Nexus 2015: Διέρρευσαν specs και κατασκευή από Huawei

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Κίνα το επόμενο Nexus smartphone της Google λέγεται ότι θα ανατεθεί στην Huawei, αν και είχε ακουστεί και η LG. Προς το παρόν το smartphone δεν έχει ονομασία, αλλά έρχεται αν αντικαταστήσει το 6ιντσο Nexus 6 που έχει την υπογραφή της Motorola.

Τα χαρακτηριστικά που διέρρευσαν κάνουν λόγο για 5.7 ιντσών OLED οθόνη με ανάλυση 1440×2560 pixels, δεν θα έχει τον Hi-Silicon Kirin επεξεργαστή της Huawei, αλλά τον Snapdragon 810 της Qualcomm.

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείουν και την LG από την κατασκευή του επόμενου Nexus smartphone. Μπορεί μετά από έναν χρόνο απουσίας να δούμε και μια έκδοση με την υπογραφή της LG. Να υπενθυμίσουμε ότι η LG είχε αναλάβει τα Nexus 4 και Nexus 5.

Προς το παρόν κρατάμε επιφυλάξεις για ότι διαρρέει.

Nexus 2015: Διέρρευσαν specs και κατασκευή από Huawei, Nexus 2015: Διέρρευσαν specs και κατασκευή από Huawei

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
9gag

αμα θελει η Google να τα εχει καλα με ολους ας αφησει την Huawei να βγαλει το “Plus” (sic) Nexus 5’7inches και την LG το mini/compact 5′ inches και ολοι θα ειναι ευτυχισμενοι! 😛

inblx

@9gag,

Να σου θυμίσω πως τα nexus είναι συσκευές για developers και όχι για consumers. Έχει μεγάλη οθόνη γιατί προς τα εκεί τείνουν οι περισσότεροι κατασκευαστές. Και σχεδόν πάντα, επιλέγει επεξεργαστές που θα κρατήσουν λίγο στο μέλλον, από άποψη απόδοσης και υποστήριξης διαφόρων api στην GPU.

Τελης

Όντως αν γίνει αυτό όλοι θα είναι ευχαριστημένοι , άλλοι με το plus και άλλοι με το mini. Το plus ειδικά αν έχει AMOLED θα είναι η επιλογή μου. Για τον snapdragon 810 μόνο ανησυχώ καθώς έχει βγει προβληματικός. Θα προτιμούσα κάποιον επεξεργαστή Hisilicon της Huawei.

Panos7GR

Θα είναι Huawei και δε θα φοράει Hi-Silicon Kirin; Τότε ή δε θα είναι Huawei ή η φήμη είναι μούφα.
Θα ήθελα πολύ να είναι Huawei και να φοράει Kirin για να αρχίσουν και οι devs να ασχολούνται με το εν λόγω επεξεργαστή. Φοβερά κινητά έχει η Huawei σε πολύ καλές τιμές, χάνει όμως εκεί… Μια ματιά στα νήματα στο XDA των συσκευών της και καταλαβαίνεις.

Κάνε την καλή ρε Google! Βάλε φωτιά στον ανταγωνισμό γιατί η Qualcomm πολύ μονοπώλιο την έχει δει…

Kostas-DOHA

κινουμαι πολυ στην Μ.Ανατολη και γενικα στην Ασια…δεν εχω δει ρε παιδια το nexus 6 (σε σχεση με το 5αρι) δεν ξερω πρεπει να πηγε ακλαφτο…ειχα για 3 μηνες το 4αρι (100% ευχαριστημενος) ελπιζω οτι το νεο nexus να ειναι max 5,5 inches και φυσικα σε σοβαρη τιμη

Kostas K.

@ Panos7GR Δεν φταίνε οι devs που δεν ασχολούνται με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή φίλε μου. Ας ανοίξει τον κώδικα η Huawei να δεις πως θα ασχοληθούν..
Επίσης όλα πιθανά είναι όταν πρόκειται για την Google. Ναι μπορεί να είναι Huawei το επόμενο Nexus και να μην φοράει Hisillicon. Όπως ήταν Samsung και το Galaxy Nexus σε μια εποχή όπου όλα τα Samsung κινητά φόραγαν Exynos και αυτό φόραγε Texas Instrument!

