NextWorth, Η πιο καλή ώρα να πουλήσεις το iPhone είναι τώρα

Η πλατφόρμα δημοπρασιών ψηφιακών ειδών NextWorth συμβουλεύει τους κατόχους iPhone που θέλουν να πουλήσουν την παλιά τους συσκευή να το κάνουν τώρα, μιας και η αξία του smartphone της Apple θα αρχίσει να πέφτει λίγο προτού να παρουσιαστούν οι νέες εκδόσεις. Το ίδιο συνέβη και με την αξία του iPhone 4S, λίγο προτού να κάνει την εμφάνισή του το iPhone 5.

Η πτώση της αξίας αφορά σε όλες τις παλαιότερες εκδόσεις των iPhone, όταν έρχεται ο ωραίος νέος να τις αντικαταστήσει. Ειδικά εάν ισχύουν οι φήμες που θέλουν την Apple να παρουσιάζει μία προσιτή έκδοση iPhone 5C, τότε τα μεταχειρισμένα smartphones θα χάσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης. Επομένως όσοι πουλάτε iPhone, βιαστείτε!

iPhone, NextWorth, Η πιο καλή ώρα να πουλήσεις το iPhone είναι τώρα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Αντίστοιχο του iphone 4 ήταν το samsung galaxy si Σήμερα το iphone 4 παίρνει το iOS 7 και πουλάει ακόμη.
Το samsung galaxy si δεν πουλάει σήμερα και δεν παίρνει τίποτα, όπως επίσης δεν παίρνει update και το sii (update σε 4.1 έχουν πάρει μόνο τα sii από cosmote και vodafone όλα τα υπόλοιπα τρέχουν 4.0.3)
Το samsung galaxy sii κορυφαίο smartphone του 2012 μας έβγαλε δεύτερη φορά burn in στην οθόνη, οι επίσημοι φορτιστές δεν έχουν αποσπώμενο καλώδιο με αποτέλεσμα να μας κοστίσουν αρκετά οι φορτιστές που χάλασαν.

Μετά από μήνες έρευνας προτίμησα να αγοράσω τότε το iphone 4 αντί του sii και πραγματικά βγήκα κερδισμένος για αυτά που ήθελα.

Antonis

Όλα τα s2 τρέχουν 4.1.2. Και μάλιστα πολύ καλά. Αν αφήσεις τους φορτιστές όλη μέρα στη πρίζα φυσικό είναι σε κάποια στιγμή να καούν. Το s2 φορτιζει με οποιοδήποτε Micro usb charger που κάνει 3 ευρό.
Το iPhone 4 θα πάρει ένα κουτσουρεμενο ios 7.

petros

@Γιάννης
Είναι δεύτερη φορά που αναρτείς το ίδιο σχόλειο πως το ς2 είναι μοντέλο του 2012.Ήμαρτον δηλαδή….
Ξαναδιαβάσε το άρθρο και απαντησέ μου σε παρακαλώ που είδες να γίνεται αναφορά στην σαμμυ και στην όποια σαμμυ..
Και για να μην σε αφήσω παραπονεμένω…να την χαίρεται την κουτσουρεμένη αναβάθμηση που θα σέρνεται.Την πέρνουμε μόνο για να λέμε ότι την πήραμε…

on topic τωρα….κατά εμέ θα συμφωνήσω για την πτώση της τιμής λίγο ποιο πριν από την ανακοίνωση…

Μιχάλης

Ναι παιδιά, ισχύει. Αν μπείτε στο sammobile.com θα δειτε οτι το κοινο ευρωπαϊκό μοντέλο Ελλάδας είναι στην 4.0.3 χωρίς λογο! Εγω αναγκάστηκα και έβαλα το ισπανικο firmware!

JohnGR

Βρε συνονόματε, το s2 βγήκε Απρίλη του 2011. Τι κορυφαίο smartphone του 2012 μας λες; Χαλάρωσε λίγο με τον fanboy-σμό.

Mourlos

Johngr @ +1000 εδω κ πόλους μήνες τα iPhone 4 3 τουλάχιστον που έχουν πέσει στα χέρια μου μετά απο την τελευταία αναβάθμιση 6.1 είναι όλοι κουφοι! Αν δεν πάρουν τα ακουστικά τους μαζί κάνεις δεν μπορεί να ακούσει κανέναν κδεν να είναι πρόβλημα hardware αλλά software γιατί με το που έκανε downgrade σε 5 δούλεψε κανονικότατα… Κ ναι αν είναι να πάρουν την 7 κ απλά να γίνει ένα 3gs κ να ανοίγει της εφαρμογές μετά από κανένα 5 λεπτό καλημέρα!!!!

Γιάννης

Δεν μπορεί να έχει την ίδια αξία μεταπώλησης ένα samsung galaxy si που δεν έχει ανύπαρκτη υποστήριξη από την samsung με ένα iphone 4 που μέχρι και σήμερα έχει υποστήριξη από την Apple.

