Nexus S με Super AMOLED vs. Nexus S με Super Clear LCD

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα και παρατηρήσεις προκύπτουν από την άμεση σύγκριση των δύο διαφορετικών οθονών του Samsung Nexus S. Το μοντέλο που κυκλοφορεί Αμερική και Αγγλία διατίθεται με οθόνη τεχνολογίας Super AMOLED ενώ το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας αλλά και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θα έρχεται με οθόνη τεχνολογίας Super Clear LCD. Για να τα δούμε πλάι – πλάι.

Για λίγο χρονικό διάστημα κατάφερα να έχω μαζί δύο Nexus S το ένα με οθόνη Super AMOLED και το άλλο με την Super Clear LCD (αυτό που θα κυκλοφορήσει Ελλάδα). Δεν πρόλαβα να τα συγκρίνω σε αναπαραγωγή χρωμάτων, είμαι σίγουρος όμως ότι η Super AMOLED θα έβγαινε νικητής “με τα τσαρούχια”.

Αυτό που δοκίμασα ήταν το μαύρο φόντο του μενού αλλά και το λευκό του browser. Σε κάθε περίπτωση τo μαύρο της Super AMOLED είναι πολύ πιο κορεσμένο σε σχέση με αυτό της Super Clear LCD, όμως στην αναπαραγωγή του λευκού φαίνεται να κερδίζει η δεύτερη. Το λευκό της Super Clear LCD είναι πιο φυσικό (ζεστό) ενώ της Super AMOLED είναι ψυχρό (με μπλε τόνους). Αυτό μπορείτε να το παρατηρήσετε καλύτερα και στις φωτογραφίες που κρατάω υπό γωνία τα κινητά. H Super AMOLED μπλεδίζει-πρασινίζει.

Συμπέρασμα, για ταινίες και YouTube βίντεο το Nexus S με την Super AMOLED υπερτερεί, για σερφάρισμα κερδίζει το Nexus S με την Super Clear LCD. Το Samsung Nexus S έρχεται σύντομα από τη Vodafone με 579 ευρώ.

, Nexus S με Super AMOLED vs. Nexus S με Super Clear LCD
, Nexus S με Super AMOLED vs. Nexus S με Super Clear LCD
, Nexus S με Super AMOLED vs. Nexus S με Super Clear LCD
, Nexus S με Super AMOLED vs. Nexus S με Super Clear LCD
, Nexus S με Super AMOLED vs. Nexus S με Super Clear LCD
, Nexus S με Super AMOLED vs. Nexus S με Super Clear LCD

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosVolos

H μερα με την νυχτα ειναι η διαφορα,αλλα μηπως να το φορτιζες και λιγακι αυτο με την Super Clear LCD; 😉

george

η super amoled ειναι πολυ καλυτερη στο μαυρο χρωμα. καμια σχεση με την s-lcd

NikosVolos

Η Super Amoled εννοειτε…Το μαυρο χρωμα της δεν παιζεται! Ειναι λες και ξεβαψε στο πλυσιμο η SCLCD διπλα στην S AMOLED στην photo 2. Απλα η Super Clear LCD,ισως κερδιζει στο ασπρο χρωμα!

Stavros86

super amoled με διαφορα η αλλη σαν ξεπλυμενη ειναι, nexus χωρις amoled δεν ειναι nexus τελος!

fred

Η s almoled φαινεται καλυτερη.το ασπρο της slcd ειναι πολυ ωραιο ομως.

Nikos Kats

Οτι και να λετε, εγω ψηφιζω Super Clear LCD.
Πολυ καλυτερη αποδοση των χρωματων!

Αλέξανδρος

Και εγώ υπέρ της lcd είμαι μιας και έχω παρατηρήσει ότι δεν μπορώ τα πολύ έντονα χρώματα με κουράζουν. Οπότε λόγω άσπρου ψηφίζω lcd αλλά παιδιά προς θεού μη το κάνουμε και τρελό θέμα εντάξει δεν είναι τηλεόραση ένα κινητάκι μια σταλιά είναι και να μην έχει και τα καλύτερα χρώματα δε χάθηκε και ο κόσμος.

Solon

Χμμμ!!! Όντως η Super Amoled μπλεδίζει σχεδόν ενοχλητικά. Αλλά στις φωτογραφίες ίσως να φαίνεται περισσότερο από ότι στην πραγματικότητα. Στη SuperAmoled του Galaxy που έχω π.χ. δεν είναι τόσο εμφανές όσο στις φωτογραφίες.

tp

deja-vu συγκριση Galaxy S – Iphone4
το αποτελεσμα προδιαγεγραμμενο.
Το περιβλημα των S ειναι μαυρα για να τονισουν την amoled.
Ενα like και μια διορθωση στον stavros86… S ηθελες να πεις, οχι nexus…. nexus ηταν και το one.

tryfonas

Η super amoled εινσαι πολυ καλυτερη!!!!!!!

teodore88

μπορει η s amoled να ειναι super, αλλα αν κρινω απο το n8 οι amoled εχουν σοβαρο προβλημα στο αρκετα σκουρο γκρι! οπου το πιξελ λειτουργει κ εν ειναι σβηστο για να δειξει μαυρο! εκει η μεταβαση απο το απολυτο μαυρο στο σκουρο γκι ειναι απαραδεχτη! περα που πιξελιαζει, το γκρι το δειχνει μοβ!! …για ευκρινια δεν θα μιλησουμε οπου των amoled ειναι χααλιαα.. οπου τα σχηματα μπλεκονται! ..θετικο των amoled ειναι η καταναλωση ρευματος! και οχι τοσο η ποιοτητα απεικονησης, γιατι ακμ και τα χρωματα τα αναπαραστουν υπερβολικα εντονα! (oversaturated)

Panagiotis G.

