Τα επόμενης γενιάς chipsets δείχνουν τις δυνάμεις τους

Μερικά από τα επόμενης γενιάς chipsets πέρασαν από το γνωστό Geekbench benchmark test δίνοντάς μας μια πρώτη γεύση για το τι πρέπει να περιμένουμε. Στη λίστα εμφανίζονται επεξεργαστές που δεν έχουν ανακοινωθεί, μεταξύ αυτών είναι NVIDIA Denver 2, Samsung Exynos M1, Apple A9 και A9X, Huawei Kirin 950 και LG NUCLUN 2.

Το NVIDIA Denver 2 σκόραρε την υψηλότερη βαθμολογία στο single-core test, με 2599 πόντους. Το υψηλότερο σκορ στο multi-core test το είχε ο Exynos M1 της Samsung, με 7497 βαθμούς. Το multi-core αποτέλεσμα της Samsung ήταν το καλύτερο με διαφορά και ακολουθεί ο Huawei Kirin 950 στους 6096 πόντους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που απεικονίζονται στο παρακάτω γράφημα το Α9 της Apple έχει single-core σκορ 2090 και multi-core 3569 πόντους ενώ το A9X στο single core δίνει 2109 πόντους, αλλά τα καταφέρνει αρκετά καλύτερα στο multi-core test με 5101 βαθμούς.

Το Denver 2 έχει την ικανότητα να επιτύχει 117 fps off-screen με το GFXBench 3.0 benchmark Manhattan και 206.9 fps στο Tyrannosaurus (και πάλι offscreen). Ο Exynos M1 που λέγεται ότι έχει quad-core CPU 2.4 GHz σκόραρε 59.4 fps και 108.9 fps, ενώ ο Apple A9 30.3 fps και 66 fps σε Manhattan και Tyrannosaurus, αντίστοιχα.

Τέλος, οι πληροφορίες λένε ότι ο Kirin 950 θα κατασκευαστεί με την διαδικασία των 16nm και θα φέρει Mali-T880 MP6 GPU. Το NUCLUN 2 της LG θα κατασκευαστεί από την TSMC επίσης στα 16nm.

Τα επόμενης γενιάς chipsets δείχνουν τις δυνάμεις τους, Τα επόμενης γενιάς chipsets δείχνουν τις δυνάμεις τους

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκας tiamat

Okay!
αλλα επειδη οι επεξεργαστες υπερκαλυπτουν τις δυνατοτητες του λογισμικου και επειδη το τραυμα απο τον κτηνωδη σε δύναμη 810 ηταν βαρυ και νωπο στη μνημη μας, θελουμε πια επεξεργαστές με συνέχεια και σταθεροτητα στην αποδοση τους χωρίς throttling οχι μονο με ωμη δυναμη που τινάζουν τα benchmark και πυρακτωνονται σαν πυρηνικές κεφαλες!

nikmour

@παπαροκας tiamat σωστός! Αυτού του είδους τα benchmarks είναι για τα παιδάκια. Οι devs είναι άλλη ιστορία βέβαια.

vasilist

Σωστά και ο 810 ήταν κτήνος απόδοσης αλλά δεν μας είπαν πως είναι για 3 δευτερόλεπτα σε τηλέφωνο αλλιώς παίρνει φωτιά.
Και μην πείτε εμένα; δεν ζεσταίνει…λογικό είναι αφού τρέχει σε συχνότητες απόδοσης SD801.

kostas_falcon

Πάλι η σαμμυ θα παίξει μονη της καθώς σιγά μην μπει σε smartphone το soc της nVidia….

kostas_falcon

το παραπάνω το λέω καθώς θεωρώ σημαντικο το single score…..ακομη το android δεν έχει καλή αξιοποίηση των πολλών πυρήνων…..

tech21man

Ασε μας ρε tiamat

Σε αλλο αρθρο ελεγες οτι το huawei mate θα δωσει πονο με τον 950.

Ουτε μιση μερα δεν χρειαστηκε για να φαει ξυλο για δυο χρονια, πριν βγει.

Εκει δεν θυμηθηκες οτι μπορει να ανεβαζει θερμοκρασια το 950?

Σιγα μην εμπιστευθει κανεις τη huawei εναντιον των αλλων.

Επισης οι tiamat ειναι τραγικη μπαντα. Χαλια.

Ιωάννης jb

Ολα τα soc που εμφανίζονται σε αυτό το post έχουν αρνητικά άμεσα και έμμεσα!!!
Δε θα επεκταθώ περαιτέρω….
Ο sd820 δεν υπάρχει στη σύγκριση, είναι πασιφανές πλέον ότι έχει κηρυχθεί πόλεμος στην qualcomm απο τις υπόλοιπες εταιρίες του χώρου.. με σκοπό ποιόν άλλο, την κατάκτηση μεγαλυτέρου μεριδίου αγοράς!!!!
Και το λέω αυτό διότι δεν είναι δυνατόν το soc με τα λιγότερα πλην και σχεδόν κανένα πριν τον sd810…. να μη βρίσκεται εδώ, στη σύγκριση των κορυφαίων!!!!!
vasilislist και tiamat γνωστοί.. οχι απλά φαν.. ΚΑΡΑΦΑΝ τις samsung.
Μην λέτε ότι ζεσταίνετε ο 810!! το λέει η εταιρία που σας αρέσει εντάξει, αλλά να καταλαβαίνουμε και πότε μας κοροϊδεύει.. ανοίξτε τα μάτια σας!!!!!
Στη πράξη είναι αποδεδειγμένο ότι οι θερμοκρασίες τον δύο αυτών chip είναι σχεδόν ίδιες

Dimitris

Αυτό που όλοι έχετε γνώμη για τον sd810 ότι παίρνει φωτιά με λίγη χρήση πρέπει να το δούμε κάποια στιγμή.
Σταματήστε να παπαγαλιζετε ότι γράφει ο κάθε ένας για δικούς του λόγους.

