Ο δημιουργός του JailbreakMe θα ξεκινήσει πρακτική στην Apple

Ο Nicholas Allegra γνωστός και ως Comex, διάσημος για την δημιουργία του jailbreakme αλλά και άλλων εργαλείων jailbreak, θα εργαστεί στην Apple ως ασκούμενος. Φαίνεται πως και η Apple ακολούθησε το παράδειγμα των Samsung Mobile και Facebook, που πρόσφατα προσέλαβαν τους Steve “CyanogenMod” Kondik και George Hotz αντίστοιχα.

Σε δυο βδομάδες λοιπόν από σήμερα θα ξεκινήσει την πρακτική του στην Apple. Αν συνεχίσει και σαν κανονικός υπάλληλος είναι σίγουρο πως το μέλλον διαγράφεται λαμπρό. Φυσικά και για τους μηχανικούς της Apple η βοήθεια του θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την περαιτέρω βελτίωση του iOS και φυσικά για την μείωση ή και την εξάλειψη στο μέλλον, των κενών ασφαλείας του λογισμικού.

Λέτε να ακολουθήσουν και άλλοι “περιθωριακοί” developers-hackers το παράδειγμα του Nicholas Allegra; Μήπως θα έχει προβλήματα η jailbreak κοινότητα μετά από αυτό το γεγονός;

, Ο δημιουργός του JailbreakMe θα ξεκινήσει πρακτική στην Apple
, Ο δημιουργός του JailbreakMe θα ξεκινήσει πρακτική στην Apple

Πηγή

Marios1508

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tolken

Ειναι κλασικο ποια με τις εταιριες. Καταλαβα οτι ο μονος τροπος ειναι να τους προσλαβουν. Bye bye jailbreak. Καλο ηταν οσο αντεξε. Οι 2 καλυτεροι hacker χαθηκαν απο την jailbreak σκηνη.

Zafiris

epic geek φάτσα!!

Βαγγέλης

Το παλικαρακι έχει ηδη χεστει στο τάλαρο. Απο τα Τshirt στα κοστουμάκια. Αντε ο επόμενος Steve

Solon

Μου άρεσε που στην ανακοίνvση προχθές είπαν “Δεν θα αλλάξει τίποτα στην Apple”!!!! Και την άλλη μέρα προσλαμβάνουν τον Jailbreaker!!! Καϊμένε Jobs τι έχουν να δουν τα μάτια σου!

Nikkos K

Eντάξει ρε παιδιά δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα ούτε για το μέλλον του jailbreak, ούτε για την Apple.

Yπάρχουν ένα σωρό αξιόλογα παιδιά που ασχολούνται με το jailbreak, απλά μερικοί γίνονται περισσότερο γνωστοί από τα sites.
Όσο για τα ματάκια του Jobs, τι να δουν δηλαδή; Αυτή τη πρακτική την εφαρμόζουν εταιρίες και κράτη εδώ και δεκαετίες.

stathis

solon πιστευεις οτι ο jobs δεν εχει δωσει οδηγιες για τα επομενα χρονια και για το πως θα κινηθει η αππλε? κατα την γνωμη μου θα περασουν αρκετα χρονια μετα τζομπσ εποχη για να δουμε καποιο προιον η αποφαση της εταοριας που δεν εχει σχεδιαστει απο τον τζομπσ η εστω εχει την πινελια του αρα αυτη η προσληψη μονο τυχαια δεν ηταν και εν αγνοια του στιβ;)

denton

Για να απαντήσω στην ερώτηση με την οποία κλείνει το άρθρο, το αν δλδ θα έχει πρόβλημα τώρα η JB σκηνή… Φυσικά και ΟΧΙ!
Όσο καλός και να είναι σε αυτό που κάνει κάποιος και έξυπνος, πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος καλύτερος και εξυπνότερος και αυτό είναι γεγονός.
Ειδικά αν συνειδητοποιήσουμε ότι μιλάμε για τους εξειδικευμένους υπαλλήλους που έχει στο δυναμικό της, η κάθε εταιρία… VS την αχανή δεξαμενή του υπόλοιπου πληθυσμού του πλανήτη.
The power lies with the people! 😛

