Newkia, Η εταιρεία που θα φέρει το Android στη Nokia

Μπορεί το άρμα της Nokia να είναι όσο ποτέ άλλοτε συνδεδεμένο με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone, αλλά κάποια πρώην στελέχη της εταιρείας έχουν άλλη άποψη και ονειρεύονται να δουν ένα κινητό Nokia με το πράσινο ρομποτάκι. Αυτό γίνεται εμφανές από τα όσα δηλώνει ο ιδρυτής της νέας εταιρείας που φέρει το όνομα Newkia και δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας.

Ο Thomas Zilliacus ήταν CEO του τμήματος Ασίας και Ειρηνικού της Nokia. Τώρα, υπόσχεται να φέρει τα πλεονεκτήματα του hardware της Nokia με τα καλά του λειτουργικού συστήματος Android. Πρόκειται σίγουρα για ένα φιλόδοξο σχέδιο που δεν μπορεί κανείς να πει από τώρα πώς θα τα πάει στο περιβάλλον υψηλού ανταγωνισμού που ορίζει τον κόσμο των smartphones.

Newkia, Newkia, Η εταιρεία που θα φέρει το Android στη Nokia

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tony Cool

Ναι ρε μάγκα!!!

Nick Sfak

920 με 4.3.. *_* Όνειρο ζώ μην με ξυπνάτε!

mustang

Αυτος στη φωτο μοιαζει με κολληταρι του Γαβαλα, τωρα για ανδροιντ μου ειναι αδιαφορη μια τετοια κινηση

Kostas K.

Καταντια…

Nick

Αν γίνει κάτι τέτοιο πιστεύω η nokia θα δεί αλματώδη ανάπτυξη στις πωλήσεις της.

tolkιen

Καλα οκ. Το ονομα σιγουρα θα αλλαξει. Υπερβολες.

tasos

Nokia vs Newkia….προβλέπεται μήνυση για καταπάτηση πατεντών. ακόμα και από Microsoft λόγο συμβολαίου ως το 2016 .

Junkermann

Εδώ ταιριάζει το «κοιμάται κι ονειρεύεται πως την αυγή παντρεύεται».

Ακόμα και αν τα καταφέρουν να κάνουν χρήση του ονόματος «Νόκια», πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, απλά θα γράφει «Νόκια» και τίποτα παραπάνω. Όλο το έμψυχο και άψυχο δυναμικό του τμήματος τηλεφώνων πωλήθηκε. Όλοι οι σχεδιαστές, προγραμματιστές, μηχανικοί και υπόλοιποι υπάλληλοι, όλα κέντρα έρευνας, δίκτυα πωλήσεων, marketing, service, όλα τα εργοστάσια θα ανήκουν στην νέα εταιρεία όταν ολοκληρωθεί το deal.

32.000 υπάλληλοι θα αλλάξουν αφεντικό.
Πόσοι από αυτούς θα φύγουν για να φτιάξουν την νέα newkia; 32;

_Junkermann

tasos

το όνομα Nokia παραμένει και στα feature phone και Asha και Lumia https://www.wpcentral.com/nokia-sales-boss-confirms-windows-phone-unified-branding

Λορέντζος

Αντε επιτελους αυτο να δουμε και τελειωσαμε σαν gatzetakides….

Darth

προβλέπω μήνυση από τον όμιλο kia/hyundai

Junkermann

Μερικές επεξηγήσεις από το επίσημο blog της Νόκια:

We ask Nokia sales boss Chris Weber: “Sell me a Nokia”
https://conversations.nokia.com/2013/09/09/we-ask-nokia-sales-boss-chris-weber-sell-me-a-nokia/

What’s next for Lumia and Asha?
https://conversations.nokia.com/2013/09/04/whats-next-for-lumia-and-asha/

Asha, feature phones and the future
https://conversations.nokia.com/2013/09/06/asha-feature-phones-and-the-future/

_Junkermann

machinegun

καταντια δεν ειναι,κια μπορει να ειναι αλλα νοκια με android πιστευω,λεω εγω τωρα θα πατησει αλλες εταιριες.φανταζομαι ενα νοκια 620 που εχω στην ακρη να γινεται την επομενη μερα αναβαθμισει απο windows phone σε android ψσσσσ…….

apostolos

Μπραβο του

keysmith

Τι NOKIA με android τρομάρα τους… Τι σχέση έχουν με την nokia? Εντάξει κάποτε δούλεψαν σε αυτή, ε και? Σφετεριστές, λαμόγια που θα βγάλουν ΟΕΜ κινεζιές έστω με λίγη ποιότητα με το όνομα (που παραπέμπει στη) ΝΟΚΙΑ. Τσάμπα brand name πάνε να χτίσουν. Οχι πως δεν θα ήθελα να δω nokia με android.. αλλά δεν με πείθουν οι τύποι και δεν μου αρέσουν τα ονόματα τύπου (abibas, αντί adidas).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ!

ΝΟΚΙΑ με Android και ας πεθάνω….!!!! 😛 😛 😛

Γιώργος

Νομίζω η Jolla είναι πραγματικά ότι απέμεινε από την ΝΟΚΙΑ. Αυτό που παράτησε η ΝΟΚΙΑ (βλέπε meego) για τα μάτια της Microsoft προσπαθεί η Jolla να το αναστήσει (βλέπε sailfish). Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν θα τα καταφέρουν.

γιωργος

το θεωρω πολυ σωστο βημα καθως μια εταιρια οπως η nokia με αριστη ποιοτητα κατασκευης και μεγαλη εμπειρια στη διημιουργια smartphones με πολυ καλες καμερες απλα χαραμιζεται χρησιμοποιοντας windowsphone os.

iceman

εδω φαινεται καθαρα σε ενα πρωτοτυπο που δειχνει ποσο μπροστα ηταν η νοκια πολυ καιρο πριν εμφανιστει το iphone. το κινητο αυτο τρεχει μια εκδοση symbian με πληρη οθονη αφης. εδω φαινεται καθαρα ποσο λαθος εκαναν τοτε εκεινοι που διοικουσαν την νοκια και δεν προχωρησαν στην υλοποιηση του σχεδιου αυτου.

https://nokiagadgets.com/2013/09/10/nokia-touch-screen-smartphone-called-myorigo-from-2003-pictured/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.