Οι επόμενης γενιάς μπαταρίες θα διπλασιάσουν τη διάρκεια ζωής τους

Οι lithium ion μπαταρίες που έχουμε σήμερα στα κινητά έχουν περιορισμένη απόδοση λόγω του «ion» που έχουν στην ονομασία τους, μπορούν με ασφάλεια να χρησιμοποιήσουν lithium μόνο στο κομμάτι που έχει ιόντα, χάνοντας έτσι μεγάλο κομμάτι δυναμικής ενέργειας.

Ωστόσο ερευνητές από το Stanford δημιούργησαν μια νέα μπαταρία λιθίου η οποία θα μπορούσε να κρατήσει για πολύ περισσότερο από τις σημερινές. Η τεχνική επιτρέπει πυκνότερο, πιο αποδοτικό λίθιο στην άνοδο της μπαταρίας (που αποφορτίζει τα ηλεκτρόνια), χρησιμοποιώντας νανοσκοπική «ασπίδα» άνθρακα που κρατά τα μη σταθερά χημικά στοιχεία. Μη ελεγχόμενα τα στοιχεία αυτά αποφορτίζουν γρήγορα τη μπαταρία και μικραίνουν τη διάρκεια ζωής της.

Το αποτέλεσμα είναι μια μπαταρία η οποία κρατά πολύ περισσότερο απ΄ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα κινητά που θα είναι εξοπλισμένα με lithium cells θα μπορούσαν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους δυο με τρεις φορές περισσότερο. Η τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ωστόσο, πρέπει να γίνει ακόμη δουλειά για να δούμε τις μπαταρίες αυτές να βγαίνουν στην αγορά αλλά περιμένουμε τα gadgets στο μέλλον να έρθουν με μπαταρίες που τουλάχιστον θα κρατάνε πάνω από μια μέρα και χωρίς να είναι τεράστιες.

επόμενης γενιάς μπαταρίες μεγαλύτερη διάρκεια, Οι επόμενης γενιάς μπαταρίες θα διπλασιάσουν τη διάρκεια ζωής τους

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αποστόλης Ρόδος

Αμήν και πότε….

wrangler10

Αυτά τα άρθρα με τις μπαταρίες που “θα”κάνουν πράματα και θάματα έχουν καταντήσει ανέκδοτο.Εδώ και χρόνια η ίδια καραμέλα.

edd

Μακάρι να το καταφέρουν. Προσωπικά είμαι απαισιόδοξος ότι αυτό θα γίνει σύντομα μιας και το λίθιο είναι πολύ ασταθές. Οπότε θα πρέπει να φτάσουν το fail-ratio στο ~0% για να έχουμε κινητά και όχι χειροβομβίδες.

GiorgosM

@Wrangler10 +1.000 👌

ΚωσταςD.

Ανεκδοτο, οπως λεει ο φιλος πανω. Αλλα απ’ οτι εχω καταλαβει: οσο υπαρχει λιθιο λιθιο θα “τρωμε” χαχαχαχα :). Οταν τελειωσει η κονομα απο το λιθιο και ισως και το λιθιο θα παρουσιασουν το επομενο και ηδη ετοιμο και δοκιμασμενο στα εργαστηρια τους υλικο των “νεας γενιας” μπαταριων. Τους εχουμε μαθει πλεον…

i love rihanna

Μονο λογια ειναι ολοι τους… Απο πραξεις τιποτα

johnskr

Ημουνα νιος και γερασα.

Manos

Υπάρχει και τηλέφωνο Thl 5000 που βγήκε τώρα, μερικά μαγαζιά κινέζικα φυσικά το έχουν και η μπαταρία του είναι από την νέα εταιρία Αμερικανικη Amprius.

πατρινος

μπαταριες εχουμε.ρευμα δεν εχουμε γιατι τρομαζω να πληρωσω το λογαριασμο και πρεπει να μεινω νηστικος 2-3ημερες για να φορτισω το κινητο

Κώστας

Υπάρχουν κινητά που έχουν αυτονομία 6 ημέρες με καθόλου (Idle) χρήση η 4-12 ώρες με full χρήση.
Να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να επιβραδυνεται η κατανάλωση ενέργειας στην μπαταρία και ταυτόχρονα χαμηλότερης κατανάλωσης εξαρτήματα, Αυτό το λέει η απλή μαθηματική καθημερινή λογική.

Γιαννης

“μπαταριες εχουμε.ρευμα δεν εχουμε γιατι τρομαζω να πληρωσω το λογαριασμο και πρεπει να μεινω νηστικος 2-3ημερες για να φορτισω το κινητο”

Πατρινε, ας μην ειμαστε υπερβολικοι. Οι φορτιστες κινητων καταναλωνουν χαμηλη ενεργεια κι εχουμε απο τα χαμηλοτερα κοστη ρευματος στην Ευρωπη. 3-4 ωρες τη μερα να εχεις το κινητο σου να φορτιζει θα πληρωσεις γι’αυτο στη ΔΕΗ το δυσθεωρητο ποσο των… 3-4 ευρω ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

Οι λογαριασμοι σου ειναι δυσθεωρητοι και τρομαζεις να τους πληρωσεις απο τα χαρατσια και χιλια δυο πανασχετα τελη που εισπραττει η ωραια μας κυβερνηση μεσω ΔΕΗ. Και δεκαπεντε κινητα να φορτιζες καθε μερα, πανω απο 4 ευρω το μηνα δεν θα εδινες γι’αυτα.

KOSTASG

ΜΑΚΑΡΙ!!!ξερει κανεις αν η ανωνυμες μπαταριες απο ebay παρουσιαζουν προβληματα(στην συσκευη)?

Φώτης

LG G FLEX..ο βασιλιάς σε αυτόν το τομέα με διαφορα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

Vivo X100 Ultra: Τeaser δείχνει καινοτόμες λειτουργίες κάμερας

Το πρώτο επίσημο teaser της επερχόμενης ναυαρχίδας της vivo, του X100 Ultra, είναι επιτέλους εδώ και αποκαλύπτει πολλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.