NFC Stickers, Συνοδεύουν το smartphone μας και εκτοξεύουν τις δυνατότητές του

Είναι πλέον παραπάνω από σαφές ότι το νέο πεδίο ανταγωνισμού στο οποίο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι κατασκευαστές είναι η τεχνολογία NFC (Near Field Communication), η οποία προσφέρει διευρυμένες δυνατότητες επικοινωνίας των συσκευών με ικανότητες ανέπαφων συναλλαγών και ανταλλαγής πληροφοριών.

Μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες χρήσεις της τεχνολογίας NFC είναι η ικανότητα τέλεσης συναλλαγών με το Smartphone και ενώ το Google Wallet εμφανιζόταν μέχρι σήμερα ως η πιο δυνατή λύση, μετά την οπισθοχώρηση της Verizon από το project, έφτασε σε τέλμα.

Ήδη η LG συνοδεύει τα κινητά τηλέφωνα της σειράς L με τα κατάλληλα NFC Stickers για κοινή χρήση με την προεγκατεστημένη εφαρμογή LG Tag+ και τρία NFC tags στο κουτί, τα οποία ο χρήστης μπορεί να προγραμματίσει όπως θέλει για να αλλάζει τα modes της συσκευής ανάλογα με τη χρήση που επιθυμεί.

Σειρά έχει η Samsung η οποία παρουσιάζει τα TecTiles, τα οποία και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για μία εφαρμογή που συνοδεύεται από τα αντίστοιχα NFC Stickers για να μπορεί ο χρήστης να προγραμματίζει τις λειτουργίες της συσκευής του. Η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη στα μοντέλα Galaxy S III, Galaxy S II (της T-Mobile), Galaxy Nexus, Nexus S 4G και Galaxy S Blaze 4G.

Τέλος στη so 80s φιλοσοφία του να αφήνεις σημειώματα post it στο γραφείο για να ενημερώσεις τη γραμματέα σου για την αυριανή υποχρέωση, ή το μαγνητάκι στο ψυγείο που αφήνεις για να πεις ότι έχεις μαγειρέψει (αν και αυτό λογικά θα το έχουν πει στις ειδήσεις, μιας και γίνεται μια φορά το χρόνο…). Τώρα απλώς θα προγραμματίζεις το tag σου και μόλις κάποιος πλησιάσει με το Smartphone του θα μπορεί να διαβάσει την ανακοίνωσή σου.

, NFC Stickers, Συνοδεύουν το smartphone μας και εκτοξεύουν τις δυνατότητές του

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris K

Φίλε Νίκο, τα χρησιμοποίησα ήδη και μπορώ να πω οτι σου λύνουν τα χέρια.

Άγγελος Χυτήρογλου

Οκ πολυ γαμάτο φαίνεται αλλα απο πόσους θα χρησιμοποιηθεί πέρα απο εμάς τους γκατζετακηδες;

Chris K

Σκέψου σε ένα μαγαζί που πηγαίνεις να έχουν στην πόρτα ένα tag το οποίο όταν το σκανάρεις θα σου δίνει πρόσβαση στο WiFi και θα κάνει αυτόματα login στο Foursquare ή το Google Latitude.

Ή ένα σινεμά που όλοι θα περνάνε από NFC τα κινητά τους και θα γίνονται αθόρυβα!

Endless possibilities.

Σταματης

Επιτέλους ubiquitous computing..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.