Nick

@Panos7GR Όπως και με τους Exynos της Samsung, έτσι και με τους Kirin της Huawei το πρόβλημα είναι ότι αν ο κατασκευαστής τους δεν δώσει/δημοσιεύσει τον πηγαίο κώδικα του chipset, συμπεριλαμβανομένου του επεξεργαστή, μαζί με τους drivers και με επαρκή τεκμηρίωση τόσο για τον κώδικα όσο και για τους drivers, τότε οι developers δεν μπορούν να επέμβουν στη συσκευή. Οπότε αυτό είναι το λεγόμενο “κλείδωμα” των καταναλωτών, δηλαδή εξαρτώνται αποκλειστικά από τους κατασκευαστές για ενημερώσεις, διορθώσεις σφαλμάτων και τροποποιήσεις λογισμικού σε οποιοδήποτε επίπεδο. Προς το παρόν μόνο η Qualcomm δίνει εγκαίρως και με τον καλύτερο τρόπο τα παραπάνω και μετά η Mediatek η οποία καθυστερεί αρκετά. Κανένας άλλος. Γι αυτό όσοι θέλετε συσκευές που να μπορείτε να τις “πειράζετε” προτιμήστε Qualcomm (ή Mediatek)

Darth

πάνε ελπίδες για φτηνό nexus, αν έχει ποιότητα κατασκευής όπως το mate 7, p8,p7 την κάτσαμε την βαρκα…. 650+++

zona8

Διαβάζοντας το άρθρο, δεν οδηγούμαι στο συμπέρασμα πως διέρρευσαν specs και κατασκευή από Huawei για το νεο nexus, αλλά πως διέρευσαν απλώς φίμες και φίμες… Τίποτα δεν ειναι σίγουρο, όλα είναι ανοιχτά.

Γιάννης σε λέω

@Panos7GR

Δε φοράνε όλα τα κινητά της Huawei Hisilicon. Το φετινό Ascend G620s φοράει τον 64μπιτο snapdragon 410.

Επίσης το γεγονός ότι η Google φλερτάρει με την Huawei (και μακάρι τελικά οι πληροφορίες που την θέλουν κατασκευάστρια του νέου Nexus να ισχύουν) δείχνει ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν είναι καθόλου Κινεζιά, και έχει μείνει τέτοια μόνο στα μάτια κάποιων κομπλεξικών Ελλήνων, τον οποίων κιόλας η γνώμη δεν ενδιαφέρει σίγουρα ούτε την Google ούτε και την ίδια την Huawei, οι οποίες στηρίζουν τις πωλήσεις τους σε μεγάλα κράτη και όχι σε μια χούφτα Έλληνες.

Τέλος επειδή χρησιμοποιούσα παλιά το Honor 2, που φορούσε Hisilicon, έχω να πω ότι υποστήριζε όλες τις εφαρμογές και όλα τα παιχνίδια που υπήρχαν στο Play Store. Ίσως μετρημένα στα δάχτυλα των 2 χεριών να ήταν οι εφαρμογές και τα παιχνίδια που δεν υποστηρίζονταν από τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Οπότε τζάμπα ας μην αγχώνονται κάποιοι ότι οι επεξεργαστές Hisilicon δεν υποστηρίζονται όσο πρέπει από τους developers.

Κώστας

Πάντως μπορεί μεν να είναι δυνατή οι επεξεργαστές της huaweii αλλά έχουν δυο θέματα. Πρώτον δεν είναι ανοιχτοί στην dev κοινότητα οι drivers και δεύτερον δεν έχουν καλές κάρτες γραφικών όσο οι qualcomm…

Γιάννης σε λέω

@Κώστας

Πράγματι τα Honor 2 και P6 είχαν πιο αδύναμη κάρτα γραφικών σε σχέση με τις τότε ναυρχίδες της Samsung, Sony, HTC και LG. Παρ όλα αυτά όμως οι διαφορές στην απόδοση δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλες και ελάχιστα φαινόντουσαν, σε κάποιο βαρύ παιχνίδι για παράδειγμα. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι τα Honor 2 και P6 στοίχιζαν 300 € και 399 € αντίστοιχα, όταν το Galaxy S4 στοίχιζε 749 €.

Τα περσινά P7 και Honor 3X είχαν GPU την Mali450, η οποία είχε καλή απόδοση.
Το Huawei Ascend Mate 7 έχει πανίσχυρη GPU, όπως και το καινούριο P8, χωρίς να έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους υπόλοιπους μεγάλους παίκτες. Και σε συνδυασμό με τις καλύτερες τιμές που έχουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό, τα κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικά για αγορά.

Γενικώς η Huawei έχει κάνει λαμπρά βήματα και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέμε κινεζιά. Κοντράρεται πλέον στα ίσια με Samsung, Sony και LG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.