Το Nexus 6 δίπλα στο iPhone 6 Plus

Εχθές είδαμε το πρώτο render του αναμενόμενου Nexus 6. Σήμερα το βλέπουμε να φιγουράρει πλάι στο iPhone 6 Plus και μπορούμε να κάνουμε συγκρίνουμε τη διαφορά στο μέγεθός τους. Το Nexus 6 θα έχει οθόνη 5.9 ιντσών και δείχνει παρόμοιο στο μέγεθος με το 6 Plus που έχει οθόνη 5.5″, είναι όμως πιο μεγάλο.

Update: Nexus 6 επίσημα με Android 5.0 Lollipop

Ίσως όχι όσο θα ήταν το iPhone 6 Plus αν είχε οθόνη 5.9″, όμως παρατηρούμε ότι το Nexus 6 είναι λίγο πιο μεγάλο στο ύψος και πιο φαρδύ. Τι λέτε;

Η οθόνη του Nexus 6 αναμένεται να έχει ανάλυση QHD (1440×2560 pixels) και να ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 805, μνήμη RAM 3GB και κάμερα 21 Megapixel με διπλό LED flash.

Nexus 6 και iPhone 6 Plus, Το Nexus 6 δίπλα στο iPhone 6 Plus

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Ένα ωραίο ζευγάρι παντόφλες!

Το Nexus 5 είναι μάλλον το τελευταίο Nexus που αγοράζω! Κρίμα!

Panos7GR

Φαπ φαπ φαπ!!!
Την έχετε καταξεμπροστιασει την Apple, σε όλους τους τομείς… Σταματήστε πια! Λίγο ήθος… Μην ασελγειτε άλλο πάνω της!

Λεωνιδας

Σαφως καλυτερο απο το iphone αλλα μεγαλο…Για οσους βολευονται σ’αυτα τα μεγεθη θα ειναι πολυ καλη επιλογη.

Marios

Τετελεσται 😑

Kostas-Doha

δυστυχως η google δεν ακουει τους καταναλωτες περι μεγεθους…..θεωρω οτι ειναι λογος να την ”αφησουμε” λιγο καιρο να το σκεφτει….

Darth

επικίνδυνο να τα βάζετε αυτά τα δύο μαζί μπορεί κάποιος να μπερδευτεί και να τα φορέσει τα κείμενα tablets

Manos

δεν καταλαβαινω που κραζετε το μεγεθος πολλοι. βγαινει μια συσκευη που εχει οθονη 5.9. αν δεν γουσταρεις πανε παρε ενα με μικροτερη οθονη, η αγορα ειναι γεματη και ασε οσους γουσταρουν μεγαλες οθονες να ενθουσιαζονται!

Βασίλης

Επίπεδο…. υψηλό… διατηρούν όσοι έρχονται σαν Προκρούστες να “κρίνουν” τους πάντες και τα πάντα… κακομοιριά του Έλληνα …
Βρίζετε την Αππλε επειδή, τι;;Α; Επειδή ΔΕΝ χρειάζεται 3gb ram να λειτουργήσει απροβλημάτιστα όπως όλες οι υπόλοιπες μεγάλες εταιρίες;….; πιο άσχετος απλά πεθαίνεις!
Ωραία τα μεγέθη, όποιον βολεύουν ας τα αγοράσει, καμιά μα καμία εταιρεία δεν εισέβαλε σπίτι μου να μου λέει σε παρακαλώ αγόρασε το γιατί θα κλείσω το μαγαζί….

Λεωνίδας

Bασίλη είδες σε κάποιο post στο θέμα αυτό να βρίζει κανείς την apple? Site τεχνολογίας είναι κι ο καθένας λέει την άποψή του. Και ναι, όντως χρειάζεται λίγότερη μνήμη το ιος επειδή απλά δεν σ’αφήνει να κάνεις τίποτα. Τώρα πια όμως μια καλή συσκευή με 2gb μνήμη πετάει φορώντας android. Koλλήματα όλα μπορεί να φάνε. Aλλά το θέμα μας εδώ είναι το nexus. Οπότε ας περιοριστούμε σ’αυτό. Πολύ όμορφη και δυνατή συσκευή αλλά ογκώδης. Να δούμε πού θα φτάσουν τελικά τα μεγέθη των ναυαρχίδων…!! Θεωρούσα μέχρι 5.2 maximum. Εχει ξεφύγει πολύ το πράγμα…