Κουτσουρεμένο μεν αλλά από το τίποτα της samsung είναι χίλιες φορές καλύτερο.

Mourlos

Γιάννη@ Δεν ξέρω τι κάνεις κ με τι ασχολείσαι αλλά το παν σε όλα τα update είτε έχει να κάνει με smartphone είτε με υπολογιστή είτε με το οτιδήποτε είναι να δίνει καλύτερη λειτουργία στο smartphone κ όχι να το κρεμάει κ να θες να το πετάξεις στον τοίχο!!!! Όταν η Samsung κ η κάθε εταιρεία δεν δίνει update προφανώς υπάρχει λόγος κ για μένα καλύτερα να μην δίνει απο τα μα σπάει τα νεύρα! Η Apple τώρα κ στο λέω εκ πείρας έδωσε ακομα κ στο 3gs iPhone update pou καλα καλά δεν δούλευε στο 4 οπότε για μένα αυτό είναι ηλιθιότητα κ οχι πρωτοπορία κ εξέλιξη!!!

Κώστας

@Γιάννης

Την έκδοση 7 θα την πάρουν αυτούσια όλες οι ios συσκευές;;;Όχι. Όσο πας σε πιο παλιές τόσο πιο κουτσουρεμένες είναι. Και για να μην το κάνουμε vs, δες τι προσφέρει ένα stock android σε σχέση με το stock ios σε λειτουργίες….Και στην Ελλάδα τρέχουν τα unbranded ακόμα 4.0.3. Στο εξωτερικό τρέχουν jb….

Πάντως στο δικό μου s2 ακόμα την ίδια οθόνη έχω εδώ και 2 χρόνια και τους ίδιους φορτιστές. Μια χαρά συσκευές είναι και τα μεν και τα δε. Το θέμα είναι να ξέρεις τι ζητάς. Μεταπλητική αξία πάντως εγώ δεν κοίταξα ποτέ….

Solon

@Γιάννη είχες δίκιο για το SII μέχρι σήμερα! Μόλις πριν λίγο το SII μου που τo πήρα χωρίς επιδότηση πήρε την ενημέρωση OTA!
Έχεις δίκιο από μια άποψη (και για την καθυστέρηση στις ενημερώσεις) αλλά δεν λαμβάνες υπόψη σου ότι από την στιγμή που πήρες το iPhone 4 βγήκαν για το λειτουργικό που χρησιμοποιείς μόλις 2-3 νεότερες συσκευές ενώ για το Android μετά το SII κυκλοφόρησαν μερικές εκατοντάδες μοντέλα με τεράστιο εύρος δυνατοτήτων. Αυτός είναι ο λόγος που μια Android συσκευή χάνει τόσο γρήγορα την αξία της.

Mourlos

Solon@ +++++

Γιάννης

Η εταιρεία που κατασκευάζει το smartphone αποφασίζει εάν θα χάσει γρήγορα την αξία της, θα μπορούσε πχ η samsung να βγάζει λιγότερα μοντέλα και να έδινε περισσότερο βάρος σε αυτές τις λίγες συσκευές από το να βγάζει ένα σωρό με χάλια υποστήριξη .Προφανώς δεν την συμφέρει αυτό, προτιμάει να χάνουν την αξία τους οι συσκευές της και οι χρήστες αυτών να αλλάζουν ποιο συχνά συσκευές.

Παράδειγμα το sii που έχω είναι του 2011 ο φορτιστής έχει ενσωματωμένο καλώδιο με αποτέλεσμα αν κοπεί να πρέπει να αγοράσεις άλλον φορτιστή, δεν είναι λίγες οι αναφορές στο ιντερνετ για προβλήματα με ανεπίσημους φορτιστές .

Το iphone 4 του 2010 έχει φορτιστή με αποσπώμενο καλώδιο άρα σε αυτό το κομμάτι ασφαλώς έχεις λιγότερα έξοδα.

Το android μόνο utillities και φουλ παραμετροποίηση έχουν, λογικό είναι οι apple συσκευές να έχουν μεγαλύτερη αξία.

