Το νέο iPhone 5S ανακοινώθηκε επίσημα

Αυτό είναι το νέο iPhone 5S επίσημα και κοντά μας από την Apple, μαζί με το φρεσκοανακοινωμένο και λίγο πιο οικονομικό iPhone 5C. Το νέο iPhone 5S έρχεται με επεξεργαστή A7 που προσφέρει διπλάσια ισχύ σε σχέση με το προκάτοχό του και επιδόσεις 64-bit τύπου desktop υπολογιστή. Η οθόνη παραμένει στις 4 ίντσες ενώ ο επεξεργαστής “εμπλουτίζεται” με το νέο στάδιο επεξεργασίας και ελέγχου κίνησης M7.

iPhone 5S, Επίσημες φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά

Update: iPhone 5S και iPhone 5C κυκλοφορούν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Η κάμερα του νέου iPhone 5S έχει 15% περισσότερα ενεργά pixels και νέο Flash με λειτουργία True Tone. Με τη λειτουργία burst mode η κάμερα μπορεί να τραβάει έως και 10 συνεχόμενες φωτογραφίες προσφέροντας την επιλογή να κρατήσετε την καλύτερη. Σε επίπεδο λήψης βίντεο μπορεί να τραβήξει υλικό με 120 fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) και ανάλυσης HD 1280×720 pixels προσφέροντας λειτουργίες αργής κίνησης.

Το νέο iPhone 5S όπως είχε διαρρεύσει νωρίτερα σήμερα, έρχεται με ψηφιακό αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίο ενσωματώνεται μέσα στο κεντρικό κουμπί home button.

Η τιμή του iPhone 5S στην Αμερική με 24μηνο συμβόλαιο θα είναι 199$ για την έκδοση με τα 16GB, 299$ για αυτή με τα 32GB και 399$ για το μοντέλο με τα 64GB. Δεν θα υπάρξει έκδοση με 128GB όπως είχε ακουστεί.

Το iPhone 5S θα ξεκινήσει να πωλείται στην Αμερική και σε κάποιες άλλες χώρες (η Ελλάδα δεν θα είναι ανάμεσα σε αυτές) στις 20 Σεπτεμβρίου.

νέο iPhone 5S, Το νέο iPhone 5S ανακοινώθηκε επίσημα

νέο iPhone 5S, Το νέο iPhone 5S ανακοινώθηκε επίσημα

νέο iPhone 5S, Το νέο iPhone 5S ανακοινώθηκε επίσημα

νέο iPhone 5S, Το νέο iPhone 5S ανακοινώθηκε επίσημα

νέο iPhone 5S, Το νέο iPhone 5S ανακοινώθηκε επίσημα

νέο iPhone 5S, Το νέο iPhone 5S ανακοινώθηκε επίσημα

νέο iPhone 5S, Το νέο iPhone 5S ανακοινώθηκε επίσημα

νέο iPhone 5S, Το νέο iPhone 5S ανακοινώθηκε επίσημα

νέο iPhone 5S, Το νέο iPhone 5S ανακοινώθηκε επίσημα

νέο iPhone 5S, Το νέο iPhone 5S ανακοινώθηκε επίσημα

νέο iPhone 5S, Το νέο iPhone 5S ανακοινώθηκε επίσημα

νέο iPhone 5S, Το νέο iPhone 5S ανακοινώθηκε επίσημα

νέο iPhone 5S, Το νέο iPhone 5S ανακοινώθηκε επίσημα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αποστόλης Ρόδος

Το μαύρο το έβγαλαν όπως παλιά με αλουμίνιο χωρίς βαφή μαύρη που έιχαν προβληματα.
Πιο όμορφο έτσι.

nixname

Ουαου 64bit μπραβο ρε apple αλλα τι να τα κανουμε σε 4 inches?
τα ιδια και τα ιδια…
Τελικα το Moto X ειναι φοβερο κριμα που δεν θα βγει στην ελλαδα!

