Nexus 6P: Η Google “σχολιάζει” τα bezel του iPhone

Εχθες στο San Francisco, ο Sundar Pichai και άλλα μεγάλα ονόματα της Google, παρουσιάσαν στην σκηνή το Nexus 6P και το Nexus 5X. Το Nexus 5Χ είναι η οικονομική συσκευή, που μπορεί να σταθεί δίπλα στις σημερινές ναυαρχίδες, ενώ το Nexus 6P είναι το high-end, μεταλλικό smartphone το οποίο προσφέρει πολλά με αρχική τιμή τα 499 δολάρια.

Με την ανακοίνωση το Nexus 6P, ο Dave Burke ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Android Engineering, εξήρε την οθόνη της συσκευής, η οποία είναι 5.7 ιντσών AMOLED με ανάλυση 1440×2560 pixels. Η οθόνη του Nexus 6P καταλαμβάνει το 74% της μπροστινής επιφάνειας της συσκευής, κάνοντας έτσι το 6P παρόμοιο σε μέγεθος με 5.5 ιντσών smartphones.

Πιο συγκεκριμένα, η Google δεν έχασε την ευκαιρία να συγκρίνει το Nexus 6P (159.3×77.8×7.3 χλστ) με το iPhone 6s Plus (158.2×77.8×7.3 χλστ.), το οποίο παρόλο που έχει οθόνη 5.5 ιντσών έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με το Nexus. Πάντως το screen-to-body ratio του Nexus 6P δεν είναι το καλύτερο που έχουμε δει μέχρι σήμερα, αλλά το ότι καταφέρνει με την 5.7 ιντσών οθόνη να φτάνει τα 5.5″ smartphones είναι σίγουρα θετικό.

Υπάρχει για παράδειγμα το Motorola X Style, το οποίο έχει επίσης 5.7 ιντσών οθόνη, και 76.36% screen-to-body ratio. Από την άλλη το iPhone 6s Plus έχει 67.9% screen-to-body ratio το οποίο είναι αρκετά μικρότερο από τον Nexus 6P.

Nexus 6P: Η Google "σχολιάζει" τα bezel του iPhone, Nexus 6P: Η Google “σχολιάζει” τα bezel του iPhone

Nexus 6P: Η Google "σχολιάζει" τα bezel του iPhone, Nexus 6P: Η Google “σχολιάζει” τα bezel του iPhone

Nexus 6P: Η Google "σχολιάζει" τα bezel του iPhone, Nexus 6P: Η Google “σχολιάζει” τα bezel του iPhone

Nexus 6P: Η Google "σχολιάζει" τα bezel του iPhone, Nexus 6P: Η Google “σχολιάζει” τα bezel του iPhone

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
anwnymous

Note 5: 5,7”: 153.2 x 76.1 x 7.6 mm
Nexus 6P: 5,7″: 159.3 x 77.8 x 7.3 mm

Στις διάσταστεις του 6P έπρεπε να έχουμε 6” οθόνη για να μιλάμε για καλά περιθώρια.
Να χεις βγάλει συσκευή που έχουν από τις χειρότερες διαστάσεις και όμως να βγαίνεις και να μιλάς, λολ, στους τυφλούς…..

Βάλτε κανά G3 δίπλα να γελάσει ο κάθε πικραμένος 😛

viel

ολοι με την apple να συγκρινουν…. τζαμπα διαφημηση! ευχαριστω πρεπει να σας λεει

Giannis_Dal

Η LG θα το δει και θα γελάει!!

Γιάννης

@viel
Με τι να το συγκρίνουν με το Note 5? Δεν τους παίρνει. Με το iphone 6s θα το συγκρίνουν που είναι ο εύκολος στόχος (μεγάλα bezel). Γενικά αν θέλεις να βρεις παράδειγμα τηλεφώνου με πολλά στραβά αλλά να πουλάει πολύ μόνο το iphone τα συνδυάζει.

Tim

@viel πραγματικά, και όταν η apple έχει πολύ ισχυρό marketing, το να αναφέρεσαι σε αυτή συνέχεια για διαφήμιση μόνο καλό δε το λες.

