Nexus 5 στη WIND, Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Το Nexus 5 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τη WIND με τιμή 399 ευρώ. Πρόκειται για την έκδοση με τα 16GB ενσωματωμένη μνήμη και αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα. Τρέχει την πιο πρόσφατη έκδοση Android 4.4.2 KitKat και κατασκευαστικά είναι το τελευταίο revision με τις διορθώσεις στο μεγάφωνο και τα κεραμικά πλήκτρα. Το Nexus 5 θα το βρείτε τόσο στα καταστήματα WIND όσο και στα Public. #noughSaid!

Nexus 5
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.2 KitKat
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 800 2.26GHz τετραπύρηνος
GPU: Adreno 330
Μνήμη RAM: 2GB
4G/ LTE
Οθόνη: 4.95 ίντσες, LCD IPS, 1920×1080 pixels, 445 ppi, Gorilla Glass 3
Κάμερα: 8 Megapixel, LED flash, OIS, HDR+
Δεύτερη κάμερα: 1.3 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi ac, GPS, Bluetooth 4.0, micro USB, NFC, Wireless charging
Μπαταρία: 2300 mAh
Διαστάσεις: 69.17×137.84×8.59 χλστ.
Βάρος: 130 γρ.

Nexus 5 στη WIND, Nexus 5 στη WIND, Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Nexus 5 στη WIND, Nexus 5 στη WIND, Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ioannis

εμείς δηλαδή που αγοράσαμε πριν το new revidion υπάρχει περίπτωση να μας το αντικαταστήσει και πως?

MasterMind

Τουμπανο

Aris

16 GB Χωρίς δυνατότητα επέκτασης… Ούτε για πλάκα! Κώστα πόσο έχει ελεύθερο χώρο;

Tasos

Καλημέρα σε όλους! Ο άσχετος με smartphones θέλει να ρωτήσει κάτι. Γιατί πολλοί λέτε ότι είναι λίγος ο αποθηκευτικός χώρος; Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά εμένα και τα 12 GB μου φαίνονται υπεραρκετά για κινητό. Βέβαια σας είπα είμαι άσχετος και μπορεί να μην καταλαβαίνω. Μήπως πιάνουν πολύ χώρο οι εφαρμογές που θέλει κάποιος να περάσει; Δε νομίζω. Εγώ έτσι κι αλλιώς αν αγοράσω μόνο κάποιες βασικές και χρήσιμες θα περάσω. Εκτός κι αν εννοείτε ότι είναι λίγος για φωτογραφίες, μουσική, ταινίες κλπ. Τότε πάει ανάλογα με τον χρήστη. πχ εγώ δεν πρόκειται να έχω τόσα πολλά τραγούδια μέσα, και αν βάλω κάποια ταινία θα την σβήσω αφού την δω. Αυτά. Αν ξέρει κάποιος να με κατατοπίσει για το αν πιάνουν πολύ χώρο οι εφαρμογές. Ευχαριστώ.

Tony Cool

Tasos αν όπως λες βλέπεις ταινία και τη σβηνεις, δεν θα περάσεις πολλά τραγούδια και περάσεις λίγες και συγκεκριμενες εφαρμογές τότε με τα 16gb είσαι άρχοντας.
Τώρα όσον αφορά το κινητό, κακή την τιμή δε τη λες. Απλά για κάποιον που δεν τον νοιαζουν τα benchmarks στα ιδια λεφτα βρίσκει το s4,η ακόμα καλύτερα με 300-350€ το find 5 . Κατά την γνώμη μου αν εξαιρέσεις cpu/gpu είναι καλύτερες προτάσεις.

Ioannis

>Κώστας Βλαχάκης ευχαριστώ αλλά το αγόρασα απο play store Ispanias

Ioannis

>Κώστας Βλαχάκης Δυστυχώς από play store Spain

Νίκος

Φίλε Τάσο εγώ έχω το Ν4 με 16gb και έχει και αυτό τον ίδιο διαθέσιμο χώρο πάνω κάτω. Κυμαίνομαι στα 3 γίγα ελεύθερα…Δεν έχω μουσική μέσα στο κινητό, δεν τραβάω βίντεο με το κινητό…Αυτή τη στιγμή έχω και 3 παιχνίδια από 1,5 γίγα οπότε αν τα σβήσω αυτά είναι υπερ-κομπλέ!! Έχω μέσα πολλές εφαρμογές καθώς λίγες πιάνουν τραγικά μεγάλο χώρο….Το συμπέρασμα είναι (όπως λέει και ο φίλος από πάνω) αν δεν σε ενδιαφέρει να περάσεις μουσική, πολλές ταινίες και λοιπά θα είσαι πένα!! Αν πάλι βρεις μέσο να το φέρεις απ’έξω στα 32 γίγα μην το σκέφτεσαι καν!! Θα είσαι πιο “χαλαρός”.