Solon

Stathis, πιστεύεις πως είναι τυχαία η πρόσληψη του hacker (μια είδηση που όπως και να το κάνεις δεν θα περνούσε απαρατήρητη) μια μέρα κατευθείαν μετά την παραίτηση Jobs; Αν όντως είναι τυχαία τότε πρόκειται για Epic Fault από το τμήμα marketing της Apple. Και επειδή ξέρεις πολύ καλά πως το συγκεκριμένο είναι ίσως το καλύτερο στον κόσμο δεν νομίζω πως η χρονική περίοδος της πρόσληψης είναι τυχαία. Μην τρέφεται ψευδαισθήσεις. Οι πολυεθνικές δεν είναι χαρούμενες οικογένειες. Καθημερινά δίνονται σκληρές υπόγεις μάχες μεταξύ των μεγαλοστελεχών της εταιρείας. Ο Jobs ήταν γνωστό ότι ήταν άρωστος εδώ και δεκάδες μεγαλοστελέχη έδιναν εδώ και καιρό μάχη για την μεταJobs εποχή. Η είδηση της πρόσληψης του Hacker 1 μέρα μετά την παραίτηση του ιδρυτή του μήλου μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Κάποιοι ήθελαν να στείλουν μήνυμα και κάποιοι το πήραν.

stathis

μα εγω δεν ειπα οτι ηταν τυχαια , φυσικα και δεν ηταν αλλα δεν ηταν εν αγνοια του στιβ για τους λογους που σου ανεφερα στο προηγουμενο ποστ μην ξεχναμε οτι ο τζομπσ εχει παραμηνει στο δοιηκιτικο συμβουλειο και οπως ειπα παραπανω θα περασουν αρκετα χρονια που θα δουμε αποφασει η προιον που δεν εχει εστω και την ελαχιστη πινελια του στιβ . τελος ο νεος ceo εχει την ιδια φιλοσοφια με τον στιβ αφου τον εχει αντικαταστισει αρκετες φορεσ στο παρελθον ο κουκ λογο προβληματων υγειας του τζομπσ . αρα μονο τυχαια δεν ηταν ειναι ολα προμελετημενα.

Aléssio

Mόνο καλό μπορεί να προκαλέσει η είδηση εισαγωγής του comex στο “επιτελείο” της Apple.Όσον αφορά αυτούς που κράζουν τον comex σε forums του εξωτερικού, σαφώς και σωστά έπραξε και δέχτηκε την πρόταση της Apple αφού ουσιαστικά η “δουλειά” που του προσφέρθηκε είναι εντέλει internship, αυτόματα λοιπόν τα οφέλη και οι γνώσεις που θα προσκομίσει από την Apple είναι απείρως πολλαπλάσια από αυτά που προσφέρει τώρα με τις γνώσεις που κατέχει.
Είναι άξιο αναφοράς λοιπόν ότι από την ¨παραίτηση” του Jobs εως την πρόσληψη του comex και την αρχηγεία πλέον του Tim Cook τίποτα δεν έγινε ταυχαία, όλα έχουν προσχεδιαστεί με γνώμονα την περαιτέρω κυριαρχία της αυτοκρατορίας που λέγεται Apple.
Πίσω απ’όλα αυτά είμαι άκρως πεπεισμένος ότι βρίσκεται ο Jobs ένας καθόλα προικισμένος leader με όλη τη σημασία της λέξης όπου ανατρέχοντας και μόνο ιστορικά στο παρελθόν του μπορούμε να κατανοήσουμε το πόσο μπροστά ήταν και είναι από την εποχή του…
“Think Different” 😉 | Aléssio

panagiotis

ΦΑΤΣΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.