Τα Nexus θα συνεχίσουν να υπάρχουν παράλληλα με τη σειρά Android Silver

Από τότε που ακούσαμε ότι η Google ετοιμάζει μια νέα σειρά πιο premium συσκευών η οποία ονομάζεται Android Silver, άρχισαν να φουντώνουν οι φήμες ότι σταματά να λανσάρει Nexus συσκευές. Η φημολογία έγινε πιο έντονη όταν η LG πριν από λίγες μέρες παραδέχτηκε ότι δεν θα είναι εκείνη που θα συνεχίσει την κατασκευή των Google Nexus smartphones διότι η εταιρεία δεν έρθει σε καμία επαφή μαζί της.

Ωστόσο, η επιβεβαίωση ότι η σειρά Nexus θα συνεχίσει να υφίσταται έρχεται από τον Dave Burke, τον επικεφαλής του Android engineering και του προγράμματος Nexus και είπε ότι το πρόγραμμα δεν σταματά. Επεσήμανε ότι είναι σχεδόν αδύνατο για τη Google να συνεχίσει το Android χωρίς τα Nexus καθώς με αυτόν τον τρόπο θέλει να δείξει προς τα που κατευθύνει την πλατφόρμα της τόσο σε επίπεδο software όσο και σε επίπεδο hardware. Ωστόσο, δεν ανέφερε κάτι για την νέα σειρά, την Android Silver.

Επομένως μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να περιμένουμε το νέο Nexus 6 το οποίο ίσως το δούμε να είναι made by HTC.

, Τα Nexus θα συνεχίσουν να υπάρχουν παράλληλα με τη σειρά Android Silver.


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris

Καλά μάγκες αν ισχύει έχω φύγει τρέχοντας να το αγοράσω. Μόνο κάμερα καλή να έχει και το πήρα.

Makis

Εύγε. Με 3 κατοστάρικα θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τούμπανα, άντε 6μήνου, για μας που δεν μας ενδιαφέρουν τα εκατοντάδες προγράμματα που φουσκώνουν τις συσκευές του οι άλλοι.

dark_master

Nexus, Android One, Android Silver… αρκετές σειρές δεν είναι?

Panos7GR

@dark_master: Ακούγονται πολλές, αλλά δεν είναι. Τα Nexus είναι ένα πιο dev phone παρά για “τον πολύ κόσμο”, δηλαδή για ψαγμένους αγοραστές, που ξέρουν γιατί θέλουν το θέλουν. Tα Android One θα είναι για αναπτυσσόμενες χώρες και τα Android Silver θα είναι για τους ματσό που θέλουν designιές, τούμπανα χαρακτηριστικά, αλλά Nexus εμπειρία. Οπότε αντί να βγάλει μία σειρά που να έχει 100 συσκευές για κάθε γούστο (όπως η Samsung με τα εκατοντάδες Galaxy της το χρόνο πχ), θα έχει 3 σειρές με έναν πολύ συγκεκριμένο προσανατολισμό. Καλύτερα πιστεύω… Ετσι θα υπάρχει καλύτερη υποστίριξη και πιο ποιοτικά μοντέλα σε κάθε κατηγορία. Φυσικά σε όλη αυτή την προσπάθεια δεν θα είναι μόνη της, όλοι οι κατασκευαστές της Συμμαχίας του Android θα συμμετέχουν, αλλά θα φαίνεται το όνομα της Google. Γι αυτό και άλλωστε δεν παραπονιέται κανείς από τους κατασκευαστές της Συμμαχίας… Περισσότερα θα βγάζουν γιατί τους ανοίγονται νέοι δρόμοι. 😉

nikos

@Panos7GR Εκατοντάδες galaxy?Πες καλύτερα χιλιάδες!Εκτός και αν αυτά που είναι ολόιδια και απλά έχουν άλλο όνομα τα μετράς για μια συσκευή 😜 😛

Kostas K.

Πάλι καλά! Λογικό πάντως να μην είναι η LG Αφού η ιστορία έχει δείξει ότι κάθε 2 χρόνια αλλάζει ο κατασκευαστής της συσκευής.Σειρά της HTC? Πολύ πιθανό μπας και πάρει λίγο τα πάνω της Γιατί πάει για φούντο. Θα θελα να δω και την πρόταση της Sony όμως κάποια στιγμή μιας και είναι η μοναδική από της μεγάλες εταιρείες του χώρου που δεν έχει παρουσιάσει ακόμη nexus συσκευή

Τομ

Το project να ειναι ολες οι συσκευες διαθεσιμες με pure android ειναι οτι καλυτερο θα εχει συμβει στο android.

apostolos

Και εγώ βαρέθηκα το bloatware, με την πρώτη ευκαιρία και με μια καλή μπαταρία επιστρέφω στα Nexus

Stavros

@ τομ !
+1 απλα

inox0x

Μετα το galaxy nexus παρεμεινα πιστος στη σειρα! Ειμαι και developer βλεπεις 🙂

nikos

@τομ +1 και από εμένα, άλλωστε το έχω πει και εγώ σε προηγούμενα post ότι θα έπρεπε να δίνεται η δυνατότητα για vanilla android ανεξάρτητου κατασκευαστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.