Nexus 4, Παραμονεύω να το τσιμπήσω από Αμερική

Εχθές αργά το βράδυ τσίμπησα με 4 ευρώ ένα μήνα συνδρομή σε VPN server (ibvpn.com) και αυτή τη στιγμή έχω συνδεθεί σε server του Σικάγο και παρακολουθώ πότε θα ξεκινήσει η διάθεση του LG Nexus 4 στην Αμερική για να το παραγγείλω. Αν όλα πάνε καλά και μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω ελληνική πιστωτική κάρτα σκοπεύω να πάρω το μοντέλο με τα 8GB και τιμή 299$ (περίπου 235 ευρώ).

update: Δυστυχώς παιδιά δεν μπορώ να κάνω τίποτα μιας και το σύστημα δεν δέχεται πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί σε άλλες χώρες εκτός Αμερικής.

Στο Maryland βρίσκεται αυτές τις ημέρες θείος ενός καλού μου φίλου (που έχω γνωρίσει μέσα από τα Workshop) και θα το στείλω στη δική του διεύθυνση και μετά ή θα περιμένω 15 μέρες να επιστρέψει Ελλάδα ή (μάλλον αυτό θα κάνω) θα του πω να το πακετάρει asap και να το στείλει με UPS.

Στον Chrome έχω ανοίξει την σχετική σελίδα και με auto-reload κάθε 60 δευτερόλεπτα παρακολουθώ σε μια δεύτερη οθόνη πότε το “notify me” θα γίνει “add to cart”. Στην Αμερική ξεμερώνει αυτές τις ώρες Τρίτη 13 Νοεμβρίου και φαντάζομαι ότι ο “ανταγωνισμός” θα είναι μεγάλος αν κρίνω και το ξεπούλημα του iPad mini μέσα σε λίγες ώρες εκεί.

Τι λέτε θα τα καταφέρoυμε;

, Nexus 4, Παραμονεύω να το τσιμπήσω από Αμερική

, Nexus 4, Παραμονεύω να το τσιμπήσω από Αμερική

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

53 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alexandros κ

περιμένω πως και πως να το δεις και να μας πεις τη γνώμη σου άμεσα.το κινητό μου αρέσει πολύ και σκέφτομαι και εγώ να το πάρω.

Spook

Θέλω και εγώ ένα :-/

Blue

Υπάρχει και αυτό Κώστα για αγορές από Αμερική. https://www.shipito.com/ Το έχω δοκιμάσει και είναι αξιόπιστο, συν του ότι μπορείς να το παραγγείλεις σε διεύθυνση στο Oregon, όπου υπάρχει μηδενικός φόρος.

Θάνος

Στη Γερμανία “άνοιξε το μαγαζί” στις 9:30, ενώ ήμουν στο μετρό για τη δουλειά (πήρα το email για το 10άρι). Μέχρι να πάω στο γραφείο και να ανοίξω τον υπολογηστή είχαν εξαντληθεί και τα δύο (4 & 10)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ GOOGLE PLAY,ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΑ 2 NEXUS 4 ΚΑΙ 10 ETOIMA ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΟΥ NEXUS 4………………………… ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!

Shadow

Ρε παιδιά δεν γίνεται μην το ψάχνετε… πρέπει η πιστωτική να είναι της χώρας που βρίσκεται το Play Store και κάπου διάβασα ούτε virtual δεν δουλεύουν!!!

kostas

Κωστα αν εχεις την ευγενη καλοσυνη 🙂 🙂 !!!!! μπορεις να παρεις και σε μενα που δεν εχω θειο στην Αμερικη οχι για μενα για την φουκαριαρα την κοπελα μου που με εχει π…ξη οτι το θελει πως και πως.
Εγω απλα περιμενω το 920 απο Φιλανδια.

