συστήματος/λειτουργικού. Πρόκειται για συζήτηση που θυμάμαι έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’70, και την έχω ζήσει σε όλες τις φάσεις της. Στα PCs πλέον έχει επικρατήσει το open, κάτι που φαίνεται να μην συμβαίνει -ακόμα- στα κινητά/tablets. Όπως λοιπόν είχα από τότε ενταχθεί στην πλευρά του “open” (συστήματος, λειτουργικού, λογισμικού κλπ), έτσι και τώρα. Όποιος το αγοράζει συνειδητά γιατί θέλει ή προτιμά ή του κάνουν ή τεςπα χρειάζεται μια iP συσκευή, καλώς πράττει. Δυστυχώς όμως -όπως αντίστοιχα μου έχουν πει και μένα- το ποσοστό αυτών των χρηστών δεν ξεπερνάει το 10% του συνόλου των χρηστών iPhone. Ως εκ τούτου, ο χαρακτηρισμός “fanboy” αντανακλά στο 90% των χρηστών, και ίσως η γενίκευση προσβάλει ή ενοχλεί τους λίγους προαναφερθέντες συνειδητούς χρήστες…όπως ακριβώς συμβαίνει πλέον και με τα Android κινητά (λίγοι power-users που θα χρειαστούν τα μεγάλα specs των ακριβών κινητών). Αν και στα… Συνέχεια »

Pap Geo

@Αντωνης Μαρινος +1

@MEDS
Εσυ το βρισκεις προκλητικο γτ δεν ειναι..
Αυτο πηγαινε σε οσους λενε “τρεξτε να τα σκασετε τωρα” και αλλα τετοια διαφορα..

Το οτι το βρισκεις προκλητικο μου θυμιζει καποιο περιστατικο που ενας εν ετη 2012 κυκλοφορουσε στην αθηνα με Lamborghini και τον κατεβασανε και το κανανε τοπι στο ξυλο..
Αμορφωσια μεχρι εκει που δεν παει..

Το οτι καποιοι περνανε δυσκολα ειναι δεδομενο και πραγματικα ειναι λυπηρο.
Αλλα τι να κανουμε.. Να πεινασουν και οι υπολοιποι με το ζορι για συμπαρασταση?

Συγγνωμη κ ολας.. Και μενα ο γειτονας μου εχει Porsche.. Να τον χαρακτηριζω ως προκλητικο δηλαδη? Μαγκια του δεν καταλαβαινω που ειναι το μεμπτο..

koko

ορισμενοι μαλλον περιμεναν καινοτομιες του τυπου να πεταει κεραυνους και να κλανει μαντρες το κινητο.οταν θα πυροβολει με λειζερ το iphone No 69 και θα κανει εσπρεσο με μοκα και σαντιγυ θα το παρω.

MEDS

@Pap Geo,

προκλητικό δεν είναι το ότι μπορείς να αγοράσεις iPhone, δε κατάλαβες καλά.
Προκλητικό ήταν το “Αν δε τα ειχα πιθανον να επαιρνα καποιο android..” που είπες.

Επίσης, άλλο η “Αμορφωσια” και άλλο η παιδεία.

panos

παιδια ξερουμε αν στο 4s και στο 4 πεσουν οι τιμες μολις βγει στην αγορα το 5 ?

