Τι θα πρέπει να περιμένουμε από το νέο iPhone 5S

Λίγες ώρες μόνο μας χωρίζουν από την αποκάλυψη του νέου iPhone 5S και η παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα έχει πάρει φωτιά τσογάροντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις νέες λειτουργίες που θα φέρει το νέο μοντέλο. Είτε είστε φίλος της Apple και των iPhone είτε όχι, θα πρέπει να παραδεχθείτε ότι όλους μας ενδιαφέρουν οι ανακοινώσεις της Apple γιατι σε ένα βαθμό θα εξαρτηθεί και η μετέπειτα πορεία των ανταγωνιστών.

Τι θα πρέπει να περιμένουμε:
• Ψηφιακό αναγνώστη δαχτυλικού αποτυπώματος
• Νέο επεξεργαστή Apple A7 με 1GB μνήμη RAM
• 12 Megapixel κάμερα με διπλό LED flash
• Έκδοση σε χρυσαφί χρώμα
• Ίσως έκδοση με ενσωματωμένη μνήμη 128GB
• NFC τσιπ

Ποιες είναι οι δικές σας εκτιμήσεις;

νέο iPhone 5S, Τι θα πρέπει να περιμένουμε από το νέο iPhone 5S

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vaggelis

Νομιζω εχει ακουστει οτι δεν θα ανεβουν τα MP της καμερας, αλλα θα βελτιωθει η φωτογραφια σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου.

sonyxperiaL

και σιγουρα θα εχει λειτουργικο iOS 7…

Νio

Θα ήθελα να έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή σίγουρα, 2gb μνήμη ram 16mp camera ή την 20αρα της Sony. Φυσικά nfc κ δυο στάνταρ εκδόσεις . Μια με 64gb k mia 128. Κ τέλος τιμολογιακή πολιτική σαν του S4 π.χ. Τουλάχιστον για την μικρή έκδοση.

Λευτέρης

Θα υπάρχει live stream για την παρουσίαση της apple?

nikos

αν ειναι δυνατον τη εποχη που η samsung παρουσιαζει phablet με 3gb ram η apple να βγαζει νεο μοντελο με μολις ενα 1gb ram…απαραδεκτο!!!,και αν οντως τα mp τις καμερας παραμινουν ιδια ενω η sony παρουσιασε το z1 με 20.7 mp camera και η nokia το lumia 1020 με 41mp camera τοτε τι να πω οποιος το αγωρασει θα κλαιει τα λεφτουδακια του….μια συσκευη με του 2013 με specs του 2011 για να μην πω και πιο πριν!!!apple αν πραγματικα πιστευεις οτι οποιοσδηποτε αλλος εκτος απο τα fanboy σου θα αγορασει αυτο το αισχος τοτε πραγματικα κοιμασε ορθια και δεν βλεπεις τη συμβαινει περα απο τη μυτη σου!!!!

Εύα

Τι ωρα ειναι η παρουσιαση? Γνωριζουμε?

Giannisigoume

Apple πιάσει 5 κιλά ραμ κ 10 κιλά megapixel για να σταματήσει να γκρινιαζει ο @nikos

nikos

η παρουσιαση ειναι στις 20:00 ….

yiannis

@Nio νομίζω ότι ζητάς πολλά από το iphone 5s

Panagiotis

Φίλε nikos
Αν έχεις χειριστεί ποτέ iPhone, τότε θα ξέρεις πως δεν χρειάζονται όλα αυτά για να τρέχει νεράκι το iOS και οι εφαρμογές του. Επειδή το Android θυμίζει Windows Vista σε ανάγκη πόρων και τρέχουν όλοι να φορτώνουν μνήμη και επεξεργαστές για να μην lagάρουν οι συσκευές τους, και επιπλέον όλες οι εφαρμογές απαιτούν δύναμη για να τρέχουν σωστά, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και οι iOS ή οι win8 ή οι blackberry συσκευές να ακολουθήσουν αυτήν την λογική απλα διότι δεν χρειάζεται. Αν εσύ αγοράζεις κινητό με βάση τα specs τότε θα σου πρότεινα να ρίξεις μια δοκιμή πρώτα με τα δάχτυλα σου στα προαναφερόμενα και έπειτα να μας πεις αν σου φάνηκαν αργά ή πίσω σε τεχνολογία. Πάντα φιλικά.