greeceandroid

Κώστα κατ αρχάς μακάρι όλα να πάνε καλά. Και μεγειά!
Η μόνη “ένστασή μου” είναι η UPS. (και γενικότερα όλες οι εταιρίες κούριερ, Fedex κτλ)
Εγώ επιλέγω πάντα USPS από Αμερική.

aaatoel

Αυτό που λες Κώστα γίνεται εύκολα, το θέμα είναι το τελωνείο που θα πληρώσεις για να πάρεις το δέμα σου στην Ελλάδα… Επίσης θα αντιμετωπίσεις λογικά πρόβλημα με την κάρτα σου που φαντάζομαι πως είναι από ελληνική τράπεζα και όχι από Αμερική.

ageor

Καλή επιτυχία!

Ακούω ότι οι κάρτες American Express (ίσως και οι Diners) δεν πάσχουν από περιορισμούς εθνικότητας… Στην περίπτωση της Diners, νομίζω τρέχει προώθηση κατά την οποία τη δίνουν δωρεάν για πάντα 😉

Blue

Νομίζω ότι έχει $8 ή κάπου εκεί. Έχει αναλυτικά πληροφορίες για το πως και το πόσο των υπηρεσιών του. Αν το χρησιμοποιήσεις ποτέ, ρίξε μια ματιά μήπως υπάρχουν καθυστερήσεις στο location που θέλεις να επιλέξεις για την παραγγελία σου, για να διαλέξεις κάποιο άλλο.

Περιμένω να μου έρθει το 4.2 στο Nexus 7 αλλά ακόμα τίποτα. Επίσης αγάπησα την Google ακόμα περισσότερο μετά από αυτό https://www.androidpolice.com/2012/11/09/asus-and-google-are-offering-money-back-if-you-bought-a-nexus-7-recently-in-the-us-or-europe/ . Δεν ξέρω αν έχει πέσει στην αντίληψή σου.

Από Αμερική μόνο USPS Priority και ποτέ courier τύπου FedEx ή UPS, ούτε καν USPS Express. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο με courier να σου ζητήσουν ότι δασμούς θέλουν κατά τον εκτελωνισμό.

Eaglenik

Ποιο hardcore πεθαινεις !!!! xD

Βασίλης

Καλή τύχη Κώστα!
Ελπίζω όλα να πάνε καλά, να πάρεις το Nexus και να έχουμε review πολυ σύντομα! Μου άρεσε πολύ η πατέντα που έκανες με το VPN!

Δημήτρης

Από Αγγλία https://www.forward2me.com αλλά από ότι κατάλαβα εξαντλήθηκε μέσα σε 15 λεπτά…οεο!!

Chris K

Δυστυχώς δε γίνεται Κώστα. Έχω φάει τα νιάτα μου να αγοράσω από το Play Store με ελληνική πιστωτική κάρτα.

manakosrt

Καλημέρα παιδιά!Σκεφτόμουν κ εγώ κάτι αντιστοιχο να μου το πάρει φίλος που μένει εξωτερικό, αλλά ξέρει κανείς αν θα είναι κλειδωμενη η sim σαν τα iphone εξωτερικού?????? Ευχαριστώ

DimitrisM

Παραθέτω:
Purchase restrictions
A Virtual Credit Card (VCC) cannot be used with your purchase in the device store. Also, at this time, the country of your credit card must match the the country to which you’re shipping.
Από: https://support.google.com/googleplay/bin/answer.py?hl=en&answer=2411816&topic=2451685&ctx=topic

Chris K

@manakosrt Στην Ευρώπη δεν έχει τέτοια. Στην Αμερική βγαίνουν ξεχωριστά μοντέλα για κάθε πάροχο και είναι κλειδωμένα. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για αγορές από το Play Store.

