Nokia 1100: Comeback με Android Lollipop και τετραπύρηνο επεξεργαστή;

Η Nokia πούλησε το τμήμα mobile στην Microsoft μαζί με το brand της Lumia και αποσύρθηκε από την mobile αγορά, κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς fans της. Μετά από λίγο καιρό όμως επέστρεψε με το Nokia N1 Android tablet το οποίο δέχτηκε καλές κριτικές ( και ότι μοιάζει με iPad mini) και στα flash sales που πραγματοποιεί η Nokia, ξεπουλά σε δευτερόλεπτα.

Αυτό έκανε τις φήμες ότι η Nokia κάνει comeback με Android smartphone, να φουντώσουν ακόμη περισσότερο. Η αλήθεια είναι όμως ότι μέχρι το τέλος του 2016 δεν μπορεί να κυκλοφορήσει smartphone, βάσει της συμφωνίας που έχει κάνει με τη Microsoft. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εργάζεται σε κάποιο project.

Σήμερα εμφανίστηκε σε αποτελέσματα του Geekbench μια συσκευή την οποία γνωρίσαμε το 2003, το Nokia 1100 και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές, αλλά με χαρακτηριστικά πολύ πιο σύγχρονα. Αν και δεν είμαστε ποτέ βέβαιοι για ότι διαρρέει, ειδικά σε αυτή την περίπτωση μοιάζει λίγο δύσκολο η Nokia να χρησιμοποιήσει το όνομα του 1100 για να επιστρέψει, αλλά αν το κάνει και έχει την ίδια πορεία με το παλιό Nokia 1100 σίγουρα θα είναι δυνατό comeback.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε Android Lollipop, τετραπύρηνη MT6582 CPU χρονισμένη στο 1.3 GHz. Η MT6582 υποστηρίζει ανάλυση οθόνης 720×1280 pixels, 8 Megapixel κάμερα, 1080p Full HD video recording and playback στα 30fps. Ωστόσο, αν όλα αυτά είναι αλήθεια, τότε πρέπει να σκεφτούμε ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει τέλη του 2016, άρα τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να ανανεωθούν μέχρι τότε.

nokia 1100 android, Nokia 1100: Comeback με Android Lollipop και τετραπύρηνο επεξεργαστή;

nokia 1100 android, Nokia 1100: Comeback με Android Lollipop και τετραπύρηνο επεξεργαστή;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos

ΟΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚΚ

ΝΑ ΑΦΤΟΚΤΟΝΗΣΩ ΤΩΡΑ Ή ΜΕΤΑ???????????????????????????????????

Apostolis Vlv

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το επόμενο κινητό της Nokia θα ανήκει στην “Ν” σειρά! 😉

αλιάκμων

Βασικα με τέτοιο brandname στα χέρια, η έκπληξη θα ήταν όντως το να μην ξαναβγάλουν συσκευές.

Λογικά αυτό θα είναι κάποιο πρωτότυπο, γιατί αν βγάλει κινητό με τέτοια specs εν έτει 2016, θα το φάει η μαρμάγκα ακόμα και στο low-end κομμάτι της πίτας.

Nokia Nexus, πως σας ακούγεται; Εμένα σαν ποίημα.. 🙂

gericho

Μα η κακιά Microsoft είναι κακιά επειδή έκλεισε τη Noka! Πώς θα ανοίξει τώρα; Και πριν από αυτό, αφού την έκλεισε, πώς υπάρχει; Σύμφωνα με άλλους Nokia fanboys/Microsoft haters, η κακιά Microsoft μεθόδευσε την πτώση της Nokia για να κάνει φτηνη την εξαγορά, άρα δοθείσης της εξαγοράς, αντικείμενο Nokia δεν υπάρχει. Πώς θα υπάρξει λοιπόν εκ του μή όντος; Κάτι δεν κολλάει……. Ασφαλώς ειρωνεύομαι το αστείο τρολλάρισμα των Microsoft haters όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι οι ίδιοι που υα βγουν να κάνουν κωλοτούμπες από εδώ και μπρος και θα μας πουν ότι η Nokia που έκλεισε τελικά δεν έκλεισε, και η Nokia που προδώθηκε εκ των έσω τελικά για να να ξεπουληθεί τελικά δεν ξεπουλήθηκε. ΝΟΚΙΑ, καλωσήρθες στο Android με τους μυριάδες Κινέζους ανταγωνστές.

ΤΚ

Η Nokia δεν ήταν μόνο τηλέφωνα. Ένα μέρος της είχε πουληθεί μόνο. Η Nokia ποτέ δεν σταμάτησε να καινοτομεί.

giannogeorge

Φανταστείτε τέτοιο κινητό με Android και διάρκεια χρήσης 3 μέρες φουλ!!!

Pit

Ενας πειραξε το build.prop και κανετε ετσι, αμαν :p

Iliaspatra

Αν δεν ειναι ακριβό θα ειναι όλα τα λεφτά.για ενα δεύτερο κινητό

9gag

Μμμμμ…. προσωπικό μου ονειρο… Nokia+Qualcomm+Cyanogenmod (ειδικά μετά την συνεργασία των 2 τελευταιων) + pureview + zeiss φακους…. εεεεε όνειρο ητανε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.