Nexus 5 (LG D821), Το Service manual επιβεβαιώνει τα specs

Ακόμα περισσότερες πληροφορίες καταφθάνουν σχετικά με το αναμενόμενο Nexus 5 (LG D821) επιβεβαιώνοντας ότι έχει ακουστεί και γραφτεί μέχρι σήμερα για το επόμενο smartphone της Google (κατασκευής LG). Οθόνη 4.95″ LCD IPS Full HD, Snapdragon 800, 2GB RAM, NFC, 4G/ LTE, κάμερα 8 Megapixel OIS και μπαταρία 2300 mAh. Το Nexus 5 λέγεται ότι θα ανακοινωθεί τέλος του μήνα και θα φοράει Android 4.4. KitKat.

Nexus 5 LG D821, Nexus 5 (LG D821), Το Service manual επιβεβαιώνει τα specs

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αγγελος

Πολυ ωραιο κινητο αλλα ρε παιδια δεν καπως λιγη η μπαταρια.Για παραδειγμα το galaxy s3 που εχω εχει 2100 και παλι δεν εχει και πολυ καλη μπαταρια.Αυτο δηλαδη που θα εχεi full hd οθονη και snapdragon 800 πως θα βγαλει μια μερα χωρης φορτιση

Νίκος

Φίλε μου την μέρα χωρίς φόρτιση δεν την βγάζει κανένα smartphone (μιλάω για αρκετή χρήση και όχι standby). Το θέμα είναι να μην χρειάζεται δυο φορές τη μέρα φόρτιση 😛
Απ’ ότι έχω ακούσει όμως ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι πιο οικονομικός σε ενέργεια σε σχέση με παλιότερους. Οπότε περιμένουμε να το πιάσουμε στα χέρια μας και να διαπιστώσουμε αν όντως είναι μικρή ή αρκετή.

Μανος

Παιδια, δεν ξερω τι λετε, αλλα εγω εχω LG Optimus G και βγαζω ανετα πανω απο μια μερα με αρκετη χρηση! Το τετραπυρηνο με την καλυτερη αυτονομια μακραν ως τωρα.

patentas

Παιδιά, μήπως, λέω μήπως τελικά το Kit Kat κάνει τόσο καλή διαχείρηση ενέργειας που και η 2300mAh είναι αρκετή? Όπως και το iPhone που μας κακοφαίνεται και η 1560mAh του αρκει..

Mike

Στο iPhone είναι αρκετή γιατί έχει 4 ίντσες οθόνη και όχι 5 σαν το Nexus. Δες όλα τα κινητά που κυμαίνονται στις 4 με 4.3 ίντσες και θα δεις ότι όλα έχουν πάνω κάτω την ίδια μπαταρία γύρω στα 1500 mah

Darth

@καταρχην το iphone εχει μια μικρούλα οθονη που δεν χρειάζεται μπόλικο ρεύμα να την φωτίζει (ότι και να κάνουμε ένα τεράστιο μέρος της μπαταρίας 70+% τρώει η οθονη )
δεύτερον ios δεν έχει multitasking της προκοπής κλπ ετσι δεν μπορούν να τρέχουν εφαρμογές στο παρασκήνιο κλπ κλπ και αλλά χίλια δύο (είναι για διαφορετική χρήση το λογισμικό που φοράει)

είναι σαν να συγκρινεις ενα πυρηνικό υποβρύχιο(high end android devices) με ένα κρουαζιερόπλοιο (iphone) το ένα χρειάζεται μπόλικη ενέργεια για χίλια διό πράγματά (πυρηνικό) και το άλλο απλό άνετο πλοίο χωρίς να έχει πολλά πολλά με ενα diesel τα βγάζει πέρα….