Έχω ένα galaxy s5 και ένα M9 … και το HTC είναι μακράν πιο ψυχρό.
Πάρτε την συσκευή που έχει 810 και μετά κάντε του κριτική.

Nick

Παντού πόλεμος στην qualcomn λές και δεν καταλαβαινουμε για πιο σκοπό ανεβαίνουν τέτοια θέματα τέσπα δεν μπορεί πιο παλιά να ήταν το νούμερο 1 και τώρα τελευταία όχι πάρτε το χαμπάρι δεν τρώμε κουτόχορτο όπως νομίζετε. Αυτό το θέμα με την θερμοκρασία είναι ένα ψέμα καλά καλά δεν βγήκε ο 820 και τρέξατε να ανεβάσετε ότι είπε ένας ότι έχει θέμα. ΠοιKirin και ποιος exynos και παραμύθια κατεβάστε κάνα game oπως το rally drift και άμα δείτε τον δρόμο να μου γράψετε…power vr και ιστορίες…μόνο adreno και qualcomn.

Theodore.

Υποτίθεται ότι οι κατασκευαστές που θα βάλουν τα τσιπάκια,θα τα τεστάρουν πρώτα,και μετά θα τα τεστάρουν και οι αγοραστές.Αμα κάποια δεν είναι καλά,δεν θα φανούν αμέσως και θα πάνε άκλαυτα;

Sp

Η σαμσουγκ το τερματισαι παλι.. μπραβο! Γιατι το δικο της NVIDIA δεν χρησημοποιηται αφου διχνει πολυ καλος;

Panos7GR

Στο Android τουλάχιστον μόνο Qualcomm επεξεργαστές κι ας λέτε ότι θέλετε!
Από την στιγμή που είναι η μόνη που δίνει τους drivers της στους devs, αυτή θα είναι η κορυφη κι ας τηγανίζεις αυγά που λένε πολλοί. Σιγά μην πάρω ένα Android τουμπανο και κρεμομαι από τα φουστάνια της κάθε μαμά εταιρίας για updates και περαιτέρω υποστήριξη. Όταν παίρνεις τουμπανο κινητό δεν συμβιβάζεσαι πέρα από το να το φτάσεις στα όριά του και να το εκμεταλλευτείς όπως του αξίζει. Αν σκατε τόσα λεφτά για ναυαρχίδα μόνο και μόνο για να το αφήνετε στο τραπέζι της καφετέριας και να λέτε πόσο τουμπανο είναι, το θεωρώ ντροπή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News AnTuTu Apple Apple A9

AnTuTu Top 10: O Snapdragon 820 πάνω από Apple A9 και Exynos 8890

Οι κατασκευαστές όπως η Apple ή και πιο πρόσφατα η Samsung, προσπαθούν να πάρουν την προσοχή από τους αριθμούς των specs και να πείσουν τους χρήστες να κοιτάζουν την συνολική απόδοση και τις εφαρμογές.

Gear AnTuTu Apple Apple A9

AnTuTu 6.0: Πρώτος ο Apple A9 – ο Kirin 950 ξεπέρασε τον Exynos 7420

Ένας πίνακας που εμφανίστηκε σήμερα στο Weibo δείχνει διάφορα mobile chips τα οποία πέρασαν από το AnTuTu και δοκίμασαν τις επιδόσεις τους. Τα chips πέρασαν από το AnTuTu 6.0 και στην κορυφή εμφανίζεται το Apple A9 SoC με 123.567 πόντους. Σχεδιασμένος από την Apple, κατασκευάστηκε από Samsung και TSMC και έχει μπει σε iPhone 6s […]

Gear Apple A9 Exynos 8890 Huawei Kirin 950

Snapdragon 820 vs A9 vs Exynos 8890 vs Helio X20: Ποιος υπερισχύει; [benchmarks]

Την Τρίτη ανακοινώθηκε επίσημα ο πολυσυζητημένος Snapdragon 820 της Qualcomm και σήμερα ακολούθησε ο Exynos 8 Octa 8890 της Samsung. Και τα δυο chipsets προορίζονται για την high-end αγορά και κατασκευάζονται από την Samsung με τη διαδικασία των 14-nm. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τη σύγκριση των δυο τους στα benchmarks, αλλά και πως τα πάνε […]

News Apple Apple A9 Samsung

Samsung A9 vs TSMC A9: Είχε δίκιο η Apple για την μικρή διαφορά 2% με 3%;

Γύρω από τα φετινά iPhone 6s και iPhone 6s Plus δημιουργήθηκε έντονη συζήτηση όσον αφορά στα Apple A9 chips τα οποία είναι κατασκευασμένα από διαφορετικούς κατασκευαστές. Το ένα το έχει αναλάβει η Samsung χρησιμοποιώντας τη διαδικασία των 14nm FinFET ενώ η TSMC είναι στα 16nm FinFET.