Nexus Marlin & Sailfish: Διέρρευσαν οι τιμές στα 599 και 499 δολάρια

Φέτος η Google επέλεξε να μην κάνει την επίσημη ανακοίνωση της επόμενης έκδοσης του Android μαζί με νέα Nexus smartphones. Ενώ το Android Nougat είναι ήδη διαθέσιμο, ακόμη περιμένουμε την παρουσίαση των Nexus Marlin και Sailfish, που μπορεί να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο.

Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Nexus Marlin και Nexus Sailfish έχουν υπάρξει αρκετές διαρροές και renders, ενώ οι σημερινές πληροφορίες αναφέρονται στις τιμές τους.

Αν και οι πληροφορίες δεν είναι επιβεβαιωμένες και κρατάμε αρκετές επιφυλάξεις, η πηγή αναφέρεται ότι είναι από το εσωτερικό της HTC και ότι τα Nexus του 2016 θα είναι λίγο πιο ακριβά από τα περσινά. Πιο συγκεκριμένα, τα Nexus Marlin και Nexus Sailfish με ενσωματωμένη μνήμη 32GB θα έχουν τιμή 599 και 499 δολάρια, αντίστοιχα. Οι εκδόσεις με περισσότερη ενσωματωμένη μνήμη, προφανώς θα είναι πιο ακριβές.

Το Nexus Sailfish φημολογείται πως θα έρθει με οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1080×1920 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή 2.0GHz, μνήμη RAM 4GB και ενσωματωμένη μνήμη 32GB. Η κάμερα αναμένεται στα 12 Megapixel, η εμπρόσθια κάμερα 8 Megapixel, στην πλάτη υπάρχει αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος θα έχει νέες λειτουργίες. Επιπλέον, περιμένουμε μπαταρία 2770mAh, θύρα Type-C USB και φυσικά Android 7.0 Nougat out of the box. Θα διατεθεί σε ασημί, χρυσό και μαύρο χρώμα.

Το Nexus Marlin αναμένεται με οθόνη 5.5 ιντσών QHD, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 820, μνήμη RAM 4GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB (υπάρχουν φήμες και για έκδοση με 128GB ενώ η πιθανότητα των 64GB έχει αποκλειστεί). Θα έχει επίσης την ίδια κάμερα 12 Megapixel στην πλάτη και εμπρόσθια κάμερα 8 Megapixel.

Διαβάστε επίσης: Nexus Sailfish: Νέα renders και πληροφορίες για χαρακτηριστικά

Nexus Sailfish

nexus sailfish and marlin price, Nexus Marlin & Sailfish: Διέρρευσαν οι τιμές στα 599 και 499 δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Idaho

Δεν σφαξανε!

Γιώργος Κ.

Την αρχική τιμολογιακή πολιτική που είχαν τα 4 και 5 φαίνεται ότι δεν πρόκειται να έχει κανένα Νέξους πλέον…

Giannis

Εδώ ποσό θα χει δλδ; 599€ το μικρο; Παλι καλά που είναι 32gb.

Aristeidis

Εντάξει μια χαρά, το Πάσχα στα σκρουτζομάγαζα θα έχει χαλαρά κάτω από 300 ευρώ το μικρό…όπως και το Nexus 5 και το 5X…. Αν έχουν έστω και ίδια αν όχι καλύτερη κάμερα από τα τωρινά θα μιλάμε για τρομερές συσκευές…

SteliosGR

“Πως να καταστρεψετε ενα brand σε 3 βηματα”, ή αλλιως, “καν΄το οπως η htc”

elektronaut

Άντε μακάρι να επιβεβαιωθεί το 128GB και να είναι η αρχή να δίνουν όλες οι εταιρίες μοντέλα με τέτοιο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Όσες δεν δίνουν επεκτάσιμο τουλάχιστον.

Mary

Όπως και να χει παραμένουν πολυ φθηνότερα από αντίστοιχες ναυαρχίδες άλλων εταιρειών.

Apostolos

ωραιο το νεξους αλλα μεχρι να βγει, το s7 θα εχει 399

manosz

Μάπα εμφάνιση..

forneverarrow

Ειδικά με την 24μηνη υποστήριξη απο την Google… Ούτε για πλάκα! Απαράδεκτο να μείνει το Nexus 5 εκτός. Υποτίθεται ότι το selling point των nexus είναι τα μακροχρόνια updates. Τη στιγμή που η Apple δίνει άλλο ένα χρόνο ζωή στο iPhone 5 (!) που είναι της γενιάς του Nexus 4!!! Άσε που είναι “γυμνά” απο features που δίνουν οι άλλοι κατασκευαστές. Το dual window που μπήκε φέτος στο android υπήρχε απο το 2013 στα Galaxy και απο το 2014 νομίζω στα LG… Για να μην πω για τα διάφορα air gestures, ακόμα και το fingerprint που το είχε πρώτη η Samsung και πέρασε ένας χρόνος μέχρι να γίνει native.

Για nexus μέχρι 300€ θα έδινα. Ούτε cent παραπάνω.

Nick Papakyriazis

απαίσιο (τουλάχιστον στο render) ….