ετσι οριακά μια μέρα την βγάζει

τώρα για το nexus με fhd οθονη αιτώ το υποσύστημα γραφικών και όλα τα σχετικά η μπαταρία δεν φτάνει ούτε για ζήτω (λογικά οριακά αν είσαι τυχερός μια μέρα την βγάζει) λογικά πάντα….
όπως και να έχει είναι ένα θέμα είναι σαν να βάζεις το diesel από το κρουαζιερόπλοιο στο υποβρύχιο που λέγαμε…. θα το περιορίσει αρκετά

Jordan

Ρε παιδιά τι τα θέλει τόσα κουμπιά έχει στα πλαγιά; Μετράω 3 ! Επίσης δεν βλέπω καί θύρα για την κάρτα SIM

Dami

@Darth για το Multitasking θα με αφησεις να διαφωνήσω,γιατί στο S3 χρησιμοποιω το Clean Master συνεχεια και όλο ελλειπη RAM έχω,χωρίς κιόλας να ανοιγω εφαρμογες! Εχω δοκιμάσει να τερματίσω την λειτουργία τους απο τον διαχειριστή εφαρμογών,αλλά ξανανοιγουν μόνες τους.Τουλάχιστον με το iphone δεν είχα τέτοιο θέμα.Παράδειγμα το Google+ που ανοιγει συνεχεια μονο του(και το σιχαινομαι κιολας)

Darth

@Dami αυτό είναι κακογραμμένες εφαρμογές (όχι όλες μερικές ειναι φτιαγμένες να τρέχουν για κθε τι)

πάντως τερματισμός εφαρμογον με οτιδήποτε πέρα από το low memory killer που έχει ενσωματωμένο στον πύρινα το android έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από ότι θέλεις (άστο να κάνει kill αυτα που θεωρεί ότι πρέπει να κάνει όταν πρέπει να τα κάνει)

το google + ανοιγει για να πάρει updates για statuses κλπ

το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι root και παίρνουν πόδι εφαρμογές που δεν χρειάζεσαι (κοινός το bloatware) και με το autostarts (εφαρμογή με εικονίδιο ένα αυτοκίνητο) κλίνεις κάποιες εφαρμογές που θες να μην ξεκινάνε πχ κατα το άνοιγμα του wifi
κοινός θέλεις root

Nikos

Καμερα 8 ???????????????????????????
Μπαταρια 2300 ??????????????????????
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ!!!!!!!!!!!!!!

patentas

Εγω θα κάνω κάποιες παρατηρήσεις.. μπορεί και να είμαι λάθος, αλλά την γνώμη μου λέω.
Το nexus 4 με την 5,7 οθόνη και τον 4πύρηνο έχει 2100mAh μπαταρία. Το ίδιο και το G. Το θέμα Full HD δεν το προσμετράω διότι τα pixels είναι επιβάρυνση για τον επεξεργαστή και εντάξει όπως έχω πει πάντα στα games ο επεξεργαστής τρέχει 100% οπότε η διαφορά είναι στα fps. Το θέμα στην κατανάλωση είναι ο επεξεργαστής. Έχω δει μπαταρία απο desire hd και παρόλο που είναι 4,3″ φοράει 1230mAh.. και δεν κράταγε μόνο μισή μέρα.. snapdragon s2 1ghz και δεν ήταν και led backlight. Πιο πολύ ρόλο παίζει ο επεξεργαστής(!) και η διαχείρηση ενέργειας. Οι οθόνες έχουν βελτιωθεί πολύ και πλέον καταναλώνουν λιγότερο.
Και επίσης κάτι θα ξέρουν και θα βάλανε τέτοια μπαταρια. Το nexus 4 τα είχε όλα θετικά, τώρα θα κάνουν βλακία?
Να με θυμηθείτε, η μεγαλύτερη ανακοίνωση στο Kit Kat θα είναι η διαχείρηση των εφαρμογών-ενέργειας.. (εκεί βασίζομαι διότι 2400 σίγουρα είναι μικρή μπαταρία για π.χ. s4-g2)