dark_master

@ Βασίλης μέχρι τώρα όσοι αναφέρθηκαν στην Apple το έκαναν καθαρά λόγω μεγέθους.
Επειδή αναφερθηκες στα τεχνικά χαρακτηριστικά Ναι σίγουρα μπορεί το λειτουργικό να μην έχει τις ίδιες απαιτήσεις όπως λες αλλά στο iPad που θα παρουσιάσει θα μπουν 2GB Ram έτσι ώστε να μπορεί να κάνει “πραγματικό” multitasking. Κάτι που στα iPhone όπως ξέρεις δεν γίνεται.
Επίσης καλό θα ήταν αυτό με την απροβλημάτιστη λειτουργία να σταματήσει κάποια στιγμή.
Απροβλημάτιστη λειτουργία δεν σημαίνει να μην μπορείς να πάρεις τηλέφωνο όπωςέγινε με τα 6,6+ με την αναβάθμιση σε 8.
Απροβλημάτιστη λειτουργία είναι να μην σέρνεται το τηλέφωνο σου/ταμπλέτα μετά από αναβάθμιση λειτουργικού(και η αποδοχή του 8 έρχεται να μας το επιβεβαιώσει παρόλο που είναι διαθέσιμο εδώ και ημέρες).

Panos7GR

@Kosta-Doha: +1. Συμφωνώ! Ακριβώς αυτό! Απο την αλλη η Google δεν είναι εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά εταιρία software, όποτε πολύ που θα παρεξηγηθεί αν της γυρίσουμε την πλάτη στο 6αρι της… Η Google τώρα κάνει πείραμα για να στριμωξει στην αγορά και το Android Wear της. Να μου το θυμηθείτε στην παρουσίαση του Android L που θα γίνει κλασσικά με το επόμενο Nexus, θα γίνει σε συνδιασμό ενός εκ των Moto 360 ή G Watch. Το θεωρώ δεδομένο!

@Βασιλης: Moto E Γκούχου γκουχου..! Moto G Γκούχου… Γκούχου..! (Συγγνώμη με έπιασε βήχας)

x

Και κλασικά όπως γίνεται σε κάθε άρθρο μπαίνει ο κάθε άσχετος που δεν έχει πιάσει Iphone στα χέρια του και λέει ότι να ναι – εντάξει με πείσατε αν και σκεφτόμουν σοβαρά να πάρω Android το επόμενο μου τηλέφωνο θα είναι και πάλι Iphone 🙂

Kostas

https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=56029133&postcount=2304

Το αριστερά δεν είναι το Nexus 6 αλλά είναι το Moto X και το δεξια είναι ένα iphone 6 με screenshot του iphone 6 plus σε landscape για να πείσει ότι είναι το μεγάλο μήλο. Οτιδήποτε απο ΤΚ μην το αναπαράγετε.Οι τύποι είναι απατεώνες.

Anastasios

Εγω αυτο που βλεπω ειναι ενα iphone πολυ λεπτοτερο, όσον αφορα τα υπόλοιπα, όποιος θέλει ενα μεγάλο κινητο απροβληματιστος θα εχει πλεον δυο επιλογες. Οποιος δεν ψαχνει κατι τετοιο ας ασχοληθει με κατι αλλο. Κακα τα ψεματα, τηλεφωνα ειναι και η Apple εχει κορυφαια ποιοτητα κατασκευης σε αυτα. Εγω εαν μπορουσα να παρω, (γιατι δεν μπορω να παρω ) παρολο που σχολιάζω θα πηγαινα σε iphone γιατι ειναι πιο…ντελικάτο.

Avent

@ Χ Δε μας λυπασαι εμας που δε θα μπορουμε να κοιμηθουμε πια τα βραδια? Και ελεγα θα παρεις android, δε θα παρεις; Παει τωρα η ζωη μου καταστραφηκε. Ευτυχως που μπηκες εσυ ο σχετικος με την τεχνολογια και τα εξηγησες ολα

Alekos

Παιδιά αγόρασα εδώ και 10 μέρες το iphone 6 plus. Το λειτουργικό του δουλεύει σφαίρα αλλά ‘οταν αρχίζεις και ανοίγεις εφαρμογές αρχίζουν όλα……. είχα ανοίξει 5 εφαρμογές και μου κολλούσε πράγμα ασυνήθιστο για μένα που είμαι πρώην κάτοχος oneplus one. Επιπλέον δεν υπάρχει σχεδόν καμία εφαρμογή η οποία δεν χρειάζεται 4 πειρινές έτσι όλες οι εφαρμογές στα iphone δουλεύουν με πιο χαμηλες ταχύτητες. To iphone 6 plus μου το έχω βάλει για πώληση, δεν αντέχω να μην μπορώ να κάνω τα πάντα στο τηλέφωνό μου!!!