Nefeli

Μιας και σε βλεπω τις τελευταιες 2 μερες να γραφεις απολυτα αφοσιωμενος και συγκεντρωμενος οταν εχεις χρονο σε φορουμ-αρθρα για το iphone 5,θα σου γραψω απο εδω τη γνωμη μου(και για τους υπολοιπους φυσικα) μιας και εχουμε συμφωνησει να μη διαφωνουμε για κινητα πλεον:)) Ναι,ειναι καλο να εχεις μεγαλυτερη οθονη στο κινητο, οταν παιζεις παιχνιδια,οταν σερφαρεις,οταν θες να δεις τα σκονακια σου (σαν καλη φοιτητρια που ειμαι και οταν ειναι δεν ειναι των 5.3”),η οταν θες να διαβασεις κατι σε περιπτωση αναγκης, Ειναι επισης καλο να μπορεις να ανοιξεις τον υπολογιστη και γρηγορα να περασεις ταινια με υποτιτλους,να περασεις pdf αρχεια η φωτογραφιες και να τα ταξινομησεις σε φακελους και διαφορα αλλα,γρηγορα χωρις να ανοιξεις itunes,που επειδη ξεχνας να το κανεις update,τη στιγμη που σε πιεζει ο χρονος περιμενεις να το κανεις και update γιατι δε σου αναγνωριζει τη συσκευη αλλιως (θυμασαι μωρο μου?:)) Ειναι επισης ωραιο να μπορεις το βραδυ να βλεπεις με streaming απευθειας απο το site σειρες ιαπωνεζικες-κορεατικες,ενω καποιος ανοιγει το viki μονο,που δεν τις εχει κι ολες… Και τελος ειναι σουπερ να μπορεις να αλλαξεις την εμφανιση του κινητου σου η τα εικονιδια κ.λπ και να τα κανεις ολα μωβ(favorite color). Σιγουρα υπαρχουν και αλλες πολλες… Συνέχεια »

dimpep

Κάτι άλλο, η apple είναι ή δεν είναι υποχρεωμένη, αφού υπέγραψε σύμβαση με την ΕΕ, να έχει ως φορτιστή microUSB και όχι να το πουλάει σαν αντάπτορα; Μήπως και εδώ αθέμιτος ανταγωνισμός;;; Λέω εγώ.

Και ναι είμαι hater γιατί δεν μπορεί εν έτη 2012 να σιγοντάρουμε μια εταιρία που πουλάει φύκια για μεταξωτες κορδέλες, και να λέμε και ευχαριστώ, αντί να κάνουμε όλοι μαζί ομαδικό μπουκοτάζ

Apostolos

Κατά την γνώμη μου είναι ένα αναβαθμισμένο κινητό…η apple πλέον πλην κάποιων εξαιρέσεων τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις και δεν είναι μπροστά. Η 4άρα οθόνη είναι πλέον επιλογή της Apple γιατί εκεί έχει πάει το παιχνίδι…και πιο πάνω…η χρήση του LTE επίσης…δεν καινοτόμησε πουθενά η apple και δεν ξέρω αν μπορεί να καινοτομήσει σε κάτι ή να κάνει κάτι πολύ διαφορετικά από ότι είχε κάνει μέχρι σήμερα (εκτός και αν το επόμενο iphone έχει πληκτρολόγιο σαν τα παλιά απλά τηλέφωνα…εμπρός ΠΙΣΩ!!!). Για μένα είναι αυτό που είπα στην αρχή…ένα αναβαθμισμένο κινητό με καλά specs καλή λειτουργία και συνεργασία του hardware με το software. Δεν θα μπω καν στην διαμάχη αν το ios είναι καλύτερο από το android…περί ορέξεως….η in-cell τεχνολογία πάντως πρέπει να είναι καλή μαγκιά…αν και δεν ξέρω αν πρέπει να χαρακτηριστεί ως καινοτομία της Apple αφου η οθόνη δεν είναι της Apple..:)

Pap Geo

@MEDS

Δεν εχεις διαβασει τα πιο πανω σχολια μου..

Σχολιο 79..

Το Ip 5 ειναι εξαιρετικο για μενα τουλαχιστον.. Αλλα με βαση την τιμη υπαρχουν πιο συμφερουσες αγορες με Android..

Τι να κανω που το Android εχει πολυ περισσοτερες και πιο φθηνες συσκευες οι οποιες αποτελουν και συμφερουσες προτασεις για καποιον που δεν εχει να δωσει τοσα?

Σε καλυψα?
Μην παραξενευεσαι επειδη θα το παρω.. Δεν τα βλεπω απολυτα τα πραγματα. ΑΠλα η προσωπικη μου γνωμη ειναι προσωπικη μου γνωμη!