Nikolakis

Παιδιά κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάποιο αντίστοιχο site στο οποίο
“σου έδινε” διεύθυνση,τηλ κτλ από Αμερική και μετά μπορύεσες να κάνεις
άνετα τις αγορές σου + ότι το πακέτο στο έστελνε πρώτα Αγγλία και μετά
Ελλάδα γλιτώνοντας έτσι τον εκτελωνισμό..
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν θυμάμαι το site..:P

Alexandros

Να παραθεσω και γω την προσωπικη μου εμπειρια. Οσες φορες κ αν προσπαθησα να κανω αγορα απο καταστημα με εδρα την αμερικη, που ειχε να κανει ειτε με εισητηρια, ειτε με φυσικη παρουσια και σε ευρωπη (πχ sony, apple κλπ εκτος αμαζον αφου προσφερει int. shipping) παντα ετρωγα ακυρο ακομα και με αμερικανικη διευθυνση καθως η καρτα should be issued in the US. Απο την αλλη, για την μεταφορα, απλα ξεχασε οποιουδηποτε ειδους κουριερ. USPS ειναι παρα πολυ γρηγορα και ασφαλη αλλα και οικονομικα. Με μονο μια υποσημειωση. Αν θες να εισαι σιγουρος οτι δεν θα εκτελωνιστει, θα πρεπει η δηλωθεισα αξια του, ακομα και σαν gift, να ειναι 200 usd συμπ. των εξοδων αποστολης. Οσο για την δηλωση, προτιμησε καλυτερα κατι πιο πιστευτο και ευκολοτερα αιτιολογισιμο, οπως sent for repair κλπ. Οι εταιρειες κουριερ προκειμενω να κερδισουν εξτρα μεροκαματακι ΠΑΝΤΑ ελεγχουν και συνηθως εκτελωνιζουν τα αντικειμενα εκτος Ε.Ε. και αυτο γιατι σε χρεωνουν εξτρα για την διαδικασια του εκτελωνισμου, για την αποθηκευση/μερα λογω απαιτουμενης διαδικασιας εκτελωνισμου κλπ. Και εαν τυχον μπλεξεις με τελωνειο…απο κει και επειτα το χαος.

Kostas K.

Κωστα το χω δοκιμασει και εγω,,Ηταν μια φιλη στην Αμερικη και της εδωσα την καρτα μου να μου παρει το Nexus 7 και δεν την δεχτηκε…Τελικα χρησιμοποιησαμε την καρτα ενος φιλου που μενει εκει και μου το φερε πριν κανα 2 εβδομαδες..Πες στον θειο να βαλει την καρτα του και του κανεις μια καταθεση στο λογαριασμο του τα λεφτα! Παντως ειχες πολυ ωραια ιδεα με το VPN δεν το χα σκεφτει!

Chris K

@Nikolakis

Αυτά τα site σου προσφέρουν μόνιμη διεύθυνση στην Αμερική. Δηλώνεις δηλαδή την αποθήκη τους και μετά από εκεί στα στέλνουν. Είναι γύρω στα 30€ το μήνα η υπηρεσία αν θυμάμαι καλά και αξίζει μόνο αν φέρνεις πολύ πράγμα από εκεί.

Θα χρειαστείς επίσης και τραπεζικό λογαριασμό στην Αμερική που δεν μπορούν να στον παρέχουν.

Nikolakis

@Chris Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση..Στο site πάντως που είδα εδώ πιο πάνω δεν είδα να σου παρέχει τη δυνατότητα να το στείλεις πχ στην Ελλάδα μέσω κάποιας άλλης Ευρωπαϊκής χώρας όπου δεν θα υπάρχει εκτελωνισμός..Ξέρεις εσύ κάποιο άλλο site που να μου κάνει αυτή τη “δουλειά”??

Jason Matsoukas

Για 30 ευρώ, νομίζω αξίζει πολύ να πάρεις το 16gb.