prince

Επειδή βλέπω ότι μιλάτε για το θέμα της μπαταρίας, να σημειώσω ότι παίζει μεγάλο ρόλο το τι είδους μπαταρία είναι. Δλδ μία μπαταρία ιόντων λιθίου είναι αρκετά ασθενέστερη από μία μπαταρία πολυμερών λιθίου και ας έχουν την ίδια χωρητικότητα. Τρανό παράδειγμα, ενώ οι μπαταρίες των optimus 4X και optimus G έχουν την ίδια χωρητικότητα, αυτή του G πραγματικά είναι αρκετά μεγαλύτερης διάρκειας διότι είναι πολυμερών λιθίου και όχι ιόντων λιθίου.

loran

Κώστα μόλις μάθεις και τιμή πες μας!

Kostas K.

Υπαρχει ηδη στα σωθικα της 4,3 το apps ops οπου διαχειριζεσαι την καθε εφαρμογη για το τι πρόσβαση θα εχει και που στο τηλέφωνο..Με την εφαρμογή permission manager στο play store μπορεί και ξεκλειδώνει..Θεωρω οτι στην επόμενη εκδοση θα υπάρχει out of the box αυτη η επιλογή οποτε σίγουρα θα έχει και καλύτερη διαχείριση ενεργείας. Οσο γ την 8αρα καμερα μην βιαζεστε μερικοι..Τα mpxls δε κανουν και μια καμερα καλη ή κακη…Ακουγετε οτι εχει φωτογραφικη με τεχνολογια ΜΕΜS (ειναι κατι αντιστοιχο με τις μηχανες Lytro) οπου η εστίαση γίνεται αφου βγει η φωτογραφία

Λευτεράκης ο Σφίχτης

….. και φαντάζομαι και πάλι χωρίς SD card slot,ε?

Johnny

Δεν ζηλεύω τίποτε παρά μόνο το OIS (OPTICAL IMAGE STABILIZATION) που μάλλον πήρε από το lg g2 και οι πρώτες απόψεις λένε ότι είναι η καλύτερη φωτογραφική σε κινητό συμπεριλαμβανομένου και του του I phone 5.
O κάτοχος ενός nexus 4…

panos georgiadis

Καταπληκτικες οθονες επεξεργαστες φωτογραφηκες .παιδια για ενα πραγμα δεν αλλαζω με τιποτα το note 2!Για την καταπληκτικη αυτονομια του! Δεν εχω κλεισει ποτε το wifi το gps το ξεχναω ανοικτο! δεν παιρνω φορτιστες μαζι μου στην δουλεια! Το συμαντικοτερο: δεν εχω εννοια ποτε θα βρω χρονο να το φορτισω! Οποιος εχει note καταλαβαινει!

Makis

@ Ο/Η Darth λέει:
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013 στις 13:19

Φίλτατε, ελαφρώς άστοχο το παράδειγμά σου για το κρουαζιερόπλοιο, καθότι κρουαζιεράς, τα τελευταία 15 χρόνια, σε πολύ υψηλή θέση. Η ενέργεια μόνο που χρειάζεσαι για τα air-condition, για να μη μιλήσω για thrusters κλπ, δεν καλύπτονται ούτε με 6 ηλεκτρογεννήτριες των 3,000 ίππων η καθεμία. Μεσαίο κρουαζιερόπλοιο (για τα σημερινά δεδομένα) πάντα 🙂

Leonidas

Λοιπόν, μάλλον θα έρχετε με διαφορετική μπαταρία, συγκεκριμμένα:

With that in mind, we are told that the 16GB LG Nexus 5 will feature a 2300mAh battery and will be priced lock, stock and barrel for $299. The 32GB LG Nexus 5 will be powered by a 3000mAh cell and will be priced at $399. The Google Nexus 4 was $299 for the 8GB unlocked model when first launched, while the 16GB model was $349. Both of those units carried a 2100mAh cell.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.