Con456

Οκ μετά από αυτό αναμονή τέλος… Μπορεί να έχει πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά όχι με τέτοιες τιμές. Ιδίως από τότε που η Google εκοψε σε 2ετια την υποστήριξη ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών. Οπότε πλέον παμε για το 5χ που βγαίνει και σε πιο ωραία χρωματακια ,τώρα που θα πέσει και η τιμή του ή το Μότο 4 όπου με 200 ευρώ έχεις ενα “προσιτό” Νεξους με όλες τις αναβαθμίσεις. Σορρυ Γκουγκλε αλλά έχεις χάσει πλέον τα πλεονεκτηματα των συσκευών σου

james

Η υποστηριξη των nexus δεν ειναι διετης, εναι τριετης. Το 5 δεν πηρε το nougat αλλα ακομα παιρνει security paches. Αν εδινε nougat, θα επρεπε να το υποστηριξει και με bug fixes και θα γινοταν τετραετης η υποστηριξη. Γιαυτο στο τελος της τριετιας δεν παιρνουν νεα εκδοση. Αυτοι ειναι οι κανονες, δυο updates σε νεες εκδοσεις και υστερα security paches. Οχι οτι δε μπορουσε και παραπανω δηλαδη, αλλα σε σχεση με ο,τι αλλο κυκλοφορει στο android ειναι μερα με νυχτα.

Στα του αρθρου τωρα, μου φαινεται ακριβο το μικρο, επρεπε να ειναι κανα κατοσταρικο παρακατω. Πως τα δικαιολογουν τοσα λεφτα; Μαλλον θα μεινω με το 5χ, εκτος και δω θεαματικη πτωση στην τιμη.

Antonis

Το εχω ξαναπει σε αλλο post…Η ΠΛΑΤΗ του κινητου ειναι μια απο τις χειροτερες που εχω δει τα τελευταια χρονια..Αυτο το πανω μερος το κομματι απο γυαλι τι το ηθελαν?Ας το εκαναν λοιπον ολο το πισω μερος απο το ιδιο υλικο γυαλι-αλουμινιο-πλαστικο…

George

Αχχχχχχχχ τελικα δεν ειναι μονο τα sony ακριβα;;;;;;;;ενταξη αφου θα ειναι αδιαβροχα θα εχουν μπροστινα ηχεια καμερες top επεκταση μνημης επισης ιδιαιτερα μεγαλη αυτονομια κ την ποιοτικοτερη αισθηση.τι οχι;;;;

miltiad

H google ειναι ο διαβολος, ο διαβολος ειναι ασχημος, οποτε να το εκτρωμα…

Nick

Καταρχήν για αυτούς που κράζουν τα nexus να πω πως αγοράζοντας ένα nexus ξέρεις πως έχεις καβατζα 3 και 4 εκδόσεις android την ώρα που Samsung Sony lg στα 2 χρόνια σου λένε πάρε άλλο. Μα αν θα ήταν και όμορφα τα nexus δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να αγοράσεις άλλο κινητό android. Και αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα δούμε ένα Sony Nexus ποτέ καθώς θα είναι ωραίο πράγμα που η Google δεν θα το ήθελε και οι άλλες εταιρίες θα εκραζαν ότι είναι μονοπώλιο.

Ζαν

Χάλια εμφάνιση και πρωτο finger print είχε το atrox πάλι καλά που πριν κάνα 4 μηνο πείρα το 5χ αυτή ή htc δεν σώζεται με τίποτα κρίμα και έβγαζε ωραία κινητά παλιότερα

ΝΙΚΟΣ

Ένα είναι το ερώτημα για τον περισσότερο κόσμο. Θα ακολουθήσει το “μικρό” την πτωτική πορεία τιμής του 5χ ή όχι? Λόγω HTC ,φοβάμαι πως όχι..Εκτός και αν παρέμβει η Google ,στην προσπάθεια της να προωθήσει το stock android. Γιατί 5 ” μόνο? Προσωπικά θα προτιμούσα 5,5 και 6 το μεγάλο. Μην ξεχνάμε πως το 5χ είναι στις 5,2 και μου φαίνεται πισωγύρισμα( ίσως είναι το best all around nexus σε συνδυασμό με την τιμή του φυσικά.)

Con456

Για μένα υποστήριξη James ειναι η αναβάθμιση εκδόσεων για αυτό αγοράζω Νέξους .Υποστήριξη 2ετής σε εκδόσεις και 3ετής σε θέματα ασφαλείας έχουν και τα Moto G με τα μισά λεφτά πλέον . Είναι και πιο όμορφα .

Το να αγοράζω κινητό με 4gb Ram και επεξεργαστή τελευταίας τεχνολογίας , με 500 ευρώ και σε 2 χρόνια να μου το βγάζεις “άχρηστο” γιατί θες να πουλήσεις το επόμενο ειναι για μένα κοροϊδία . Καλύτερα να βγάζει κάθε 2 χρόνια νέο Νεξους μοντέλο , ετσι βοηθάει και πιο πολυ την εταιρεία που αναλαμβάνει την κατασκευη , καλυτερα να δίνεις 4ετή υποστήριξη και τότε να το χρεώνεις 500-600 ευρώ το κινητό σου . Μην ξεχνάμε πως ο σκοπός των Νεξους δεν ήταν η κερδοφορία αλλά το να δοθεί η ικανότητα στους developers να αναπτύξουν το λειτουργικό . Οταν όμως ακομη και η Apple σου δινει καλυτερη υποστήριξη κάτι κάνεις λάθος

James

@Con456 ας πάρουμε παράδειγμα το Nexus 5 που έκλεισε τον κύκλο του να δούμε. Βγήκε με KitKat και πήρε όλο τον κύκλο αναβαθμίσεων του. Ένας χρόνος. Πήρε lollipop και όλο τον κύκλο αναβαθμίσεων του. Δεύτερος χρόνος. Πήρε marshmallow και όλο τον κύκλο αναβαθμίσεων του. Τρίτος χρόνος. Μιλάμε για τρία γεμάτα χρόνια, όχι δυο. Αν το κάνει αυτό και το moto g, πάρε moto g.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.