Nexus 6, δίπλα στα iPhone 6 Plus και Nexus 5

Το Nexus 6 είναι ομολογουμένως ένα μεγάλο κινητό και αυτό είναι αρκετά φανερό από τις ίντσες της οθόνης του (5.96 ιντσών). Αλλά επιπλέον έχει ενδιαφέρον να το συγκρίνουμε με κινητά που ήδη γνωρίζουμε. Σε μια φωτογραφία στην οποία ένα iPhone 6 Plus (5.5 ιντσών) και το Nexus 6 βρέθηκαν δίπλα δίπλα, βλέπουμε ότι το Nexus 6 δεν είναι μεγαλύτερο μεν μεγαλύτερο από το phablet της Apple αλλά όχι κατά πολύ.

Και όλα αυτά την ώρα που το Nexus 6 έχει μεγαλύτερη οθόνη κατά μισή ίντσα. Δηλαδή παρόλο το μέγεθος της οθόνης η Motorola έκανε καλή δουλειά καθώς κατάφερε και κράτησε το σύνολο σε περίπου το ίδιο μέγεθος με το iPhone 6 Plus, σχετικά μικρό δηλαδή σε σχέση με τις ίντσες του (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη αυτή για ένα τέτοιου μεγέθους smartphone).

nexus 6 iphone 6 plus, Nexus 6, δίπλα στα iPhone 6 Plus και Nexus 5

Στην δεύτερη φωτογραφία βλέπουμε το Nexus 6 δίπλα στο Nexus 5 το οποίο δεν είναι κάποιο μικρό κινητό καθώς έχει οθόνη 4.95 ιντσών. Σε αυτή την φωτογραφία το Nexus 5 θα μπορούσαμε να πούμε ότι φαίνεται νάνος δίπλα στο Nexus 6.

Ενδιαφέρον πάντως έχει να δούμε πως θα υποδεχτεί η αγορά τέτοιου μεγέθους συσκευές και αν του χρόνου μιλάμε για τις 6 ίντσες ως ένα φυσιολογικό μέγεθος και που θα σταματήσει τελικά η αύξηση των ιντσών.

Δείτε επίσης την εξέλιξη των Nexus smartphones όσον αφορά στο μέγεθός τους.

nexus 6 iphone 6 plus, Nexus 6, δίπλα στα iPhone 6 Plus και Nexus 5

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Ηταν τωρα απαραιτητο να χει 5,96 ιντσες οθονη; 5,7 πιστευω οτι θα ταν προτιμοτερο. Πιο πολυ με ταμπλετ μοιαζει, παρα με φαμπλετ. Το Nexus 5 ειναι πιο εμφανισιμο με την 4,95 ιντσες οθονη, σε σχεση με το Nexus 6.

antonis

6 ιντσες κινητο, δυστυχως-ευτυχως δεν προκειται να αγορασω. το λαπτοπ μου ειναι 15. του πεταω και μια SIM και ειμαι αρχοντας. ολα εχουν τα ορια τους. θεωρω τα κινητα πανω απο 5 ιντσες απαραδεκτα (απο θεμα μεγεθους). και δυστυχως οπως πανε τα πραγματα, δεν θα μπορεις να βρεις πολυ καλο smartphone με ανθρωπινες διαστασεις.

Darth

τωρα που τα ειδα και μαζί σιγουρεύτηκα ………….. tablet………………..

Vagelis

Εγώ σκέφτομαι πάντως να κάνω την αλλαγή από note 3 σε nexus 6…

ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Έχω το Nexus 5 και περίμενα το 6. Τώρα που τα βλέπω μαζί λέω να περιμένω μήπως βγάλουν το Nexus 6 mini αλλιώς παραμένω στο 5.

Alexis

Απαίσιο! Ηλίθια κίνηση από πλευράς google, και στις ιντσες αλλα και στην τιμή.

Ιωάννης jb

Απαίσιο λέει ο ένας, tablet λέει ο άλλος, δεν πρόκειται να το αγόρασω ο παραάλλος, ναι καλά μάρτυρες του εαυτού σας θα είστε… σε κανα 2 χρόνια λογικές διαστάσεις θα σας φαίνονται τα 6ιντσα και ύστερα λέτε οι περισσότεροι πως μόνο λόγο μάρκετινγκ πουλάει η apple, οτι να ναι!!!!
Αυτό το μάρκετινγκ που μας έφτασε να θεωρούμε κανονικά τα 5ιντσα κινητα που μέχρι πριν 3-4 χρόνια μας φαίνονταν παντόφλες δε το λέτε όμως