X

Θα έπαιρνα Android καθαρά λόγο κόστους αλλά πραγματικά δεν αξίζει η μετάβαση από το IOS καλύτερα να δώσω κάτι παραπάνω και να ξέρω ότι δε θα το μετανιώσω παρά να δώσω λιγότερα και να πάρω το ρίσκο. Οι περισσότεροι φίλοι μου που έκαναν την αλλαγή δε δείχνουν και πολύ ευχαριστημένοι με τα Android τους. Ενώ άλλοι (εντελώς άσχετοι) που ήταν φανατικοί με τα Android πάνε τώρα και αγοράζουν Iphone 4s (φυσικά το συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή είναι πεταμένα λεφτά εφόσον με τα ίδια χρήματα παίρνεις Xperia Z που μπορεί να μην είναι Iphone αλλά τη δουλεία του την κάνει καλύτερα από το 4s που το έχει ήδη σκοτώσει η Apple – αλλά είπαμε άσχετοι είναι οι άνθρωποι)…Τι να πεις δεν μπορούμε να ανοίξουμε και τα μάτια όλου του κόσμου…

X

@Alekos
Πόσο το πουλάς;

DIREFEAR

@Alekos Ελα Αλεκο…πως παει η συμβιωση με το iphone 6 plus;πωωωως;;;αχαχαχαχα!!!(φιλικα παντα!;D)

X

@Alekos
Συγνώμη ρε αδερφέ αλλά έφαγα τον παπά ότι έχεις Iphone και το πουλάς και δε διάβασα καλά όλο σου το post τι έγινε λέει είπες ότι το oneplus είναι πιο γρήγορο από το 6plus και ότι οι εφαρμογές θέλουν 4 πυρήνες κτλ καλά επειδή από ότι βλέπω τα χαριτωμένα δίνουν και παίρνουν εδώ πέρα για δείτε αυτό το βιντεάκι όπου η σύγκριση γίνετε με το 5s (που είναι πιο αργό από το 6plus) να δούμε και στην πράξη πιο είναι πιο γρήγορο και πόσο μετράνε οι 4-8-16 πυρήνες των Android

https://www.youtube.com/watch?v=J_z8tbwb2fA

Μιχάλης

@Alekos αναφορικά με το 6 plus, ότι πεις εσύ…….τώρα όσον αφορά το nexus 6 πολύ σωστά όπως λένε και άλλα παιδιά, σε όποιον αρέσει αυτό το μέγεθος πάει και το αγοράζει. μην κράζετε χωρίς λόγο και χωρίς να σας έχει βάλει κανείς το μαχαίρι στο λαιμό για να το πάρετε..

sir

Fake είναι αυτό παιδιά! Το iphone 6 είναι στη φωτό με το moto x το φετινό.
Άλλωστε από όλα τα leaks μέχρι τώρα φαίνεται πως το nexus 6 θα είναι λίγο μεγαλύτερο του note 4 και λίγο μικρότερο του 6plus!
Απατεώνας ο tk όπως έχουν επισημάνει πολλοί τελευταία

mortis

@X δηλαδή ότι τώρα ένα παιχνίδι που χρησιμοποιεί 90% την κάρτα γραφικών και παραπάνω δείχνει το multitask του iphone η σημαίνει ότι το iphone είναι πιο γρήγορο από συσκευές android μονο εσύ και αυτός που ανέβασε το video το πιστεύουν. το a7 chip τις apple έχει 4 πυρήνες κάρτα γραφικών την PowerVR g6430 + η ανάλυση παιζει το σημαντικότερο ρολο στο πως θα απόδοση το game.πράγματι τα iphone έχουν εξαιρετικές gpu αλλα στο πραγματικό multitask παίζει ρολο η ram και ο επεξεργαστής που υστερεί το iphone(το ιός δεν έχει πραγματικό multitask δεν τρέχουν όλα παράλληλα αλλα μπαίνει στο background η εφαρμογή).τώρα για το N6 μεγάλο, απευθύνεται σε συγκεκριμένο αγοραστικό κοινό μια τίμια και καλή πρόταση στην κατηγορια του

TheGreat

Έχω μια ελπίδα να ειναι το 6 και οχι το 6 plus! Θα ηταν πραγματικα τρομερο τηλεφωνο … κριμας 🙁

Chris

Χαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ απλά γελοίοι και απλά γελάω.