Dalinos

Καλησπερα..Πραγματικα κινηταρα 🙂 Ξερει κανεις αν το παρω απο αμερικη που το βρηκα στο amazon και Ebay το 32gb αν χανω κατι οπως 4g κτλπ η θα ειμαι κομπλε?? εννοηται οτι μιλαω για Unlocked συσκευη.
Ευχαριστω

Rud

Παιδιά, παρατήρησα ότι το Nexus 5 δεν έχει ούτε micro SD, ούτε πομπό ραδιοφώνου για Radio FM. Το θέμα της μνήμης δεν με απασχολεί τόσο πολύ, αλλά του ραδιοφώνου, παίζει ρόλο για εμένα, καθώς το χρησιμοποιώ καθημερινό. Γνωρίζει κανείς να μου προτείνει κάποια λύση για αυτό (εννοείται ότι δεν εννοώ κάποια λύση που να απαιτεί σύνδεση στο internet);

Tony Cool

Rud υπάρχουν τουλάχιστον 3 λύσεις:
1)Κάποια bluetooth hands free της sony ericsson έχουν ενσωματωμένο fm radio. Είναι μακράν η καλύτερη λύση αλλά τσιμπημένα (40-70€).
2)υπάρχουν και ενσύρματα hands free με ενσωματωμένο fm radio, αλλά είναι μάρκα μ’εκαψες οπότε και αμφιβόλου ποιότητας. Το θετικό είναι οτι ειναι πολύ φτηνά, απο 6-7€.
3)αγοράζεις ενα μικροσκοπικό ραδιοφωνακι και το έχεις μόνιμα μαζί σου!

Rud

Tony Cool σ’ ευχαριστώ για την απάντηση.
Έχω ακούσει για κάποια ασύρματα ή ενσύρματα ακουστικά ή bluetooth με ενσωματωμένο FM Radio, όμως δεν ξέρω για την διάθεση τους στην Ελλάδα. Και έχω τσεκάρει και αυτά της sony ericsson, όμως το συγκεκριμένο που έχω δει είναι παλιό μοντέλο και δεν γνωρίζω αν θα είναι συμβατοί με πιο πρόσφατα android μοντέλα και αν θα κυκλοφορούν ακόμα στην χώρα μας.

theo
Rud

theo
ΟΚ, ευχαριστώ και εσένα για την απάντηση, θα δω τι θα κάνω…

andreas

Κώστα καλησπέρα, πήγα πριν από λίγο στο κατάστημα της wind στην κηφισίας. Το εκθεσιακό μοντέλο που είχαν δεν είναι το revision. Πώς μπορώ να σιγουρευτώ ότι αυτό που θα αγοράσω είναι το revision αφού τα κουτιά είναι σφραγισμένα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Tony Cool

Rud και αυτό που προτείνει ο theo μια χαρουλα ειναι, αλλα μη σε αγχώνει κατι για τα handsfree της sony ericsson. Και απολύτως συμβατά είναι, και τα βρίσκεις στην Ελλάδα, και ποιοτικοτατα είναι. Απλά είπαμε…τσουχτερά! Ασε που θα σε βολέψουν χρόνια, καθώς δυστυχώς η τάση που θέλει τα flagships να βγαίνουν χωρίς fm radio είναι πολύ αυξητική και είναι πολύ πιθανό όλα τα επόμενα κινητά σου απο δω και πέρα να μην έχουν ραδιόφωνο. Και εγώ παθών είμαι και παρότι δεν καίγομαι για το ράδιο τα ζαχαρώνω!

Me

Πως μπορω να το άγω ράσο απο το playstore ??? μπορει κάποιος να με βοηθήσει παρακαλώ ;;;

andreas

Πρώτα απο ολα σε ευχαριστω για την απαντηση. Τελικα εχεις δικιο, ειναι το revision γιατι το imei ξεκιναει με 401 που σημαινει 2014 01 παραγωγη. Το αγορασα κατα τις 19.30 και ακομα το μαθαινω. Πρεπει να παραδεχθω οτι μετα απο χρηση 6 μοντελων iPhone (2,3G,3GS,4,4S,5) εχω ταλαιπωρηθει. Αν ενδιαφερεται καποιος θα το δωσω 350 euro