Γιώργος

Κώστα κάνε μια εγγραφή στην global express (προσφορά στην Groupon 9€ για ένα χρόνο). Αυτή σου παρέχει μια εικονική διεύθυνση στην Αμερική και μετά μπορείς να αγοράζεις από οποιοδήποτε e-shop, και τα πράγματα σου τα στέλνει η εταιρία. Έχεις ακόμα εννέα ώρες μέχρι να λήξει η προσφορά. 🙂

Raziel666

Βασικά, ακόμα και σε πολλά μαγαζιά USA δεν μπορείς να πληρώσεις με πιστωτική Ελλάδας. Η εμπειρία μου από το Nexus 7 που είχε πάει ένας φίλος Αμερική και ήθελα να του το στείλω στο ξενοδοχείο:

1) αν βάλεις billing address ίδιο με shipping address (in USA δηλαδή), δεν το δέχεται η τράπεζα (Alpha Bank στην περίπτωσή μου)

2) στα περισσότερα site που είδα δεν μπορούσα να βάλω shipping address in USA και billing address εκτός USA.

Κάποια είχαν Paypal αλλά δεν μπορούσαν να στείλουν σε non-verified address.

Αυτό που με έσωσε ήταν κάποιο κατάστημα που είχε Amazon payments. Χρησιμοποιείς δηλαδή για login τον λογαριασμό Amazon που έχεις (και κατ’ επέκταση την κάρτα με την οποία αγοράζεις από Amazon – δεν έχει σημασία αν είναι UK/US/FR, κλπ.) και η συναλλαγή γίνεται κανονικά! 🙂

(το κατάστημα που είχε Amazon payment ήταν το abt.com, δυστυχώς το πήρα τέλη Σεπτέμβρη που δεν είχε ανακοινωθεί το 32GB και τώρα κλαίω λίγο αλλά τέλος πάντων!)

marinos35

Πάντως εγώ βλέπω τα καταστήματα USA, German, UK, France με δωρεάν proxy, απλά είναι λίγο αργά. Επίσης από προσωπική εμπειρία σου λέω ότι με ελληνική πιστωτική δεν μπορείς να πάρεις ούτε τραγουδια από το αμερικανικο καταστημα που είχα δοκιμάσει, ακόμα και τα ΔΩΡΕΑΝ. Όσο αφορά την Diners, που είμαι κάτοχος, ποτέ μου δεν είδα ηλεκτρονικό κατάστημα να την δέχετε. Ούτε στο Play την έχει στην λίστα με τις υποστυριζόμενες. Πάντως για του λογου το αληθές προσπάθησα μήπως την δεχτεί και μου εβγαλε “Μη υποστηριζόμενος τύπος κάρτας”

Γιώργος Κ.

Αν δεν τελιώσουν μέσα σε ένα μήνα καλά θα είναι! Αλλιώς δεν μας βλέπω να προλαβαίνουμε να πάρουμε τίποτα!

NikosTsi

Παιδια εχω ενα φιλο Αγγλια και μπορει να μου το αγορασει αμα του στειλω λεφτα.Το ερωτημα ειναι πως μου το στελνει??Με Courier θα φαω τρελο δασμο στο τελωνειο???…Μπας και να μου το στειλει σε κανα ταπερ με κεφτεδακια??

Peter

το στέλνουν Ελλάδα ή θα πάει σε σπίτι φίλου και θα στο στείλει εκείνος?

LeGendGR

@NikosTsi Η Αγγλια ειναι ΕΕ δεν εχει δασμους!

Kostas K.

@ Γιωργος Κ. Σε Αγγλία και Αυστραλία πάντως με το που εμφανίστηκαν στα αντίστοιχα Play Store έμειναν από στοκ μέσα σε μισή ώρα!

nikhtas

Τυχαίνει να έχω φίλους Αμερική, Αγγλία και στην Αυστραλία ξαδέρφη. Θα περιμένω όμως μέχρι να κυκλοφορήσει λίγο και μετά θα αποφασίσω.

Αγγλία πόσο έχει? Κάποιος που αγοράσει ένα απο το play store δεν θα μπορεί να κάνει και 2η αγορά?