JohnWave

Η σύγκριση που πραγματικά ντροπιάζει το 6s plusγια τα τραγικά του bezels είναι αυτή με το 6ιντσο Huawei Mate 7 και το φανταστικό 78% screen/body ratio.

anwnymous

Προφανώς και ο οποιοσδήποτε, θα πάει να συγκριθεί με τον χειρότερο για να αποδείξει την ανωτερότητα του.

Μόνο οι ifans θα κατάφερναν αυτό να το βγάλουν πλεονέκτημα….

Λογικό λοιπόν να συγκρίνονται μόνο με το μήλο & στα πάντα.
Εν προκειμένω γιατί δεν συγκρίθηκε με κανά lg ή mate 7?? (Θα γέλαγε ο κόσμος)
Καλά για τα bezel του iphone τα χουμε πει, μετριούνται σε στρέμματα 😛

@Γιάννης θα συμφωνήσω απόλυτα.

PANOS

Σκέφθηκε άραγε κανείς ότι τα bezel τησ Apple είναι δικαιολογημενα γιατί υπάρχει ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος; Όταν οι άλλοι κατασκευαστες κατορθώσουν να παράξουν κάτι αντίστοιχο (που να λειτουργεί βέβαια, όχι αυτό το αστείο με την samsung) τότε είμαι περίεργος να δω τι λύση θα δώσουν…
Υ.Γ. Ολες αυτές οι συγκρισεις που γινονται απέναντι στο Iphone απευθύννται σε ανόητους και ατυχώς κάνουν διαφήμιση στα προιόντα της.

Ιωάννης jb

Τα περιθώρια σε μια συσκευή δίνουν και το ανάλογο τόνο…
Είναι πραγματικα χαζό και είναι χαζοι και αυτοι που πιστευουν οτι τα περιθώρια είναι κάτι κακό!!
Υπάρχουν πολλές εταιρίες στο χώρο…. πως θα σας φαινόταν να ηταν όλα ιδια χωρίς περιθώρια και σκέτη οθόνη.. Το μόνο που θα τα διαφοροποιεί, θα είναι κάποιες ελάχιστες διαφορές σε design.. που για να βρεθούν θα χρειάζεται ψάξιμο.. και φυσικά το brand τις κάθε εταιρίας..

Μόνο και μόνο σαν σκέψη το παραπάνω είναι χαζό και δε θα ήθελα να φτασει στιγμή που θα το δω να συμβαίνει, ηδη συμβαίνει σε κάποιο βαθμο και είναι ασχημο.. ως εδω φτάνει!!!!

Ειστε γελοίοι οσοι κραζετε αυτα τα πράγματα είναι το τελευταιο σύνορο πριν ισοπεδωθούν όλα!!!!
Γελοίες είναι και οι εταιρίες που κατηγορούν άλλες εταιρίες για το οτι έχουν ταυτότητα!!!!

Mary

Πάντως εγω το εχω ξαναπεί πολυ λάθος μάρκετινγκ αυτη η ιστορία με τις συγκρίσεις! Περισσότερο διαφημίζουν το iPhone παρά το nexus ετσι. Γιατι ακομα και η κακή διαφήμιση ειναι διαφήμιση! Ασχολούνται μετα όλοι, σχολιάζουν όλοι το iPhone(και ποσά κακά η καλά έχει) και ξεχνάνε το nexus. Μαντέψτε ποιος θα έχει μεγαλύτερο κέρδος.

nt.z

Αμφιβάλλει κάνεις ότι αν έβγαινε iPhone με screen 4inch κ body 7inch,θα έβγαιναν πολλοί που θα το παρουσίαζαν σαν καινοτομία? Εδώ θεωρούν καινοτομία να μη μπορείς να έχεις, sd,αποσπωμενη μπαταρία, fm,να μη μπορείς να αποθηκεύσεις mp3 εύκολα η να μην έχεις Bluetooth κ σε αυτό θα είχαν θέμα?