Alex

Το 5 θα έχει την τιμη του 4S οπότε θα πέσουν.

MEDS

@Pap Geo

Μάλλον με έχεις μπερδέψει με κάποιον άλλο. Εγώ δεν έχω πει τίποτα για τις επιλογές σου, και ποιος είμαι άλλωστε για να σου πω.

Και για την ιστορία (το λέω σε παραπάνω σχόλιο), θα πρέπει να το αγοράσω το iPhone 5 λόγο της δουλειάς μου, όπως επίσης και κάποιο Android.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν ανήκω σε κάποιο στρατόπεδο, αλλά σαν καταναλωτής έχω απαιτήσεις.

panousis

Καλα ε μιλαμε τρομερη εξελιξη τους πηρε τοσα χρονια να μακρυνουν μιση ιντζα την οθονη κ σε 11 μηνες θα περιμενουμε το επομενο που θα ειναι ιδιο με καλυτερη καμερα κ θα κοστιζει αλλα 800€ οχι παιδια δεν σας δινω αλλα 800 για λιγο μεγαλυτερη οθονη εξελιξτε το εχετε μεινει στα ιδια τοσο καιρο ξεκολατε

George

Καλα μπορεί να μου πει κανείς γιατί τόσο ντορος για τα κινητά της apple. Δεν λέω πολύ καλα κινητά αυτο έλειπε να μην είναι όταν δίνεις 650 ευρώ αλλά τι παραπάνω έχουν τα κινητα της apple σε σχέση με τα κινητα άλλων εταιρειών. Ίσα ίσα υπαρχουν κινητα που έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά πχ 3d οθονη επεξεργαστεί με περισσότερους πυρήνες με μεγαλύτερη ταχύτητα και αλλά. Μην μιλήσω για την φωτογραφική των I phone βγάζει καλές φωτογραφίες μόνο σε εξωτερικό χώρο όπως συνέβαινε με τα παλιά κινητα που είχαν φωτογραφική μηχανή. Σε εσωτερικό χώρο η κάμερα του I phone βγάζει χάλια φωτογραφίες σκοτεινές με έντονο ψηφιακό θόρυβο. Και αυτο γιατί χρησιμοποιεί λάθος ταχύτητες κλειστού. Συγκρινα φωτογραφίες σε εσωτερικό χώρο με το I phone και με το αρχαίο αλλα τόσο μπροστά στο θέμα κάμερες Sony Ericsson k800. Μιλάμε τεράστια διάφορα αφήστε που το μενού της κάμερας είναι τόσο φτωχό όπως ήταν τα μενού κάμερας στα κινητα όταν είχαν κάμερες VGA και 1 megapixel.αφήστε που πολλά εξαρτήματα των iPhone είναι απο άλλες εταιρείες κάπου διάβασα ότι η οθονη είναι απο την lg και αλλα.

Λευτέρης

Το iPhone θα είναι πάντα η κορυφή… καμία απογοήτευση… το design είναι φανταστικό… η ταχύτητα εκπληκτική… όσο για την κάμερα… ήταν ήδη τέλεια… δεν ήθελε αλαγές… ένα απίστευτο κινητό στο πιο γρήγορο και εύκολο λειτουργικό… ούτε android να χάνεσαι… ούτε galaxy να μην χωράει στην τσέπη σου…

Παυλος

Ρε παιδιά τι τρώγεστε??αφήστε τους Μ……ς να πάνε να δώσουν 700+€ για να παρούν το 5αρι και πάρτε εσείς τα καλά της Samsung και των άλλων!Πάντα θα υπάρχουν βλάμενοι στον κόσμο!Και ναί θα περάσει το S3 σε πωλήσεις ειδικά στην Αμερική!Και τι σας νοιάζει?Πάρτε εσείς οτι θέλετε και αφήστε αυτους που νομίζουν οτι έχοντας iPhone έχεις κάτι παραπάνω απο μόστρα να νομίζουν!

