Nexus smartphone: Με επεξεργαστή Kirin 930 αντί για Snapdragon 810;

Η Google μάλλον ετοιμάζεται να κάνει την έκπληξη φέτος με το επόμενο Nexus smartphone, το οποίο περιμένουμε να δούμε πως θα ονομάσει. Οι πληροφορίες λένε ότι θα αναθέσει για πρώτη φορά την κατασκευή του σε Κινέζο κατασκευαστή, η Google συνηθίζει να αλλάζει συνεργάτες για να συνεργάζεται με όλους τους Android κατασκευαστές.

Αυτό σίγουρα αποτελεί έκπληξη, αλλά από την στιγμή που οι Κινέζοι έχουν δείξει σημαντική παρουσία στην αγορά, είναι λογικό η Google να στρέφεται και προς τα εκεί. Σύμφωνα όμως με τις νέες πληροφορίες που έρχονται από την Κίνα,και συγκεκριμένα το GizmoChina, η Google ετοιμάζεται να κάνει κι άλλη αλλαγή.

Λέγεται ότι στο επόμενο Nexus δεν θα χρησιμοποιήσει επεξεργαστή της Qualcomm, αλλά Kirin επεξεργαστή. Συγκεκριμένα την θέση του Snapdragon 810 θα πάρει ο Kirin 930 της Huawei. Μετά την Samsung που δεν έβαλε Snapdragon 810, φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Ο Kirin 930 χρησιμοποιήθηκε στο εντυπωσιακό Huawei MediaPad X2 phablet (hands-on video) που είδαμε στην MWC 2015 στη Βαρκελώνη και είναι κατασκευασμένος στα 16nm σε αντίθεση με τον Snapdragon 810 που είναι στα 20nm. O επεξεργαστής της Huawei είναι επίσης 64-bit οκταπύρηνος όπως ο Snapdragon 810, η CPU είναι χρονισμένη στα 2.0GHz και μπορεί να υποστηρίξει έως και 32 Megapixel κάμερα.

Προς το παρόν αυτά γνωρίζουμε και πρέπει να πούμε ότι βασίζονται σε πληροφορίες και φήμες που διαρρέουν, πάντα κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις.

nexus smartphone kirin 930, Nexus smartphone: Με επεξεργαστή Kirin 930 αντί για Snapdragon 810;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
9gag

δεν την βλεπω την Qualcomm καλα. αυτος ο 810 τους εκαψε…

επομενως θα πρεπει να ειναι σιγουρη απο δω και περα τι βγαζει και να το τεσταρει οπως πρεπει
και λεω εγω τωρα ισως κατεβασει τις τιμες της για να γινει πιο ελκυστικη στην περιπτωση που δεν θα την προτιμουν οι μεγαλοι κατασκευαστες. φυσικα αυτο θα αργησει..αλλα..να χουμε να λεμε μωρε! 🙂

η – πιθανη – συνεργασια της με την Cyanogen ομως ειναι ενδιαφερουσα!

mech.al.

Honor 6 2nd gen.=Nexus Porpita ? 🙂

Βαγγέλης

Αν το κάνει αυτό θα βγάλει αναγκαστικά η huawei τα sources του Kirin.. Οι κάτοχοι του Honor 6 σωθήκαμε!!! 😀

George kat

Δεν έχω καταλάβει ακόμη για πήγε έτσι ακλαυτος ο 805,3 συσκυές τον πήραν….

Λαερτης

Θετικο γτ ο κιριν 930 είναι στα 16nm αλλα η gpu mali t628 ειναι αδύναμη σε σχεση με τον ανταγωνισμό…

gericho

Μακάρι να υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός στους επεξεργαστές. Αναμένονται και προτάσεις με Intel μάλλον προς τα τέλη του έτους.

Γιάννης σε λέω

Είναι πολύ θετική για την Huawei η συνεργασία της με την Google. Όπως είχα πει και σε άλλο ποστ, θα λειτουργίσει διαφημιστικά για την ίδια και η φήμη της θα εξαπλωθεί σε όλο τον δυτικό κόσμο (στην Ασία είναι πολύ μεγάλος κολοσσός).

Όσον αφορά την επιλογή Kirin επεξεργαστή, προφανώς αυτό γίνεται για μείωση του κόστους, μιας και το Nexus 6 ήταν τελικά αρκετά τσουχτερό σε τιμή. Δε θα μπω στη διαδικασία να μιλήσω για υπερθερμάνσεις του 810 και τα σχετικά, γιατί πολύ απλά αυτό μπορεί να ήταν ένα τρικ της Samsung για να προωθήσει τον καινούριο δικό της Exynos και τίποτα παραπάνω.

Όλα θα φανούν στην πράξη. Ακόμα είναι πολύ νωρίς να μιλούμε για υπερθερμάνσεις οποιουδήποτε smartphone, αφού οι τελευταίες προτάσεις στον χώρο δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα.

polidoroshan

Τι συνεβη? έχει βαρύνει το techblog μηπως?

gkoutsos

καλο αυτο (και γενικα ολη η συνεργασια με την huawei) για την τιμη. απ’ ο,τι φαινεται το επομενο nexus θα ειναι πιο προσιτο, ισως σε επιπεδα nexus 5, και οχι σαν το nexus 6. επισης, γιατι ολοι βγαζετε αμεσως συμπερασματα, οτι ολη αυτη η συνεργασια εχει να κανει με τα “θεματα” του snapdragon 810? οπως ειπα, ενας πολυ πιθανος λογος ειναι να θελει η google να φτιαξει ενα αρκετα προσιτο nexus. ισως γι’ αυτο να απευθυνθηκε στην huawei και να μην επελεξε να βαλει τον ακριβοτερο 810. παντως, περιμενω ολες τις προσφατες ανακοινωσεις (htc one m9, lg g flex 2 κτλ.) να βγουν στην αγορα με τελικο software/hardware, γιατι μια ακουμε για θεματα του 810, μια για νεες διορθωμενες φουρνιες και ολα αυτα χωρις να εχουν ερθει στα χερια μας. εγω πιστευω οτι το θεμα εχει μεγαλοποιηθει αρκετα και στο τελος θα ειναι καλα τα πραγματα. στο κατω κατω, σε ολες τις συσκευες προηγουμενων ετων, ειτε με snapdragon, ειτε με exynos, ειτ με kirin, με τις οποιες μπορει να κανουμε μια χαρα την δουλεια μας σε συνθηκες καθημερινης χρησης, εχει τρεξει κανεις 5, 10 benchmark συνεχομενα να δει τι θερμοκρασιες θα πιασει το κινητο ή αν θα κανει λιγο throttling… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.