Nexus 6, Μεγαλώνει μεγαλώνει γερά παιδιάαα…

Από το 2010 που παρουσιάστηκε το πρώτο Nexus One μέχρι και σήμερα, τα Nexus smartphones μεγαλώνουν σε διαστάσεις χρόνο με τον χρόνο. Το φετινό Nexus 6 έχει οθόνη 5.96 ιντσών και αυτό έχει δυσαρεστήσει αρκετούς φίλους της τεχνολογίας μιας και το θεωρούν τεράστιο και δύσχρηστο.

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες που συγκρίνουν στο μέγεθος το Nexus 6 με όλα τα προηγούμενα μοντέλα και όπως μπορείτε να παρατηρήσετε η οθόνη κάθε χρόνο μεγαλώνει.

Nexus 6 (Motorola): 5.96″, 1440×2560 pixels, AMOLED
Nexus 5 (LG): 4.95″, 1920×1080 pixels, LCD True HD IPS+
Nexus 4 (LG): 4.7″, 1280×768 pixels, LCD True HD IPS+
Galaxy Nexus (Samsung): 4.65″, 1280×720 pixels, Super AMOLED
Nexus S (Samsung): 4″, 480×800 pixels, Super AMOLED
Nexus One (HTC): 3.7″, 480×800 pixels, AMOLED

Nexus 6, Nexus 6, Μεγαλώνει μεγαλώνει γερά παιδιάαα…

Nexus 6, Nexus 6, Μεγαλώνει μεγαλώνει γερά παιδιάαα…

Nexus 6, Nexus 6, Μεγαλώνει μεγαλώνει γερά παιδιάαα…

Nexus 6, Nexus 6, Μεγαλώνει μεγαλώνει γερά παιδιάαα…

Nexus 6, Nexus 6, Μεγαλώνει μεγαλώνει γερά παιδιάαα…

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
LeTak

Όσο νυχτώνει το nexus μεγαλώνει

Αντώνης Μαρίνος

Όπως είπα και στο προηγούμενο σχετικό θέμα με το N6 (για διαστάσεις και τιμές), η Google πλέον αλλάζει ρότα, αφού το nexus δεν είναι πλέον μια φθηνή εναλλακτική για καλά -έως πολύ καλά- specs με vanilla android και αντίστοιχα καλή τιμολόγηση (εξαιρούνται τα δύο Samsung που ήταν ακριβούτσικα -και πάλι φθηνότερα από τις τότε σύγχρονες ναυαρχίδες). Και μάλιστα κακώς το είπαν Nexus, πιο τίμιο και σωστό θα ήταν να το έλεγαν Silver (1 ή 6), γιατί στην πραγματικότητα αυτό είναι….

(και κάτι άλλο σωστό που άκουσα, το “πραγματικό” nexus είναι το Moto 😉 )

Darth

αυτό όχι απλός μεγαλοσε, αυτό πηδιξε μια κατηγορία από smartphone στο tablet προσφέροντας phablet

Χρηστος

Χαχαχα κλαιω με τον τιτλο του άρθρου..βασικα παντόφλα για 2μετρους εχει γινει….

itboygr

Νομίζω ότι το 6 το έχει για κάτι πιο ιδιαίτερο γι’ άλλωστε πουλάει ακόμα και το 5άρι

johnnie

@Αντώνης Μαρίνος.
Το Moto X 2nd generation_pure edition είναι πολύ καλός αντιπρόσωπος της οικογένειας nexus, αλλά το θέμα είναι πως θα το βρούμε στην Ελλάδα. (Πέρα από το site της Motorla.)

Chris

δεν είναι καλό . Αν δεν λυγίζει ή σε αποτριχώνει όπως το iphone 6+ δεν το αγοράζω 😛 😛 . Βασικά το έχουν παρακάνει . Πιστεύω η ιδανικότερη διάσταση που παντρεύει την φορητότητα με την χρησιμότητα είναι εκεί στις 5 ίντζες περίπου

Tom

Το nexus 6 ειναι ο καλυτερος λογος να παρεις το 5. Τεραστια κινητα με QHD αναλυση. Κρατηστε την αναλυση σε λογικα επιπεδα γιατι χανομαστε. Θελουμε μπαταριες και επεξεργαστες τερατα. Εκει πανω που το android ειναι πιο καλο λογισμικο χωρις κολληματα εχουμε την αναλυση να τραβαει ολους τους πορους. Σε λιγο τα πιο γρηγορα κινητα θα ειναι οι μινι εκδοσεις των ναυαρχιδων (ηδη βλεπε xperia z3 compact και galaxy alpha με 720p αναλυση ποσο γρηγορα ειναι) Οσο για το μεγεθος υπαρχουν και τα tablet που ακομα και το πιο μικρο tablet ειναι πολυ καλυτερο για γενικη χρηση internet απο το ενα πολυ μεγαλο κινητο. Ενα nexus 7 να παρεις ειναι αυτοματως καλυτερο. Ενα lg gpad το ιδιο αν θες να δωσεις πολλα παρε ipad η samsung tab s.