SASD

Όσοι μιλάνε για επεξεργαστές τεχνολογικές καινοτομίες κτλ. Ας μας πούνε τι παιχνίδια παίζουν τα android με τους τετραπυρινους και τα tegra και μετά ας δούμε τι παιχνίδια παίζουν τα iphone με τους Α5 και Α6 επεξεργαστές. Ορίστε η πρόκληση 😉 Εκτός κι αν κάποιοι θέλουν τετραπύρινους επεξεργαστές για να παίρνουν τηλέφωνο και να βγάζουν φωτογραφίες και να ακούνε ραδιόφωνο.

Ορίστε πείτε μας Applications-games να δούμε τι παραπάνω κάνουν οι επεξεργαστές των Android εδώ είναι το θέμα

Appstore Rules !!!

SASD

Και επειδή το ξεκίνησα πάρτε και ένα παιχνίδι το οποίο βγήκε πριν 1.5 χρόνο για IOS X 🙂

https://itunes.apple.com/us/app/infinity-blade-ii/id447689011?mt=8

και ένα άλλο πιο πρόσφατο

https://itunes.apple.com/us/app/magic-2013/id502588466?mt=8

Και ορίστε και ένα τρίτο το οποίο λανσαρίστηκε σαν κορυφαίος τίτλος για το Tegra και τελικά το είδαμε πρώτα στο IOS X

https://itunes.apple.com/us/app/horn/id549350579?mt=8

Vasilis

@SASDS Εγραψες!!!! Πολυ σωστός! Μάλλον άλλοι θέλουν να πουλάνε μόστρα λέγοντας ότι έχουνε 4 πυρήνες που είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ στην καθημερινή χρήση και στο android market δεν έχει καμία εφαρμογή η παιχνίδι να τους υποστηρίζει. Μας τα έχουν πρηξει πια με το android, εάν δεν το γουσταρετε μη το πάρετε ρε παίδες!

panousis

Εχω 4s κ s3 κ παιζουν τα ιδια παιχνιδια μονο που στην οθονη του s3 ειναι απιστευτη εμπειρια με τα ζωντανα χρωματα το απολυτο μαυρο κ την μεγαλη οθονη το iphone φαινεται να ειναι χρονια πισω διπλα διπλα το μονο καλο οτι εχει γυαλι πισω που θελει προσοχη ομως γτ γρατσουνιεται ευκολα

Vasilis

@ Παύλος , μη τα ισοπεδωνεις όλα!! Πολυ κακια βγάζεις! Μήπως δεν σου κάθησε καμία γκομενιτσα που είχε iPhone? Ξέρεις και κάτι BMW x5 κλπ κάποιοι τα παίρνουν για μοστρα( επειδή είναι αναγνωρίσιμα) δεν σημαίνει αυτο ότι δεν αξίζει το αμάξι η ότι όλοι όσοι το χουνε είναι γι αυτο το λόγο! Το να με λες Μ…….Κα επειδή εδώ και 6 χρόνια έχω προϊόντα της apple και με έχουν βολέψει αφάνταστα είναι το λιγότερο βλακεία! Και ξέρεις κάτι ρε φίλε; Έχω δοκιμάσει και αλλα κινητα πανάκριβα htc one x , Nokia lumia 900, Samsung s3 και τι να κάνουμε τώρα;; Πάλι iOS ψηφίζω και θα το αγοράσω γιατί μου είναι εργαλείο και το γουστάρω! Λοιπόν άντε τραβα στην μαμά σου να σου μάθει τρόπους και μετα μπες σε forums . Κομπλεξικε…ε, κομπλεξικε

Pap Geo

@ Panousis

Αν δε βλεπεις διαφορα υπερ του 4s στα παιχνιδια τοτε 2 τινα συμβαινουν..
Ή δεν εχεις τις συσκευες που ανεφερες ή εγω ειμαι τυφλος..

