Νέο Xperia KitKat UI, Έτοιμο για το Sony D6503 ‘Sirius’

Πολλαπλές διαρροές για την επικείμενη ναυαρχίδα της Sony, με κωδική ονομασία D6503 ή Sirius, έχουν δείξει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Mία νέα διαρροή, όμως, αυτή τη φορά ,μας δείχνει το νέο UI που θα έχει η νέα ναυαρχίδα με την έκδοση Android Kitkat 4.4.2, ενώ αποκαλύπτει και μερικές δυνατότητες της συσκευής.

Η νέα έκδοση του Xperia UI μαζί, φυσικά, με την αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του Android, θα φέρει πολλές αλλαγές στην ναυαρχίδα που ετοιμάζει η Sony. Τα νέα χαρακτηριστικά είναι πάρα πολλά όπως, δυνατότητα καταγραφής video 4K, δυνατότητα καταγραφής Timeshift video, 2 Home Launchers, USB DAC, Glove Mode, Smart backlight control και άλλα.

Η δυνατότητα καταγραφής video 4K είχε διαδοθεί το καλοκαίρι πως θα την βλέπαμε στο Xperia Z1 κάτι που δεν έγινε, αλλά από τι βλέπουμε στο screenshot η δυνατότητα αυτή προστέθηκε στο Sirius. Όσον αφορά το Timelapse, η δυνατότητα αυτή μάλλον θα είναι παρόμοια με το slow motion video που καταγράφει το iPhone 5S, αλλά με τη δυνατότητα προσθήκης slow motion εφέ από τη Sony.

Xperia UI, Sony Sirius, Νέο Xperia KitKat UI, Έτοιμο για το Sony D6503 ‘Sirius’

Όσον αφορά την οθόνη έχουμε νέα χαρακτηριστικά όπως Glove Mode, που το είδαμε στο Sony Xperia Sola, White Balance που θα επιτρέπει την διαβάθμιση του λευκού χρώματος της οθόνης, και την επιλογή Smart backlight control που είναι ίδια με την επιλογή που έχει η Samsung στις δικές της ναυαρχίδες. Αυτό επιτρέπει στη συσκευή να κρατάει τον οθόνη ανοικτή, όσο ο χρήστης την κοιτάζει ενώ όταν απομακρύνει το βλέμμα του να κλείνει. Επιπλέον η Sony πρόσθεσε την δυνατότητα που έχει το Xperia Tablet Z, στη ναυαρχίδα της, έτσι με ένα διπλό άγγιγμα θα “ξυπνάει” η οθόνη.

Xperia UI, Sony Sirius, Νέο Xperia KitKat UI, Έτοιμο για το Sony D6503 ‘Sirius’

Εκτός των άλλων η Sony πρόσθεσε δύο launcher, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε μεγάλη εταιρία. Ο ένας launcher ονομάζεται Simple Home και στοχεύει σε χρήστες με προβλήματα όρασης ή χρήστες μεγάλους σε ηλικία. Το UI του Simple Home, έχει μεγάλα γράμματα και εικονίδια σε όλο το UI. Ο άλλος είναι ο γνωστός Xperia Home που έχουμε δει όλοι στις Xperia συσκευές.

Xperia UI, Sony Sirius, Νέο Xperia KitKat UI, Έτοιμο για το Sony D6503 ‘Sirius’

Στη διαρροή του UI φαίνεται πως η συσκευή θα είναι αδιάβροχη, εξοπλισμένη με NFC, δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD. Τέλος ποιο κοντινές φωτογραφίες της συσκευής μας δείχνουν διπλά ηχεία, στο πάνω και κάτω μέρος της συσκευής.

Xperia UI, Sony Sirius, Νέο Xperia KitKat UI, Έτοιμο για το Sony D6503 ‘Sirius’

Εκτός από αισθητικές αλλαγές στο UI, η Sony άλλαξε και το boot animation για τη νέα της συσκευή που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=7K5AMAlxcac

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Αρχίσαμε!!!

PANOS

Η Sony μπαίνει δυναμική στο παιχνίδι με ωραίες δυνατότητες.Μακάρι να δώσει και για το Xperia L το 4.4.2.

Δημητρης

Να πω οτι και το gs4 εχει δύο launcher, εναν πολυ απλο και τον κανονικο!!!

j

ελεος. σε καθε αρθρο εχουμε και μια πορδη της samsung που πεταγεται(χωρις παρεξηγηση). Το αρθρο ειναι για τη σονυ. Αν θελετε να μιλησετε για τη σαμμυ αλλου!!!!!!!!!!!

Andreas

Διόρθωση έκανε το παιδί για το άρθρο μην αρπάζεσαι έτσι,αν ήταν HTC και όχι Sammy θα ήταν όλα καλά?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.