κολωγρια

Εγώ ενδιαφέρονται πολύ φιλέ ανδρέα… Στείλε μου μέιλ στο likudeez(παπακι)gmail.com

ovios

Και ρωτάω τώρα εγώ στην ίδια τιμή σε skroutz μαγαζιά βρίσκεις και το LG G2 τι να διαλέξεις το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά του
Nexus 5 αναβαθμίσεις μέχρι και το 2015> Lg G2 είναι στο 4,2
Lg G2 μπαταρία 3000mAh ολόκληρη μέρα με όλα ανοικτά bluetooth, wifi κτλ > N5 2300 mAh αμα βγάλεις 8ωρο καλά είσαι (στάνταρ 2 φορτίσεις την ημέρα)
βασικά αυτά είναι που με καίνε πιο πολύ το design μου αρέσει και στα δυο η κάμερα και στα δυο είναι καλή απο οσο εχω δει και δεν είναι τρελός παράγοντας για μένα έχω το Ν4 ότι και εαν πάρω μέρα με την νύχτα θα είναι για μένα, όσο για τον launcher του LG υπάρχουν λύσεις nova κτλ…. κάποια βοήθεια;;;

Rud

Tony Cool,
ευχαριστώ για τις συμβουλές, να σαι καλά ρε φίλε.

Δημητρης

Καλησπερα στην παρεα!Εγω αγορασα το nexus 5 απο ενα καταστημα μεσω skroutz εδω και μια εβδομαδα.Πως μπορω να καταλαβω αν ειναι το revision μοντελο ή το προηγουμενο??Και εκτος αυτου να πω οτι το παρελαβα Δευτερα, το εβαλα για φορτιση Τριτη πρωι(λογω του οτι δεν ειχε πολυ μπαταρια) και το ξαναεβαλα για φορτιση σημερα ημερα Σαββατο.Κρατησε 4 μερες γεματες (με μηνυματα,τηλεφωνο και wifi)

ovios

@Δημητρης εαν ειναι το revision το imei θα ξεκιναει με 401 που σημαινει 2014 01 παραγωγη η καποιο αλλο παραγωγο 40Χ

Γιάννης

Παιδιά έφερα το nexus 5 32 gb από Αμερική, λειτουργεί κανονικά στα Ελληνικά όπως με είχε συμβουλέψει ο Κώστας αλλά δεν το αναγνωρίζει το laptop (windows 7). Μπορείτε να με βοηθήσετε; Έχω ενεργοποιήσει και τις επιλογές για προγραμματιστές, usb κλπ. Προφανώς δεν κάνω κάτι σωστά αλλά φοβάμαι να το ψάξω παραπέρα μη κάνω καμιά βλακεία.

ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΜΑΝΕΝΤΗ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ NEXUS ΑΠΟ ebay.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ greek android, Ή ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΩΣ προτεινόμενη γλώσσα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ;;;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Στάθης

Κώστα να σε ρωτήσω…Το revision της συσκεθής που δίνει η WIND είναι το τελευταίο όπως είπες…Το ίδιο ακριβώς δίνει και το PUBLIC?

Στάθης

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Κώστα για την απάντηση…

Ntinos

Μια βοήθεια. Είμαι ανάμεσα σε S4 και Nexus 5. Τα έχω βρει σε ίδια τιμή. Ποιο απο τα δύο είναι καλύτερο;

Κωνσταντίνος

Το s/n ξεκινάει με 405? Είναι η revised έκδοση
?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Η Nova παρουσιάζει νέες προσφορές κινητής, internet & ψυχαγωγίας

Η Nova ενοποιείται με τη Wind και λανσάρει νέα προϊόντα μέσα από ένα μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων.

Smartphones WIND Nova Black Friday 2022

Η Black Friday ξεκίνησε στη Nova-Wind με τιμές σε συσκευές και υπηρεσίες

Οι καταναλωτές θα βρουν προσφορές σε πακέτα υπηρεσιών, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, smartphones και αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας σε τιμές έως και -70%.

Business WIND

H Nova αναπτύσσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι (FTTH)

Η Nova θα δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home), και θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G).

Business Nova WIND

Hellenic Open Fiber (HOF): Νέα εποχή για τις υποδομές οπτικών ινών από τη θυγατρική της Nova – Wind

Το σύνολο των επενδύσεων της Nova-Wind για τεχνολογίες νέες γενιάς πρόκειται να ξεπεράσει τα 1,3 δισ. ευρώ, μέχρι το 2026 και αφορά κυρίως στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στο σπίτι (FTTH) και στην εθνική κάλυψη του δικτύου 5G.