Οθόνες αφής, Νέα υλικά τις κάνουν πιο λεπτές και ελαφριές

Οι οθόνες αφής των tablet και smartphones καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας κάθε συσκευής. Ταυτόχρονα μαζί με τις μπαταρίες αποτελούν τα πιο “βαριά” υλικά των συσκευών αυτών. Στην προσπάθεια των εταιριών να κατασκευάσουν λεπτότερα και ελαφρύτερα tablet και κινητά, η εταιρία AGC έρχεται να δώσει λύση με την ανάπτυξη ενός νέου τύπου οθόνης με ιδανικά χαρακτηριστικά.

, Οθόνες αφής, Νέα υλικά τις κάνουν πιο λεπτές και ελαφριές

Οι οθόνες αφής που χρησιμοποιούμε στις συσκευές μας αποτελούνται από μια στρώση σκληρού υλικού ανθεκτικού σε γρατσουνιές και χτυπήματα και από μια στρώση μιας ανάμιξης γυαλιού και ηλεκτροδίων που προσφέρει τις δυνατότητες αφής. Η AGC ανέπτυξε ένα νέο υλικό το οποίο αποτελεί μια μίξη νατρίου και ασβεστίου με τη χρήση του οποίου κατάφερε να δημιουργήσει επιφάνεια αφής με πάχος μόλις 0.28 χιλιοστά ή αλλιώς 15% λεπτότερο από το γυαλί των 0.33 χιλιοστών που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα.

Εκτός από λεπτότερο το υλικό αυτό είναι και ελαφρύτερο κατά 15%, ενώ είναι έτοιμο για παραγωγή μέσα στον επόμενο μήνα. Λέτε να δούμε σύντομα ακόμα ένα θαύμα της μηχανικής με τα επόμενα smartphones να είναι πιο λεπτά κατά 0.5 χιλιοστά;

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alan

Πόσο πιό λεπτά πιά!!

Solon

Καλό, αλλά το πρόβλημα δεν είναι στις οθόνες, στις μπαταρίες είναι. Πότε θα το καταλάβουν να επενδύσουν εκεί;

Κώστας Βλαχάκης

Solon, πιστεύω ότι αυτό θα γίνει τα επόμενα χρόνια με την ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Τα λεφτά είναι στην αυτοκινητοβιομηχανία και αυτή θα επενδεύσει σε νέες τεχνολογίες μπαταριών που θα έρθουν μετά και στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Γιώργος Στείρος

Για 0,5 χιλιοστά τώρα;

an0nymouS

αφήστε τις οθόνες και πιάστε τις μπαταρίες καλύτερα..

Nickolas

Σίγουρα έχουμε μείνει πίσω στις μπαταρίες, αλλά τελικά νομίζω οτι είναι και θέμα λειτουργικού, καθώς για παράδειγμα ένα κινητό με symbian 3 και ένα με android με ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και μπαταρίες, κάνοντας παρόμοια χρήση, το πρώτο θα κρατήσει 2 μέρες, ενώ το δεύτερο μία με το ζόρι.

Panagiotis Nafpliotis

Η αλήθεια είναι ότι με τις μπαταρίες έχουμε μείνει πολύ πίσω. Οι οθόνες πλέον τους περισσότερους τους καλύπτουν οι μπαταρίες όμως δημιουργούνε προβλήματα…

Costas

Πολυ ωραια, ακομα και 0.5 καλο ειναι. Αλλα πρεπει οντως να κανουν κατι με τις μπαταριες. Ολα θα γινουν στο μελλον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones POCO Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Turbo/Poco F6: Αποκαλύφθηκε εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση

Η Xiaomi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα smartphone Redmi Note 13 Turbo που θα πωλείται παγκοσμίως ως Poco F6.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.