GT

κακά τα ψέματα, η μεγάλη ανακοίνωση θα είναι το 5C και όχι το 5S, ειδικά αν λένε ότι το θα κυμαίνεται από 300-400 $ γιατί η apple πάει πλέον να χτυπήσει εκεί που οι άλλες εταιρείες υπερτερούσαν…. αυτό ρε παιδιά με τα specs πρέπει να σταματήσετε να το λέτε γιατί καταντάτε κουραστικοί…τα ίδια λέτε και με τα windows phone έλεος… δεν έχω δει ούτε ένα iphone να λαγκάρει σε εφαρμογές και γενικά σαν λειτουργικό δεν χρειάζεται τις παπάτζες του android… όλοι λέγανε μα που πάει το 5 να συναγωνιστεί το S3 (διπύρηνο με 1gb ram vs τετραπύρηνο με 2gb) και σε browsing άνοιγμα εφαρμογών και γενικά ήταν γρηγορότερο(εκτός των benchmarks που ανάθεμα κι αν λένε ποτέ την αλήθεια και τους δίνουν όλοι τόση σημασία)… εκεί που έχει χάσει τους οπαδούς της η apple είναι στο λειτουργικό που είναι τόσο κλειστό και αυτό είναι που πρέπει να διορθώσει…

Fotis Balopitas

Gt προρει να ειναι ετσι ομως το καλητερο κινητο για την εταιρεια θα ειναι το 5ς

GT

δεν διαφωνώ φώτη εννοείται , απλά κατά τη γνώμη μου η μεγάλη αλλαγή θα είναι ότι μπαίνει στα χωράφια των mid-range (που άμα κρίνω από τα specs που φημολογούνται μόνο mid δεν είναι )

MEDS

Το iPhone 5 είναι ένα πάρα πολύ καλό κινητό, το 5S απλά θα είναι λίγο καλύτερο, μέχρι εκεί. Μακάρι να κάνει άλμα, αλλά τα τελευταία χρόνια περιμένουμε πολλά και παίρνουμε λίγα.

djfapples

Πες αλεύρι το z1mini σε γυρεύει

Stefanos

Το iOS δεν χρειάζεται “βαρύ” hardware γιατί είναι κομμένο και ραμμένο για το συγκεκριμένο τηλέφωνο σε αντίθεση με το android που για να είναι συμβατό με τόσες εκατοντάδες συσκευές το έχουν κάνει ποιο ανοιχτό!! Και το iphone παρόλο που δεν είναι τόσο “δυνατό” κοντράρει στα ίσια τις μεγάλες ναυαρχίδες του android με τετραπυρηνους και 2-3gb ram. (δεν υπηρξα ποτε κατοχος iphone και ουτε προκειται να υπαρξω στο αμεσο μελλον). Όσο αναφορά τα mp της κάμερας δεν παίζουν πάντα ρόλο στην ποιότητα της τελικής φωτογραφίας αφού υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα που κάνουν ένα φακό άριστο.

Ed

Για το χρυσαφί, διάβασα ότι θα είναι μόνο στην έκδοση με τα 128 GB.
Ασπρο, Γκρί, Χρυσαφί: 16, 32, 128. Το 64 τι έγινε….

nikos

φιλε panagiotis επειδη ειμαι σιγουρος πως με περασες για κανενα fun του android πριν αρχισεις να βγαζεις συμπερασματα θελω να σου πω οτι οσο και αν ακουγεται περιεργω προτιμω wp8,παρολα αυτα πρεπει να παραδεχτουμε οτι πολλα android κινητα εχουν καλυτερα specs απο iphone και wp…προσωπικα δεν ειχα iphone και ουτε σκοπευω να αποκτησω παρολα αυτα εχω χειρηστει το iphone ενος φιλου για ενα διαστημα και δεν μπορω να σου πω οτι τρελαθηκα…ισως να ειμαι υπερβολικος και να ζηταω πολλα απο την apple αλλα τι να κανουμε ο καθενας εχει τις απαιτησεις του….συγχαιρω την apple για το πρωτο iphone γτ ηταν ενα τεραστιο αλμα στην κατηγορια των smartphone ομως απο τοτε εχει μεινει πισω…συγνωμη αλλα το θεωρω τουλαχιστουν απαραδεκτο να βγαλει η apple το iphone 5s με 8mp camera γτ ετσι μενει στασιμη στα τρια τελευταια μοντελα οσο αφορα την ram εγω τουλαχιστον θελω να κατεβαζω πολλες εφαρμογες και παιχνιδια και δεν μου φτανει….το συγκεκριμενο παραπονο το εχω και απο τα wp8 πλην του 1020…δεν ζητησα 5 gb ram οπως ανεφαιρε καποιος παραπανω αλλα τουλαχιστον 2-3 πιστευω οτι θα επρεπε να βαλει σε ενα κινητο με 700/800 ευρω….σε αλλους αρεσει και το δεχομαι ομως εγω το θεωρω κοροιδια συγνωμη apple δεν… Συνέχεια »