Mary

Nt.z δεν βλάπτει σε άρθρο να σχολιάσετε λιγη σοβαρότητα και να μην αναλωνεστε σε κουτ@μαρες που γράφουν τα τρολ της σελίδας. Ελεος

Themazerunner

Mary να σου θυμισω οτι τα τρολλς που αναφερεις(οποια κι αν εννοεις) οι κουταμαρες που λεγανε σε ολα τα ξενα και μη φορουμς καποτε λεγανε οτι οι περισσοτερες ιντσες ηταν κατι καλο. Αυτοι τρεχανε ως κομπλεξικοι να δικαιολογησουν τις 5 και 6 ιντσες ως phablet ΤΟΤΕ και οτι το ιδανικοτερο μεγεθος ηταν οι 4 λογω του iphone 4 ηταν καποιοι και τα κοροιδευανε. Σημερα το plus τους στις 5.5 πουλαει σαν τρελο ενω το απλο ειναι στις 4,7. Το bluetooth(ανταλλαγη αρχειων με ΟΛΑ τα κινητα) το NFC η αποσπωμενη(sd,Μπαταρια)fm radio(περιπτωση απολυτης αναγκης) το να μπορεις να περασεις γρηγορα φωτογραφιες και αρχεια στο desktop σημαζεμενα bezels και ενα μακρυς καταλογος ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ παρα κουταμαρες ειναι αλλα ευλογα και λογικα θεματα.Ακομη και το Multitasing το κοροιδευανε και τωρα το θεωρουνε Must. ΟΤΑΝ ομως αυτα τα ενσωματωνει η apple με το σταγονομετρο ειναι “καινοτομιες” και τα υλοποιει δηθεν καλυτερα…αδειαστε λιγο το μυαλο σας και σκεφτειτε λογικα.Δεν ειναι δυσκολο.Ειναι πολυ απλο. Επειδη η apple τα δινει με το σταγονομετρο ενω καποιοι αλλοι τα εχουν εδω και χρονια αυτο δεν σημαινει απολυτως τιποτα. Το δεχομαι ειναι απολυτο σεβαστο να κανεις επιλογη μιας εταιρειας ενος προοιοντος αλλα οι αληθειες πρεπει να λεγονται χωρις περιστροφες και ανουσιες… Συνέχεια »

Mary

Εγώ κάνω κριτική στα παντα φιλε μου, αν δεν μου αρέσει κατι το λέω άνετα, αλλα θέλω να διαβάζω και κάνα σχόλιο της προκοπής εδω μεσα. Δεν είμαστε παιδότοπος! Μια εκείνο το τρολ ο Λευτέρης μια ο άλλος απο πάνω, φτάνει πια!

Themazerunner

Δωσε εσυ ενα λογικο και ευνοητο επιπεδο κριτικης και εισαι σιγουρη οτι και αυτοι καποια στιγμη θα σταματησουν.Εαν τα σχολια δεν γινονται με σεβασμο στο προσωπο του καθε χρηστη θα σε σεβαστουνε και αυτοι.
Τελος και το κυριοτερο.
Οταν καποιοι αναφερονται στην apple μην κανετε λες και σας εθιξαν καποιο συγγενικο προσωπο.
Μια εταιρεια ειναι που σκοπος της ειναι το μεγιστο κερδος ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
Αυτον τον τροπο σχολιαζουμε αναλυουμε και προσπαθουμε να ερθουμε σε συμπερασματα.
Εχετε ταυτησει τον εαυτο σας με ενα προιον.Οταν θα σταματησετε(σε γενικο προσωπο μιλαω και οχι προσωπικα)να το κανετε τοτε και η συζητηση θα λαβει και θα αποκτησει αλλο επιπεδο.

Κώστας Βλαχάκης

Συμφωνώ όπως το τοποθετεί ο Themazerunner, “Δωσε εσυ ενα λογικο και ευνοητο επιπεδο κριτικης και εισαι σιγουρη οτι και αυτοι καποια στιγμη θα σταματησουν.Εαν τα σχολια δεν γινονται με σεβασμο στο προσωπο του καθε χρηστη θα σε σεβαστουνε και αυτοι.”

Σεβαστείτε ο ένας τον άλλο και μην προκαλείτε με όσα σχολιάζετε. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είναι μόνο οι βρισιές που ανάβουν τη συζήτηση, αλλά και ο απαξιωτικός τόνος. Δεν γίνεται να συμφωνούν όλοι με όσα λέμε.

