Τα νεότερα smartphones έχουν λιγότερα τοξικά από τα παλαιότερα

Το iFixit ήρθε σε συνεργασία με το HealthyStuff.org προκειμένου να μελετήσουν το ποσοστό των τοξικών χημικών που υπάρχουν στα Smartphones και τα άλλα gadgets που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Διαπίστωσαν ότι όσο πιο νέα είναι μια συσκευή τόσο πιο “καθαρή” είναι, κάτι που δείχνει ότι οι εταιρείες παίρνουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις που γίνονται από τους διάφορους φορείς, κυβερνητικούς ή μη.

Η χημική ανάλυση έγινε σε 36 διαφορετικές συσκευές, οι οποίες βαθμολογήθηκαν στην κλίμακα από το 0 έως το 5, με το χαμηλότερο σκορ να είναι και το καλύτερο. Χειρότερα τα πήγαν τα παλαιότερα smartphones, όπως το Nokia N95, ενώ καλύτερη επίδοση σημείωσαν νεώτερες συσκευές όπως είναι το iPhone 5. Υψηλότερου κινδύνου θεωρούνται τα smartphones που είχαν κάνει την εμφάνισή τους πριν από το 2010, ενώ χαμηλότερου εκείνα που έκαναν την εμφάνισή τους το 2012.

Δείτε και τα σχετικά διαγράμματα, αλλά και το βίντεο παρακάτω του Healthystuff.org για τα τοξικά στα smartphones.

, Τα νεότερα smartphones έχουν λιγότερα τοξικά από τα παλαιότερα

, Τα νεότερα smartphones έχουν λιγότερα τοξικά από τα παλαιότερα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.