Πανος.Λαστ

ετσι και το τσιμπησεις περιμενουμε τιτανομεγιστο hands oν!!

marinos35

Πέτυχα ένα οδηγό για αγορά από το google store usa εκτος usa σε ένα comment
https://www.androidcentral.com/forums-can-i-buy-nexus-4-another-country-s-google-play-store#comment-495026

Giannis

Μια ερωτηση κι απο εμενα! εχω θειους στην αμερικη και θελω να αγορασω το nexus… ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθησω για να το παρω ξεκλειδωτο και να μου το στειλουν χωρις να πληρωσω τελωνειο??

Giannis

Θελω και γω να το παρω απο Αμερικη όπου έχω συγγενείς αλλά δεν ξερω ακριβως τον τροπο! Απο που να τους πω να το αγοράσουν ώστε να μην είναι κλειδωμένο και με ποιο τρόπο να τους πω να το στείλουν για να μη πληρώσω τελωνείο!!!

GR

Για δες μήπως λες αυτό;

https://www.borderlinx.com/
https://www.facebook.com/borderlinx

Makis

Sorry αλλά θα σας την πω…τι κάνετε έτσι μωρέ για ένα τηλέφωνο…εντάξει δε λέω όλοι μαθαίνουμε από αυτή τη κουβέντα με τις κάρτες και όλα τα σχετικά…αλλά…σιγά, κάτσε να βγει, να το δούμε και μετά βλέπουμε…φιλικά 🙂

Blood

Εγώ περιμένω να γίνει available να μου το πάρει φίλος που σπουδάζει Αγγλία… αλλά από χτες το παλεύουμε και δεν λέει να βγει από unavailable.

Όταν με το καλό έρθει στα χέρια μου θα σας λύσω τις απορίες

aaatoel

Κώστα καλησπέρα,

Ρίξε μια ματιά σε αυτή την υπηρεσία που προσφέρει η Alpha Bank. Δεν το έχω δοκιμάσει για να το επιβεβαιώσω, αλλά ενδεχομένως να μπορεί να δουλέψει στην περίπτωσή σου.

https://www.alphabankcards.gr/?TabId=136&xmid=6218

Makis

@ aaatoel

Ενδιαφέρον αυτό που έβαλες, αν και πολύ παλιός στις κάρτες δεν το γνώριζα, αλλά βάζοντας ένα παράδειγμα στο pricing calculation που σου υπολογίζει στο περίπου πόσο θα σου κοστίσει η μεταφορά, το τελωνείο, ασφάλιση και όλα τέλος πάντων αυτά που σου προσφέρει, βγαίνει για μία συσκευή όπως το nexus 4, επιπλέον κόστος 132 δολλάρια, δηλαδή 100 ευρώ. Δε μου φαίνεται να συμφέρει. Ξέρουνε αυτοί τι κάνουνε, ποτέ δεν χάνουνε….

vaskor

Χα! Η κινητάρα δεν έχει LTE RADIO αλλά μόνο το LTE CHIP!

gios

Ρε παιδία απο το google store δε ψωνίζεις με το google wallet?
γεμίζοντας το με κάποια λεφτα 300ε στη συνέχεια δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε υπηρεσία της google?
Ας μας πει κάποιος που ξέρει τον τρόπο αγοράς απο το google store καθως και αν υπάρχουν ανακοινώσεις για μια δεύτερη παρτίδα 😉

DimKar

Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιούσες τον Tor Browser(δωρεάν), για να μπεις σε αμερικάνικο σέρβερ.

iPodios

Παιδιά έχω πιστωτική από Αμερική και σκέφτομαι να το παραγγειλω να παει σε έναν γνωστό Αμερική και να το φέρει μετά αυτός απακεταριστο για να γλιτωσω το τελωνείο. Αλλά πρέπει να μπω από tor για να κάνω την παραγγελία;

Επίσης θα είναι unlocked ή δεν θα δουλεύει Ελλάδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.