Fotis Balopitas

Εγω παντος εχω το 5 σε ασπρο το 32αρι και δεν ξερω αμα παρω το 5ς

nick

περιμένω πώς και πώς να ανακοινωθεί το 5C..Άντε ρε apple βγάλε και κάτι φθηνό

nikos

και για να μην αρχισετε να με λετε hater τις apple θα ηθελα να πω πως τη επικροτω για την retina display οθονη και τον καλο επεξεργαστη οπως και για το ιδανικο μεγεθος τον τελευταιων μοντελων τους….απλα κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει αυτα τα λεφτα….ισως σε μια πιο προσιτη τιμη οπως αυτη του 5c να το σκεφτομουν….

Iasonas

Παιδιά έχω το iPhone 5 και θα έλεγα ότι το αγαπάω είναι το πρώτο iPhone που πήρα…….θα ήθελα να πω ότι η apple δεν χρειάζεται να βγάλει καινούργιο μοντέλου γιατί θα είναι σχεδόν ίδιο με το προηγούμενο και φαντάζομαι η τιμή του θα είναι στο χιλιαρικο…..ωστόσο θα ήθελα πολύ να δω το 5c γιατί εάν πετύχει πιστεύω η apple θα είναι η καλύτερη εταιρία με διάφορα

Darth

@nikos φιλε Niko τι να κάνει το 2 3 gb ram το ios? από την στιγμή που δεν υπάρχει τρόπος να το εκμεταλλευτεί? έτσι να έχει? από την στιγμή που επέλεξαν αυτού του είδους λογισμικού με αυτή την πολιτική πάνω κάτω θα είναι στάσιμο

kostasb16b

Δεν ανέβηκαν τα ραμ γιατι ελάφρυνε το ios7 και δεν χρειαζοντε όλοι αυτοί η επεξεργαστές κτήνη για να δουλέψουν σωστά τα ios και WP
και τα έχουν αποδηξει σε παιχνίδια με φοβερά γραφικά κλπ

όπως και full HD χρειάζεται πάνω απο 5ιντσες και όχι με εμφανείς διαφορες..
ότι και να φέρει θα είναι καλό κινητό και θα κάνει και τις υπόλοιπες πλατφόρμες να τρέξουν και αυτο είναι καλό για όλους..

iPhone δεν είχα ποτέ..

User

Μάλλον δεν καταλάβατε τι εννοεί ο Νίκος (με τον οποίο συμφωνώ). Πέρα από το γεγονός ότι “και καλά” το iOS 7 τρέχει smooth n’ easy με 1GB RAM. Αυτό είναι μεγάλος περιορισμός στην κατασκευή εφαρμογών (αυτή είναι η γνώμη μου ως software developer). Ως χρήστης, θα έλεγα πως η apple μόλις πυροβόλησε τα πόδια της και άρχισε να χάνει την αξιοπιστία της και την φήμη της ως εταιρεία με “πρωτοπόρες ιδέες”. Επίσης χάνει και το hight class image, σαν να λέμε ότι η Lamborghini κυκλοφόρησε ένα 1200ρακι diesel. H Apple κάπου έχασε την μπάλα, είτε βγάλε overrated και overpriced συσκευές για τα fanboys είτε βγάλε συσκευές για όλο τον κόσμο… δεν γίνονται και τα δύο μαζί. Κλείνοντας, μια μικρή αναφορά στο iOS, του οποίου η γενική φιλοσοφία του “very-closed-source” και του “μονά-ζυγά δικά μου”, το καθιστά το μόνο λειτουργικό σύστημα που δεν έχει γίνει update εδώ και 5 χρόνια εκτός από μερικά μικρά tweeks. Apple σύνελθε και κάνε catch up την τεχνολογία γιατί δεν θα σε περιμένει, όσο “σανό” και αν πουλήσεις για χρυσάφι τα πρόβατα κάποτε θα τελειώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.