X

@mortis
Ένα ένα πρώτον εγώ απάντησα σε αυτό που έγραψε ο φίλος πιο πάνω δες ακριβώς τι έγραψε και θα καταλάβεις δε μίλησα ούτε για Multitask ούτε για δυνατότητες. Δεύτερον το iphone δεν έχει 4 πυρήνες αλλά 2 και κάρτα γραφικών με chip γραφικών PowerVR και φυσικά αποδίδει καλύτερα στα παιχνίδια όπως φαίνεται και στο βίντεο το θέμα της ανάλυσης είναι μάλλον αστείο που το διάβασα και εγώ στα σχόλια αλλά δε μου λέει κάτι δηλαδή μια συσκευή που τρέχει σε μεγάλη ανάλυση δεν μπορεί να τρέχει και σε χαμηλότερες είναι και Android τρομάρα τους αν δεν μπορεί η Cpu να υποστηρίξει τις αναλύσεις τους να μην τις βγάζουν τόσος μεγάλες για να κοροϊδέψουν αυτούς που κοιτάνε μόνο τους αριθμούς και αγνοούν παντελώς την εμπειρία χρήσης της συσκευής τους που είναι και το πιο σημαντικό

mortis

@X μίλησα για 4 πύρινη κάρτα γραφικών ναι ο επεξεργαστής έχει 2.Από αυτά που γραφής δείχνουν ότι είσαι ανίδεος.οποτε το iphone είναι το κινητό σου(just works)και όλα καλά!Καραμελίτσες του τύπου εμπειρία χρήσης και ποιότητα υλικών αφήστε τα στην άκρη.Η εμπειρία χρήσης είναι απόλυτα υποκειμενική(άλλη χρήση εγώ άλλη εσύ )ποιότητα κατασκευής για μένα είναι η αντοχή στην καθημερινότητα(δηλαδή να πέσει το κινητό κάτω να σου πέσει λίγο νερό η σκόνη να το κάτσεις)όχι να το βάζεις στην τσέπη και να λυγίζει, σημασία έχει και η ποιότητα του υλικού οχι μονο το υλικό.Το post μου δεν έχει σκοπό να σε προσβάλει αλλα ψάχου λίγο.

Sot11

Με αλλά 500 σαν αυτά της φωτό, και γίνεται κούκλα το WC!

Σακης

Καλησπερα σε ολους. Επιμένω οτι το NEXUS 6 θα εχει 5,2 και οχι 5,9. Οσο και να επιμένετε καποιοι.. Θα το δουμε ολοι μαζι τελη Οκτωβριου… Η φωτο ειναι το Iphone 6 και οχι το Iphone 6 Plus. Ψαξτε το…

X

@Mortis
Α ρε φίλε τι θέλω και πάω να σου ανοίξω τα μάτια παρε εκεί την μπακατελα σου το Android που σε 3 μήνες η τιμη του πέφτει στο μισο και μετά από κανένα 6μηνο ψαξε κανένα κορόιδο να το πουλήσεις – προσωπικα αν έπαιρνα Android το θεωρώ μεγάλη βλακεία να δώσω πάνω από 250 γενικά τα Android για ναυαρχιδες δεν είναι ειναι μόνο για φθηνά και εκεί όμως τα έχουν ξεσκισει όλα οι Κινέζοι αν και ακόμη υπάρχουν μερικές καλές προτάσεις σε Xperia και Galaxy(βλεπ S3 neo Και Ζ). Άντε καλές αγορές και περαστικά :))))))))))

Apostolos

Κρίμα
Από ότι καταλαβαίνω μετά το g2 το χάος

Φωτιάδης Ιωαννης

@Χ Μιλάμε έχω πάθει πλάκα με την πάρτη σου…θεωρείς οτι η Apple που κρατάει τις τιμές σε δυσθεώρητα υψηλά επίπεδα,με χαρακτηριστικα κατω του μετριου και με επιλογές μηδέν, είναι καλύτερη απο μια εταιρία πχ σαν την LG,που αυτή τη στιγμή βρίσκεις την ναυαρχιδα της ,το G3 με 3G ram και 32Gb ενσωματωμένη στα 450€ (Σκρουτζ,2χρονια εγγύηση) και πετάει;;;και να σου αναφέρω πανεπιστημων φιλε “X” οτι το να μεταβεις απο iPhone σε Android ή απο Android σε iPhone δεν είναι ασχετοσύνη αλλα επιλογή και το να λες κάποιον άσχετο είναι τουλαχιστον απρεπες.Δεν παει να πει όμως οτι εγώ συγκεκριμενα, που έχω android συσκευη (LG G2),δεν βλέπω το πόσο πίσω έχει μείνει η Apple σε σχέση με,όχι με τον ανταγωνισμό, αυτό εννοείται, αλλά πόσο πίσω εχει μείνει τελικα,απο τα δικά της στάνταρτς…και θα σου πω και κάτι άλλο ασχετο- σχετικό,το να έχεις μια καλή κάρτα γραφικών σε μια συσκευή (μεχρι χθες) 4 ιντσών μάλλον ειναι το τελευταίο πράγμα που θα κοιτουσες,γιατί απλα σε 4″ χαλας τα ματάκια σου με παιχνίδια ετσι θεωρω εγώ,τώρα αμα την βρίσκεις εεε δεν θα σε πω και μαζοχιστη οχι …Αν σου αρέσουν τόσο τα παιχνιδια πάνε και πάρε το Xbox ή κανένα PS όπως κανουμε οι περισσοτεροι… Συνέχεια »