Solon

@Γιάννης Μιλάς για την Samsung και το Android με τα δεδομένα της Apple και του iPhone. Είσαι τελείως λάθος όταν λες πως η κατασκευάστρια εταιρία αποφασίζει πότε μια συσκευή θα χάσει την αξία της. Αυτό που λες ισχύει στο μη ανταγωνιστικό κλειστό σύστημα της Apple. Σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει στο εξαντλητικά ανταγωνιστικό οικοσύστημα του Android. Στο iOS η Apple αποφασίζει πότε και ποιο χαρακτηριστικό θα προστεθεί και σε ποιο μοντέλο. Στο Android όμως οι εξελίξεις τρέχουν μέρα με την μέρα. Αν η Samsung αποφασίσει να μην βγάζει τόσο συχνά νέα μοντελα και πάλι οι συσκευές της θα χάσουν το ίδιο γρήγορα την αξία τους αφού θα προλάβουν να κυκλοφορήσουν άλλες εταιρίες συσκευές με τα νέα χαρακτηριστικά. Αν δεν έβγαζε το S4 με τον Snapdragon 800 τότε το LG G2 θα έπαιζε ήδη χωρίς αντίπαλο. Στο Android για να επιβιώσεις πρέπει να υλοποιείς άμεσα τις εξελίξεις. Στο iOS μπορείς να τις ξεχάσεις για ένα χρόνο μέχρι να αποφασίσει να στις δώσει η Apple. Τέλος μην έχει ψευδαισθήσεις. Εάν η Apple δεν επενδύσει άμεσα σε κατασκευαστικές μονάδες εκτύπωσης τσιπ αργά ή γρήγορα θα βγει εκτός παιχνιδιού. Tα ποσοτά του iOS συρικνώνονται συνεχώς και η μετοχή της Apple είναι από τις ελάχιστες… Συνέχεια »

Γιάννης

@ Solon

Διαφωνώ σε αυτά που λες.

Ένα iphone με υποδεέστερα τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να νικήσει σε διάφορους τομείς μια android συσκευή που έχει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Δεν αρκούν μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά, θεωρώ πως αν η samsung έβγαζε μόνο μία συσκευή το χρόνο και έδινε βαρύτητα σε αυτή , αυτή η συσκευή θα έχει και μεγαλύτερη αξία.

Σχετικά με τους επεξεργαστές ένα θα σου πω , χρόνια τώρα το βλέπω συνέχεια οι περισσότεροι επαγγελματίες που ασχολούνται με εικόνα και με ήχο δουλεύουν μόνο με Mac.
Ρώτα κανένα επαγγελματία πώς τα Mac είναι μονόδρομος για κάποιες δουλειές.

Την apple δεν την ήξερε ούτε η μάνα της πριν κάποια χρόνια, σήμερα μεγαλώνει και γίνεται καλύτερη . Το τι ΘΑ γίνει άστο για τους μελλοντολόγους , εγώ βλέπω το ΤΩΡΑ, πήρα το iphone 4 εδώ και χρόνια και το έχω κατά ευχαριστηθεί πήρα όμως και το sii και μπορώ να κρίνω.

Είναι δυνατόν να έχει την ίδια αξία σήμερα το iphone 4 με το samsung galaxy si ; Ήταν επιλογή της samsung να γράψει στα παλιά της τα παπούτσια το si.

Το iphone 4 μέχρι και infinity blade 2 τρέχει σήμερα και αυτό μάλιστα δωρεάν από προσφορά χωρίς διαφημίσεις.

Solon

@Γιάννης Στο πρώτο έχεις δίκιο (σχετικά με τις επιδόσεις) αλλά κάνεις λάθος όταν λες ότι μπορούσε να το κάνει καλύτερο η Samsung. Το πρόβλημα του αργού lancher δεν ήταν κάτι που εξαρτόταν από αυτήν. Έπρεπε να το κάνει η Google που απαρέδεκτα το άφησε να σέρνετε για τόσο πολύ καιρό (ουσιαστικά το διόρθωσε μόλις στην 4.1). Τους Mac πίστεψέ με του ξέρω πολύ καλά μιας και έχω ασχοληθεί με εκδόσεις. Όντως σε μερικές δουλειές, όχι τόσο στον ήχο όσο στις γραφικές τέχνες είναι πολύ ανώτεροι από τα PC. Ωστόσο και εκεί υποχωρεί. Πριν 10 χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να δεις σε γραφιστάδικο PC, σήμερα όμως έχουν όλα. Το κοινό των εξειδικευμένων επαγελμάτων δεν είναι τόσο μεγάλο που να κρατήσει κερδοφόρα μια επειχείρηση που απαιτεί τεράστιους πόρους για ανάπτυξη. Η Apple πριν το iPod που έφερε το χρυσορυχείο του iTunes ήταν ζημιογώνα και σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Τώρα όσον αφορά τις αναβαθμήσεις στο χώρο του Android και εγώ είμαι δυσαρεστημένος αλλά σκέψου εσύ τι θα έκανες αν ήσουν στην διοίκηση της Samsung. Θα σπαταλούσες τους πόρους σου για να προσαρμόσεις στη νέα έκδοση του λειτουργικού μια συσκευή που η αγορά την έχει ήδη ξεπεράσει ή θα επένδυες στο να προλάβεις να… Συνέχεια »

machinegun

σε καμμια περιπτωση τα android δεν χανουνε αξια απο τη στιγμη που εχουνε τωρα πολυ καλους επεξεργαστες!απλα τα πραματακια η apple εχει αλλη τακτικη απο τις αλλες εταιριες που χου samsung htc sony lg zte και αλλες εταιριες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.