Φωτιάδης Ιωαννης

Εγώ Συμφωνώ με εναν φιλο που είχε αναφερθει στο μέγεθος της οθόνης,σε γκαλοπ του Techblog σχετικα με το “ποιο θεωρούμε ιδανικο μεγεθος οθονης”και έλεγε οτι το θέμα τελικά δεν είναι η διάσταση τόσο της οθόνης,όσο το,σε ποσο μικρή συσκευή μπορούμε να χωρεσουμε μια μεγάλη οθόνη…Συμφωνώ ρε φιλε και μπράβο σου…γιατί;;;;το Ζ1 με 5″ οθόνη είναι τεράστιο και άσχημο,προσωπικα παντα…το S5 παλι με 5.1″ οθόνη είναι πιο μαζεμένο και ομορφο μεν αλλα και αυτό μεγαλο…μην μιλήσουμε για oppo,lenovo και λοιπές εταιρίες γιατί πανω απο τις 5” είναι τεραστια….τώρα θα μου πεις “επειδή εχεις το G2 (5.2”) θα μας πεις οτι είναι το καλυτερο απο όλα και εκεί ηθελες να καταληξεις”…???
Θα απαντησω και ναι και οχι…Ναι,γιατί θεωρώ πως με την καινοτομία των πίσω κουμπιών έχουν εξαλείψει τα γύρω περιθώρια (bezels) και “χωρεσανε” μεγάλη οθόνη σε μικρή συσκευή και Όχι,γιατί θεωρώ πως το G3 με (5.5″) μεγαλύτερη οθόνη πρεπει να παιζει σε σεμινάρια και να δινει μαθηματα σε καποιες αλλες εταιρίες που με 5″ έως και 5.5″ οθόνη “ξευτιλιζονται” με το μεγεθος της συσκευής… Αυτά…
Υ.Γ. Σε λίγο πάω για G3,φθηνό,απίστευτο στο χέρι και τα έχει ΟΛΑ…Απλα

Τομ

Φωτιαδης για μενα αν εχεις το g2 μην πας για g3. Βαλε κανα αλλο rom η laucher καμια αλλη θηκη στο δικο σου, πειραματισου να φρεσκαριστει λιγο η παρουσα συσκευη σου γιατι ειναι καλυτερη απο το G3. Και ας ειναι το g3 αρκετα πιο ομορφο.

pavlos

Είμαι υπό σκέψη να αλλάξω το ONE MINI που έχω και να πάρω το NEXUS 5 , Καλό το NEXUS 6 αλλά τεράστιο , άραγε το NEXUS 5 για πόσο καιρό θα δέχεται αναβαθμησεις ?

Makis

@pavlos

Λογικά θα πάρει και ακόμη μια μετά το λολιποπ χωρίς καστομιές…

Αλέξανδρος

@Pavlos αν κάτι δε προβληματίζει στα Nexus είναι η αναβάθμιση. Και χωρίς να έχει κάποιος ιδιαίτερες ( ή και καθόλου απλά ακολουθείς τον οδηγό που σου δίνουν) γνώσεις κατεβάζεις το toolkit για Nexus από το Xda και με δύο κλικ αλλάζεις-κάνεις rom,root,backup, ξεκλείδωμα του bootloader.

Tom

Κανονικα θα επρεπε να εχει παραπανω απο 18 μηνες υποστηριξη το nexus. Μια χαρα θα σηκωνει και μετα το lollipop τις αναβαθμισεις και δεν βλεπω πολυς κοσμος να το παιρνει το 6. Επομενως θα πρεπει να αντιμετωπισει το nexus 5 σαν αυτο που ειναι δηλαδη ενα κινητο το οποιο ειναι σε σωστο μεγεθος με σωστη αναλυση και παιζει ανετα μπαλα με τα πιο συγχρονα κινητα. Και τι που θα εχουν 805 τα καινουρια κινητα… Θα εχουν και QHD αναλυση που θα τον “ξεφτυλιζει” για πλακα.

itboygr

Αναλόγως τη συσκεύη, π.χ. το nexus 4 έχει ξεπεράσει τους 18 μήνες και θα πάρει lolipop

JohnWave

Χαχαχα, ωραίος τίτλος για μας του λιιιίγο μεγαλύτερους σε ηλικία που προλάβαμε τη διαφήμιση 🙂
Στην άθλια φετινή χρονιά για όλους εμάς που προτιμούμε κινητά και όχι phablets ήρθε και το Nexus 6 και καταστράφηκε πλήρως το πράγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.