Νιο

Τυπου desktop 64bit???? Αυτο ειναι το μονο μεχρι στιγμης που μου τραβηξε το ενδιαφερον….

Μαξ

Μπραβο στην apple εκανε τρελη προοδο, κι ομως θα τρεξουν να το παρουν σαν τρελοι καποιοι…

MANOS

A7, είναι το πρώτο chip 64-bit σε smartphone. Τόσο το iOS 7 όσο και οι εφαρμογές που έρχονται προεγκατεστημένες με το λειτουργικό σύστημα, έχουν υποστεί σχετικές βελτιστοποιήσεις για λειτουργία στα 64-bit, προσφέροντας 40x αυξημένες επιδόσεις και 56x βελτιωμένες επιδόσεις σε γραφικά. Επιρπόσθετα, βρίσκουμε και τον συνεπεξεργαστή M7, ο οποίος έχει συνεχή πρόσβαση σε δεδομένα από το γυροσκόπιο, την πυξίδα και το accelerometer, ούτως ώστε να υποβοηθήσει μια νέα γενιά εφαρμογών υγείας και άσκησης.

Όσον αφορά στην κάμερα, αισθητήρα 8 megapixel,15% μεγαλύτερος σε σύγκριση με αυτόν του iPhone 5, κάνοντας έτσι μεγαλύτερο το κάθε pixel και αφήνοντας να περάσει περισσότερο φως. Η εταιρεία σχεδίασε το δικό της φακό και χρησιμοποιεί πλέον διάφραγμα f/2.2. Στα του LED της κάμερας, έχουμε ένα «πραγματικού τόνου» dual LED flash, το οποίο βοηθάει στο να ταιριάζει το χρώμα του φλας με τον φωτισμό του δωματίου στο οποίο γίνεται η λήψη της φωτογραφίας.

Chris

νννννννννννναι, παιδιά, το 64bit κινητό θέλει και 64bit εφαρμογές, μέχρι να το “αγαπήσει” η κοινότητα θα είναι ακριβώς το ίδιο.
α, ακόμα κάνουμε συγκρίσεις android με μηλόφωνα? πέρασαν τα χρόνια

manos.d

Προφανώς θελω να πιστευω πως η cpu αν και 64 bit ειναι ARM αρχιτεκτονικη οποτε οι συγρισεις με desktop etc ειναι κατι παραπανω απο ανοητες….

Χρηστος

Καλο αλλα δεν ενθουσιαστικα κιολας…

MANOS

Το μεγαλύτερο ατού του για εμενα είναι ο 64μπιτος επεξεργαστής και οι εφαρμογές που θα το εκμεταλλεύονται θα δίνουν άλλον αέρα στην συσκευή, τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα έχουμε ξαναδεί

kostas

πσσσσσσσσ!!!!!1000 ευρω γιατι εχει ουαου καμερα!!σαν παρουσιαση του s4!!!τπτα το ενδιαφερον!!!!

filipgrk

Τι γινετε με την συμβατότητα με τις προηγούμενες εφαρμογές που ηταν γραμμένες πανω σε 32bitο σύστημα ?

MANOS

@filipgrk δεν νομίζω πως θα υπάρχει πρόβλημα, για τόσο χαζούς τους έχεις?

Γιάννης

Οποτε δεν εχει NFC…

stavros

Για μεση αναβαθμιση το τηλεφωνο τα σπαει….εκπληκτικος επεξεργαστης, φοβερη αναβαθμιση στην καμερα , και ανιχνευτης αποτυπωματος ολα τα λεφτα. Επισης με τα νεα χρωματα το τηλεφωνο ομορφαινει ακομα περισσοτερο.

Jason D.