@ SASD

+10

@ Παυλος

Σου επιστρεφω το χαρακτηρισμο εκτος κ αν εισαι 14χρονο.. Οποτε “λαστιχο”.. Ξερεις εσυ!!

Vagelis

Για όσους υποστηρίζουν ότι ποιο μεγάλη οθόνη συνεπάγεται και ποιο μεγάλες διαστάσεις.

Apple iPhone 5 Motorola RAZR M

Οθόνη 4” Οθόνη 4.3”
Διαστάσεις 123.8 x 58.6 x 7.6 mm Διαστάσεις 122.5 x 60.9 x 8.3mm
Βάρος 112 g Βάρος 126gr

Αν το iPhone 5 είχε το μέγεθος της οθόνης και τις διαστάσεις του RAZR M νομίζω ότι θα είχε ικανοποιήσει πολύ περισσότερο κόσμο. Και νομίζω ότι δεν θα έτρωγε τόσο κράξιμο σήμερα, γιατί στην ουσία πιστεύω ότι ο κόσμος δεν περίμενε κάτι καλύτερο από επιδόσεις και hardware πέρα από κάποια μεγαλύτερη κάμερα, οι προσδοκίες των περισσοτέρων ήταν κυρίως προς το design και μία μεγαλύτερη οθόνη.

Ιωάννης Π.

Είπα να μη σχολιάσω αλλά δεν κρατήθηκα,
Android με iOS είναι διαφορετικές φιλοσοφίες, Με το Android και τους τετραπύρινους και την ram μπορείς να έχεις ανοιχτό skype,messenger,music player, να είσαι στον browser και να κατεβάζεις και torrent! αν το θες!
Η Apple (και οι χρήστες της προφανώς) δεν τα θέλουν αυτά, θέλουν να εξασφαλίσουν 100% την αμεσότητα και την απλότητα του iOS και το καθαρό interface, γιαυτό έβαλε 4 πύρινες στα γραφικά! και βέβαια δεν τους κατηγορώ!
Εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία, το 90% (?) των χρηστών smartphone ανήκει στην δεύτερη. Γιαυτό και το 5άρι θα είναι εμπορική επιτυχία όπως και τα προηγούμενα, γιαυτό και η Apple δεν χρειάζεται να “κουραστεί” πολύ.
Αυτό που χαλάει πολλούς που παρακολουθούν τις εξελίξεις τις τεχνολογίας είναι η υπεροψία και κάποιες τακτικές της Apple, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις σκάρτα τα προϊόντα της, αν είναι πρώτα ή δεύτερα, τι σημασία έχει?

Lambros

Μια απλή αναβάθμιση στο hardware. Τίποτα καινούριο. Μια φορά έκανα τη βλακεία και πήρα σχετικά ακριβό κινητό (Sony Ericsson W995 – 450€) και το μετάνιωσα. Η τεχνολογία εξελίσσεται παρά πολύ γρήγορα και δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για κάτι το οποίο μετά από λίγο καιρό θα θεωρείται ξεπερασμένο. Εγώ τώρα έχω το sony ericsson xperia x10 mini pro το οποίο έκανε 150 ευρώ, και σε σχέση με το προηγούμενο κινητό μου κάνει σχεδόν τα πάντα λόγω android. Και επίσης αν ήταν λίγο πιο ανθεκτικό το iPhone θα άξιζε να το αγοράσει κάνεις. Που πέφτει κάτω και γίνεται λες και έχει τρακάρει με τρένο.

GiannisMix

https://micgadget.com/29723/the-undercover-report-on-how-the-new-iphone-5-is-made-inside-foxconn-factory/
Ψιλοασχετο το λινκ για το νεο αιφον αλλα δειχνει το τροπο παραγωγης του συμφωνα με τη ιστορια ενος κινεζου δημοσιογραφου.. Απλα ηθελα να το προωθησω 🙂

panousis

Pap Geo επειδη τα εχω κ τα δυο κ δεν εχω κ λογο να πω ψεμματα αλλα να βοηθησω τον κοσμο που δεν τα εχει κ θελει να ξερει λεω την γνωμη μου συμφωνα μ αυτα που βλεπω τωρα αν εσυ εισαι fanboy της apple η τυφλος δεν ξερω.. 😉

ACE79GR

να κανω μιια ερωτηση το 4αρι ποσο θα κανει ?

