Σκέψεις για τη “Νέα Nokia” και το Nokia E7

Νωρίτερα σήμερα η Nokia ανακοίνωσε τρια νέα smartphones, τα Nokia E7, Nokia C7 και C6 τα οποία μαζί με το Nokia N8 θα αποτελέσουν τη νέα γκάμα κινητών/ smartphones για τους επόμενους μήνες. Ως γνωστόν ο CEO αλλάζει την ερχόμενη εβδομάδα μαζί με αρκετά άλλα στελέχη της Nokia και αναλαμβάνει Αμερικάνος.

, Σκέψεις για τη “Νέα Nokia” και το Nokia E7

Στην σημερινή παρουσίαση Nokia World 2010 εδώ στο Λονδίνο, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 3.000 άτομα, η Nokia μας “ορκίστηκε” ότι αλλάζει! Δηλώνοντας ότι αυτή ήταν η πρώτη εταιρεία που κατασκέυασε smartphone το 1996 με το πρώτο Communicator και ότι διατηρεί πάνω από το 45% της παγκόσμιας αγοράς στα κινητά τηλέφωνα, “φώναξε” πάνω από 5 φορές ότι είναι εδώ και τους επόμενους μήνες θα ανακτήσει το χαμένο έδαφος στα smartphones με μοντέλα (και MeeGo) που θα τρίβουμε τα μάτια μας.

Η Nokia αλλάζει, αυτό είναι προφανές. Διατηρώντας στο προσκήνιο την ιστορία της αλλά και το μεγάλο μερίδιο αγοράς του Symbian, αναζητά τρόπους να προχωρήσει μπροστά το επόμενο χρονικό διάστημα. Στέλεχος της Nokia μας είπε χαρακτηριστικά ότι μέσα στους επόμενους 6 μήνες θα γίνουν όσα πράγματα έγιναν τα προηγούμενα δύο χρόνια. Μεγάλες οι προσδοκίες λοιπόν για τον Φιλανδό κατασκευαστή που θέλει να προχωρήσει μπροστά, τόσο με το νέο λειτουργικό σύστημα Symbian3 όσο και με το αναμενόμενο MeeGo.

, Σκέψεις για τη “Νέα Nokia” και το Nokia E7

Από τα τρία μοντέλα που ανακοινώθηκαν σήμερα, όπως είναι φυσικό ξεχωρίζω το Nokia E7 (δείτε το βίντεο παρουσίαση). Από την επαγγελματική σειρά E series με μεγάλη οθόνη αφής 4 ιντσών τεχνολογίας AMOLED (αλήθεια δεν έβρισκε οθόνες AMOLED η HTC και το γύρισε σε SLCD και θα βρει τώρα η Nokia;), επεξεργαστή 680MHz που μπορεί να τρέξει πάνω από 25 εφαρμογές ταυτόχρονα ανοιχτές και πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο. Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, ολόκληρο το σασί είναι αλουμινένιο ενώ η μπαταρία του 1200mAh δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Ναι καλά διαβάσατε όπως και στο Nokia N8, έτσι και στο Nokia E7 η μπαταρία δεν αφαιρείται και οι κάρτες SIM και microSD μπαίνουν από τα πλάγια.

Η οθόνη AMOLED καλύπτεται από polarized γυαλί ώστε να μειώνονται οι αντανακλάσεις του φωτός και να αποδίδει καλύτερα. Και όντως, στην πράξη είναι πολύ καλή, δεν θα έλεγα όμως εξαιρετική. Το πλήρες QWERTY πληκτρολόγιο είναι πολύ άνετο με τα πλήκτρα να απέχουν μεταξύ τους ώστε να μην μπερδευόμαστε και γενικά αφήνει μια πάρα πολύ καλή αίσθηση κατά τη χρήση. Τώρα σε ότι αφορά το Symbian3 νομίζω ότι θέλει δουλείτσα ακόμα. Πατάς αρκετά πλήκτρα μέχρι να κάνεις αυτό που θέλεις. Πιστεύω ότι πρέπει να το κοιτάξουν αυτό εκεί στη Nokia.

Σε γενικές γραμμές το νέο Nokia E7 μου άφησε καλές εντυπώσεις και πιστεύω ότι μπορεί η κάμερα του Nokia N8 να είναι 12άρα και του E7 8Megapixels, αλλά η μεγαλύτερη οθόνη και το QWERTY πληκτρολόγιο, κάνουν τη διαφορά.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris

Οφείλει να αναγεννηθεί η ΝΟΚΙΑ, καθώς είχε πέσει σε λήθαργο για πολλούς μήνες.
Το Symbian εξακολουθεί να μή με πείθει, ακόμα και στη νεότερη έκδοσή του. Ίσως αν το ψάξω στην πράξη να αλλάξω γνώμη.
Όπως και να έχει, η ΝΟΚΙΑ πρέπει να πειραματιστεί σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα, όπως το Meego. Tο Symbian3, θεωρώ πως απλά θα καλύψει εμπορικά το μεσοδιάστημα από σήμερα έως την έλευση του Meego, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το καταργήσει, απλά χρειάζεται ένα λογισμικό ….ναυαρχίδα

tomy

το n9 ποτε βλεπετε να παρουσιαζεται?θα αργησει πολυ?

haris

λες ότι η μπαταρία τόσο στο Ν8 αλλά και στο Ε7 δεν αλλάζουν.για το Ε7 δεν ξέρω αλλά για το Ν8 υπάρχουν δύο βίδες στο κάτω μέρος τις ξεβιδώνεις και την βγάζεις
https://mynokiablog.com/2010/05/02/pics-removing-the-battery-on-the-nokia-n8/

giannis

Ρε Κώστα ήθελα να σε ρωτήσω και μετά είδα και σύ το ίδιο αναρωτιέσαι.Πώς γίνεται η HTC να σταματάει την χρήση amoled επειδή η samsung δεν της δίνει και να αρχίζει η νόκια να φοράει amoled;

haris

μπορεί η nokia να παίρνει από την lg.η samsung έχει αλλά τις θέλει για τα κινητά τις και έριξε την μπάλα έτσι στην lg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.