Γιώργος

Ως κάτοχος του Nexus 5, δεν θα το αγόραζα για κανένα λόγο. Όσο εξαιρετικά και αν είναι τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, η Google έκανε μια μεγάλη γκάφα (?) στην τιμή και στο μέγεθος της συσκευής. Πόσοι άνθρωποι νιώθουν άνετα με το να είναι η αριστερή συσκευή της παραπάνω φωτογραφίας η ηλεκτρονική συσκευή που θα χρησιμοποιούν περισσότερο στη ζωή τους για 1-2 χρόνια; Ευτυχώς του χρόνου μάλλον θα έχει μάθει από το λάθος της και θα βγάλει ένα good-ol’-Nexus… Τέτοια λάθη σαν αυτό που έκανε η Google πληρώνονται όταν στο τέλος του τριμήνου κοιτάνε πίνακες πωλήσεων και ΕΣΌΔΩΝ. Αμφιβάλλω αν ο μέσος καταναλωτής, έχοντας 650€ διαθεσιμα για αγορά κινητού θα επέλεγε το Nexus 6 αντί για Galaxy Note x, Xperia Zx ή iPhone x…(καλώς ή κακώς αυτό θα γίνει).

Thodoris

Σιγά τη γκάφα της google. Λες και η google βγάζει λεφτά από τις συσκευές nexus. Και να πουλήσει και λίγο λιγότερα, δεν τη νοιάζει μία. Το ότι ούτε γω θα το πάρω (ενώ ψηνόμουν στην ιδέα για το επόμενο nexus) είναι άλλο θέμα.

ledittov

Οι 6 ίντσες είναι 6 ίντσες. Για όσους θέλουν μια συσκευή 4.7 -5.2 έχουν αρκετές επιλογές, για άλλους χρήστες (όπως και εγώ) που θέλουν μια αρκετά μεγάλη οθόνη δεν ήταν και πολλές οι αξιόλογες προτάσεις. Για αυτό το λόγο είμαι πολύ ευχσριστημενος με το nexus 6 φέτος και περιμένω να κυκλοφορήσει!!!!

Γιώργος

Από όσο μπορώ και παρατηρω από τις φωτογραφίες τις επιπλέον ίντσες του nexus τις καταλαμβάνουν τα πλήκτρα kapasitive οπότε δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα…

Οτι να ναι

Οι πανσοφοι παντογνωστες gadjetακιδες εβγαλαν πορισμα. Το Marketing της Google ασχετο! εγω ξερω καλυτερα! Τι καθεστε; προσλαβετέ με! θα δειτε τους τζιρους σας να εκτοξεύονται!
Αντε γεια. Και καταλαβετε ότι άλλο τα κοινα android κινητα και άλλο τα google qandroids. Γυριστε πίσω στα Nokia 3310 για να μην μπερδευεστε. Λεει ο αλλος “ποιος θα δωσει 650$ για κινητο” ! ¨Οταν το iphone 6 θα κάνει πάνω απο $900 στην Αμερική (στην Ελλάδα άστο..)

andy

Και η apple , κάθε χρονο ανεβάζει οθονη κατα 0.5 ίντσες τουλάχιστον οποτε οι fan της apple να περιμένουν του χρονου 6ιντσο κινητό. Που κραταει σωστές διαστάσεις….:P

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατ. ευρώ απειλείται η Apple για το “batterygate” των iPhone 6

Νέα προβλήματα για την Apple, καθώς η εταιρεία απειλείται με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για το “batterygate” των παλαιότερων iPhone.

Smartphones Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Apple: Αποζημιώνει όσους αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιδόσεων στα iPhone

Η Apple συμφώνησε να πληρώσει 500 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής για την υπόθεση του Batterygate που αφορούσε πολλά iPhone.

Smartphones featured iPhone 5S iPhone 6

iPhone 6, 6 Plus και 5s: Αναβαθμίζονται σε iOS 12.4.4

Το iPhone 5s παίρνει μία ακόμη ενημέρωση λογισμικού, έξι χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Τα παλαιότερα iPad θα παραμείνουν με το βασικό iOS.

Smartphones Apple Apple iPhone 6 iPhone 11

Πως άλλαξε η κάμερα από το iPhone 6 έως το iPhone 11;

Πως αναβαθμίστηκε η κάμερα των iPhone σε βάθος χρόνου; Φωτογραφίες από το iPhone 6 έως και τα τρία iPhone 11 δείχνουν την εξέλιξη.