X

Δεν τις κρατάει τις τιμές στα ύψη η Apple προσφορά και ζήτηση ειναι βασικές αρχές οικονομίας :). Οποίος εχει IPhone δεν το σκοτώνει εύκολα γιατι ξερει τηνα αξια του τα android μετα απο ενα 6μηνο πωλούνται μαζί με ενα πακέτο τσιγάρα :)))))

Φωτιάδης Ιωάννης

@”X” λυπάμαι που θα το πω άλλα μάλλον δεν ξέρεις από αρχές οικονομίας…ρωτώ λοιπόν,θεωρείς ότι με το 6αρι πλέον στην αγορά,η τιμή του 5s ή του 4s Θα ειναι υψηλές ή θα πέσουν;;;; Επίσης πιστεύω ότι Δεν κατανοείς καθόλου το θέμα iOs vs Os,Mac vs Android…Η μια είναι αμερικανικη εταιρία κολοσσός-μονοπώλιο και κρατάει τις τιμές της ψηλά γιατί μπορεί και γουστάρει και όποιος γουστάρει,και από την άλλη ειναι τα android με 10 βασικές μεγάλες κατασκευάστριες εταιρίες που συναγωνιζονται-ανταγωνίζονται η μια την άλλη,παίζουν στις τιμές Και στα specs… Τι καταλαβαίνεις Τώρα,από αυτό που έγραψα ,μάλλον όχι πολλά καθώς έχεις παρωπίδες και παρωττιδες….αυθαίρετα βγάζω συμπέρασμα και λέω πως,μάλλον,δεν έχεις κάποια οικονομική δυσκολία αντιθέτως πιστεύω ότι είσαι ένας έυπορος τυπος για να μην σκέφτεσαι τα 800 ή τα 1000 € Για μια συσκευή και Για να μην πηγαινεις σε “φθηνες” δεύτερες λύσεις.εκτός και αν κάνω λάθος και απλά είσαι και εσύ ενα παλληκάρι που γουστάρει να έχει ότι έχουν οι διάφοροι celebrity Και απλά το παίρνουν χωρίς λόγο,ετσι…open your mind my x friend Υ.Γ. Ο Αρχιμήδης Όταν έφτιαξε τον “υπολογιστή των Αντικυθήρων ” που να φανταζόταν ότι εγώ και εσύ,2000 Χρόνια μετά,θα είχαμε διαφωνια για αμερικανική (που δεν υπήρχε εννοείται η Αμερική) και… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατ. ευρώ απειλείται η Apple για το “batterygate” των iPhone 6

Νέα προβλήματα για την Apple, καθώς η εταιρεία απειλείται με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για το “batterygate” των παλαιότερων iPhone.

Smartphones Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Apple: Αποζημιώνει όσους αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιδόσεων στα iPhone

Η Apple συμφώνησε να πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής για την υπόθεση του Batterygate που αφορούσε πολλά iPhone.

Smartphones featured iPhone 5S iPhone 6

iPhone 6, 6 Plus και 5s: Αναβαθμίζονται σε iOS 12.4.4

Το iPhone 5s παίρνει μία ακόμη ενημέρωση λογισμικού, έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Τα παλαιότερα iPad θα παραμείνουν με το βασικό iOS.

Smartphones Apple Apple iPhone 6 iPhone 11

Πως άλλαξε η κάμερα από το iPhone 6 έως το iPhone 11;

Πως αναβαθμίστηκε η κάμερα των iPhone σε βάθος χρόνου; Φωτογραφίες από το iPhone 6 έως και τα τρία iPhone 11 δείχνουν την εξέλιξη.