για κάποιο λόγο πιστεύω ότι η SLCD είναι καλύτερη ενώ δεν θα έπρεπε.

an0nymouS

στο μαύρο η amoled είναι καλύτερες λογικό.. στο λευκό κερδίζει η slcd όμως.. αυτό με το ψυχρό λευκό στις amoled ισχύει..

καλά απο κει και πέρα τα κοιτάς απο κοντά.. και όποιο σου κάτσει καλύτερα στο μάτι, άλλοι προτιμούν amoled άλλοι lcd..

Nik0s

και εγω S Amoled λεω και εγω για το μαυρο.Τα χρωματα ιδια τα ειδα και στα δυο

michalis_Mclaren

Εγώ θεωρώ μακράαααααααααααααααααααααν καλύτερη την Super Amoled και για το μαύρο και για τα χρώματα! Όσον αφορά τώρα το θέμα του λευκού στον browser απο την έκδοση froyo και έπειτα μπορείς να ρυθμίσεις ξεχωριστά τον φωτισμό στον browser ασχέτως ποια φωτεινότητα έχεις στις ρυθμίσεις του κινητού.Νομίζω αυτό έχει γίνει και τώρα γιατί εγώ έχω βάλει τέρμα την φωτεινότητα στο galaxy S μου στο browser είτε σέρνοντας το δάχτυλο απο αριστερά προς τα δεξία στο “πατζούρι” που κατεβάζεις η με τις ρυθμίσεις στο browser! …και το λευκό είναι ΚΑΤΑΛΕΥΚΟΟΟΟΟΟ καμιά σχέση με ότι βλέπω στις φωτό! ίσως έγινε αυτό αλλιώς το galaxy έχεις άλλη super amoled που δεν νομίζω!

Αλέξανδρος Π.

Αν και η LCD της samsung είναι κορυφαία, η διαφορά είναι αισθητή.
Super Amoled Wins, που να φέρουμε και την Plus…

NikosVolos

Αλεξανδρος,συμφωνω και εγω οτι ενα κινητο ειναι στην τελικη αλλα μην ξεχνας οτι εμεις οι ιδιοι τρεχουμε να αγορασουμε οτι καινουργιο βγει (εννοειται και εγω απο τους πρωτους ειμαι) για να μην εχει ο διπλανος μας κατι καλυτερο απο το δικο μας και να κανουμε εντυπωση…

Panos

ψηφιζω Super AMOLED δαγκωτό 🙂

vagelis

ρε παιδια,τι με νοιαζει αν αποδιδει πιο πιστα τα χρωματα η lcd,τηλεφωνο ειναι δεν ειναι τηλεοραση hd,εμενα με νοιαζει να με εντυπωσιαζει,να φαινεται εντονα με πλουσια χρωματα,κι αν μπλεδιζει το ασπρο,αυτο φαινεται μονο με απευθειας αντιπαραθεση,και δε με νοιαζει κιολας.

ερχω milestone που εχει εξαιρετικη οθονη,αλλα του desire ας πουμε,μου αρεσει περισσοτερο η οθονη

amoled ftw

Marios Basileiou

Και εγω υποστηριζω την Super Amoled(οντας κατοχος των πρωτων Desire με amoled τις προτιμω με χιλια)

Yannis

H super amoled exei ena filtro pou kanei ta aspra elafrws kuana gia na mhn enoxloun me custom rom kai kernel auto mporei na afaire8ei kai tote bye bye slcd opws kai na exei einai h kaluterh o8onh sunolika kai xwris na thn peirakseis

fred

Συγνωμη για το off topic,αλλα θα ηταν ενδιαφερον ενα αρθρο για costum rom.πως γινεται,υπερ κ κατα.κ παλι συγνωμη

Billy

Επειδη μαλλον οι περισσοτεροι κρινετε με βαση την τεχνολογια και εχοντας δει ή χρησιμοποιησει μονο την μια απο τις δυο οθονες , να σας πω την εμπειρια μου , οπου εχω το galaxy S και με s amoled k με SCLCD. Η πρωτη , απλα δειχνει το μαυρο οπως ειναι ανεξαρτητα απο τη φωτεινοτητα. Παρολα αυτα , στην τερμα φωτεινοτητα δεν φτανει την φωτεινοτητα της SCLCD σε καμια περιπτωση. Ουσιαστικα το μονο θετικο της ειναι αυτο και μονο . Στη δευτερη οθονη , τα χρωματα ειναι πιο φυσικα , η ευκρινεια απαιχτη και πολυ ανωτερη της RETINA , το μαυρο οταν η φωτεινοτητα ειναι μεχρι τη μεση ειναι πραγματικα μαυρο και σε καθημερινες συνθηκες το μαυρο της φαινεται μαυρο και οχι γκρι ! Βεβαια οποιος ειναι μανιακος με αυτα και κλεινεται σε σκοτεινα δωματια , εκει ναι , οντως γκρι-διαζει . Για μενα καλη η AMOLED αλλα εχει δρομο ακομα . Ας ελπισουμε η καινουρια να χει καλυτερη ευκρινεια και λιγοτερο oversaturate . Мπραβο στη Samsung που εβγαλε το galaxy και με οθονη LCD και χτυπησε ανετα το i what(?) . Προσωπικα χρησιμοποιω σαν καθημερινο τηλεφωνο το LED , αλλα προτιμω 1000 φορες το LCD!

billy

Το αγορασα απο εναν φιλο που κανει που ειχε κανει εισαγωγη απο πολωνια μια παρτιδα για δοκιμη.Αφου ξεπουλησε ειναι πλεον δυσευρετα στην Ευρωπη.Το πηρα για να το συγκρινω με αυτο που ηδη ειχα (samoled).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.