Themazerunner

+1 Κωστα απο εμενα.
Χαρακτηρισμοι trolls,κουταμαρες,απαξιωτικος τονος(εσυ δεν ξερεις τιποτε εγω τα ξερω ολα)μαγκα μου,αγορινα μου,μας τα εκανες μας τα… κλπ γνωστα…προσωπικα ειναι αυτα που μου αναβουν τις “λυχνιες”.
Πες την αποψη σου,πες σε τι διαφωνεις(με οσο το δυαντον τεκμηριωμενο τροπο) και ειμαι σιγουρος οτι και 1000 σχολια να γινονται η συζητηση θα εχει επιπεδο.
Αν καποιος δεν μπορει να κρατησει επιπεδο και ψιλοφαγουριζεται λαικιστης ας μην συμμετεχει.Ειναι προτιμωτερο και ανωτερο απο οτιδηποτε αλλο.
Απλα Κωστα οταν θα βλεπετε σχολια με αμεσους χαρακτηρισμους να τα διαγραφετε.Υπαρχουν και ατομα που μπαινουν ακριβως γι’αυτο τον λογο.Κοινως εχουν συγκεκριμενο σκοπο.
Δεν υπαρχει αλλο τροπος απο την διαγραφη.

Agnostos13

Το iPhone (οσο και αν δεν αρεσει σε πολλους πολεμιους) αποτελει ακομα το σημειο αναφορας για τα νεοτερα smartphones.
Οσο για τα μεγαλα bezels στο iPhone ειναι υποκειμενικο αν ειναι εμφανισιμα ή οχι. Βεβαια οσο αρεσουν στον Ive θα μεινουν, αν του γυρισει το ματι θα τα κοψει με μπαλντα!

ΥΓ. Καποτε η Apple ειχε πει οτι τα μεγαλα bezels βοηθανε στο κρατημα της συσκευης οταν παιζεις παιχνιδια ή βλεπεις multimedia. Η LG βεβαια αποφασισε να την διαψευσει μειωνοντας τα περιθωρια πανω και κατω (σειρα G). Μετα ηρθε η Samsung να μας δειξει οτι δεν χρειαζονται ουτε τα πλαινα (σειρα Edge). Σε λιγο θα ερθει καποιος αλλος να αφαιρεσει και την πλατη και θ κραταμε μια οθονη με ακουστικο και μικροφωνο…

mpampis13

πραγματικα αυτο γινεται, καποιων τα σχολια ειναι ειρωνικα και απαξιωτικα, σπανια παρεμβαινω αλλα καποια ατομα χρησιμοποιουν τον ιδιο τροπο γραφης καθε φορα, ο ιωαννης jb γραφει <> και <> πραγματικα φιλικα παντα ειναι δυνατον να θελει ο αλλος μικροτερα περιθωρια για να ειναι πιο χρηστικο και πιο ευκολο στην μεταφορα ενα κινητο, να χωραει στην τσεπη του και να τον λες και χαζο απο πανω οκ γνωμη σου ειναι και ως ενα σημειο μπορει να ειναι και σωστο επισης δεν εχω δει η lg να εχει χασει την ταυτοτητα της λογο των μικρων περιθωριων, πραγματικα καποιοι ανθρωποι ειναι τοσο προσκολλημενοι που δεν μπορεις να τους πιασεις απο πουθενα, πριν βγει το iphone 6s υπηρχε φημη για 1gb ram εβγαναν και ελεγαν οτι δεν χρειαζεται παρανω ραμ δηλαδη απιστευτα πραγματα ακομα και να μην χρειαζεται παραπανω ραμ πρεπει να βγεις να κραξεις την εταιρεια που πουλαει ενα προιον σε αυτην την τιμη και σου βαζει τετοια specs και να μην τα χρειαστεις τωρα θα τα χρειαστεις στο αμεσο μελλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Μεγάλο leak αποκαλύπτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 1.400 nits μέγιστη φωτεινότητα HDR

Το Pixel 8a της Google είναι προ των πυλών καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών I/O της εταιρείας.