MEDS

Παιδιά δε ξέρω αν έχει ειπωθεί ήδη, αλλά μόλις είδα σε κάποιο άλλο site ότι το 16άρι iPhone 5 θα έχει $720, που σημαίνει 720 ευρώ (μιας και έτσι τα μεταφράζουν οι κλέφτες αντί να δίνουν την αξία της ισοτιμίας). Πολλά ρε γαμώτο, έχουν ξεφύγει…

Pap Geo

@Panousis
Καλα οκ δε το συνεχιζω..
Οσοι εχουν παιξει και στα 2 ξερουν πιο εχει καλυτερα γραφικα..

Προφανως αν καποιος επιλεξει με κριτηριο τη γνωμη σου ας προσεχε.. Τουλαχιστον για το θεμα gaming που εθεσες. Για οτιδηποτε αλλο ξανασυζηταμε..

@GiannisMix
Κατακριτεο.. Το διαβασα και ειναι κριμα.. Δυστυχως αυτα γινονται και στις αλλες εταιρειες που φτιαχνουν τα προιοντα τους σε τετοιες χωρες..
Δεν ειναι τυχαιο που ολα φτιαχνονται στη κινα..

@Ιωαννης Π.
Κανεις τετοια χρηση on the go??
Και σε βολευει το 3g δικρυο και δε σερνεται?
Γτ υποτιθεται οτι σε σπιτι, δουλεια κλπ κλπ με ελαχιστες εξαιρεσεις υπαρχει παντα ενας σταθερος υπολογιστης – laptop..

Δε βρισκω νοημα να τα κανεις ολα αυτα με το κινητο ενω εχεις υπολογιστη διπλα σου..
Αν παλι τα κανεις επειδη δεν εχεις εκει που εισαι pc τοτε χαρας το κουραγιο σου να κατεβαζεις και torrent παραλληλα..

Alex

Τιμες https://gdeluxe.com/how-much-will-iphone-5-cost-without-contract/ όμως εδω στη φρουτοπια δεν ξέρω τι τιμη θα του βάλουν. ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου.

panousis

Pap Geo ενω αν επιλεξει συμφωνα με τη δικη σου γνωμη σωθηκαν ασε ρε φιλε εχεις καει να υποστηριζεις την apple λες κ εισαι μετοχος το καλυτερο που εχει να κανει ο αγοραστης ειναι να τα πιασει κ τα δυο κ να τα συγκρινει πριν αποφασισει

Voyager13

Αυτούς που δεν έχουν ή δεν είχαν iPhone τους κατανοώ αφού δεν γνωρίζουν τι είναι το οικοσύστημα της Αpple , η σύγκριση και μόνο τεχνικών χαρακτηριστικών δεν δείχνει πιο τηλέφωνο είναι καλύτερο ή πιο γρήγορο. Στο θέμα μας θεωρώ την διάσταση των 4″ ιδανική αφού το τηλέφωνο θέλω να το χειρίζομαι με το 1 χέρι . Η οθόνη σίγουρα θα είναι η καλύτερη που υπάρχει , η ποιότητα κατασκευής του είναι άπιαστη , η εμφάνιση είναι υποκειμενικό πράγμα , εμένα μου αρεσει πολύ το μαύρο, η μπαταρία του θα διαρκεί περισσότερο , θα είναι ελαφρύτερο , θα έιναι σχεδόν 2 φορές πιο γρήγορο από το άριστο 4S , αν μπορούσα να διαθέσω τα χρήματα θα το έπαιρνα σίγουρα .

Makis

Η apple πρέπει όπως και δήποτε να μηνύσει και αυτό…… http://www.apple.gr
πως τις ξέφυγε…εδώ μηνύει μανάβικα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.