Καμια ουσιαστικη διαφορα με το προηγουμενο πλην του 64μπιτ που για μενα προσωπικα δε λεει πολλα και του αισθητηρα αφης. Δυστυχως απο τι φαινεται το σαμσυνγκ σ4 ειναι ο κρυπτονιτης τους. ακομα και τωρα με αυτο το μοντελο δεν το φτανουν ουτε σε αποσταση βολης.

demetris

Παιδιά η οθόνη θα παραμείνει ίδια? (οι άλλοι πήγαν σε FHD οθόνες)

Sakis

Πραγματικά έχω το 5 και ψάχνω έναν έναν όμως λόγο για να πάρω το 5S και πραγματικά καταλήγω στο συμπέρασμα οτι είναι πεταμένα λεφτά……!!!!

angelos

Εμένα παιδιά μια φορά μου αρέσει. Πιστεύω θα πάει καλύτερα από το 5s. Και δεν το πρόσεξε κάνεις ? Πια το home baton δεν έχει το κλασικό τετραγωνάκι. Το νιώθω γυμνό…😭

thodoris
Thomas

Η Apple έβγαλε ένα διαμάντι, αλλά είναι στις 4 ίντσες. Λίγο μεγαλύτερο και τα Galaxy θα πήγαιναν δρόμο …

tasos

συμφωνω με τον προηγουμενο.το τηλεφωνο σπερνει απο οποια πλευρα και αν το δεις.ο ανταγωνισμος ομως ωριμασε και με τις μεγαλες οθονες τραβηξε τα πληθη.καποια στερεοτυπα και η αιωνια σκια του χαρισματικου jobs δεν εχουν αφησει την εταιρια να ‘ακολουθησει’ το ρευμα,για πρωτη φορα,των γεγονοτων.δεν ειναι κακο καμια φορα να κανεις ενα βημα πισω ωστε αργοτερα να κανεις 3 μπροστα.κατα τη γνωμη μου αυτο θα γινει του χρονου.με μια οθονη αφης στις 4.5 ιντσες και κοστος γυρω στα 500 ευρω θα κονιορτοποιησει τον ανταγωνισμο

Χ

Κουκλι 64bit OpenGL και δεν ειναι και παντοφλα η Apple mamise !!! Άντε να δούμε και τιμή…

demetris

Δηλαδή δεν ενοχλεί κανένα που η οθόνη παρέμεινε η ίδια?(όλοι πήγαν σε FHD)

Θάνος

Συγνώμη αλλά τι μεγαλύτερη οθόνη μου λέτε βρε παιδιάl Τηλέφωνο είναι, όχι τηλεόραση ή τάμπλετ να το βάζουμε στο αυτί και να γελάει ο κάθε πικραμένος με το γελοίο του θεάματος. 🙂

παναγιωτης

καλα ειμαστε σοβαροι ? το γεγονος οτι τωρα η nsa κτλ θα ξερουν ποιος χρησιμοποιει το τηλ. και θα εχουν και το αποτυπωμα σου στην βαση δεδομενων ? δεν σας λεει κατι…
το οτι ειναι 64bit…καλα ΔΕΝ ειναι καθαρο 64 χαλαρωστε… και στην τελικη σιγα την διαφορα 32vs64

kVel

Δεν μου αρέσει που ακόμα έχει ελλείψεις σε hardware όπως το NFC… Το θεωρώ κορυφαίο αλλά όταν δίνεις 700+ ευρώ έχεις την απαίτηση να τα έχει όλα…

sayian

Απο την στιγμη που κυκλοφορουν συσκευες οπως Note 3 gs4 και μονο που ακουω ”iphone” με ποιανουν γελια…

Θα ελεγα ”περαστικα σου apple Που εχεις μεινει τοσο πισω” αλλα η μαζα που ειναι θυμα του μαρκετινγκ θα κερδιζει παντα…

Και εμενα δεν μου αρεσει η ιδεα με το δακτυλικο αποτυπωμα…

παναγιωτης

“επιδόσεις 64-bit τύπου desktop υπολογιστή” ???
κωστα νομιζω πρεπει να αλαξεις αυτη την γραμμη… δεν ισχυει …ο επεξεργαστης ειναι arm δευτερον ειναι κινητο τριτων δεν εχει 4 gb ram για να κανει οτι πρεπει να κανει ενα 64μπιτο συστημα και τελος 64bit σε 4 οθονη και μονο που το ακουω ειναι για γελια.
σ ευχαριστω

MANOS

Τελικά αυτά τα τεραστια ποσα βελτίωσης που έλεγαν (40x αυξημένες επιδόσεις και 56x βελτιωμένες επιδόσεις σε γραφικά) για την 64bit αρχιτεκτονική είναι σε σύγκριση με το πρώτο iPhone. Πολλοί θα το δουν και θα ψαρώσουν, λίγοι όμως θα μάθουν την αλήθεια…

ΚΛΑΣΙΚΗ APPLE παίζεις με τα νούμερα πάλι! (όπως τα ψιλά γράμματα που περνάνε γρήγορα στις διαφημίσεις).

Παρόλα αυτά είναι μια παρα πολύ καλή βελτίωση χωρίς να χρειάζεται να πολλαπλασιάζει τους πυρήνες (Ο κάθε πυρήνας μπορεί να επεξεργαστεί 64bit δεδομένων, διπλάσια ποσότητα βιτ στον ίδιο χρόνο/κύκλο(Hz) θεωρητικά).

GT

μάνο επειδή παρακολούθησα την παρουσίαση είπε 2x σε γραφικά και επιδόσεις σε σχέση με το 5 και μετά έδειξαν ένα γράφημα που είχε όλα τα iphone και εκεί έλεγε ότι είναι 40x και 56x σε σχέση με το πρώτο iphone …. και στο site https://www.apple.com/iphone-5s/design/ αυτό λέει…..

Thodoris

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο – άσχετα αν μου αρέσει ή όχι – η αναβάθμιση 4->4s ήταν μικρότερη απ’ ότι η 5->5s. Όσον αφορά το τηλέφωνο μπορεί να είναι καλό προϊόν, όμως η εταιρεία και ειδικά ο γλοιώδης τρόπος που παρουσιάζει τα προϊόντα της είναι εμετικός.

Ηλιας

Απο οτι κατάλαβα :

το S στο 5S σημαίνει “SAME”

commando

Iphone 4S….not for sale yet!!!!

Σταύρος

Το touch ID το είχε η Lenovo στα λαπτοπ της εδω και 7 χρόνια… ναι ναι!

JohnGR

@MANOS Έλεος με το copy-paste. Το 64-bit άντε να προσφέρει 15% βελτίωση στην απόδοση.
To M7 σιγά την καινοτομία. Τα Snapdragon 600, 800 και ο 8Χ του Moto X έχουν αντίστοιχα κυκλώματα.
Και κάτι 40Χ και 56Χ είναι σε σύγκριση με το πρώτο iPhone…

alexsmr

Αλλη μια αποτυχια της apple. Τα iPhone τελειωσαν.. δν προκειτε να μπορεσουν να ξεπερασουν ποτε απο δω και περα Somny HTC και Samsung

MANOS

@JohnGR πήγαινε 6 σχόλια πάνω από το δικό σου και συγκεκριμένα στο νούμερο 29 και διάβασε και μην μην προτρέχεις χωρίς να διαβάσεις γιατί εκτίθεσαι.
Τα Snapdragon 600, 800 δεν νομίζω να έχουν παρόμοιο ξεχωριστό επεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης γιατί η Moto/Google το παρουσίασε σαν καινοτομία στο MotoX :S

keysmith

64bit και πολυπύρηνοι επεξεργαστές και ακόμα να στείλει ή πάρει ένα ringtone ή φωτογραφία με BT.. Απλά απαράδεκτο.

@MANOS

H Qualcomm έχει το SSC (Snapdragon Sensor Core). Απλώς δεν το πολυδιαφημίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.